Dvojročný syn na svoj vek nevie to, čo by mal
Ahojte idem na vás s prosbou pre tie ktoré mali podobný problém teda dilemu a ako to nakoniec dopadlo. Mame synčeka, ktorý bude mať 2 júna 2 roky a nevie toho moc veľa, nejde o to ze vôbec nerozpráva, teda len si blaboce, nevie ani mama tata, niekedy to z neho vyjde ale len tak vyskočí, nerozpráva cielene. Najviac sa bojím toho, že jeho pozornosť sa nedá zaujať, nejde ho ničím zaujať, vždy si ide svoje. Veľmi malinko reaguje ak naňho zavoláme, či už vonku alebo tak. Jedine na čo daj rúčku alebo ham ham, keby poviem daj mi autíčko tak mi ho nedonesie nedá, nevníma co chcem po ňom, Čoraz viac som znepokojena, lebo čím viac čítam, tým viac sa bojím, že ide o autizmus.. Takisto nemá moc rad spoločnosť, niekedy si ich nevšíma ale niekedy sa skrýva ak niekto nový príde,alebo sa hanbí, hanbí sa dosť, aj trebárs keď v pesničke na '' neho'' niekto pozerá. Nevie ukázať na predmet, proste neviem ci je to len veľká flegma osobnosť alebo sa mam fakt obávať, k doktorke nechodíme, už asi pol roka nerobí poradne. Neviem ho proste ničím zaujať, u nás nieje šanca ze zopakuje niečo po mne alebo mu ukazujem niečo a on sa na to pozerá alebo tak, proste úplne si robí čo on chce, vždy robí to isté, trebárs vyjdeme von a ma svoj stereotyp že vezme tatrovku a púšťa si ju z cesty, alebo vždy si ukladá autíčka pekne za sebou, vzdy skrýva predmety pod poduskou, vždy sa hrá rovnako, mali ste niektorá taku podobnu situáciu doma a potom to bolo v pohode? Alebo to mam začať riešiť myslíte
@majuska4401 ahoj co je s vami od tej doby?
@noemi125 ahoj no posunuli sme sa o dosť veľa, vie omnoho viac veci, očný kontakt nenormálne postúpil popredu veľa vecí vie, vie niektoré veci zopakovať, veľa vecí vie povedať napríklad farby, čísla po anglicky, aj slovensky vie rátať ale tam ešte sem tam mimo 😄 vie auto povedať keď ho vidí, alebo tidit, ale tak stále keď mu poviem niečo tak nie všetko urobí, stále ako keby niektorým frázam nerozumel, keď poviem daj tatkovi tak nedá jemu ale mne trebárs, aj to ťahanie za ruku stále no, možno len 3 krát dokopy povedal co aj chce keď taha za ruku, napr, ubky že zúbky, Kikinder vola sladkosť kinder a aka že chce cikat, ale postúpil o dosť ďalej, tak dúfam ze ešte sa to úplne dá doporiadku, lebo je ešte co dobehovat, a vy ako?
@majuska4401 tak my mame 2 roky a neukazuje, len nas taha za ruku, nerozprava vobec, rozumiet rozumie neviem ci dost na svoj vek, mam obavy kvoli tomu ze neukazuje
@noemi125 ani nás neukazuje doteraz, len keď si sám pozerá v knižke alebo ukáže a my máme povedať aká farba, zviera atď, ale inak vôbec
@majuska4401 neriesili ste este s pediatrom?
@noemi125 čítala som si na viacych fórach, že to mali s deťmi, proste dieťa si našlo inu cestu ukazovania, ako s prstom, zatiaľ nie lebo tam ani nechodíme, ak sa nezmení nič po 3 rokoch budem to riešiť, dovtedy je to v podstate zbytočne, lebo ak má úplne slabé známky autizmu nikto vám to nepotvrdi, v 3 rokoch už majú nejaké tie tabuľky co dieťa minimálne musia vedieť
@majuska4401 drzim vam palce 🙏🙏🙏🙏🙏🙏
@noemi125 aj vám 🙏🙏 potom si ešte napíšeme po nejakom čase 🙂
@majuska4401 ano, urcite ♥️
@majuska4401 ahoj. Ako ste na tom dnes? Dobehol syn rovesníkov ?

Moj syn mal podobne prejavy, okrem tej hry - tu mal v pohode taku normalnu, ako bezne deti. Tiez bolo podozrenie na autizmus, ale do 3 rokov to nikto nechcel riesit, lebo tie prejavy neboli nejako vyrazne. Skusili sme skolku od 3 rokov - adaptacia hrozna, nerozrozpraval sa. Objednali sme sa teda k dr. Janosikovej na diagnostiku a zaver bol naruseny vyvin reci. Odvtedy navstevujeme logopediu, od 5 r. CSPP, mame sluchovy trening Benaudira, denne makame a rozvijame. Syn uz ma 6 rokov, bude mat odklad, ale do roka hadam dobehne rovesnikov, lebo tempo ma paradne. Intelekt ma ok, rozprava uz celkom fajn, este doladujeme “r”. On ma problem skor s porozumenim dlhsich vetnych celkov, ale zlepsuje sa. Tieto veci sa daju pekne natrenovat, ak ma dieta potencial. Takze to je nas pribeh. Tvoj syncek je este velmi malicky, ale nic nepokazis, ked sa objednas v 2 r. ku klin. logopedovi a ten ta uz navedie, co robit a ako synceka rozvijat, pripadne odporuci dalsie vysetrenia ( klasika je neurologia, foniatria, klinicky psycholog).