Dobré dieťa - hlúpe dieťa
Ženičky chcem sa spýtať na vaše skúsenosti s detičkami. V novembri sa mi narodil krásny chlapček. Je to moje zlatíčko, vytúžené bábätko. Odkedy sa narodil lubi spat, respektíve nemá problém zaspať v noci. Teraz nemá ešte ani 3 mesiace a spi od desiatej do siedmej. Ušiť ho viem že do minúty (vôbec sa nesťažujem). Mame svoje rituály, lubime sa, ja ako matka nie som pri ňom vôbec nervózna. Vo sa denných spánkov týka, to moc netrápi, to je opačne garde. Prespí cez deň dohromady 3-4 hodiny ale už s problémovým uspávanim. Plačlivy mne príde dosť, keď je hladný, keď ho hra nebaví, keď sa ki nedarí zaspať no v porovnaní s inými deťmi je to proste ukážkové dieťa.
Prečo som ale založila tuto diskusiu?
LEBO SVOKRA
Svokra prišla jedného krásneho dňa k nám na kávu pozrieť maleho. Vždy utrúsi nejakú “milú” poznámku, ale naposledy povedala že len náročné deti sú inteligentne a môj je veľmi dobrý dobrý na náročné dieťa. Nepotrebujem riešiť správa je svokry, je to proste čistá p***.
Mna len zaujima skúsenosť iných maminiek. Či sa mám pripraviť na menej šikovne a ťažšie učiace sa dieťa alebo je to blbosť.
Dakujem 🙂
Ja som vraj tiež bola takéto dobré dieťa, ktoré bolo tichučké a veľa spalo. Dokonca som sa aj narodila a nerevala som, lebo som spala a museli ma po zadku cápať.
Hm... asi som teda dosť sprostá,... teraz zisťujem 😀
to by ma zaujimalo z akeho pozorovania na toto prisla svokra.
@maggie483 to, ze ti povedala veci, ktore ta ranili je jedna vec, nie si jedina. takmer kazda z nas ma svokru a aj s blbymi poznamkami a neznamena to, ze budem hovorit o nej, ze je cista p... to je vsetko, co som ti chcela povedat. to, ze mas ine trapenia mi moze byt luto, ale problemy ma kazdy z nas, nebudem sa preto ale takto vyjadrovat o inych.
@maggie483 ale zda sa, ze tu nie si jedina, kto ma take vyjadrovanie, tak asi sa uz nad tym nejdem pozastavovat.
To co je zas za vymysel 🙂 moja dcera tiez skoro 3mesacna je na tom podobne. Ja som vraj tiez bola bezproblemova a teda o svojom intelekte mam vysoku mienku 🙂
@maggie483 ked je tvoje dieta "dobre" tak tie nepokojnejsie, zvedave a aktivne deti su akoze "zle"? Mozno to posobi ako slovickarenie ale slova maju velku moc a pripada mi nefer takto volat deti.
Pride mi az luto ked mamicky hovoria na uplakane deti ktorym idu zubky, ze su zle.
Takisto tvoje dieta nie je dobre ale kludne a spave.
@maggie483 Coze? Toto pocujem prvykrat. Ja som bola take dieta, ze mama bola o 10 mesiacov znova tehotna, lebo sa jej zdalo, ze to nic nie je 🙂 V skole som mala vzdy same jednotky, chodila som na rozne sutaze, dnes som docentka aplikovanej matematiky.
Od svokry je to nejaky typ agresivity voci tebe, utoci na teba cez dieta.
@maggie483 svokra musela byt ako med, keď bola decko.
@maggie483 za toto by som svokru nakopala do prdele. Bez pardónu by som prerušila kontakty. Je to tvoje dieťa a čo z neho vychováš to budeš mať. Ak dieťa nie je mentálne retardované tak nie je dôvod aby bolo "hlúpe". Možno z neho bude super športovec ak nebude mať hlavu na školy, ale podstatné je či bude v živote šťastné a nie to kolko titulov bude mať alebo vyznamenaní v akejkolvek oblasti 🙂
Mam 2 rocne dieta o ktorom sme prvy rok ani nevedeli ze ho mame, aj teraz je taky dobry zlatusik. V 1,5 roku mi uz rozpraval vety, teraz sam sklada uz suvetia. Mudry je ohromne na svoj vek, vsetkemu rozumie.. to su take povedacky jednej tetky, jednym uchom dnu druhym von.
@babulkomale no konecne to dakto povedal.
hadzat trojmesacne! deti alebo aj ovela starsie do kategorie "zlych" ci "dobrych" podla temperamentu ci spankoveho rezimu je totalne scestne a skodlive!
a o spojitosti s inteligenciou ani nehovorim.
Chapem ze autorka je vdaka "zazraku" ze dieta vobec ma, dost uzkostliva, ale vobec rozmyslat o spojitosti spania dietata s inteligenciou je potom uz na urovni uvazovania spominanej svokry .
Dobre ze starsia generacia uvazuje v takych zastaranych mytoch, ale ze to rozoberaju ako relevantnu info ich mlade nevesty??
@maggie483 mam 2 synov - do roka. Prvy des a hroza - ak mi spal 60 minut v sucte za cely den na 3krat tak je to vela. Mladsi tahal 3 - 4 hodiny, no pri nom by fakt materska dovolenka bola dovolenkou 🙂
aktualne budu mat 13 a 12. Starsi je na tom co sa tyka inteligencie biednejsie, ma len nieco okolo 140. Na mladsieho co sa tyka IQ nie su uz kalibrovane tabulky.
takze - tolko k tvojej otazke 🙂
ALE - toto plati o malom babatku, pises ze este nema ani 3 mesiace. Ak bude tvoje dieta pokojne a flegmaticke ked bude mat rok a pol a neskor - ano, to je problem. Cize Tvoja svokra ani nepovedala nieco uplne ze odveci, len... je rozdiel vek 3 mesiace a 3 roky, napriklad 🙂
@maggie483 myslim, ze zabomysie vojny medzi nevestou a svokrou su a budu vzdy. Prekvapume ma ale, ako by to zeny vzdy riesili okamzitym prerusenim kontaktu, popripade by to svokre vratili sposobom, ze to ste tiez museli byt dobre dieta… toto predsa nema ziadnu uroven, je to presne take ubohe, ako je ubohe vyjadrovanie sa svokry.
Autorka, chapem, ze si prekonala dlhu cestu k svojmu vytuzenemu dietatu, ale neries kazdu prkotinu. Hadam by si neverila takym nezmyslom a neber vsetko tak vazne…
@elizabet173 ja netvrdim, ze si ma clovek vsetko nechat, ale vsetko sa da povedat aj slusne. A mam trochu pocit, ze autorka je prehnane vztahovacna na svoje dieta (aj ked ma na to svoje dovody).
@maggie483 je to blbost. A ano, jeho babka ak ma taketo reci je cista p... nechapem, co za babky, maju taketo poznamky na vnucence, a smerom k nevestam. Ved nemam co povedat, tak radsej som ticho... Moje dieta bolo ako babatko dobre, plakala len ked daaky problem, spala hadam v kuse ked sa dalo, mala doma klud, rezim, nemala sa preco stazovat :D Ukecana od malicka, sikovna, jedien chodit sa jej velmi nechcelo az v cca 15m zacala, a vlastne k tomu sportu aj ked kadeco robi, nema nejak blizko :D V jasliach, skolke bola dobra, vyblaznila sa s detmi, sikovna... v skole je to divocina, ale nic to nema s kludnym babtkom :DDD to predpokaldam, uz je skor vplyv vychovy pocas skolskeho obdobia...
Je to blbost 🙈🙈🙈
@maggie483 😂 dobra konina! Nie, neboj, to s tym vobec nic nema. Moja dcera bola super babatko, spinkala ako anjelik stale, spokojna bola, v porodnici som knihu precitala za tie 4 dni. A je nadane dieta, velka sikulka, chodi na gymnazium a s prehladom to dava, este v skolke ma ucitelky nahovarali, aby som ju dala o rok skor do skoly. Zas syn, ten bol neposedny, zivy, vkuse bolo treba nieco s nim robit, ako babatko cez den skoro vobec nespaval, max na prechadzke v kociku, v porodnici som padala na hubu co vkuse reval a nespal… a teraz ako starsi teenager - salamista, nie je hlupy, ale taky priemer, proste normalne kludne decko.
@maggie483 moja najstaršia dcéra od mesiaca prespala v noci od siedmej do šiestej ráno, a do 5 rokov poobedny spánok cca od dvanástej do štvrtej, teraz má 20 rokov a nikdy nebola náročné dieťa skôr také kde ma položíš tam budem, v škole jej to vždy išlo super, je to inteligentná slečna, akurát ten spánok jej ostal, proste potrebuje spať viac ako iný, má to aj svoje výhody po nociach sa neflaka 😂

@janetinka27 ty si videla moju reakciu pred synom ma svokru keď takto hovoríš? Akože nehovorím že moje vyjadrovanie je správne, ale je za tým 5 rokov nevhodného správania svokry a to ako som ju nazvala je po tých piatich rokoch pre mna fakt. A vôbec ju nechcem riešiť. Pre mna je dôležitý môj syn, aby bol zdravý, šťastný a vyrastal v zdravom prostredí. To svokra sa o ňom vyjadruje takýmto štýlom, plus že mám počkať keď ho jeho sesternica bude bit a podobne reči. Akože z jej strany je tam čistá vypočítavosť prečo to povedala. Ty by si to povedala milujúcej matke s úsmevom na tvári? Podotýkam že z vedeckého hľadiska mat deti nemôžem a môj syn je maly zázrak. A kým sme sa k nemu dopracovali preplakala som dlhé noci, brala antidepresíva, no proste prešla som si psychickým peklom a ona to vie. Preto ja ma tvojom mieste by som nesudila druhých keď ich nepoznám. Mna zaujima len skúsenosť iných maminiek. A svoje dieťa nebudem milovať o nič menej ako keby bol najinteligentnejší