Ideálne priberanie bábätka
Ahojte! otváram diskusiu na ideálne priberanie bábätiek. Mám skoro trojmesačné bábätko, ktoré sa narodilo s váhou 3570 g, mám ho na umelej strave. Neviem či je normálne, že už váži 7000g. Dá sa niečo robiť s tým aby menej priberal?Ak máte podobný problém napíšte a vyriešme to 🙂
moj maly ma 8 tyzdnov a 6300g, plne kojeny. Ked sa narodil mal 3750 a schudol na 3300g. Z porodnice sme odchadzali z vahou 3780g 😀
@betina1984 ahoj.za tri týzdne pribrat 680g je vela podla teba
@zeta123 nie, vôbec nie. Tak malé bábo ako je tvoje by malo pribrať ešte zhruba to jedno kilo za mesiac. Môj syn má 7 mesiacov a priberá tých 600-700 g za mesiac, což je dosť. Na poradni minule mi za 7 týždňov pribrali obaja 1050 a 1040 g a povedal, že je to statočne dosť.
no je to indi vindi, moja mala mala v 4,5 mesiacoch 6390g a je pekna, baculata ale nie prilis...vela mamiciek sa priam predhana koho babo priberie viac, ale zas ja som za miernejsi narast, predsa len je to vacsia zataz a mne sa viac paci ak su deti tak akurat...ale zas na druhej strane teraz su celkove ine deti ako sme boli my, vacsie🙂
ahojte, moj maly sa narodil s váhou 2900 g, teraz má 7 mesiacov. Vcera sme boli v poradni a váha ukázala 8930 g. 🙂
ahojte moje dievčence :Natalka por.vaha 2600 g-teraz 4 m.+2 týždne = 8200 g 😀
Veronika por.vaha 2270 g -teraz 4m.+2 týždne ´= 6600g 😀
Presne tak, kazde dietatko inak pribera http://www.ukulele.sk/clanky/priberanie-babatka
Moja mala ked sa narodila mala 3100....teraz ma pol roka a ma 6100 mi mame problem ze nepribera aj ked je poriadne 😒
@alexandra1104 moj ma rok a pol a vazi 12,5 a kamoskina mala o tri tyzne starsia nez moj a vazi okolo 8 kg. Je to naozaj individualne...casom som to sama pochopila 🙂
Moja mala ked sa narodila mala 2730 gramov a už ma 3 mesiace a ma 5 kg ...kaýde babo pribera inak 🙂 a uz ked zacne plazit a chodit ti schudne 🙂 prve tri mesiace sa najviac pribera 🙂
naša má 6m a 7660g ,lekár mi povedal,že je nadpriemer, podľa mna vôbec neni tučná.Oni to berú asi veľmi podľa tabuliek,hlavne aby boli naše miminka zdravučké 🙂
Ja som moju dcerku kojila len mesiac, a potom sme presli na Nutrilon /HA/, a praveze je dost stihlunka :/ Doktorka vravi, ze je to uplne OK, ona rastie akoby len do dlzky 🙂)) Ja co poznam tucnejsie babatka (ak tak mozem povedat), tak su to prave tie kojene, ale ked zacnu behat, tak sa to vacsinou strati. Jedna kamaratka ma synceka, ktory ako 7 mesacny vazil cez 11 kil, a to ho len kojila... Bol to riadny macek, ale uz beha a striasol to zo seba 🙂 Bud rada, ze je babo OK, vacsi problem by bol, keby nepriberalo.

take nieco ako idealne priberanie babetka neexistuje 😉 🙂