Dovolenka bez ročného dieťaťa. Ovplyvní to dieťa?
Chceli by sme v lete ísť na dovolenku, ale bez malej. Neviem či to môže mať na ňu nejaký vplyv, myslím to odlúčenie na týždeň. Bude mať vtedy takmer rok, len nie som si celkom istá či ju dokážem nechať bez seba a či to zvládne aj ona.... Máte s tým skúsenosti? Nechali ste niektorá takto staré dietky na týždeň u starkých?
@rakywanda Aj bez muza a bez deti som bola na dovolenke............surovo som sa zbavili svojich deti, nechutne som ich nechala doma na 4 dni, lebo som hnusna ,mater, co sa nevyburila pred svadbou.......(co uz, niekto studuje, pracuje na sebe, aby mohol zabezpecit seba a rodinu, aby mal postavenie a dobry zivot pre deti a niekto chodi po diskotekach a potom doma sedi az do konca svojho zivota, aby sa v ociach ludi z dediny nezbavoval svojich deti.......aky super zivot ) 😎 😎
@alicapr my sme tak boli na dovolenke, keď malý mal 10 mesiacov, nechali sme ho v tých najlepších rukách u našich rodičov...oddýchla som si, ale už by som to viac neurobila...malý mi straaašne chýbal, a dodnes mám z toho výčitky, pritom nič sa nezmenilo, ani nestalo.....je to aj o povahe človeka.....mňa to trápi dodnes keď si na to spomeniem.....už sa držím hesla buď všetci, alebo nikto..... minulého roka sme boli všetci 3 a bola to tá najkrajšia dovolenka na svete..... 😉
@alicapr Ahoj, my sme minuly rok boli na dovolenke len so starsim synom, malu sme nechali 10 dni u starkych, mala 2 roky ... zvladli sme to vsetci bez ujmy a ja som si fakt oddychla, mohla som vypnut "radary" .... samozrejme mi mala chybala, ale nelutujeme, ze sme isli len v my traja 😉 so svokrovcami mame skvely vztah, deti tam chodia nesmierne radi, ani si na nas nespomenula ... takze kludne chodte do toho, urcite nebudes o nic horsia mama ako ostatne, ktore tvrdia opak 😉
@lilitela Ja si tiez myslim, ze taketo prehnany, neustaly, 24-hodinvy kontakt s dietatom poznaci dieta....urcite.
Takze, ako urazku to nevidim........
Ale, ked sa manzelia rozhodnu ist na napr. v mojom pripade poznavaci vylet (nemozny s malym dietatom), tak som si ista, ze to nerobia preto, lebo sa toho dietata chcu zbavit.......ale preto, ze je cas dat priestor dietatu s druhymi clenmi rodiny a tiez trochu zmenit ten stereotyp, ktory totalne otupuje manzelstva a tiez "havicky" mamiciek.... 😉
@jabadaba Chory clovek je ten, co si mysli, ze dieta je "vlastnictvo". MNe to tu tak aj pripada...... Hlavne pri tych hadkach so svokrami- je to moje dieta, ja si s nim budem robit co chcem, nemam rada ked ho hladkaju, chytaju, skrabkaju, cesu, bozkavaju, obliekaju, krmia..............kokoooooooooooooos...hlava sa mi toci.
Ved si tie deti dajte do bublinky. Je vidiet, aky sme my narod silnych osobnosti........
@jabadaba
@jabadaba Urazky su ta volba slov, podla mna. Da sa to napisat aj inak. Mne je jedno, co si kto robi, neodsuzdzujem nikoho, preto mi prekaza, ak matky, ktore by nezvolili dovolenku bez dietata, su tu titulovane, ako zamindrakovane a ich deti ako poznacene, pretoze s prepacenim, do tejto kategorie patrim aj ja.
@fidka79 už som si myslela, že tu nie sú normálne maminky 🙂 Moja reč 🙂
@lilitela Omyl...mne je jedno, ked nejdes na dovolenku bez dietata, lebo to mentalne a psychicky nezvladnes.
ALe ked to 10-20 matiek zvladne a rozhodne sa pre dovolenku bez dietata, tak by to nemal byt problem a hlavne nie pre niekoho, koho sa to VOBEC NETYKA......
A s tymi blbymi recami zacali damy, ktore maju citovy problem odlucenia... takze tak.
Ked nechcete s malinkou tak ostante doma,ci musite za kazdu cenu? 😒
Tu sa asi predháňajú starostlivé maminky (hlavne, že sedia na diskusnom fóre), akoby bez dieťaťa nevedeli ani dýchať.
Ostatné sú macochy, ktoré by dieťa nechali i v hniezde záchrany len aby si oddýchli bez dieťaťa.
Prosím vás ženy zobuďte sa a začnite rozmýšľať !!!!!!!
@olivia6 moja zlata, ty si dobra ESENCIA sama o sebe 😀 ked ides pouzivat cudzie slova spon si ich preloz. ako tak citam nikde nevidim ze by som napisala ze deti su VECI bez pocitov. takze klud, vyloz si nohy a uvar si caj. a nie, nie sme vsetci x miliard rovnaki. takze opravujem svoj vyrok. JA si do 3 rokov zivota nic nepamatam, ani jak som si plavala v maminom bruchu si nepamatam, predstav si. a dakujem velmi pekne za titul 😉
Skusenosti s tym nemam,nakolko som bezdetna,ale myslim si,ze uzit si tyzden bez dietata, ktore je v dobrych rukach je UPLNE OK. Nasi ma ako 2,5 rocnu nechali u babky,zatial co oni sli na ples (2 noci) do Madarska. Hej,bola som uz "velka",ale doposial si na to FAKT pamatam, hrozne som sa tesila,ze budem znova u babky a dedka (byvali sme tam 2 roky a velmi som ich zboznovala). V sucasnosti mam kamosku,kt. takto nechala malu a boli na tripe v usa a pohoda. Vsetci to zvladli 😉
ahoj my sme boli na dovolenke pred dvoma rokmi len so starsim dietaom vtedy ma cca 3roky a malu 6 mesacnu som nechala u nasich .A strach som nemala ved mama vychovala nas vie aky mame nazor na stravu atd. o liekoch bola poucena keby ochorela tak mala akarticku poistenca u seba .Volali sme si kazdy den 2 x ako sa ma a my sme zatial odychovali . Planujeme dalsiu dovolenku ale uz ide s nami aj ona .Nie je na tom nic zle ze ju nechas u vasich je to o dovere.Aj tak nasa mala by z toho nemala nic kocik sa mi do lietadla nepozdaval hlboky a hladat pri mori chladok kvoli nej mali sme plnu penziu takze strava pre nu vtedy nic moc.Ale bola tam jedna rodinka mali dve deticky jedna mala asi zo dva roky ta v pohode a druha mala cca 3 mesiace ale ta byvala zo starymi rodicmi na izbe a starali sa o nu kym mladi boli s tou starsou
ahoj............nechce sa mi citat predchadzajuce prispevky, chcem sa podelit o moju skusenost spred par rokov. Na dovolenku sme zobrali iba starsiu dceru a syna 1,5 roč. sme nechali so starymi rodicmi, dodnes mi je to luto, ked si pozeram foto, uz nikdy by som to neurobila, bola tam plno deticiek v tomto veku. A samozrejme, dieta si nic nepamäta v tomto veku. 😉
My sme boli na dovolenke bez malej (vtedy ma 10 m.) Malu to nijako neovplyvnilo a nezanechalo ani nasledky. 🙂 Tiez to bola nasa prva dovolenka (svadobna cesta) a bolo super. Jasne, ze sa to neda porovnat, keby bola s nami. Boli sem mlada partia a poriadne sme si to uzili. Ked sa nam podari ist este niekedy jasne, ze pojde s nami.

@digysa .....davam like 😀