icon

Keď chce počuje, keď nechce nepočuje. Čo s ním?

adrijana76
27. jún 2010

Náš syn bude mať v septembri 3 roky, kedy plánujeme aj nástup do MŚ, no čo nás znepokojuje je jeho správanie. Podľa jeho pani pediatričky sa vyvíja v poriadku, no pani ktorá sa nám občasne o ňho stará /približne3 hodiny denne/ si všimla, že nereaguje na svoje meno, či pokyny. Je pravdou, že ešte nerozpráva/má len svoju vlastnú reč a občas z neho vylezie niečo zrozumiteľné/ale to že nereaguje na svoje meno a pokyny sme brali s manželom s rezervou, lebo nie je to u ňho vždy pravidlom. Ked chce počuje, ked nechce nepočuje. Náš syn je náročné dieťa s neposednou povahou, ale zatiaľ sme si nechceli pripustiť s manželom, žeby za tým bolo niečo väčšie. Nemá rád obmedzovanie .Ked vybehne na ulicu, už ho nič nezastaví, kde si to nasmeruje tade beží a je problém ho dohoniť. Zaspáva s palčekom a dečkou- bez ktorých je stratený.Je spoločenský a má rad deti aj ked ťažko snimi nadväzuje kontakt, práve kvôli svojej reči.

latvia
27. jún 2010

pediatricka vas s tym nikam neposlala? urcite by som chcela konzultaciu s odbornikmi, ci je urcite vsetko v poriadku(mozno len zle pocuje, alebo je to niecim inym, aj negativny nalez je podstatny). ved aj do MS su brane deti na zaklade urcitych "zrucnosti".....prijali vas v pohode?

andy.a
27. jún 2010

@adrijana76

určite sa treba pýtať na psychologické a logopedické vyšetrenie,ale predtým Ťa asi Dr.pošle aj na ORL a foniatriu,ako písala Latvia 😉

môže ísť len o poruchu pozornosti ...počuje,keď chce a čo chce...že ?? 😕 😕 😝 😝 😀 😀 / a oneskorený vývin reči,ktorý je u chlapcov častý,ale radšej by som to nezanedbávala 😉

luciaa86
27. jún 2010

My mame rovnaky problem dieta hyperaktivne neposedne ale rec onicom 😒 chodime aj k logopedicke ale uvidime casom si sa nieco zlepsi

maxim1
27. jún 2010

Ahojte maminky ohľadne hyperaktivity vám viem niečo povedať aj ja.Mám syna bude mať 2 roky ,tiež síce s obavami začíname riešit školku. no je to extrém čo pohyb to nejaká vylomenina . Čakám čo bude v škôlke,každý den sa obávam čo zase vyvedie je to taký malinky postrah.Občas mám pocit že zlyhávam ja ! No napriek tomu ho milujem 🙂 😝

evina313
28. jún 2010

mozno tu pani len ignoruje 😉 moj maly ma 2 roky a tiez velmi malo rozprava, ale všetky zmysly mu funguju dokonale, o tom sme sa uz presvedcili. 😀
hyperaktivny bol moj st.syn, to bol des, fakt. kazdy den som isla s malou dusickou do skolky, co zas vyparatil...dnes ma 14 rokov, samozrejme ze uz taky nie je, ale keby ste videli to more poznamok v ziackej 😀 dnes sa tomu uz len smejem a na mladsom synovi vidim teda podstatny rozdiel. Vyzera byt dost nepriebojny. zatial.
Ak vam mozem poradit, urcite dajte deti uz mala na nejaky sport, kruzok, kde sa budu moct vybit. Ono je to asi dost narocne s casom, skolka, kruzok, vy praca...ale dieta sa nauci na nejaky taky rezim. Odporucam zacat skor, kym nechodi do skoly, potom uz toho bude viac.
Syn chodil na dost kruzkov, ale ani pri jednom nevydrzal viac ako rok. A ja si dodnes vycitam ze som nebola tvrdsia a netrvala na niecom. Jedinou zabavou je totiz uz par rokov iba sedenie za PC 😠