Je normálne, že 18-mesačné dieťa točí kolieska na hračkách?
Ahojte idem sa opytat ci je toto v poriadku… mam 18 mesacneho syna ..na meno reaguje.. vie co od neho chcem.. este nerozprava .. ale k veci .. ked s side hrat zo vsetkeho ho vzdy zaujimaju kolieska ak viete z tej hracky kde tie kolieska ma vkladat.. vzdy ich vyberie a toci nimi na podlahe a pozera sa na ne.. ked ich odlozim vyhra sa chvilku aj s onými hračkami ale potom hlada nieco co si moze krutit na zemi.. 🙆♀️🤷♀️najde misku alebo dózu a začne si ju tocit .. je to prosim v poriadku ? Pri prvom dietati som toto neriesila😂
@anonym_autor to je rotacna schema, bezna vo vyvoji normalneho dietata
Ale podľa jedného symptómy nemôžeš určovať diagnozu
My mame suswda ktorý je autista a bude na teba cumiet jak výpravná mys. Ukážkový očný kontakt a napriek tomu autista
Deti sa prirodzene zaujímajú o kolieska, lebo sa točia, sú dynamické
Je to uplne bezny zaujem o hracky... ako pise kocka vyssie, 1 znak je na autizmus malo, to by ho malo kazde jedno dieta... autisticke deti btw do veku 1,5 roka mavaju casto uplne rovnaky vyvoj, ako vsetky ostatne... uvidis casom... ale ano odpoved na otazku je stale rovnaka - je to bezne u zdravych a aj autistickych deti...
@anonym_autor Ja myslim, ze ho tocenie proste zaujalo a ma ho teraz ako hobby. Deti zaujimalo odjakziva, zober si napriklad hracku vlcik. Ta existovala pre deti uz v staroveku a jej postavena na toceni.
@anonym_autor koliecka su mega zauimave, aj nasu zaujimalo. deti maju rozne fazy, po kazde ich bude zaujimat daco insie.
Hraje sa aj funkcne?
Hraje sa aj funkcne?
@anonym_9e163d ako myslite ci si postavi z kociek vezu ? Alebo knizky ma rad to Ano
podla mna je to uplne normalne, kolieska byvaju pre deti jednoducho zaujimave a este je maly predsa. moze to byt znak autizmu, ale nemusi. sledujte ho, ci sa neobjavi aj nieco dalsie, ale samozrejme netreba hned vyvodzovat zavery 🙏
Sledovala by som do buducna ci sa vie hrat funkcne a ci sa vie hrat na “akoze” hry. Na obchod, na lekara, na veterinara, na opravara, ci ti v detskej kuchynke akoze navari a akoze to spolu zjete. Ci vie predstierat s hociakym papekom ci kamenom co najde ze je to akoze auticko, lietadlo, zvieratko a zahra sa s nim v zmysle brrrm a potlaci ho po zemi, vo vzduchu, bude s nim cupkat ako s panacikom. Funkcne sa hrat znamena tak ako sa ma…ci auta aj tlaci a predstiera ze jazdia parkuju, lietadla lietaju, casom ci sa panacikovia z lega spolu budu rozpravat…a tak. Ci napr. si vie predstavit z oblakov zvieratka a pod. Alebo ci nechape lebo su to len oblaky…ale to casom uvidis.
je to normalna vyvonova faza, zistuje co sa s tym da robit, ak by mal aj ine "problemy" je to o inom, ale tocenie kolieska je ok
@anonym_autor Neboj sa, keď bude veľký, otvorí si pneuservis.
Riešiš nepodstatné veci....
Jeden znak by som vôbec neriešila. Mám syna autistu a viac dr mi hovorilo že nejaký znak sa nájde u každého, záleží na akú stranu sa to preváži. Ja som pri mojom tiež nechcela najprv riešiť ale jemu sa nazbieralo hrozne veľa znakov hlavne v tomto veku 1.5, 2 roky....časom sa to práveže zlepšuje. Ale len to že točí kolieska by som si vôbec nevšimala
Fúha, to si malé dieťa už nemôže ani koliesko krútiť aby nebola z toho nejaká diagnóza?
Jeden znak by som vôbec neriešila. Mám syna autistu a viac dr mi hovorilo že nejaký znak sa nájde u každého, záleží na akú stranu sa to preváži. Ja som pri mojom tiež nechcela najprv riešiť ale jemu sa nazbieralo hrozne veľa znakov hlavne v tomto veku 1.5, 2 roky....časom sa to práveže zlepšuje. Ale len to že točí kolieska by som si vôbec nevšimala
@1mina ak by ste boli taka zlata co take v tom velu ste si vsimli? Dakujem
@1mina ak by ste boli taka zlata co take v tom velu ste si vsimli? Dakujem
@anonym_autor tak v Tom veku asi najpodstatnejší rozdiel oproti deťom bol v Tom že mi nerozumel, ale teda naozaj žiadne jednoduché veci kde máš očko, nos, kde je fľaša, kocka, nič... To že nerozprával v Tom veku este ok ale ani nerozumel nič. A samozrejme celé dni sa bavil tím že buď točil kolieska, ale často tak že sa na ne díval moc zblízka, alebo na zemi zboku, alebo točil sám seba, zatváral otváral dvere dokola, alebo behal z bodu A do bodu B dokola, trepal rukami, behal po špičkách....keď sa tešil robieval jeden zvuk dokola.... Napriek tomu teraz sa oveľa zlepšil, veľa veci prestal robiť alebo sa zmiernilo, ale stále vidno že je proste iný od rovesníkov
@anonym_autor tak v Tom veku asi najpodstatnejší rozdiel oproti deťom bol v Tom že mi nerozumel, ale teda naozaj žiadne jednoduché veci kde máš očko, nos, kde je fľaša, kocka, nič... To že nerozprával v Tom veku este ok ale ani nerozumel nič. A samozrejme celé dni sa bavil tím že buď točil kolieska, ale často tak že sa na ne díval moc zblízka, alebo na zemi zboku, alebo točil sám seba, zatváral otváral dvere dokola, alebo behal z bodu A do bodu B dokola, trepal rukami, behal po špičkách....keď sa tešil robieval jeden zvuk dokola.... Napriek tomu teraz sa oveľa zlepšil, veľa veci prestal robiť alebo sa zmiernilo, ale stále vidno že je proste iný od rovesníkov
@1mina aha dakujem.. prajem Vam aj jemu len to najlepsie 🩵🍀🙏🏻
@anonym_autor ano kazde to robi 🙈😁
@anonym_autor je to v pohode
Toto ti tu sice pisu, ze je to znak autizmu avsak mam kamosku detsku psychologicku- je bezne u takto malych deti , toto riesia a beru ako len slabsi zo znakov autizmu u ovela starsich deti
Ale podľa jedného symptómy nemôžeš určovať diagnozu
My mame suswda ktorý je autista a bude na teba cumiet jak výpravná mys. Ukážkový očný kontakt a napriek tomu autista
Deti sa prirodzene zaujímajú o kolieska, lebo sa točia, sú dynamické
@pribinak inak take dieta mam v okoli aj ja, ocny kontakt ako lusk a dieta je autista
@anonym_autor je to v pohode
Toto ti tu sice pisu, ze je to znak autizmu avsak mam kamosku detsku psychologicku- je bezne u takto malych deti , toto riesia a beru ako len slabsi zo znakov autizmu u ovela starsich deti
@taktotedanie ďakujem

@anonym_autor Toto je jeden zo znakov autizmu, ale jeden znak je malo. Pohladaj si nieco o tom na internete a ak najdes viac znakov, chod sa poradit do centra vcasnej intervencie. Asi aj zalezi ako tie kolieksa toci. Videla som video kde mama autistickeho dietata vravela ze pri tom kruteni kolies je dieta akoby vo svojom svete, robi to pod urcitym uhlom aby mohlo vidiet ako svetlo reaguje pri tom pohybe.