icon

Kedy najneskôr začali vaše inak zdravé deti chodiť?

carodejnica
5. feb 2014

Ahojte, robím si malý prieskum - anketu, kedy najneskôr začali deti chodiť.
"Chodiť" pritom myslím nie tak, že dieťa urobí pár krokov, ak si dieťa medzi sebou púšťame, ale proste moment, kedy začne vo voľnom priestore uprednostňovať chodenie pred štvornožkovaním.
Zaujíma ma to, lebo ja mám takých lenivcov - dcéra začala chodiť ako 17 mesačná, syn bude mať 18 mesiacov a stále nechodí. Krížom cez priestor štvornožkuje, vie prejsť popri nábytku, (okolo stola napríklad), vie chodiť za dve a aj za jednu ruku - ale veľmi nerád, stále ide na štyri, už sme si ho medzi sebou púšťali, tak pár krokov prejde, ale stále sa nevie odhodlať. Všetko začal inak robiť veľmi neskoro, pretáčať sa, plaziť sa, štvornožkovať.... Sme sledovaní na neurológii, kde je však všetko v poriadku.
Stretávam sa však s tým, že v mojom okolí o takomto oneskorovaní ešte nikto nepočul, tak som z toho pochopiteľne trocha na nervy. Väčšina detí začala chodiť do toho 14-15 mesiaca. Predpokladám, že tu je väčšia vzorka respondentov, takže nájde sa viac takýchto oneskorencov. Uveďte prípadne aj niekoho z vášho okolia. Vďaka. 🙂

Strana
z4
rodinnevikendy2
27. apr 2014

Srdecne pozyvame chodiace aj este nechodiace deticky na nove kurzy baby plavania PLUTVIČKA

https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rodinn...

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

emma_932
27. apr 2014

v poslednych dnoch 8. mes. urobil par neistych krokov a v den, ked mal 9 mes. sa postavil a este v ten den presiel cez celu izbu. predtym nechodil pri nabytku, nelozil, nestvornozkoval, nic. ale to ma po tatovi, ten zacal chodit ako 10mesacny 🙂
a presne ako pisu ostatne, netreba porovnavat, kedy zacnu deticky chodit a rozpravat je velmi individualne, no a "mudre" reci jednym uchom dnu a druhym von

luciferkax
27. apr 2014

:D ja mám tiež lenivé deti.. starší syn mal 22 mesiacov, ked začal, ale bol o tri mesiace skôr narodený<na neurologii nestresovali, lozil, chodil za ruky
Mladší syn za ruky chodiť nechcel, bol narodený v termíne a začal chodiť až ked mal 16 mesiacov :P nerieš :D aspon sa naučí chodiť "bezpečne".. staršieho sme do chôdze dosť "nútili", čo teraz ľutujem...

Strana
z4