Je môj syn o krok vpred vo vývine?
Ahojte kocky.Neviem i moj syn nie je vo vyvoji vpred.bude mat o 10 dni 3 mesiace.tyzden po porode,ked som prisla domov s porodnicetak som ho kupala a bola na brusku a sam od seba sa otocil na bok.Od 1 mesiaca si cmulal pasticku a od druheho sa sam dokaze otocit na bok.Vcera v noci som mu dala papat a bol v perinke a dala som ho na bok sam sa s bou posunul a chcel z nej vyliezt uplne pol tela ohnute vpred.Ako neviem ci je to normalne.
Niektore deti su cipernejsie, niektore pohodlnejsie. V takomto veku sa neda predpokladat ci predbieha alebo meska vo vyvoji. "Tabulkove" deti neexistuju. Tabulka su len spriemerovane odpozorovane udaje z velkej skupiny deti.
Nuz ono je to tak, niektore dieta to da (zase uplna rarita to nie je), ine nie (cize statisticky to popredu je). Ide o to ze vsetky tieto ci uz pokroky alebo naopak nedostatocnosti oproti tabulkam su toho typu ze sa do cca 5 rokov u deti zrovnaju (aby sa potom zase mohli zacat vyhranovat a rozbiehat), cize nema prilis velky vyznam sa tym zaoberat.
Okrem toho ze teda kazdej mamine je prijemne ked jej dieta nieco zacne zvladat. A potesit sa zas treba, to je dolezite, citit hrdost na svoje dieta.
Mne to napr. jedno dieta by splnalo, teda dokazalo toto co je tu popisovane, druhe ani zdaleka. A teraz su uplne rovnako resp. velmi velmi podobne na tom co sa tyka sikovnosti, plus teda sa prida sa to ze kazde to ma trosku do ineho smeru hodene.

je to normálne 🙂 pokoj, teš sa pre seba, vychutnávaj synčeka 😉 ak by synček sám necítil, že je na taký pohyb pripravený, neurobil by to.