Dvojročný sa zľakol kakuška v šerblíku

rysisi
30. jan 2016

Prosím poraďte máte niekto skúsenosť? Malinký chodí od 2 rôčkov pekne cikať sám do nočníčka už ani v noci plienočku nemáme iba na kakanie si stále pýtal plienku :( začala som to riešiť kvôli škôlke za tri mesiace by mal ísť po dlhom prehováraní a potom čo sme plenky zbalili a dali pá pá som ho začala dávať kakať na šerblík a keď sa nám to konečne podarilo tak sa hovienka strašne zľakol :( nepomohlo ani moje tešenie ani odmena ani nič a teraz ked chce kakať tak to zdržuje ani do záchoda ani do šerbla proste nechce aby vyliezlo riešim to s čipkami ale strašné záchvaty hysterické plače až sa trasie čo to zadržiava :( dokonca plačem aj ja už neviem ako ďalej som úplne zúfalá:( mám sa vrátiť k plienkam??? alebo ho naďalej takto psychicky týrať?

loginexistuje
30. jan 2016

nie neprestavaj ale namiesto na nocnik ho uc na WC s redukciou a potom moze splachnut .... nocnik by som schovala uplne ... na wc ho pripadne ber so sebou aby videl ze to je ok a robia to vsetci .... k plienkam by som sa nevracala.

dominika6
30. jan 2016

Ako sa mohol tak zlaknut?
Vsak zide z nocnika utriem zadok a nocnik beriem...ci nejake seansy okolo toho treba?

moni244
30. jan 2016

@rysisi za prve, zmen slovnik, lebo tieto zdrobneliny,co davas, to normalne boli, ked to clovek cita. Za druhe neplac, ked budes v pohode ty, bude aj maly, ked budes plakat, bude si mysliet, ze je to nieco ine. U mojej pomohlo, ked sme jej vraveli, ze musi kakat, aby sa zachod najedol a nebol hladny, vzdy sme jej zatlieskalo, spolu sme isli na zachod, vyliala som hovno do zachoda, zakyvali sme a spolu splachli, strach a zadrziavanie prestali

rysisi
autor
30. jan 2016

@loginexistuje beháme od šerblíka k WC vie aj sám spláchnuť nie nepomáha presviečame že hovienko neuvidí že hned pôjde pá pá že ho spláchne má aj redukciu :( keď som ja je pri mne posielam aj za manželom že kaká aj mu vravím že všetci kakajú do záchodíka sľubujem cucu autá spievam, hráme sa už neviem momentálne sa zaťal nekaká :(((( ráno chcel ale ked sme šli na záchod taká hystéria a plač :(

rysisi
autor
30. jan 2016

@dominika6 no proste sa pozrel do šerbla čo spravil a utiekol s plačom

bosoriak
30. jan 2016

@rysisi V prvom rade, cim menej pozornosti, tym lepsie. Ziadne sceny z tvojej strany nepomahaju. Uplne najviac co sa mne osvedcilo (a ze moja dcera zadrziava stolicu peknych par rokov) je proste si to prestat vsimat. Ides kakat? Fajn. Nechces ist? OK, nemusis, pojdes neskor. Nasilu davanie cipkov a hysteria okolo toho, to je zarabanie na kvalitny psychicky blok.

Dieta sa nakoniec vykakat pojde, o to sa neboj. Ano, mozno ho bude boliet brusko, bude zadrziavat, ale nakoniec to vyjde von. Mozte vyhodit nocnik a rovno mu pristavit schodiky na WC. Proste ty sama musis byt najprv presvedcena, ze to on zvladne, lebo bez toho bude dieta robit cirkus stale.

Moja dcera ma maximum zadrziavania asi 10 dni vkuse, podotykam pri normalnej strave a pohybe. Ked som konecne prestala riesit lekarov, psychologa a podobne a jedine, co som pouzila bol ten moj vyssie uvedeny postoj, az vtedy sa to upravilo same. Trvalo to par tyzdnov a ja som si chodila poplakat a vyzurit sa do inej izby nech ma nevidi, ved som len clovek. 😀 Teraz chodi raz za 2-3 dni, co povazujem za obrovsky uspech. Ale opat, nechvalim, netrestam, ani neodmenujem, nedavam jej ziadne pomocky na WC, ziadne knihy ani nic. Proste sa dieta muselo same naucit, ze na WC sa kaka a hotovo, bez emocii.

Vela stastia.

sardinka335
30. jan 2016

@rysisi psychicky týrat? To nemyslíš vazne? No ja ,,mam hubu otvorenu,, ked to čitam... 😲
Tak ho davaj na wecko nech ten svoj ,,vytvor,, nevidi...
Ak mu znova daš plienku tak si tam kde si bola na začiatku a je mozne ze znova sa ti začne plienkovať.
Proste to treba robiť a neriešiť. - davaš tomu prilišnu dolezitost a prilis to riešiš, pokoj a klud...

No a ten nazov ....ze ,,zlakol sa kakuška,, no idem ,,do kolen od smiechu,, ty kks...ved ide do školky...
On sa pozrel do šerbla a utiekol s plačom a ja sa pozrem do penazenky a mam hysak...bo neni lóve...no idem mrknut do temy ,,nabehla vam uz materska?,, 😀 😀 😀

rysisi
autor
30. jan 2016

@bosoriak Skúsim a ďakujem 🙂

rysisi
autor
30. jan 2016

@sardinka335 dávam aj na WC je to tam napísané treba čítať !!!! Takéto sprosté komentáre radšej ani nekomentujem.......

mima4
30. jan 2016

@rysisi kokso zena... ze psychicky tyrat? 😀 😀 😀 a ten slovnik...
šup šup vrat sa už do práce... ti to už prerasta cez hlavu

rysisi
autor
30. jan 2016

Názov preto taký lebo som nechcela robiť diskusiu ale iba čítať ale čokoľvek som dala vždy sa písalo o inom a preto ten názov a tie zdrobneniny aby mi to nezmazali neviem čo sa smie a čo nie používať.

sardinka335
30. jan 2016

@rysisi aké sprosté komentáre? Ty cucu....máš jedno dieta a spravaš sa k nemu ako k retardovanému. Cucu, bé je tak pre moju 7 mesačnu ale nie pre školkara....ale ani s nou sa tak nebavim lebo si osvojuje nespravne jazykove - slovne navyky. Kto mu v tej školke bude rozumiet ked rozprava ako hotentot? Si akurat dlazdiš cestu k logopedovi.

rysisi
autor
30. jan 2016

@mima4 Niektoré sa fakt nudíte keď riešite také preklepy a bavíte sa na druhých nešťastí????

marcelatje
30. jan 2016

Ale no tak ženy...... vy sa niekedy nezľaknete čo z nás, útlocitných, krehkých kvetiniek vylezie? 😕 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Čo potom to úbohé dvojročné dieťa? 😨 😕 😕 😕 😕 😕
Inak niekde som čítala že za mnohé problémy detí môžu ich matky...... 🙄

sardinka335
30. jan 2016

@marcelatje no ja fakt neviem, ja svoje hovna neskumam ani nesledujem - vykonám potrebu a spláchnem. Proste som deti dvala na ,,šerbel,, a neriešila...pripadne som posadila macka, dcere babiku ze ,,ciká,,. A ked niečo nezvladam a mam nervy....tak dam deti mužovi - on je kludas a nema problém.

sardinka335
30. jan 2016

@rysisi to nie su preklepy - to je tvoj bezny slovník, ktorý s dieťaťom používaš....a nie je to nešťastie, je to riešitelna vec...pekne ti to niektore baby popisali, uz je to na tebe to v pokoji skušať.

marcelatje
30. jan 2016

@sardinka335 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

libka1
30. jan 2016

@rysisi daj sa dokopy prosim ta, ved ty mas z toho vacsiu hysteriu ako to dieta. ked ta vidi takuto rozsypanu pri nocniku ani sa mu necudujem ze nevie co od dobroty. toto nie je ziadne psychicke tyranie ale navyky normalneho cloveka, ktore sa musi naucit kazdy, niekomu to ide rychlejsie, niekomu pomalsie. a mam obavu, ze ked ti do tej skolky nastupi neustojis to, ked ta toto dokazalo doviest k zalozeniu temy s takymto nazvom 🙄 tak slzicky a prosiace ocka co absolvuje takmer kazdy neustojis uz vobec...

katuliena82
30. jan 2016

ja som nechavala maleho syna aj pri mne, nech vidi ze je normalne kakat do zachodu. Viem, mozno niekto povie ze nehygienicke, ale maly videl ze je to v poriadku. A namiesto nocnika je fakt prijatelnejsie pre deti, ak sa pouzije redukcia na wc dosku a nesmrdi to tak, ako ked kaka do nocnika. Tuto temu som otvorila uz len kvoli tej titulke...niektore webove stranky venovane matkam su neslavne preslavene prave kvoli takemuto vyjadrovaniu mamiciek...

siska53
30. jan 2016

@rysisi myslela som,ze ide o rocne dieta,nie o pomaly 3rocne.. Hlavne nehysterci,malky to vidi,jasne,ze v tej hysterii pokracuje.
Nas mal plienky na kakanie do 3,5r.pritom na spanie ani na cikanie nemal. Asi mal dakde blok,odmietal redukciu i nocnik. Obcas sme vyskusali,ci nezmenil nazor.ked sme videli,ze ide hysacit,ok,tu mas plienku. Ja som nechcela,aby mal problem s vyprazdnovanim. A jedneho pekneho dna som mu po edala,ze plienky nie su,ci ide na nocnik ale o redukciu a zrazu to slo. Predtym nic.

A naozaj,ak snim tak rozpravas..ja som take vyrazy nepouzivala ani pri babatkach. Obcas mi jedine uslo pouzivanie mnozneho cisla ale to fakt len pri minibabatkachn

mm2008
30. jan 2016

@rysisi ja ti poradím jedno, normálne vráť plienku, tým nič nepokazíš, lebo inak sa ti zatne a neurobí nič aj niekoľko dní.. ak odmieta wc aj nočník.. nejako to z neho vychádzať musí...
prípadne ho posaď na nočník a nechaj ho v izbe samého, nech tam robí čo chce... a ešte mu k tomu pusti rozprávku na mobile, či tablete .. to je jedno.. niečim ho zabav a uvidíš, všetko pôjde von ako po masle 😀 ... čípky to v žiadnom prípade nevyriešia... tvoj syn sa asi naozaj "zľakol" toho, čo z neho vyšlo, je to úplne prirodzené, hlavne, ak sa to udialo prvýkrát... takže hlavne ty musíš teraz zachovať chladnú hlavu a na nič neupozorňovať... akoby sa nič nestalo, nedialo atd atd..
a hlavne NEDáVAJ číPKY....
a škôlka - nerieš , neboj, dieťa to zvládne, tú stolicu udrží, na nič ich neupozorňuj... a možno škôlka aj pomôže, uvidí ostatné deti a pôjde s nimi... píšem z vlastnej skúsenosti ... na mojom mladšom synovi...

anetuska7
30. jan 2016

Ja keď sa chcem dobre zasmiať tak idem na modrý koník tam sa vždy nájdu nejaké dobré vtipy.

moni244
30. jan 2016

@anetuska7 len niekedy to uz ani smiesne nie je 😉

anetuska7
30. jan 2016

No to je pravda keď to niekedy čítam tak mám pocit že niektorým mamičkám materská úplne vymyla mozog napr. ako mám obliecť dieťa keď je vonku 15 st., ako mám obliecť dieťa keď je vonku 25 st., čo dať na večeru dvojročnému, čo dať na raňajky trojročnému, dieťa zhltlo baterku, mám ísť k lekárovi? Mali by vyhlásiť anketu na najhlúpejšiu otázku len neviem kto by to vyhral keď je tu toľko adeptov na prvé miesto.

libka1
30. jan 2016

tiež som si myslela ked som si precitala ten nazov ze to je nejaky for alebo provokacia 😅

senta_sofia
30. jan 2016

Vela deticiek ma blok kakat, mam jedno take doma, bohuzial, chce to len cas a trpezlivost, mozno v tvojom pripade dufat, ze sa ozaj len zlakol a ze to nebude dlhodoba zalezitost a zadrziavanie. U nas to trva tiez priblizne od casu, ako si zacal tuto potrebu uvedomovat a postupne sa dostavame ku kakaniu aspon raz do tyzdna. Urcite to ries s kludom, nech sa vykaka tak, ako mu je to prijemne.

andrejta
30. jan 2016

Fu, nezavidim... Neviem co by som robila
Moj krpec furt skuma ho..o, co z neho vylezie. Aj si ho okomentuje, ze fuj smrdi alebo ze veeelky hevienko pripadne minimini az mikomiko (mikro mikro), ked ho oklamem, ze sa vykakal, lebo by na serbli sedel do rana 🙂. Ked ide na zachod, vypyta si tablet a si tam tlaci 🙂. Drzim palce, nech fobia prejde a ty sa hlavne upokoj, aby nebol v strese aj z teba

libka1
30. jan 2016

@andrejta kolko ma tvoje dieta rokov? nesedi mi ten tablet s tym vyjadrovanim nejak dokopy 😅

rysisi
autor
30. jan 2016

@senta_sofia Ďakujem konečne niekto kto aj chápe a poradí 🙂

rysisi
autor
30. jan 2016

@andrejta Tiež ďakujem aj keď každá aspoň troška čo to poradí.