Kedy dieťa začína kývať pápá a tlieskať rúčkami?
Ahojte, zaujimalo by ma, kedy napr. vase deti zacali tlieskat ruckami, kyvat papa, vytiahli sa same do stoja atd. Totiz prave dnes som sa docitala, ze to vsetko prichadza zhruba v tom istom case. Bolo to tak aj u vas? Moje 10 mes dieta nerobi nic z toho ]-(

•
23. feb 2009nas to ma tiez na haku a ja ho nenutim...nemusi byt ako opicka 🙂ale zas uz vie pouzivat ovladac od xboxu 🙂
0
naša začala dávať pápá pred týždňom teda týždeň pred 11 mesiacom a hned na druhý deň vedela aj ťapyťapy a aká veliká narastie
náš malý je hrozne zlatý ked má niečo v ruke a poviem daj mame tak mi to podá a ja poviem ďakujem a on sa hrozne poteší.. 🙂
vie dávať baram buc s hlavičkou, s prstekami robí na pusinke brrr brrr (dúfam, že som to dobre napísala),
dáva pá-pá, ked povieme moj tak prituli si hlavičku, ručkami robí ťap ťap ťapušky, a najlepšie je že povie aj mama, ked sa mu podarí a chce 😃
vie dávať baram buc s hlavičkou, s prstekami robí na pusinke brrr brrr (dúfam, že som to dobre napísala),
dáva pá-pá, ked povieme moj tak prituli si hlavičku, ručkami robí ťap ťap ťapušky, a najlepšie je že povie aj mama, ked sa mu podarí a chce 😃
bry den, tak nase dite zacalo delat papa v necelych 10ti mesicich, paci paci ignoruje - ani se na me nediva, kdyz to delam a jak je vysoky jsem ho ani nikdy neucila, protoze jsem az odsud zjistila, ze neco takoveho existuje 😃 ... papa dela jen, kdyz se mu chce 🙂 ... neresim, presne jak tu pise cuchre - nenutim, neni opicka 🙂
môj maly zacal ukazovat aky je veliky uz na zaciatku ôsmeho mesiaca, ale to som sa snim kazde rano, ked vstal hravala v posteli a ukazovala som mu to. Pa pa zacal davat na konci ôsmeho mesiaca, ale nie na povel, len ked chcel on. Aj tap tap tapusky vedel vtedy. Dalsie veci ako : ako sa mas, alebo prosim prosim, nechcel ukazovat. Ja som ho nenutila, aby sa to ucil, len sme sa hrali a co sa mu pacilo, si zapamätal. 😉
nemyslím si, že dítě, které se denně baví s mamčou, učí se říkanky, první komunikaci, na otázku po svém odpovědět, by muselo být cvičená opička. celý život se bude něco učit, ted reaguje na zdánlivě primitivní otázku "jak jsi veliký", a později bude umět třeba ukázat, co ho bolí nebo co potřebuje. samozřejmě že tyhle hříčky nejsou k tomu, aby sepředváděly návštěvám, ale k batolatům a jejich vývoji to patří. a mě to taky baví, když "se mnou mluví".
no ozaj je to u každého inak,naša začala dávať papá a ťap,ťap ťapušky niekedy v polovici 9mesiaca ale aj to len sebe do zrkadla vždy ked bola pred ním a ťapušky jeden den nerobí vôbec na druhý den stále ťapká 🙂 a mama vie od 9mesiacov a minuke sa jej podarilo aj oco oco..taký bol pyšný 🙂 a na havinkov vykrykuje hav hav ale nie zrozumitelne a ked štekajú tak sa smeje ako blázonko..
Začni písať odpoveď...

Odošli