Dvojročné dieťa nerozpráva, nehrá sa, nechce sa učiť nič nové
Ahojte. Moja dcera ma za dva tyzdne 2roky. Prvy rok jej zivota sme chodili po neurologii nakolko je narodena predcasne, vsetky vysetrenia dopadli v poriadku. Rozpravanie velmi neriesim,viem ze su deti ktore do 3rokov nic nepovedia. Rozumie mi 90% toho co jej poviem. Kedysi povedala mama,baba,tata, papa, teraz uz ani to nie. Neznepokojuje ma to, skor ine veci. Mala sa nechce nicomu novemu priucit, ziadne zvieratka ju nezaujimaju, ziadne zvuky zvieratiek, ked jej ukazujem knihu chyti sa za hlavu ako ked ma z toho migrenu, hodi o zem ci knihu alebo hracku. Ked nieco chce ( doma) tak ma chyti za ruku inak nic. Ja viem kazde dieta je ine ,ja som Ta posledna ktora by deti porovnavala ale uz mi to naozaj neda. Vidim deti v jej veku ako ukazu kde ich boli, ako ked vidia psa povedia hav hav a ja mam pocit akoby som mala doma rocne dieta. Navyse je priam velmi hyperaktivna,neurologicka mi navrhovala liecbu liekmi na upokojenie ale zatrhla som to,no ked si vezmem posledne jej dni tak mi je do placu a stale viac na to myslim. Nikdy nikomu neublizovala ale to ako doslova tyrala nasu macicku na dvore mi az srdce trhalo. Samozrejme ani pekne slovo, ani zvysenie hlasu nepomohlo,smiala sa na tom a tyrala ju este viac. Prosim pekne o kazdu radu, som z nej zufala , bojim sa ci sa vobec rozvyjia ked sa nechce nicomu priucit, absolutny nezaujem a do tohoto aj tie posledne dni. Rozmyslala som nad navstevou detskeho psychologa ktory by nam mohol poradit ako k takemuto dietatu pristupovat.
Ahoj presne to isté práve riešim malý je predčastňa a presne všetko čo si písala máme rovnaké v jeho slovníku sú 4 slová mama tato havo auto. Havo je každé zviera či to je macko či opica či rybka všetko je havo rovnako každý dopravný prostriedok je auto. Malý má na Vianoce 2 a pol roka a jeho schopnoati sú mizivé žiadna snaha na Mikuláša dostal od prababky farbičky a on vobec netuší čo a tým ukazujem mu že sa s tým maľuje ale on má jednoducho svoje on si ich ukladá kde kade, farby mu nič nehovoria neviem ho to naučiť nechce sa učiť ak chcem s nim čítať knihu (ukazovať zvieratka) rychlo ju prelistuje a všetko je havo. Nepoprosi si nič len mi ukáže vezme ma za ruku a pyta sa na ruky a ukáže mi prstom čo chce do nedavna ani to nevedel len ma vzal za ruku a kyval rukou. Ja s nim neviem robiť žiadne edukačné aktivity lebo on to nechce pri 1 veci vydrží 2 minúty a utečie sa hrať s niečim iným bavia ho len autá kocky a lopta. Tiež som už zúfalá stále má plienku pretože sa nevie vypýtať na wc sice sa tam vycika ale to sa musím každú chvíľu vypytovať či chce cikať. Ak mám nejakú prácu varenie, prádlo alebo niečo neviem ho ustriehnuť tak som mu nechala plienku áno viem je to moja chyba ani ju nepripisujem nikomu a ničomu cez Vianoce bude doma aj manžel tak snáď sa nám už podarí odplienkovať. Najesť sa tiež nenaje sám jogurt, výživa to dá v pohode bez pomoci ale obed síce sám papa ale naberanie na lyžičku mu moc nejde a tak keď ho nechám papať samého po pol hodine jedenia to vzdá že už nechce odsunie tanier a v ňom trištvrte porcie. Tiež sme chodili na neurologiu ale tam už nechodíme poslali nás v 8.mes. na rehabka zistili mu svalový tonus keď mal rok a 7 mesiacov začal chodiť a vtedy nám vraveli že už nemusíme chodiť len podľa potreby ak by sme mali pocit že niečo nieje dobré. Boli sme ešte v apríli pri psychoterapeutke kôly podozreniu na autizmus ale tá nám autizmus vyvrátila vravela že malý má len averziu že každý od neho niečo chce a je zdravý. Mňa by zauímalo ako ste dopadli, či ste sa niekam posunuli prípadne nejaké rady typi a triky ak sa vám to podarilo. Strašne by som chcela aby šiel malý v septembri do škôlky ale mám strach že sa to do vtedy nepohne. Keď si predstavím čo vsetko má vedieť dieťa keď ide do školy mám strach že sa to nenaučí vsetko mu strašne dlho trvá ale hlúposti a šalenie sa to mu ide jedna radosť. Malý je hravý aj puska sa mu rozviazuje ale žiadne slová len po svojom ako keď babatka bľabotaju tak on ma take svoje hatlaniny ktoré nič neznamenajú aja aďa neme a len tak si to rozpráva pri hre ale keď sa snažím naučiť ho nejaké slovo tak si len svoje ide
Rozumieť mi rozumie všetko keď mu poviem odnes do koša odnesie daj na stôl dá na stôl poďme upratať hračky pomôže mi

@apvn to s tým jedlom je v pohode, tiež môj nikdy neochutnal maslo, syr, pomaxanku a má 15,