Kedy sa naučilo vaše dieťa dať papá a ťap ťap ťapušky?
Od koľkých mesiacov sa naučili vaše detičky napr. ťap ťap ťapušky alebo dať pápá????Naša malá bude mať 8 mesiacov a ešte to nevie viem že každé dieťa je iné niektoré sa učí rýchlejšie iné pomalšie ja len pre zvedavosť 🙂 ďakujem za odpovede
Náš ked mal 8 mesiacov ho pra babka ucile ťap ťap ťapušky a tlieskal rucksmi páčilo sa m to, a keď mal 1,5 roka sme začali hovoriť papa a on sa naucil dat papa rúčkou,vie poslať pusu ked chce,a páči sa mu tiez varila mysicka kasicku . Vtedy ukáže s palcekom na dlani 🙂 ale každé dieťa je iné takže nemaj s tho tazku hlavu. Co vie tvoj možno nevie môj :D
mam 4 deti a absolutne si nepamatam,ze kedy ovladali tieto veci.jedine co si pamatam je to,ze mi to pekne liezlo na nervy ak s tapuskami niekto cudzi otravoval moje deti...alebo ukaz aky velky vyrasties.Mala som nutkanie naucit svoje deti ukazat prostrednik ak sa este raz niekto opyta mojich deti ako velke vyrastu 😀
ani neviem kedy starší, on nerád ukazoval, držal sa za ruky a podobne, ale asi v 2 rokoch, ale ja som ho to v podstate ani neučila, zato už ako 1,5 ročný poznal písmenká a 2,5 ročný písal abecedu aj čísla
on nevedel veľa vecí čo vedia menšie deti, ale vie to čo vedia staršie. V podstate nie že by nevedel, ale nechce. Robí to čo ho baví nie to čo chce niekto aby robil.
Takže sa vôbec nezaoberám tým či vie to alebo ono, my sa vymykáme tabuľkovým deťom.
Mladší ten ukazuje asi od 9 mesiacov, tiež iba ak chce.
Zbytočne sa takýmito maličkosťami nezaťažuj. 😉
Nas starsi velmi skoro , ale mladsi okolo 10 mesiaca, trochu soms a trapila, ci nie je pozadu, ale vidim,z e e celkom bystry, len ma ine sposoby vyjadrovania, tak sa netrap, kazde jedno je super original! A urcite aj to tvoje je v niecom dopredu, a nadane.a ma svoj dar. 😉
Dcéra v cca 8-9 mes.tap tap aj papa aj mama povedat ... no syn v 14 mes.
Ja nemám rada keď sa z deti robia cvičené opice od pol roka, ved to vôbec nechápu ! Učili sme ale keď to nechápala dcéra alebo syn prestala som a sám potom pochopil kedy má dať pa pa a tlieskať...
tapusky vieme asi od 7,5 mesiaca a papa bolo hned par dni potom 🙂

naša sa ťap ťap naučila riadne náhodne.. ked sa dala na štyri s mužom sme ju pochválili tak, že sme jej zatlieskali asi 5x a o deň, dva nato sama začala ťapkať, tlieskať.. teraz už tlieska hocikedy.. vtedy prvý krát mala niečo okolo 6,5mes.. teraz ide mať 7 mes..