Dvojročný syn nevie rozprávať. Som zlá matka?
Ahojte mam chlapčeka za mesiac má dva roky no nevie stále rozprávať len mama tata kde je a jeho vlastné slová ktorým rozumie len on kamarátky čo majú také isté deti tak ich deti už vedia pomenovať veci pritom moj rozumie všetko len rozprávať sa mu nechce ... Učím ho rozprávať a pomenovať veci... Vyzerá to ako keby som sa mu nevenovala ale to nieje pravda ... Neviem či to je moje zlyhanie alebo je to normálne ... Keď počujem kamošky chváliť čo ich deti vedia a moje to nevie takými to príde ľúto ... Aj švagriná už hovorila moje už rozprávali a pýtali sa na serblik čo môj nechce ani počuť cítim také akoby tlaky od okolia že sa málo venujem malému ale to nieje pravda len jednoducho on akoby ešte nechcel ako ste to mali vy?
Určite nie si zlá mamina. Už to že ťa to trápi o tom svedčí. Veľa detí nevie rozprávať. Určite sa to skôr či neskôr rozbehne. Nebuď zbytočne z toho nervózna a netlač ..... Ešte budeš spomínať keď sa mu pusa nezastaví🙂
Môj Kubko má 1,5 roka a tiež okrem mama,baba, tati,dedo, a tie jeho slová nič iné nepovie...tiež som sa napočúvala čo všetko vedia už iné deti a ja neporovnavam .
Veď on keď má začať rozprávať tak začne !
@krisbar ty vies co to obnasa, riesit nerozpravanie dietata a kontaktovat vsetkych tychto ludi?
Moj zacal rozpravat na 3tie narodeniny. Tiez som uz bola z toho na nervy. Teraz ma 5 a pol a chodime na logo lebo katastrofalne rozprava. A to bol od 17 mesiacov v jaslickach a od 2,9 r v skolke..Ani dva rozlicne kolektivy ho nemotivovali rozpravat skor.
@erka33 Ján mám možnosť porovnať , mám tri deti. Dcéra už ako ročná dokázala spájať slová, ako dvojročná rozprávala úplne plynule. Syn však rozprával slabo, dlho to trvalo. Myslela som si, že je taký " menej múdry", keď prišiel do škôlky, jeho učiteľka ho veľmi chválila a mala som pocit že rozpráva o nejakom inom dieťati.Neskôr som sa dozvedela, že syn má dokonca vyššie iq ako dcéra. Najmladší rozprával tiež dosť slabo, teraz má 13 a je to chodiaca encyklopédia. Takže kľud, ešte sama nevieš čo sa v tvojom dieťati skrýva, a čím ťa v budúcnosti prekvapí.
@erka33 neporovnavaj …. Je šikovný načo bude chodiť na serblik keď môžem mat plienku?!😀… vela deti začne rozprávať od 3 r. Všetko bude… jednoducho rob čo robíš a hlavne nepocuvaj ktoré dieťa čo dokáže. Skús aj ty chváliť a vyzdvihovať čo dokáže sustred sa na to!

@nevenka aku radu dostala? Ze je to ok. A kto jej ju dal? Dalsich 15 matiek. Fajn, ak jej to staci - ok.
Co vsak ak dieta ma malu stratu sluchu, kratku uzdicku, spomaleny vyvin? Tych 15 matiek si to vezme na zodpovednost? Alebo potom bude nervacit, ze mala ist skor? A vzdy lepsie jedna navsteva logopeda, alebo ineho odbornika a vediet ze vsetko je ok, ako potom tam chodit par rokov.
A ci som na nu prudka. Ano, mam PMS a dnes ked to tu citam, tak ma az nadviha ako niektore matky vedia zdravie svojho dietat postavit na odpovediach na zenskom fore.