icon

Dvojročný sa zľakol kakuška v šerblíku

rysisi
30. jan 2016

Prosím poraďte máte niekto skúsenosť? Malinký chodí od 2 rôčkov pekne cikať sám do nočníčka už ani v noci plienočku nemáme iba na kakanie si stále pýtal plienku :( začala som to riešiť kvôli škôlke za tri mesiace by mal ísť po dlhom prehováraní a potom čo sme plenky zbalili a dali pá pá som ho začala dávať kakať na šerblík a keď sa nám to konečne podarilo tak sa hovienka strašne zľakol :( nepomohlo ani moje tešenie ani odmena ani nič a teraz ked chce kakať tak to zdržuje ani do záchoda ani do šerbla proste nechce aby vyliezlo riešim to s čipkami ale strašné záchvaty hysterické plače až sa trasie čo to zadržiava :( dokonca plačem aj ja už neviem ako ďalej som úplne zúfalá:( mám sa vrátiť k plienkam??? alebo ho naďalej takto psychicky týrať?

zita19
30. jan 2016

najvyssi cas dat dieta k babke na mesiac, tam sa aj kadit nauci bez problemov. Ty svojimi kakuskami a podobnymi debilinkami okorenenymi tvojou histeriou mu dlazdis cestu nielen k logopedovi ale aj k inym odbornikom.
Spamataj sa zeno!!!!

katka1981
30. jan 2016

@sardinka335, a ja som si myslela, ze som fakt cholericka, ked na mna tak zaposobil nazov temy, ale vidim, ze som v poriadku 😀 😀 😀 Idem von, uz sa len smejem, ale ved smiech je zdravy a lieci 😀 😀 😀

mawka
30. jan 2016

ked som bola mala, mala som blok s cikanim mimo wc. zacalo to niekedy okolo 3 rokov a trva dodnes. ale neviem si predstavit, ze by moja mamka hystercila. normalne mi povedala, ze ked sa nevycuram, bude ma boliet brucho, pripadne sa pocuram, bude to hanba alebo mi rozhtrhne mechur a skoncim v nemocnici. s kludom anglicana. potom som bola obcas schopna vyprodukovat par mililitrov do krikov, ak bolo treba. ked sme sli do juhoslavie, chcelo sa mi cikat nenormalne, doteraz si na to pamatam, mala som 6, ale proste blok, cupla som si do travy, neslo to. stali sme na odpocivadle, verejne wc, neslo to. ani ked tam mamka dosku oblozila hrubou vrstvou servitkov. nakoniec mi medzi nohy strcila poskladany uterak, ze keby som sa pocikala v buse a neriesila. a az po xy hodinach uz v bolestiach som sa vystala na odpocivadle do travy. no a zijem. nikto mi netlieskal, nikto nehovoril aby som sa vycurinkala, nikto nebol hystericky ani nic. dodnes mam problem cikat do travy a na cudzie wc - na verejnosti len ked naozaj musim, ze uz nevydrzim. neubudlo zo mna. a takto to bude s kadenim u tvojho maleho. mimochodom, synovec ma zase taku fobiu s kadenim, ten sa az doma. aj ked je tri dni niekde prec, ale vykadi sa az doma. ma 16 rokov a je to od malicka.
rposte neries a nerob z bezneho srania (s prepacenim) udalost.

rysisi
autor
30. jan 2016

Nečudujte sa som sním stále sama manžel je stále v práci nemám nikoho bývame sami proste je citliví tak ako ja a čo sa týka tých zdrobnenín proste je to tak používame zdrobneniny .

jabadaba
30. jan 2016

@rysisi chce to klud a pevne nervy, vela trpezlivosti a pojde to. Neboj, nebude sa vecne bat vlastneho "macka" . Deti, mnohe, maju problem z prechodu od plienok na serbel, pokial ide o velku potrebu. Netusim preco je to tak ,ale ber to ako fakt. Plienku nedavaj, len si veci skomplikujes, aj malemu. Ale pomaly, trpezlivo vysvetlovat, nabadat, ked sa zadari, pochvalit...Ono staci trosku strachu, pozdrzovat, uz je stolica tvrda, nasledne uz vylucovanie boli a zacarovany kruh je na svete. Poznam velmi doverne, presli sme si tym a skoro som s muzom osedivela. No preslo to. Takze hlavu hore, ak by bol maly prilis zapeceny, kup Duphalac na zmakcovanie stolice, aby ho to nebolelo. Treba mu vysvetlit, ze cim dlhsie je kako v brusku tym bude viac boliet. Aj nemocnicou sme sa my veru vyhrazali, ked bolo najhorsie. Az dieta pustilo a zistilo, ze to ide. Mozes mu pomazat aj ritku, kup si lekarsku vazelinu, nech sa mu konecnik nepopraska. Drzim palce.

mawka
30. jan 2016

@rysisi prave preto, ze som sama s dvomi detmi, tak zasadne nesuslam, nepluralujem a podobne vymysly. mat taku ususlanu mamu, asi by mi to aku decku strasne vadilo. ako sa chovas ty, tak to prebera aj dieta. ked si zo vsetkeho taka hotova hned, jasne, ze je precitlively. lenze vyhovuje ti to? ta myslienka, ze bude na tebe nacucnuty dalsich 30 rokov? lebo tutu nunu?

rysisi
autor
30. jan 2016

@zita19 Rada by som možno aj ja by som to potrebovala :( Manžel nedovolí ani na 1 deň ale to už patrí niekde inde ☹ veľmi sa oňho bojí aj on aj ja mali sme troška zdravotné problémy a odvtedy sme obaja taký ustráchaný a v pozore a jednáme sním takto.Ale máte pravdu bude sa to musieť zmeniť lebo nám asi vylezie na hlavu.

jabadaba
30. jan 2016

@rysisi k tym zdrobneninam, z casu na cas je to fajn, ale zbytocne to neprehanat. Ozaj mozes dietatu pripravit skor komplikacie pri vyjadrovani. Retorika a la žiža, koko a pod. dieta myli, neskor nechape, ze su aj ine vyraziva. Proste nazyvaj veci tak ako sa skutocne volaju . Svetlo je svetlo a ziadna žiža, ci traktor je traktor a nie koko! A tak podobne. 😉

moni244
30. jan 2016

@rysisi no ty by si sa mala desit skolky, lebo ak takto citlivo reagujes na vsetko, tak budes velmi tazko zvladat nastup do skolky

janulik2008
30. jan 2016

tie zdrobneniny :D to ani my nepoužívame ... a to má maličká pol roka a keď sa pokaká tak povieme že Barbi ty máš ovno?
Z toho že sa vykakala sme sa tešili keď mala mesiac a nevedela sa vykakať tak po zmene mlieka sme sa tak tešili inak to berieme normálne keď sa vykaká.

rysisi
autor
30. jan 2016

@mawka No zas neznášam šušlanie a mleznanie to teda nie fakt iba tie zdrobneniny zas nepreháňajte!!!!

jabadaba
30. jan 2016

@janulik2008 az budes prechadzat z plienky na nocnik, aj Ty sa potesis ked sa zadari....by som zas velmi nemudrovala aka si nad vecou. Staci zazit take dieta, ktore sa sprajcne a ani bohovi do nocnika. Az zazijes, povieme si. 😉

rysisi
autor
30. jan 2016

@jabadaba To zas nie on vie pekne rozprávať žiadne zdrobneniny vie narátať do štyridsať celú abecedu pekne vyslovuje slovíčka žiadne zdrobneniny čo sa týka lampy aut všetko vie normálne.....

andrejta
30. jan 2016

Inak baby, vyraz kakuško, mi pride uplne v pohode, kedze ide o trojrocne dieta. Mne rozum stoji, ked dospele zeny pouzivaju vyrazy ako snazilkovanie, sexik a spermijky a ze sa "mm urobkal". Ale to som asi odbocila od temy. No musela som sa zastat autorky 😉

mawka
30. jan 2016

@rysisi ty neprehanaj s vykricnikmi. baby ti tu brnkli na citlivu strunu, tak si skus z toho zobrat cenne rady a nekric tu po nas cez vykricniky 🙂
ci zdrobnelinka ci suslanie a plural mamickovsky to je fuk. na jedno kopyto a decka sa vazne potom nevedia vyjadrovat.

moni244
30. jan 2016

@andrejta je iné, keď tak matka rozpráva na dieťa, ako keď napíše na fórum, to bude používať aj v práci? alebo pri komunikácií s inými dospelými?

sardinka335
30. jan 2016

@andrejta no sodoma gomora, ze ,mm sa urobkal,, 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no konečnááá.....
Inak čo vidim tu na fore tak ,,prepina snazilkám,, tie temy o tom ,,ako mozu byt tehotne,, pritom test ma negativny ale take dotazy vymyslia ze to hlava nebere...potom tie čo otehotneju - otazky typu..kolko mam jest, či jej mozu vyvrtať kaz....ach....

zita19
30. jan 2016

@sardinka335 mas uplnu pravdu. Zbohom zdravy rozum!!!! 🙄

@rysisi mate byt opatrni, nie ustrachani (mimochodom: pridavne mena v mnoznom cisle maju na konci makke dlhe i ) Ten strach sa prenasa aj na neho, potom sa necuduj, ze sa "poserie" z hovienka v serbli. Co bude dalej? Kam to az chcete dotiahnut? A o tom, ze ho k babke nedata ani na jeden den? Ako ho chcete dat do skolky? Ako ho chcete dat do skoly? Nedajboze bude chciet ist do skoly v prirode? Dokonca sa moze stat, ze pojde z domu na internat, nehovoriac o tom, ze vam ho klofne nejaka cudzia zenska a on sa ozeni a pojde s nou byvat uplne inde. Vsak vy dvaja budete na praskoch!!! Mozno aj cely zivot, ked takto zacinate. 😕

lalia87
30. jan 2016

@sardinka335 neviem,tebe sa podarilo hbed otehotniet? Lebo aj v tych snazilkach su SNAZILKY ktore sa uz SNAZIA roky rokuce,su po par potratoch a tuzba po dietati je u nich velmi velka a chytaju sa aj najmensej slamky. A tym ze velmi tuzia,tak dufaju aj v nerealne. Co je na tom na posmech??

suve99
30. jan 2016

Kokšo, prihlásila som sa sem prednedávnom, som mama teraz už 3 pubertiakov, ale v živote mi takto nehrabalo ako tu niektorým, zdrobneliny a šušlanie je tuším tu najmenej, ale niektoré problémy, rehocem sa tak, že podchvíľou utieram monitor, či displej na MT...

Rysisi, nehysterči, ale rieš to s kľudom a nadhľadom.....a to, že boli dáke zdravotné problémy tiež neobstojí....opičia láska narobí viac problémov ako osohu....

fopka
30. jan 2016

@jabadaba s tym trochu suhlasim, my sme sa po pol roku trapenia - prosikania, kricania, slubov, mozneho a nemozneho po prvom vycikani konecne do nocnika tesili ako deti, mne az slza vyhrkla 😀 a to som pevna natura

mawka
30. jan 2016

@lalia87 treba byt realista a vidiet veci realne a nie nevidiet nieco a tvarit sa, ze to tam vidim.

jabadaba
30. jan 2016

@andrejta presne! To rozum stoji aj mne, ako sa dospele zeny vyjadruju o vlastnych telesnych pochodoch...Ja ked niekde citam zadocek, stehienka alebo ako si zmienila snazilkovanie, testik, keksik akoze sex a podobne hefty, klopem si po cele.

anetuska7
30. jan 2016

@sardinka335
Alebo aj toto je dobré že robili sme to orálne môžem byť v tom? V takomto prípade treba úplne iné oddelenie ako gynekológia.

jabadaba
30. jan 2016

@lalia87 ja v mnohom suhlasim so sardinkou, na posmech je spravanie sa dospelych zien. To, ze su neplodne snad neovplyvnuje ich intelekt, alebo?

janulik2008
30. jan 2016

@jabadaba nevravím že sa nepoteším keď malá prvýkrát sa vykaká do nočníka ale určite nebudem z toho robiť vedu.

jabadaba
30. jan 2016

@janulik2008 🙂 dockaj casu...ako sa vravi. Tu vedu z toho robia ti mali hlupucki ludia a potom zbadas co je to za srandu. Bez srandy, nas slo doma slak trafit cele mesiace, co sme bojovali s dietatom. To bola hotova veda doslova. 🙂

lalia87
30. jan 2016

@mawka staci ze si niektora z nich niekde precitala ze niektorej test neukazoval tehu az do neviem akeho vysokeho stadia tehu a potom si myslim ze baby vidia aj neralne..nepresli sme si ich cestu,tak nikto nema pravo sudit a posmievat sa. Je jedna vec co hovori rozun,ine co vravi srdce..a ak srdce a tuzba vyhrava,tazko sa pozerat realne

andrejta
30. jan 2016

@lalia87 mne tiez trvalo 5 rokov, kym som otehotnela a poskusala som dost, vratane neuspesneho ivf, takze viem o com to je. Ale ked bol test jak sneh, tak tam asi nikto nic ine neuvidi. A myslim, ze namiesto pridavania negativnych testov a ich nekonecneho rozoberania, by mali radsej sexovat ostopatsto, lebo ani z megapozitivneho ovulacneho testu babo bez sexu nebude. Tot moje skusenosti.

sardinka335
30. jan 2016

@lalia87 no, vidim ze aj ty patríš medzi snazilky tak som ti stupla na otlak...kazdopadne to nie je o posmechu, ale o zdravom rozume preboha! Ved to často su otazky take kde treba zakladne znalosti z biologie 7. ročníka zakladnej školy! Ako nedávno tema : ze ,,mozem byť tehotna? snazime sa o dieťatko od 24.1. tohoto roku - 2016!! No tak za týzden aby niekto bol tehotný tak to je naozaj asi mešuge...na evidentne negatívnych testoch hladaju duchov atd...ved z toho musi človeku anozaj časom prepinať ked sa na to upne. alebo dalšia ze : ,, mám oprat oblečenie pre novorodenca? ,,
A potom v inej teme o našom slavnom školstve by mnohé mamičky chceli aby sa deti nič neučili, len nezamerne, ulohy su prezitok a len nič nvyzadova...ved ked sa chce učit tak nech a ked nie tak nevadi...ved ludia osprostievaju v priamom prenose. Ja som teda neni ziadna ,,hvézda,, ale tak zdravy sedliacky rozum verim ze ešte funguje.