icon

Je náš dvojročný syn tučný?

emma2310
28. nov 2014

Mame 2 rovneho syna boli sme s nim pred tyzdnom na prehliadke a doktor nam povedal ze je trosku tucny vysku ma okolo 98 cm a ma 18 kg myslite ze je to vela nemyslim ze je nezdrave veci

keira
28. nov 2014

@emma2310 to je cele zle

emma2310
autor
28. nov 2014

@keira co teraz myslis

sense
28. nov 2014

@emma2310 nuz cokoladove cerealie s mliekom je vsetko mozne len nie zdrave ranajky....

keira
28. nov 2014

@sense
@emma2310 ja osobne navrhujem na ranajky prazenicu s kopcom zeleniny, nejaky tvrdy syr, alebo kozi vyrobok, a urcite plnotucne mlieko, len samozrejme nie to krabicove, ale najlepsie z od kravicky (co nie je lahke zohnat) alebo z automatu, ine by som ani nedavala

ketere
28. nov 2014

@emma2310 neries to, vyrastie, urcite 2-rocnemu nedavaj dietu. Moja mala ma 2r 8mes a ma cca 95 cm a 20,5 kg. Je bacula, nie extra, ale oproti rovesnikom je vacsia. Ani dospely nie je kazdy rovnaky, tsk ani deturence nemozu byt, hlavne, ze su zdrave😉

michaela80
28. nov 2014

No nasa mala 4 roky a 4mesiace a ma 14 kg... 18 kg na 2 rocneho sa mi zda moc ale zase aj vyskovo je popredu. ...

devicka
28. nov 2014

no, nemyslím, že by dieťa v dvoch rokoch malo byť bez vážnejšej príčiny na nízkotučnom mlieku, či iných nízkotučných potravinách. aj ked má vyššiiu hmotnosť. pri výške 98 cm a hm. 18 kg isto nie je obézny. možno trošku pri sebe a le kvôli tomu nízkotučné mliek? nedala by som. normálna strava podľa veku. málo sladkostí.

sense
28. nov 2014

@keira moze mat ranajky aj na sladko ale napr. vlocky s jogurtom , moja mala napr. vajcia nema rada a mozem sa aj rozkrajat tak ho nezje na ziaden sposob

kingstonka
28. nov 2014

Dietu neries, sladkosti obmedzit a hlavně pohyb, chlapci s pohybom vacsinou aj tak nemají problém.... Moj syn je/bol vacsi ale medzi 2 a 3 rokom nepribral skoro nic a velmi sa vytiahol

sense
28. nov 2014

ja davam malej tiez plnotucne mlieko a to v krajine kde zijeme ma 3.8% tuku a polotucne 2.8% ...ale tiez som nazoru ze mlieko treba nechat plnotucne....

cica869
28. nov 2014

no podla mna na 2 roky 17kg dost....moj 3rocny bratranec ma 20kg vysku sice neviem ( on je skor nizsi) a uz je riadne tucnucky

emma2310
autor
28. nov 2014

@keira ked on mi na ranajky zje len vajicko alebo len tie cerealie. Chleba nechce vobec niekedy zje ale castejsie nie ako ano a sunku tiez nechce

maca_p
28. nov 2014

@emma2310 moj skoro 4 rocny ma 14,5 kg. 😉

lorela
28. nov 2014

@emma2310 Kupované cereálie, konkrétne také čokoládové sú plné tuku a cukru. Mlieko by som nechala polotučné, ale cereálie rozhodne škrtni. Neviem, ako si po nich zvykne na ovsené vločky, ale skúsiť to môžeš. S nejakým zdravším sladidlom ako je obyčajný cukor, napríklad s trochou javorového sirupu alebo medu. Ideálne by však boli ovsené vločky s jogurtom a ovocím - môže byť aj sladšie zo začiatku (banán, hrozno, hruška - nie všetko naraz, pár kociek z ovocia. Ovsených vločiek 2 polievkové lyžice.
... Cerálie a ovsené vločky nie sú to isté. Ľudia si to zvyknú často mýliť a považovať za to isté...
Jogurty čisté biele, nie smotanové (nie nízkotučné), obyčajné biele najlepšie so živou kultúrou.
Žiadne údeniny (žiadne párky, salámy, ani šunky a paštéty).
Nie roztierateľné syry (opäť kopec tuku a soli) ale tvrdé syry napr. Eidam alebo Mozzarella.
Nezahusťované polievky múkou a tukom. Len rozmixovaná zelenina, vývary, zahustené ovsenými vločkami alebo celozrnnou múkou.
Nie tučné mäsá, ale hydinu, zajac, teľacie, chudé hovädzie.
Zdravé tuky... Radšej ako vyprážané mäso alebo hranolky mu urob mäsko na prírodno na olivovom oleji, s varenými zemiačikmi a zeleninou. Ryby, avokádo, zeleninový šalát môžeš pokvapkať nejakým panenským olejom.
Nielen biele pečivo a cestoviny, ale aj celozrnné/grahamové.
Žiadne malinovky, sirup, sladené čaje. Skús radšej 100% ovocnú šťavu s čistou vodou. 1/2 na 1/2, neskôr uber - menej šťavy, nech si zvykne aj na čistú vodu.
Ovocie v rozumnom množstve (2ks denne, alebo 2 hrste).

A pohyb na čerstvom vzduchu, teraz v zime asi len dlhšie prechádzky s krátkou naháňačkou alebo skrývačkou 🙂.

leteku
28. nov 2014

Tak moj maly ma 4 roky a vazi 16,5 kg a meria 110 cm. Pripada mi taky akurat. Takze mne ta vaha pride dost vysoka vzhladom na vysku a vek.

emma2310
autor
28. nov 2014

@lorela to si musim vytlacit 🙂

lorela
28. nov 2014

@emma2310 Keby som sa neponáhľala, napíšem aj viac 🙂

marylis
28. nov 2014

@emma2310 Pozri.. znama ma syna, co bude mat za cca mesiac 2r. Co viem, tak maly nosi veci 3-4r. Ma asi tolko co tvoj a je dost vysoky. A musim povedat, ze tucny ani nahodou nieje. Jeho mama ma nad 180cm a otec nad 190cm. Tak sa niet comu cudovat. Cize je to indi vindi. Ked sa ti zda, ze maly je ok. Tak to neries. Na druhej strane, matky casto pozeraju na deti neralne, cize aj o tucnom si myslia, ze je chude. Ty sama najlepsie vies ako to je. Podla toho sa zariad 😉

nyusika
28. nov 2014

podla mna je tucny a kludne to nazvite, ako chcete, najcastejsie to volate ze "pevny".
124 cm vysoka prvcvka vazi 20 kil....a urcite nie je chuda, je upkne normalna, priemerna postava. tak mi netvrdte ze dvojrocne 18 kilove dieta je Ok

siska53
28. nov 2014

@emma2310 moj 4,5r.ma taku vahu pri vyske 110cm. A je taky akurat stihly,jedava dobre a stale je v pohybe.
Ty musis vidiet,ci je tucny,alebo ma len tazke kosti...takisto aj vies,co a kolko popapa. Moze mat pomalsi metabolizmus...kedze som ho nevidela,mozem napisat len toto...

kotatko1232
28. nov 2014

@emma2310 mi pijeme mliecko 3,5%

kotatko1232
28. nov 2014

@emma2310 a sladke vobec nepapme

sense
28. nov 2014

ak nevyzera takto tak urcite tucny nie je

katia7
28. nov 2014

@emma2310 podla mna tu zbytocne riesis a davat dietu dvojrocnemu dietatu mi pride chore,ak ti lekar povedal ze je tucny tak ti snad povedal aj ci sa tym mas zaoberat a ak nie tak to proste neries,sama aj bez konika vies najlepsie aku ma stravu a denny rezim,jasne 18kg sa mi zda vela na dva roky ale mam tri deti kazde malo inu porodnu vahu,prirastky aj celkovo priebeh rastu ale vsetky sa mi okolo 3 rokov zrovnali cca do priemeru,najmladsi 3 este nema ale uz teraz vidim ze sa zastavuje a viem ze sa dorovna

rebeka11
28. nov 2014

over si to na http://www.rastieme.sk podla tejto stranky ma tvoj chlapcek vsetko ok, vaha je mierne nad normal, co nie je hrozne, mozes byt pokojna ;)

bocianka123
28. nov 2014

no prihoďte môjmu mladšiemu synovi aspoň 2 kilá ... má 3,5 roka a váhu cca 15-16 kg, výšku do 100 cm ... a ja osobne nesúhlasím s nízkotučným mliekom pre dieťa. skôr iba polotučné ( ja dávam plnotučné) .

emma2310
autor
28. nov 2014

@sense zatial nie

sense
28. nov 2014

@rebeka11 na tej stranke si vediem aj ja rastovy vyvin dcery

sense
28. nov 2014

@emma2310 tak tucny nie je lebo tieto deti su uz tucne...

emma2310
autor
28. nov 2014

@sense aj ja som uz robila no obmedzime sladkosti viac zeleniny a vodu na miesto sirupu snad to pomoze