icon

Je dobré odložiť vianočné darčeky ako výchovný efekt?

vvpp
21. dec 2024

Máme 3.5 ročné dieťa, ktoré vykonáva veľkú potrebu do nohavíc alebo plienky. Na malú potrebu sa pýta, ale na veľkú nie. X krát sa denne pýtame, či nechce ísť na nočník alebo WC a aj keď ho tam posadíme, tak max. vykoná malú potrebu. Teraz pred Vianocami hovoríme, že darčeky dostanú iba deti, ktoré sa nepokakajú. Snažíme sa takto motivovať, ale dieťa sa na tom iba smeje. Čo keby sme darčeky odložili o niekoľko hodín prípadne na druhý deň, akože Ježiško takýmto deťom darčeky nenosí ? Mohlo by to mať nejaký výchovný a motivačný efekt ?

Strana
z3
siska53
22. dec 2024

@vvpp Nie! Isto nie! Nie kazde dieta je pripravene take veci robit v roku ci dvoch!
Nas si pytal plienku az do 3,5 roku na kakanie. Dllho nepomohlo ani to, ked sme mu dali na vyber medzi nocnikom a redukciou. Az raz prisiel ten okamih presne na jeho 3,5 roka. Vybral si redukciu a odvtedy kakal normalne na wc.
Ale pamatam si, ked som si raz povzdychla, ze kedy uz bude kakat do zachoda a on mi odpovedal, ze ked bude velky ako mama 🙈. To mal tak okolo 3 rokov 😁

deti95060810
22. dec 2024

autorka takúto blbosť asi nemyslíš ani vážne že? ... to si tie darčeky môžeš rovno nechať... 🙄

kris_tin257
22. dec 2024

Na môjho syna fungoval jeden trik, na komody kde nedočiahol som vyložila 3 darčeky ktoré moc chcel, a dostal pravidlá. Prvý darček dostal keď začal cikať do záchoda druhý keď začal kakať do záchoda a tretí keď neboli nočné nehody. Do týždňa pochopil a odplienkovany (toto bol tretí pokus), každopádne videla som že už je pripravený chápe len musel chcieť 😊 tak u nás darčeky takto fungovali

janickacrazy
22. dec 2024

@kris_tin257 to tu ani nepíš, na väčšinu deti toto proste nefunguje, na môjho fungovalo napríklad to, že ho chceli vylúčiť zo škôlky, keď sa tam párkrát pocikal, chodil tam rád, tak sa snažil

Strana
z3