icon

Kedy sa začali vaše bábätká stavať na nožičky?

monita662
18. nov 2011

ahojte ...moja mala ma 7 mesiacov a vobec nechce robit krociky ked ju postavim .... ako je mi jasne ze je to skoro nenutim ju ....len by ma zaujimalo kedy zacali robit par krocikov...lebo ked ju postavim tesi sa smeje robi podrepy ale krociky nechce .... pytam sa preto lebo vela deti v mojom ookoli mamicky uz tak vodili svoje deticky chvilku ....poprosim skusenosti .... uz sama sedi ..a snazi sa plazit ...

Strana
z2
nelinka0401
18. nov 2011

no môj má 14 mesiacov a až teraz sa rozhýbal.plazí sa.z lahu si sadne,aj v postielke sa až teraz začal sám stavať.chodí popri nábytku.štvornožkovať nechce ale pomaly sa púšťa chodiť,do 2 rokov to všetko zvládneme 🙂 a hlavne neporovnávaj,to je najhoršie,čo môže byť.každé dieťa má iné tempo 😉

lenka268
18. nov 2011

na nohy v 10mes, sam zacal chodit v 14 mes.

kvetinka211
18. nov 2011

Nas sa zacal stavat este pred 6 mesiacom, sedel ale az po 7 mesiaci, kedze sme to nechali na prirodzeny vyvoj ... presiel pekne sam zo stvornozkovania do sedu. Uz dlho chodi okolo nabytku, bude mat 10 mesiacov a je si v chodzi stale istejsi, za ruky ho ale nevodime, aby robil len tie pohyby, na ktore je uz pripraveny ... mozno o tyzden, dva, ale mozno az o par mesiacov nas dufam prekvapi prvymi samostatnymi krockami 😉 Vacsina babatiek nepotrebuje cudziu pomoc vo vyvine fyzickych zrucnosti, same vedia co maju robit ...

adriana7
18. nov 2011

@monita662, ...a leninove spisy ešte nezačal čítať?
lebo ty si teda nejak hŕŕŕ´...tak teda pŕŕŕ´...moje všetky samé sedeli až po 8. mesiaci a samé začali chodiť až po roku...samé sa naučili chytať aj padať a vďaka tomu nepoznám žiadne zúfalé pády...nie je nič horšie, ako premúdrelá matka na pieskovisku, ktorá to s tvojim "oneskoreným" dieťaťom myslí "naozaj dobre"...radšej sa porozprávaj s vašim psom! 😉

ladytt
18. nov 2011

Netreba sa ponáhľať všetky detičky sa naučia chodiť, keď príde ich čas, netreba ich zaťažovať a porovnávať. Náš sa postavil sám až teraz má 8 mesiacov, ale vôbec sme ho do toho netlačili, nechali sme ho nech na o príde sám, veď je to také pekné, keď sa bábätko mení na batoľa, keď na všetko samo prichádza, teš sa z malých pokrokov a nedaj sa znechutiť, tým, že niekoho dieťa je v niečom rýchlejšie.

luciferkax
18. nov 2011

Načo juc hceš dôávať chodiť za ručky? Vieš, kolko sa ešte nachodí? ja som tak robila pri prvom bábatku, nevedela som,že sa to nesmie, a čo bol výsledok? Sedieť síce vedel, ale ked ôstratil rovnováhu, padal ako drevo, tvrdo, silno sa buchol. TAK ISTO s chodením, prešiel sám pár krokov, ale nevedel padať...
Pri druhom som si povedala, že nechám dieťa na zemi, nech robí čo chce, do pol roka sa kotúľal, v siedmych mesiacoch robil "hodinky" a začal sa plaziť do zadu, v ôsmom mesiaci vedel ísť do predu. O pár dní bude mať devať mesiacov. Pred pár dnami sa naučil ísť po štyroch (aj ked čudne, ale ide) a sadnúť si vie tak dva týždne. sám, bez pomoci. A zo sedu vie ísť naspať na bruško 🙂 nestavia sa na nohy, ešte ho to ani nenapadlo... Ale pamatám si na tie pohľady babiek a kamošiek:(CO???? ON ešte nesedí????? Ved už mal pol roka...

vodnarky
20. nov 2011

ked mala asi tak 10 mes. a chodit zacala ked sme mali nieco vyse roka.. 🙂

marika1902
20. nov 2011

Ahoj nas kubko zacal chodit este nemal ani 10 mesiacov. prvy krat sa postavil v postielke ked mal asi 7 mesiacov. Ale kazde dietatko je individualne nemozes porovnavat. A vlacenie za ruky nema nic spolocne s chodenim lebo dietatko ti na rukach vysi 😝 a zbytocne mu zatazis klbyky

miavel
27. jan 2018

Ahojte Mamicki môj mali ma 5mesiacov a 2tizdne chce len sediet sam sa zdviha tak mu pomozem sice este nevidrzi sam udrzat celkom balanz. Co mi roby obavy je ze uz sa aj zdviha na nozicky a ked ho drzim roby krôcky. Doktor mi povedal ze vsetko co roby sam je vporiadku ale nemam ho nutit. Hcem sa opitat ci je to normalne.

zuzik307
27. jan 2018

@miavel sadnut si ma z polohy na styroch, nie pritiahnutim do sedu...ma byt co najviac na brusku, z tej polohy vychadzaju dalsie pokroky v motorike...nedavat pasivne sediet, uz vobec nie stat !!!

Strana
z2