icon

Je to naozaj až tak ťažké mať dve deti s 2 ročným rozdielom ?

25. apr 2020

Ahojte tie čo máte detičky narodené po dvoch rokoch je to naozaj až také ťažké ? Náročné ? Môj malý bude mat v máji 2 roky keď sa nám narodí druhé bude mať 2r a 6 mesiacov aké to naozaj je mať takto deti po sebe ? Dá sa to zvládnuť ? Mám strašne veľké obavy ako to bude keď môj malý je dosť upistani a stále za nim musím niekam behať spí už len raz ja si len neviem predstaviť aké to bude keď to malinké prinesiem z pôrodnice budem mať čas na domácnosť ? Ako to máte vy ? Ako ste začali keď ste prišli z pôrodnice ? Za každú odpoveď veľmi pekne ďakujem 😊

autor
25. apr 2020

@nesvadbovo pevne verím že aj ja to dám😊

nini1010
25. apr 2020

A co ak sa to neda zvladnut?Podla mna to uz asi nema velmi zmysel riesit.Radsej by som si zalozila temu "Tipy ako zvladnut 2 deti s mensim vekovym rozdielom".Ale co je to 2 a pol roka oproti pani co ma 3 mesacne dvojicky a v novembri cakaju dalsie babo.Nic.

guiseppinka
25. apr 2020

Mam rozdiel 2 roky 2 mesiace. Starsia bola doobedu v jasliach, kvakala o 100 600 a odplienkovana nebola. Mladsiu prijala uplne skvelo, hrala sa s nou. Ked mladsia lezala na zemi pod hrazdickou, tak si lahla k nej, cvicila jej s nozickami, ukazovala jej hracky. Ja som ale rezimova, takze sme nastavili rezim a bolo dobre. Su skvele partacky a pekne sa hraju spolu

zltadanka
25. apr 2020

Nasi chlapci su 2r 4 mes. A ked citam ake to mali vsetky super a neviem co tak mam pocit, se som neschpna matka 😀 prve 2 mes ok bolo leto boliame viac von, muz bol doma na pn, tak sa venoval starsiemu. Po 3 mes zacal masaker. Maly mal koliku, reflux, non stop reval, co reval jacal, boli dni ked aj pospal normalne, inac len natriasanie na rukach. Starsi chodil do skolky, mala som doma len 1 ale to ma tak vycerpalo, ze ked muz mal poobednu a mala som sa poobede venovat dvom tak dakujem pekne. Aj rana byvali tazke, ked vstal drobec o 4:30 a dokym sme sli do skolky tak len reval bo brucho bolelo, potom chcel spat a kolotoc dookola. Ale moje dieta asi bolo specificky pripad. V 7 mes sa to skludnilo, reflux ustupil, koliky presli. Teraz je to akona hojdacke ked sme doma nonstop, so starsim sa hram ked maly spi, alebo sa uz aj troska spolu saleju. Su lepsie aj horise dni a som rada ze uz to prve hrozne obdobie preslo. 😀

dzina007
25. apr 2020

2.6 roka to uz je nic. To uz mas kvazi samostatne dieta. Ktore vela veciam rozumie. Vie chodit je odplienkovane vie isto samo papat s lyzicou.
Ja mam medzi detmi rozdiel 15 mesiacov. Syn nevedel este ani pk schodoch chodievat sam, nerozpraval, nechodil na nocnik a zvladli sme. 😉

lavender21
25. apr 2020

Nečítala som ostatné komentáre, ale rozdiel dva a pol roka je luxusný 😀 toľko má moja staršia teraz a je to s ňou väčšinou super, dá si povedať, vonku ma počúvne, určite by bolo vpohode teraz mať miminko... Mladšia má už rok a teda u nás boli začiatky ozaj ťažké... Staršia bola vo veľmi zlom období... takto to už budeš mať super, za pol roka sa toho veľa zmení u dieťaťa...

mirit
25. apr 2020

Ahoj, ja mam rozdiel medzi detmi 1.5 roka , zijeme v zahranici a zvladla som to. Teraz su partaci, zahraju sa spolu, ludia sa ma pytaju ci su to dvojcata 🙂

jany149
25. apr 2020

určite to dáš🙂budeš musieť....ja mám rozdiel 2,5 a v pohode🙂

terina25
25. apr 2020

Ja mam medzi detmi rozdiel 17 mesiace. Niekedy je to o drzku, inokedy je to super, ked sa spolu hraju.

mila06
25. apr 2020

Nam sa podarili 3deti pod 3roky 🙂 a tu sme, takze zvladnut sa da vsetko 🙂 sice manzel si zahundre ze co tolko deti nosim ale nevsimam si ho. Treba si urcit prioritu, to ze nebudes mat upratane a za budes niekedy mat pocit ze mate zle dni raz prejde a bude zas dobre 🙂 ja som dnes bola cely den sama so vsetkymi troma a myslela ze skoncim na psychiatrii ale nastastie uz je vecer, a day is over 🙂

may555
25. apr 2020

A mne sa to zasa zda ako uplne idealny vekovy rozdiel 😂 ked sa narodi druhe, malá bude mat 2,5 roka, a dufam ze bude ok..na babatko sa zatial tesi, na zachod chodi, rozpravat rozprava, pomahat vie, ako tak poslucha takze myslim ze to bude dobre 😀 bude nosit plienky po krpcovi do kosa😂😂 a ked bude to male aspon uz trochu viac vnimat predpokladam ze starsiu ho aspon zabavi..a ked budu strastie deti stale si budu vekovo dost blizke na to aby mali spolocne "zaujmy" 😊

marca12
25. apr 2020

Ludia su strasne.hlupi ako mozu toto utrusit? No ako by si to len zvladla? Odpovedz ako nic 😀 darmo si to naplanujes,vsetko bude zavisiet od danej okolnosti. Vsetci to zvladli,zvladnes aj ty. Kolko ziwn je uplne same na deti,rodina daleko,muzi na tyzdnovkach alebo cele dni v praci. Nenechaj sa zdeptat hlypimi recami neprajnych ludi. Ved je super mat takyto rozdiel medzi detmi,budu partaci. Kym su mensi je to fajn,kriza bude,ked sa zacnu hadat o hracky a ine veci.

ivangeline
25. apr 2020

Ja mám rozdiel medzi nimi rok a mesiac. 😀😀😀😀😂😂😃 Neboj sa. Zvládneš to. Čo ženy, ktoré majú dvojičky? Trojičky? Nájdeš si režim. Bude to pár týždňov trvať ale pôjde to. 🙃

ivangeline
25. apr 2020

@mila06 môžeš mi napísať, ako to zvládate? Aký je taký ten váš režim denný? Čo zaberá? Ako je to so spánkom? Krikom? Aký je vekový rozdiel? 🙃 Ďakujem,.

mila06
25. apr 2020

@ivangeline najmladsi ma 3mesiace a najstarsia mala vo feb.3roky medzi nimi mame este 18mesacnu 🙂
Co sa da robit zvladame to, a manzel pomaha sice ho to asi az tak nebavi ale poslusne robi co mu poviem, este nam aj navari a nakupi.
Som casto nervozna no snazim sa nedat to najavo. Nervozna som hlavne kvoli tomu ze doteraz som mala maleho na prsniku cely den a nepribera ☹ asi idem s kojenim prestat a budem mu davat iba umele neviem kde je problem kedze obe dievcata som do roka kojila. Denny rezim mame asi ako vsetci iba vsetko robim dvojmo a popritom sa este staram o maleho. Chodime von 2x denne, teraz vacsinou iba do zahrady a blizko byva svokra, ta nam pomaha s detmi tiez. Najstarsia cez obed nespi, izbu ma s prostrednou. Obe dievcata nepotrebuju uspavanie, zaspia same. Na krik a neporiadok som si zvykla. Najstarsia mava teraz zachvaty, hadze sa o zem ked nie je po jej, ach jaj ale dufam vyrastie z toho..Prostredna ziarli menej skor nam vadi ze ju najstarsia bucha a bije ☹ No co nesadnem si cely den, obed rychlo zhltnem ked sa da,ale aspon mi rychlo prejde den 🙂 keby som si sadla tak by som asi zaspala od unavy 🙂

margarita
25. apr 2020

nic sa neda do konca premysliet, ale vsetko sa da do konca vydrzat 🙂
mam rozdiel aj vyse 3 roky, aj takmer presne 24mesiacov, aj 22 mesiacov.
veeeeelmi podobne, zalezi najma od dietata samotneho, ziarlit a problemy robit moze aj privelky vekovy rozdiel, ten mensi podla mna praveze riesi skor matka, deti su este tak male, ze neriesia...
suhlasim s tym,ze deti blizsie k sebe su mozno v zaciatku narocnejsie zladit napr. ked mas babetko, prave dojcis a zaroven starsieho odplienkovavas, ale zazila som to 2x, tyzden stresu🙂) a potom pohoda... skor sa spolu zahraju, maju podobnejsie potreby a zaujmy ako deti povedzme s rozdielom 5 a viac rokov...ale my nevieme ake dieta sa Ti narodi, takze to ber s rezervou🙂 nasi boli zazraky od malicka, "narocni" sa mi zdaju praveze cim su starsi...

ivangeline
26. apr 2020

@mila06 a ako ste zariadili, že 18m už spí sama, teda zaspí sám. Môj mal 16m..a bábo 3m a najviac nezvladam to ich uspavanie.. 😭

mila06
26. apr 2020

@ivangeline ja zas nezvladam vsetko ostatne ale aspon uspavat nemusim. Pekne som ich od babatka dala do postielky a dobru noc nechala ich tam ani neviem ako sa same naucili zaspavat, niekedy si aj poplakali.

Tiez mas malinke deti. Ked mas 16mes.skus sa postupne vzdalovat od postielky kazdy den dalej k dveram az budes po par dnoch schopna volne odist bez uspavania. Ale ci to bude u vas fungovat v praxi neviem. Deti vedia ze my mamky sa vzdame ked placu 🙂
v Anglicku som sa starala o deti a tato metoda so mnou fungovala no s ich maminkami ani za svet 🙂

autor
27. apr 2020

@mila06 takto je najlepšie učiť deti ako ty dať do postieľky a nech spinkaju od mala samé

jami33
27. apr 2020

@ivangeline možno to záleží aj od dieťatka a možno od prístupu od malicka. Moja 2,5rocna dcérka ešte ani dnes nezaspi keď nejdem s ňou lebo som to tak robila od narodenia. a malý 5mesacny syn zaspáva stále sám či cez deň či v noci, dokonca si to vyžaduje, keď je niekto pri ňom tak je nervózny. Tak do mesiaca som ho aj uspávala keď som kojila no od kedy je na UM zaspáva sám možno je to aj s tým spojene.

mergimar
27. apr 2020

medzi mojim detmi je rozdiel 15 mesiacov. V pohode. A to som bola na nich ze uuuuplne sama. Moja mama nemohla, lebo sa starala o choreho otca a svokra bola este zamestnana. Stahovali sme sa do mesta, kde som nikoho nepoznala. Od oboch babiek sme byvali na 100km. Tu sme. Vsetci zdravi a stastni. Bolo to moje najstastnejsie obdobie v zivote. Aj ty to zvladnes. Hlavu hore 👍 Este dodam, ze nic lepsie sa nam stat ani nemohlo. Su z nich najlepsi kamosi (chlapec-dievca), teraz uz v puberte.

autor
27. apr 2020

@mergimar ja sa tiež veľmi teším ale ten môj to je totálne urevane dieťa nonstop pre všetko reve dúfam že to druhé bude o niečo lepšie 😒a tiež by som chcela veľmi dievčatko ale hlavne nech je to zdravé 🥰

mergimar
27. apr 2020

tak my sme to mali opacne. Dokedy sa nenarodilo moje druhorodené- dievca, sme nevedeli co je to plac. A ta odkedy sa narodila revala do dvoch rokov vkuse. Ale fakt vkuse 🙉 No napriek tomu som nesmierne rada, ze sa nam takto zadarilo. Tiez som si v duchu priala, aby druhe bolo dievca. Nic by sa nemenilo, aj keby bol chlapec. No podarilo sa. Aj ked toto dievca je spravanim ako sto chlapcov. Nevadi. Mas pravdu, nech je co chce, len nech je zdrave 🙏

autor
27. apr 2020

@mergimar ja tiež stále počúvam že dievčatá sú horšie než chlapci 😂😂no ja keď som bola malá som bola veľmi dobré dievča 🤣🤣

mergimar
27. apr 2020

aj ja. Ale mozu sa v nej prebudit muzove geny. A on bol teda riadny nezbednik 😅

mrkvicka060
27. apr 2020

Mam rozdiel 2r 3m. Dvaja chalani. Zozaciatku, asi prveho pol roka to bola uplna pohodicka. Potom sa to zhorsovalo, nespal v noci ani jeden ani druhy, s muzom sme spali oddelene, on chodil v noci k starsiemu, ja som riesila mladsieho. Ked bol mm na sluzobke, bolo to hrozne, v noci boli hore striedavo, ja som nemusela ani spat, 20x za noc hore. Neviem, ci to len ja tak vnimam, ale najhorsie je to teraz. Maju 4 a 2 roky. Niekedy mam chut vyskocit z balkona, nech mam klud...

autor
27. apr 2020

@mrkvicka060 tak vieš deti majú hocijaké obdobia aj môj malý taký bol aj je raz spí a raz nie a najhoršie je to že keď vstane o piatej tak už nespí to je náš budíček on v postieľke dudre a mi len driememe do pol siedmej

martinajurkechova
30. apr 2020

Ja mám tiež medzi mladšími deťmi rozdiel dva roky. Pre mňa to bolo náročné viac menej len z toho dôvodu, že starší syn mi malú budil. Také malé dieťa nevie byť ticho. Denný spánok bol dosť problém. A treba si aj zvyknúť, že často budú chcieť obaja niečo v rovnakom čase a to bolo pre mňa trochu stresujúce. Našťastie starší na malú nežiarlil. Je to náročné, ale teraz sú stále spolu. Sú na seba veľmi naviazaní. Keď jeden nie je náhodou doma, druhému chýba.

henka123123
30. apr 2020

ja budem mat rozdiel 2 r a 8 m...a myslim ze to bude v pohodke...az na prve 2 m budu tie noci tazsie ked nahodou bude mag babo koliky.budu budut jeden druheho toto sa obavam..ale tak kde je napisane ze musi byt vsetkk nalinakovane..aj keby sme mali zo zaciatku poposuvany cely rezim..prisposobim to detom a sebe..jedla budu len na rychlo a vzdy na 2 dni navarene (spagety.zapekane zemiaky.lečo.polievky..proste nieco co mas sup sup)a upratane? no netreba mat dom z katalogu( rychlo poriadok sa vzdy da ako tak spravit cez den)...neviem no nejak sa toho nebojim..az na tie prve noci nooo

majusska202
30. apr 2020

Hlavne klid 2 r a6 m bude ťažká pohoda ☝️ ja mam rozdiel rok a 5 mesiacov chodím na vysokú. Mladšia uz ma síce rok ale vôbec neľutujem taky vekový rozdiel. Akurát som mužovi vravela ze kludne by sok teraz 3 brala. A to straší je veľmi živé a akčné dieťa, mala zas naopak kľudná a dobrá. Ja zásadne varím vecer ked deti spia alebo je muz doma, ale to byva malokedy. Moja rada je ak ho chceš odpliekovat tak zacni uz. Mne sa syn odpliekoval krd sme prišli z porodnice sam od seba sa zacal pýtať po pol roku sa stale pytal preco ma mala plienku ze aj on chce. A co sa stalo k plienke sa musel vrátiť lebo sa prestal pýtať a len sa pocikaval. Po trištvrte roka a boja s tym sa teraz celkom faj. Začína zas pýtať. Samozrejme budú aj ťažké dni niekedx sa mi chcelo úst ale v dôsledku všetkého radsej takto deti ako s 5 ročným rozdielom