icon

Dvojročný syn vrieska

marus313
10. júl 2015

Ahojte potrebujem poradit moj syn ked sa mu nieco nepaci zacne strasne vrieskat az je cerveny a vydrzi aj hodinu.Nemozem nikam s nim ist vcera sme boli v tescu nieco som mu nedovolila zacal robit svojr sceny vrieskat a skriabat ma do tvare vsetci sa otacali po nas.Prosim poradte ako sa spravat v takomto pripade doma ho poslem do izby alebo si ho nevsimam.Uz som skusala aj zovretie aj studenu vodu no nepomaha nic.az ked sa vykrici tak sa da utisit.

sardinka333
10. júl 2015

@marus313 samozrejme že vystrája ked niečo chce a ty mu to nedovolíš 🙂 Kto by nevystrájal?

Všetci sme ,,v pohode,, ked idu veci tak ako my chceme - deti nie su vynimkou. A mnohí prestávame byť v pohode ak veci nejdu tak ako my chceme - a deti nie su výnimkou. Už batola vie ako krikom, plačom privolať niekoho k sebe aby sa ,,dostalo na ruky,, alebo von z postielky alebo ...hocičo.. 🙂

@lilimoni a ja si čo vyberiem za dobré správanie v obchode? Mna kto odmení, že tam nevrieskam, neplačem, nekričím, nehadžem sa o zem?? Dobré správanie má byť samozrejmost, nie kupované cukríkmi a sladkosťami v obchode. Ale beriem že aj to je nazor...

marus313
autor
10. júl 2015

Napisem to takto pre vsetky.On ked je vsetko ako on chce tak je ukazkove dieta ktore nezaplace niekedy neviem ze ho mam ale ked nieco chce a nedostane to tak vtedy nastane horor☺vtedy sa vyreve aj za ten cas co je klud.Aj v tom tescu zacal az po tom co uz sme museli ist prec a on tam chcel este zostat tak sputil rev inak bolo vsetko v pohode.

marus313
autor
10. júl 2015

@sardinka333 ved hej ja to chapem ze sa prejavuje ja som chcela len vediet ako riesite taketo situacie lebo sa citim trapne ked sa po nas otacaju si pripadam ako naschpna mama co ma rozmaznaneho fagana

lilimoni
10. júl 2015

@sardinka333 nie dobre spravanie v obchode ale vseobecne. Ak neposluchne doma, treba ju nahanat aby si po sebe hracky spratala a podobne ma problem. Do obchodu ide so mnou raz za cas a ja si tiez nieco pre seba kupim, tak nech si aj ona vyberie, ak si zasluzi 😉
Ja by som nezniesla keby sa mi decko o zem niekde hadzalo 😖

mimi321
10. júl 2015

@marus313 Ja ti poviem takto... kto nezazil nepochopi 😉 proste mne sa maly nehadzal teraz sem tam to skusi tak ho necham tak a odchadzam v tom momente ide za mnou ale reve... no tak co nech reve... neriesim uz cudzich ludi... a uz som aj ja pocula ze obdobia nie su a take... ze ani obdobie vzdoru neexistuje... ale kazde dieta je ine jedno je viac ine menej temperamentne... a musia sa to naucit zvladat... takze ked vrieska... no co spravis nic... nahucis na neho? bude vrieskat este viacej... das po zadku? detto... plati oba odviest pozornost ale to je velmi tazke... lebo moj ked ma amok tak nevnima... ale neboj nic prejde to... mam znamu ma 5 deti 4 boli ukazkove nic klud a piate je maly diablik... a vychovava rovnako vsetky... a povedala ze nechape co toto dieta stvara... ze keby nezazila tak si mysli ze tieto deti co vrestia a hadzu sa ze su rozmaznane... ale ze teraz vidi ze je to len o tom temperamente a umeni zvladnut ho 😉

siska53
10. júl 2015

@marus313 normalka,vydrzat,nexhat ho,nech sa vyzuri,ak ste mimo domu,vziat ho prec.
Nasi sice az hodinove nemaju/nemali,ale poznam to.
So starsim sa vzdy porozpravame,ak sa este take nieco vyskytne raz za cas,ale u neho je to uz sporadicke.
A to,ze sa otacaju,si nevsimaj. Nie ste jedini.🙂
Daktori pozabudali,ake mali deti,aj ked je asi pravda,ze ta dnesna generacia viac vzdoruje ako my a ti pred nami.

lenocka84
10. júl 2015

paaani moji.perfekcionalistky.moj maly dostal aj po zadku a tu je.dnes uz staci napocitat do 3.pri 2 uz spusti ze nemusim pocitat ze je uz ok.a to nie ze som ho bila.zapnut po zadku.vacsinou to bolo skor sok z prekvapenia ako bolest ale zabralo.zrazu sa sustredil na ine ako na "hnev" co mal.nebude mi vlastne dieta skakat po hlave ako niektorim tutu mutu mamickam ktore zazeraju este len hlas dvihnem.

lilimoni
10. júl 2015

@siska53 ja keby som sa ako mala v obchode tresla o zem, dostanem taky vyprask, ze by som si to dodnes pamatala. kedysi bola ina vychova a preplesk po riti bolo nieco normalne a nikto to neriesil.

erickatt
10. júl 2015

Toto vyskusajte. Ale fakt. Aspon doma

lenocka84
10. júl 2015

@lilimoni ze?to len dnes je chora doba ze uz aj vychovna je tyranie!!!mbe tatko aj v 17 vylepil a to si teda pamatam.
dnes by dal otec 17r synovi zaucho a ten by mu ho vratil.ziadna ucta a respekt

siska53
10. júl 2015

@lilimoni mozno to volakedy platilo. Teraz nie. Najlepsie je nevsimat si,oni sa utisia. Rovnako ako mimo domu odniest domov.
Capnutie nic neriesi.

lilimoni
10. júl 2015

@lenocka84 to je teraz taka "moda" vsetko tolerovat a nechat, kym z toho vyrastie. Ci takto budu trpezlivo cakat pocas puberty uz neviem. Ale na druhej strane nase mami mali deti ako 20 rocne cca. Boli mlade, plne energie a ani pocatie nebol problem. Dnes sa zeny zacinaju snazit ako 35 rocne a stresuju, ze sa nedari a potom ked sa narodi vymodlene babo, tak sa ho boja aj do postielky polozit, len aby nezaplakalo.

marus313
autor
10. júl 2015

@erickatt no skusim to😄za to nic nedam

marus313
autor
10. júl 2015

@lenocka84
@lilimoni myslite ze nedostal po tom zadku?ked som nevydrzala?ale bolo to este horsie to som ani neverila kde sa zobrali take decibeli v nom

hamca
10. júl 2015

@zuzankasm ahoj, zaujal ma tvoj prispevok, ze znami to riesia s psychologickou. Ja mam doma 1,5 rocne dievcatko a uz viac ako polroka sa dennodenne hadze o zem pre hluposti. Ja si myslim, ze som dost prisna, nepovolim, aj ked viem, ze spusti krik, ale ona stale dookola vrieska a hadze sa o zem. Normalne rozmyslam, ze ist s nou k psychologicke po rady, tak chcem vediet, ako to ccaprebieha? Kolko rokov ma ich mala? Predpokladam, ze psychologicka pracuje iba s rodicmi, dieta este nespolupracuje, ci?

lilimoni
10. júl 2015

@marus313 neda sa ti ist do obchodu bez neho alebo poslat manzela? Vsak to je iste stresujuce aj pre teba 😒

marus313
autor
10. júl 2015

@lilimoni tak to si pis ☺ked sa da idem sama alebo manzel,ale nie vzdy sa to da

qwerty81
10. júl 2015

@cerez U nas to vzdy fungovalo. Mozno preto, ze to nie je casto, uz musi byt, ked ich capnem... Ale vedia, ze ked mi rupnu nervy tak je to naozaj a uz to prehnali. 😉
Ale asi na kazde dieta plati nieco ine...

canama
10. júl 2015

@sardinka333 suhlasim s tebou, ze je nezmysel sa zatvarat doma len preto ze dieta ma obdobie vzdoru. obdobie vzdoru aj zvysenej agresivity v predskolskom veku je normalne, deti sa potrebuju naucit spracovavat svoje emocie. v ziadnom pripade by sa ziadna mamicka nemala za taketo dieta hanbit a stranit sa spolocnosti....dieta to moze zacat aj zneuzivat.

ale teda vobec nesuhlasim ze trest a to dokonca fyzicky je riesenim....ked ma dieta udrie, vysvetlim mu ze si to neprajem, ked skusi udriet znova, jednoducho mu to nedovolim. ale udriet dieta naspat.....sorry, v tom ziadnu vychovu k tomu aby dieta druhych nebilo nevidim....prave naopak ked sa budeme doma navzajom otlkat, tak to dieta bude povazovat za normu. 😒

erickatt
10. júl 2015

@marus313 ja dumam ci to zabere na moju mladu (19 ) ked chyti nerv

natalym
11. júl 2015

@marus313 Však chápem. No asi len vydržať a nepopustiť. Ja by som mu pred obchodom pripomenula, že ako sa má správať a dohodneme sa pred obchodom čo si napr. môže vybrať a keby začal robiť cirkus pre niečo v obchode, nechal by som ho tam vrieskajúceho stáť a ja by som ďalej nakupovala bez venovania pozornosti. Neviem tiež či by mi to prešlo v tom obchode, ale skúsila by som, že total ignorácia. Samozrejme, že vec, ktorú si mohol vybrať tak už by nemal nárok. Alebo by som ho vytiahla za ruku von z obchodu a capla mu dve tri riadne na zadok. A viac ma už nenapadá. Prajem veľa trpezlivosti.

lara1507
11. júl 2015

@erickatt len aby to nedopadlo tak,že z toho bude mať zábavu a bude robiť scény už len pre to,aby sa pobavila na tebe..toto by som ja osobne nerobila.Dieťa ešte nevie pochopiť to čo dospelý a nebudem nikdy robiť to,čo robí ono. Keď ja po ňom nechcem aby sa hádzalo o zem a trucovalo,tak to nikdy nemôžem ukázať vo svojom prevedení.

sue
11. júl 2015

@lilimoni ale to nie je riesenie. On sa musi naucit ako sa v obchode spravat...takze ho tam treba bravat.

My sme to riesili tak ako pise cerez - zacal ziapat, upozornila som, zeak neprestane,ideme domov ( aj bez nakupu), doma som bola pri nom a ked doreval vysvetlila som co sa mi nepacilo a o co vsetko sme prisli tymze ziapal. Ked bolo velmi zle, tak sme to riesili terapiou pevnym objatim. U nas toto obdobie trvalo asi tri mesiace. No a na agresivitu voci vsetkemu zivemu som obzvlast citliva. Tam vzdy zaznelo vyrazne " Nie, boli to" ke neprestal tak tetapia pevnym objatim...

Drzim palce.

majkat1
11. júl 2015

@marus313 ja ti mozem napisat len moju skusenost.co plati na moju 2rocnu....ale kaze dieta i matka sme ine tak treba indi individualne co komu vyhovuje....nastastie obe moje deti sa v obchode nehodili o zem ani nevrieskali....samozrejme vypytovali to ci ono a ked som nepovolila tak bol plac a tak som to zacala riesit nasledovne....ak som nemala v plane kupovat sladkosti ci ine blbosti tak este pred vstupom do obchodu som im obom vysvetlila ze kupujeme to to a to ...ale ziadne sladkosti....viac krat som zopakovala a spytala sa ich ci rozumeju a ze nechcem pocut ziadne pistanie v obchode bo nebudu so mnou viac chodit....a cuduj sa svete chapu to a akceptuju....este sa ma spytaju v obchode ci rohlicek mozu....ano samozrejme poviem ze to neni sladkost ale normalne jedlo a to mozu.z casu na cas sa ztane ze si nieco vypytaju ale ked som ich pred tym upozornila ze nekupujeme tak nekupim...a stojim si za svojim.pre info maju 2 a 4 roky a takto to robim uz dlho...raz som chcela ist do ob hoxu z mladsou a ona uz pri vstupe vykrikovala ze keksik....som sa s nou snazila dohodnut ze nie lebo rano vypila len mliecko a nic neranajkovala nepapala ze jej kupim rohlicek ...po viacnasobnom pokuse dohovore ...ona stale to iste ze keksik sladkost...a nakoniec sme do obchodu nesli vobec....a hotovo....a ked si niekto mysli ze napr taky drobcek rocny nerozumie slovu nie tak to nie je pravda teda aspon u mojej mladsej...hned ako som spozorovala ze rozumie slovu nie zacala som i aplikovat ...ked raz nie tak nie a nebudem sa s nou dohadovat...i ked je to tazke kedze takemu drobvovi s tymi milimi ockami odopriet...ale som aa poucila po starsej...jej som toho dovolila viac a potom to dalo viac roboty ju dat do stavu posluchania v starsom veku....no a med teraz moja 2 rocna i po dvoch napomenutiach neprestane vrieskat abo capat starsiu sestru alebo nieco podobne postavim ju do kuta...v tej istej izbe aby nebola sama...a musi tam ostat kym neprestane plakat....a chape tomu....niezeby tam chcela byt vzdy ale vzdy ju tam vratim pokial place..no takze u nas takto ...snazim sa vysvetlovat a dohovarata a ked nefunguje trest...kut alebo beriem hracky prip bez rozpravky pred spanim...no mozno tento sposob nebude vyhovovat kazdej ale u nas to funguje....zelam vela trpezlibosti

blahowoman
11. júl 2015

@sardinka333 uplne s vami suhlasim! Ja mam 3,5r syna a 10r dceru,ale poviem Vam,ze dcera mi kolkokrat povie,, mama,za toto by som ja uz mala facku'' ked vidi,ako sa nejake dieta k rodicovi chova. A maly? Ten jasne,ze skusa tiez. Ale na neho sa staci uz len pozriet a mlady vie. Pokial ublizi uz automaticky povie prepac a ked umyselne sestre,musi sa jej omluvit-musi. Neodide z izby pokial to nepovie. Takze vsetko je to o tom,ake hranice si urcia rodicia. Ja nerada bijem deti,ale obcas to je fakt nutne.

cerez
11. júl 2015

@erickatt Ja som to doma vyskúšala. Sekol sa vo vzdore, syn kukal po mne ako puk, ale aby aj jeho herecký výkon nebol horší ako môj, tak sa mi hodil o zem a začal trucovať. Taký pokojný chlapček ako vo videu rozhodne nebol. Ale video ma pobavilo. 😀

beatrixka77
5. aug 2015

@marus313 aj moj to robí...mne pomaha odviest pozornost, je to tažké ja viem, ale čo už, vždy si poviem, že hlavne že je zdravý 🙂

galixx
6. aug 2015

Musis byt len dosledna, ked mu raz nieco nedovolis a urobi scenu tak proste nesmies povolit, aj ked si to uz rozmysls a mas pocit ze mu to co chce mozes dat. Ide o to aby vedel ze si tou scenou nevydobije to co chce. Lebo ked obcas povolis tak to bude skusat stale. Co sa tyka toho ako reagovat, to zalezi od tvojej povahy a povahy dietata, ja malu vzdy zoberiem na ruky pomojkam, ked sa ukludni vysvetlim, ale to nemusi kazdemu dietatu vyhovovat

zuzkanik
6. aug 2015

@marus313 Dôslednosť, trpezlivosť a trochu flegmatickosti. Však nech vrieska, jeho to časom prestane baviť. Teraz asi vidí, že to zaberá, tak vrieska. Keby vidiel, že tým nič nedosiahne, určite by s tým skoncoval. Kašli na okolie aj susedov. Musíš si jednoducho trvať na svojom.