Je v poriadku občas dieťa ignorovať a neodpovedať mu?
Ahojte, ignorujete niekedy schvalne svoje dieta ? Dnes som napr. uz fakt nemala naladu a dala si sluchatka do usi pustila hudbu a neodpovedala jej. Ona je ale taka ze odkedy rano vstane vkuse sa jej nezavru usta do vecera (na obed uz bohuzial nespi a este k tomu ma strasne vela energie). Milion otazok na vsetko,aj ked sme vonku pyta sa kazdeho cloveka ako sa vola, co robi.... Jasne ze mozem byt rada ze rozprava, ale mam pocit ze cim viac sa jej snazim odpovedat, tym viac som ja mimo. Fakt mam problem odpisat jednu vetu bez prerusovania, vacsinou zabudnem co som sla robit, pomotam vsetko lebo stale mi je v patach a nieco chce, proste neudrzim pozornost na jednej veci a jednej myslienke :( ....Asi som sa len chcela vystazovat a uistit sa ze su tu podobne pripady....
Odkiaľ mam vedieť že sa jedna o 2,5 ročne dieťa? To si v úvodnom príspevku neuviedla
@pribinak áno to je pravda...aj som to chcela zmeniť len MK to nedovoluje.....
Nie, ignoracia vyrieši čo? Skus pochopiť ako sa.bude dieťa cítiť keď sa budeš takto k nemu správať...tebe by sa páčilo keby niekomu potrebuješ niečo povedať a ignoruje ťa?
Žiaľ to patrí k deťom...ze im idú usta stále ;)

Autorka, ja ti uplne rozumiem. Mam takeho syna. On ide nonstop. Ale fakt, ze nonstop. Rady, ze zapni telku, daj mobil, knihu... neexistuje, on rozprava aj pri tom a stale sa potrebuje nieco pytat. On v pondelok rano o osmej vycerpa celu moju slovnu zasobu na tyzden. Este donedavna aj v noci rozpraval zo snov.
Teraz uz ma 8 rokov, takze uz je to o kusocek lepsie, nez ked mal 3 roky, ale stale je podla mna o dost ukecanejsi, nez jeho rovesnici. Uz chodi do skoly, takze mam aspon chvilu klud dopoludnia. Ale ked je doma, tak zas ide nonstop. A to mam este babatko, ktore potrebujem uspavat a on sedi pri nas a len hovori, hovori, hovori.