Kedy sa ukľudnia hyperaktívne deti?
Ahojte idem si pre nejake rady alebo aspon pre utechu. Moje dieta je neznesitelne. A to slovo neprehanam - naozaj uz ho nezvladam. Ma 1,5r a neustale krici, vresti ked nieco nie je po voli vsetko rozhadzuje, zhadzuje, nici veci, nechce sa obliect, nechce sa najest, nechce spat, neda sa s nim ist do obchodu, neobsedi minutu ani pri rozpravke, ak si omylom niekde clovek necha pohar do par sekund je vyliaty, cukornicka vysypana na zemi, okuliare zlomene. Vsetko vykladam do vysky ale ak na nieco dotiahne hned to ma v rukach. Vyhadzuje veci z tasiek z pradelneho kosa. Omylom som si nechala polozeny sprchovy gel na zemi v kute a hned bol vyliaty na zemi a v koberci. Po jednom mesiaci je koberec cely spinavy od toho co furt robi. Takto to ide od rana az do neskoreho vecera nonstop nikdy sa nezastavi ani na chvilu. Okrem toho sa bije po hlave. Niekedy bil mna s tym prestal a bije seba. Snazim sa mu pekne vysvetlovat ale to sa len nervuje, skusala som aj kricat ani to nepomohlo ani ked mu silno chytim ruky aby sa nebuchal. Pri inych ludoch to nerobi len pri mne. Neviem co sa deje a ako dalej uz mi dochadzaju sily. Nema mi ho kto postrazit. Akonahle som na blizku nikomu nedovoli sa ho ani dotknut. Krici aj ked sa ja s niekym chvilu rozpravam a vynucuje si pozornost. Niekedy sa kvoli tymto maskaradam nestihnem ani vobec najest. Mali ste niekto taketo dieta? Preslo to?
Kolko casu travis denne s malym vonku? Myslim tym na vzduchu. Chodis do kolektivu?-materske centra a pod? Ako vyzera vas bezny den? Ake ma rutinky? Doma je aka atmosfera?
@aliaray1 ideme doobeda kazdy den von (som rada ze stihnem aspon to lebo ani obliect ani prebalit ani vyjst von potom sa zas nechce vratit dnu) raz do tyzdna chodime do centra kde su aj deticky aj tam si robi svoje ale aspon je v kolektive, rutinky sa snazime mat v ramci moznosti take ako kazde ine dieta, atmosfera je taka ako som popisala hore v prispevku
A ako reaguje na otca?
a ake bolo tehotenstvo porod ake bol babatko
pozná svoje meno? reaguje na svoje meno? plní tvoje príkazy? napr. dones topánky, alebo odnes ....
či vôbec nič a ide si svoje ...
@juliet86 svoj porod tu opisovat nebudem. Babatko bolo velmi kludnucke stale len spinkalo a papalo az casom sa to zacalo zhorsovat.
@deti95060810 pozna svoje meno aj normalne rozprava ked poviem ze ma nieco doniest ked sa mu chce donesie ked nechce nedonesie
Inak vsetky mi zatial davate len otazky🤣🤣
aby sme spravili diagnostiku ... 😉
zatiaľ to vyzerá len ako typ dieťaťa... dúfať že to časom prejde.
Mala som veľmi podobné dieťa, trvalo to dlhšie, ale áno, ukludnil sa časom (možno ako 4-5 rocny), dnes má už 14 r a už sa len na tom zasmejem, ale vtedy mi nebolo všetko jedno (ešte aj rozprávať začal neskoro, všade chcel byť prvý, všade kde sme išli bežal...)
Áno, mala som jedno také hyperaktívne. No lepšie to bolo tak okolo 5 rokov, ale rozpráva stále veľa, má 14 rokov, je veľmi šikovný a v škole obľúbený.
Mozno sa nudi,zapajaj ho do cinnosti,ked moja zacala robit hovadinky tak som jej dala hadzat pradlo do pracky,alebo dole zo susiaka,hadzat zeleninu do polievky,vysavali sme spolu aj prach utierala so mnou atd atd,vela veci sa da vymysliet,tiez som po nej neupratovala kym to nebolo nutne,co znamenalo ze ak nieco vyviedla tak si to aj po sebe uprace, napr. ak nieco vyliala tak si isla po handru a utrela,ak viac menej pocuva povely tak len usmerni tie jeho cinnosti,nehovoriac o tom ake bude na seba pysne ked si bude robit veci sam🙂
Taktiez ak sa bude zapajat do varenia je vacsia sanca ze to bude chciet aj jest,moja je hlavny degustator pri vareni a velmi ju to bavi, aj piect, ak sa nechce obliekat tak ho nechaj nech si vyberie oblecenie sam
otazky ti davame aby sme dostali kontext... takto sa to neda. porad sa s pediatrom pripadne detskym psychologom. naozaj takto poradit odborne sa neda. ani odpovedat na otazku. ano mkzno z toho vyrastie. nie mozno nie. to aky bol porod kedy po com prejavy zacali ci nezazil urazzmeny v zivote rodinba zdravotna anamneza atd atd
Ano mam take dieta, najhorsie to bolo do 4 rokov potom to kazdym rokom bolo lepsie. Do 6tich rokov pri obede stal...nedokazal sediet. Pri jedeni musel vzdy daco robit, hrat sa ,s niecim trieskat, pozerat telku...nedokazal sa nehybat a byt ticho...Tieto deti su cierna diera na energiu, neskutocne vycerpavajuce...navstevy od nas utekali ohucane.syn ma hlas ako zvon. U doktora deti v horuckach tichucko sedeli moj prevratil celu cakaren hore nohami...
Teraz ma 10 a nic z hore popisaneho uz nerobi....
@janickacrazy
@kingstonka dakujem aspon kusok ste ma ukludnili aj ked predstava ze to bude trvat 5 rokov ma privadza do zufalstva
@ivetta1234 prepac nie v zlom ale na tvojom komentari som sa dobre pobavila🤣 toto sa da asi uplatnit na normalne dieta co sa len nudi.. zo susiaka zdriape vyvesene mokre veci aj 5krat za den a to ani nemusim kazat, popitom rozlomi vsetky stipce ktore sa omylom dostanu na zem. Keby dovolim hadzat zeleninu do polievky tak by to dopadlo katastrofou. To su zlomky sekundy a vriaci hrniec by bol niekde na nas. A neviem ci to aj z prispevku nie je jasne ale moje usmernovanie nejakych jeho cinnosti nie je mozne lebo to skonci vzdy len vacsim krikom, fiaskom a tresknutim sa o zem
@zabka79 ano presne cakaren hore nohami, vsetky farbicky vysypane, kocky rozhodene, detom pobere hracky uteka, chodi do smetnych kosov
@juliet86 no ale vies ja sa nepytam na odborny nazor ale na to ci niekto mal take dieta a ci to preslo
Asi si to nepochopila, mas davat pokyny este predtym nez sa veci zacnu diat a nie len zahladzat katastrofy, mas mu povedat ze idete robit pradlo,ukazat mu co ma hadzat kam,ktore gombiky postlacat atd. ked sa dopere nech to vyberie,date to na susiak a povedat nech to nechala tak lebo je to mokre,on to pochopi ked to zoparkrat urobite takto riadene,ale jak myslis🤷♀️
Este som zabudla na zhrozene pohlady mamiciek 😊
My sme ani do hernicky nesmeli lebo som sa hambila ako to vzdy skoncilo amokovou scenou 😬 darmo som sa snazila posobit pokojne, bola som vzdy tesne ored zrutenim. to som ho vzala a zdrhala som, on scenu vydrzal robit dlho....urcite mal vacsiu vydrz ako ja 😮💨
To nechape niekto kto ma normalne dieta...
Boze, nemam take dieta ale chcem ti poslat silu a obdivujem ta, . Ja by som ho asi zabudla v lese😀😀😀
@ivetta1234 ale ja som ta pochopila len moje dieta takto nefunguje maximalne moze somnou prat to ho bavi inak nic. Ty opisujes normalne prisposobive dieta ktore dokaze posluchat.
@zabka79 haha sucitim s tebou fakt tiez som po prvej hernicke myslela ze uz tam v zivote nepridem
@hederamonstera pobavila si ma🤣 nebudem klamat ze mi to nikdy nenapadlo
Tak najdi este nieco co ho bavi robit a s tym pracuj,moja bola tiez neposedna a tiez brakovala policky a ine veci co si popisovala ale som to hned podchytila a usmernila,dostala jeden suplik kde si mohla robit co chcela,aj na zahrade dostala miesto kde sa moze slobodne hrat,proste boli stanovene jasne hranice kde veci moze robit a kde nie,ak ale je vsade a vzdy vsetko zakazane tak jasne ze dieta zacne vyvadzat a je frustrovane lebo furt na neho niekto zjape a snazi sa ho ovladat a ano urcite z toho casom vyrastie ale na ukor vaseho vztahu, u mna neexistuje ziadne obdobie vzdoru ani hyperaktivita len nepochopene potreby dietata,tak bud na ne prides alebo budes mat kazdy den peklo,to je uz na tebe
@ivetta1234 ja sa tu s tebou nejdem dohadovat. Dakujem za nazor.
Rado sa stalo
@ivetta1234 mam doma nieco podobne a fakt nevysvetlis takemu 1,5 rocnemu dietatu, ze co ma robit - postup prace. Scifi. Podla mna mas lahsie dieta a absolutne nerozumies autorke, co zaziva, lebo ani z daleka si nevidela taketo pripady a mudrujes tu s vysokym nosom akurat
Ja mam teraz takeho tretieho, bude mat 2r a je to neskutocne tornado 🙈😅 mne pomaha predvidat veci a “hodit sa do kludu”. Ano je to tazsie ostat pokojna, ale naucila som sa nebrat niektore veci uz tak vazne. Co sa tyka vykladania pracky tak tam nehrozi aby bol pri susiaku, ako pises, stahuje dolu veci, ale rad napr vybera z pracky a nosi. Po kazdom jedle zo stola vsetko spratavam aby “sa” to nerozlialo, nerozbilo. Ked kreslime a potrebujem odist z izby, automaticky odkladam farbicky na skrinu (aj tak je vacsina stien a gaucov pocarbanych, furt dajaku zatulanu fixu najde). A strasne miluje vsetko rozhadzovat - auta, krabicu lega, koralky,… a vtedy prrichadza chvila kedy musim rozdychat a poviem si - nebudem to teraz pratat lebo o 10 min to rozhadze zas, len to zhrniem na kopu a vecer popratame 🤷♀️ takze asi tak
tak tie co maju deti s diagnozou tym to ostalo tie co to bolo povahou to sa upravilo. cize to se ti niekto povoe ze to preslo alebo nepreslo nie je relevantne. akoze nadej mas. ale je to len nadej

*opravujem sa aj pri inych sa bucha do hlavy ale nie je taky neznesitelny ako pri mne