Kedy ste po prvýkrát povedali deťom o Bohu?
Kedy ste po prvýkrát povedali deťom o Bohu, Ježišovi a tak?
@janetinka27 no ale zvlastny system. Cize kazdy rodic maleho onkologickeho pacienta viedol zvrateny zivot? A kazdy hajzlik co ma zdrave dieta viedol zivot podla Boha???
Každý má právo veriť v to čomu veriť chce. Tak ako niekto verí v inú civilizáciu, niekto v čary, niekto vešticiam. Ja som svoju dcéru v Boha neviedla, mala obdobie kedy tomu verila, to vďaka mojej mame, ale keď začala čítat, mala veľa nezodpovedaných otázok. Táto bola pre ňu kľučová, keď Boh stvoril Adama a Evu čo je písané v Biblii a zrazu sa dostala ku knihe ako vznikol svet z vedeckej časti, veľmi rýchlo pochopila.
@mb2021 neprekrucaj. pisem, ze choroby su nasledkom hriechu. je obzerstvo dobre? je promiskuita s neznamymi ludmi s pochybnou povestou dobra? je dobre psychicke tyranie dobre? to vsetko mozno nazvat hriechom ale aj neveriaci clovek by to oznacil ako nespravne. je teda prirodzene, ze obzerstvom ci promiskuitou alebo inym rizikovym spravanim dojde k chorobe. ci uz je clovek veriaci alebo nie.
@martinmmartin prepac, ale nebudem s tebou diskutovat, lebo ty mas potrebu si len zanadavat, ale nechces vlastne poznat pohlad ineho. tak ja ti ho nebudem nasilu vnucovat. ahoj
@martinmmartin Zdravím, áno - potratil aj plody tehotných..., pretože zlo a násilie bolo na zemi rozšírené ako nikdy - a ako majiteľ tejto planéty mal na to plné právo...A že onkológie sú plné detských pacientov , za to si môžeme my sami..., choroby sú dôsledkom pádu prvej dvojice, ktorá bola vopred Bohom varovaná, ale ľudia si šli svojou cestou nechtiac prijať Božie vedenie a výsledok dnes vidíme....Zákon dal svojmu vyvolenému národu, Izraelu, pretože mal úctu voči výrokom smerovaným k vernému Abrahámovi..., náboženstvá si vytvorili sami ľudia neberúc do úvahy ten najdôležitejší Zákon od Boha. A viera v Boha skutočne funguje aj po dovŕšení 18-tky. Človek by mal veľmi rozlišovať medzi pravým Bohom a vymyslenými bohmi....a mal by rozlišovsať medzi Bohom a jeho zákonom a medzi dogmami cirkví a ich činmi, ktoré s pravým náboženstvom a pravým Bohom nemajú nič spoločné. A mal by sa zamyslieť aj nad svojou lukratívnou adresou vo vesmíre, ktorá je výsledkom dômyselného plánu Najvyšieho....A tu by mohli nasledovať výrokých tých múdrych a vzdelaných ľudí, ktorí o vesmíre a Zemi a cykloch na Zemi vedia oveľa viac ako my....
@mb2021 a na co je tu Boh teda podla teba?
@sunyrose Co ked je Krestansky Boh vymysleny? Je pomerne novy....
@sunyrose Mas Pravdu ze nasa planeta ma jedinecnu a lukrativnu adresu vo vesmire, absolutna nepravdepodobna vyhra v lotrerii....uplne suhlasim
Ale ked chapes zakony pravdepodobnosti tak si musis uvedomit jednu vvec:
Ty ako hrac loterie nemas moc sancu to vyhrat,pravdepodobnost naozaj je takmer ziadna
Ale prevadzkovatel loterie ma absolutnu istotu ze jeden vitaz tam bude....cize ak mas biliony planet tak jedna alebo dve budu mat vzdy tu spravnu adresu a nic zvlastne na tom nieje
Asi ked sme sa ocitli na kalvarii pri krizovej ceste, mali 3 a 6r?
Nerozumeli tomu tyraniu Jezisa. Tak som im povedala moj nazor. Ako mu lidia velmi ublizili a este na tom stavaju svoju vieru. Vysvetlila som im existenciu roznych nabozenstiev, rozdielov. A ze Boh nie je cirkev. Kazdy to precituje inak, niekto neveri v Boha vobec. Ja osobne verim, ze Boh je laska a netresta a je vsade. To im navtedy stacilo.
@martinmmartin Skúste sa presťahovať na nejakú inú....
@matqa411211 inak ateistov neserie neexistujúci boh, serú ich dementi, ktorí veria na nejakého neexistujúceho boha a spôsobujú tým dogmy.
Ja nikdy. Moja svokra bývalá asi od roka. Teraz sa im dúfam povysvetlovala aj pána farára co zneužíval dievča z vedľajšej triedy mojej staršej... nech ma každý svojho pána Boha. Ale cirkev je jedno zlo.
@martinmmartin Kresťanský boh bol vymyslený tiež ľuďmi. Lebo Ježiša milióny ľudí dnes považujú za boha, pričom, to on o sebe nikde v Písme netvrdil....predstavil sa ako Boží Syn a hovoril o sebe, že bol vyslaný svojím Otcom...Celý čas učil ľudí, ako majú uctievať Stvoriteľa...
Nabozenstvo je ako muzsky penis....je uplne ok ho mat, je uplne ok byt na neho hrdy, ale cpat ho decku do hlavy a mavat s tym na ulici je uplne zvratene
@martinmmartin Myslím si, že toto prirovnanie nie je na mieste....V poslednej dobe sa k BOhu a Biblii vyjadruhú najmä tí, ktorí Písmo nikdy v rukách nedržali...Podotýkam, tam sa píše: Bohu sa nemožno vysmievať, lebo čokoľvek bude človek robiť, to bude aj žať..., aj zo strany Všemohúceho..., stojí to za úvahu, či? Ak Boh existuje, len ja ho nepoznám, to ešte neznamená, že ma nebude brať na zodpovednosť ak v skutočnosti existuje? 100x vyrieknutá lož neurobí z výroku pravdu, ak je to skutočne lož....
Pockala som kym to zacalo zaujimat dieta. Cca v 12-13 sa zacali pytat. Nie sme veriaci. Rozhovory to boli pekne, aj doteraz su. Davame si otazky, hladame odpovede, je zaujimave vidiet ako k tomu deti same pristupuju.
diskusia na 2 strany, ale takmer nic k veci....teda...my sa s detmi odmalicka modlime a chodime do kostola, hovorime im o tom primerane k ich veku, mame detske nabozenske knihy, kde su veci vysvetlene formou pribehov...no a cca vo veku 4-5 sa zacali pytat sami 🙂
@martinmmartin mas u mna plny pocet bodov 😂
Ja mám krst prvé sväté prijímanie a birmovku, dieťa nevychovavam v kresťanskej viere, neverím v biznis nazvaný cirkev a neverím ani v pravdivosť biblie ktorá bola dopísaná 900 rokov po kristovi... Verím že existuje nejaká vyššia moc ale nenazývam ju Ježiš, je niečo medzi zemou a nebom ale kresťanstvo to rozhodne nie je. Keď bude syn starší a bude o tom chcieť vedieť viac nemám problém ho dať na náboženskú výchovu ale ja mu nebudem vstepovat žiadne základy, ja sa mu snažím vstepovat iba základy slušného života 😊
@kris_tin257 ja len k tej biblii, ze biblia je suborom 66 knih, pricom najstarsie knihy stareho zakona pochadzaju uz z 9. storocia pred Kristom a novy zakon bol napisany v 1. storoci po narodeni Krista. podoba biblie sa sice ustalila okolo 9. storocia, ale ide o to, ze sa jedna o velke mnozstvo zdrojov v roznych jazykoch, ktore boli podrobne skumane, ale nie dopisovane. nie vsetky knihy sa totiz zaradili do biblie, iba spominanych 66 knih. tvrdenie, ze biblia bola dopisana 900 rokov po Kristovi, teda nie je pravdive.
@martinmmartin neviem, na co je dobre toto az vulgarne prirovnavanie.. to, ze ty v Boha neveris ti nedava nijake pravo uberat inym ludom pravo na ich vieru. Predpokladam, ze keby bola tato diskusia o segedine, bicykloch alebo dovolenkach, tiez by si vyber / preferenciu toho druheho takto zbytocne nespickoval a neprirovnaval k penisu 🙈 chces byt zaujimavy, ale zhadzujes sameho seba...
Ak si o tom este nepocul, viera je dar. Ty si ho ocividne nedostal, preto nemozes rozumiet niekomu, kto ano...
@taga keby tym segedinom niekto ukradol dietatu moznost slobodnej volby tak by som bol proti segedinom tiez
@taga viera nieje dar ale barlicka ktoru vela ludi potrebuje aby aa nezblaznili . Poskytuje ti odpoved na obrovske otazky bez toho aby si musela rozmyslat a je to pre mozog tak pohldnejsie. Zijes zivot, male veci si riesis sama a velke outsourcujes na Boha a nemusis sa nimi zaoberat. To iste modlenie. Chces niekomu pomoct ale nevies ako , nechces tym travit moc energie tak sa pomodlis a mas sama pre seba picit ze ako si fasa pomohla pokym si neurobila vobec nic, outsourcivat na boha a mas pokoj a k tomu pocit ako si ty uzasna ze si niekomu ako dovre pomohla. Barlicku si pouzivaj ale ked s nou chces ovplyvnovat inych ludi tak mame problem. A vela ludi pouziva tieto barlicky tak ze ostatnych tym buchaju po hlavach....
@martinmmartin Predstav si, ze chori ludia su vysledkom genetiky, mutacii, zivotneho prostredia, zivotospravy, nahody. Uplne zakladny fakt, ktory nema nic spolocne s existenciou alebo neexistenciou Boha.
@martinmmartin v tom prípade teda predpokladám že ty nebudeš svoje deti učiť ani chodiť ani rozprávať. Ani do školy ich nedáš do ich 18, nech si samé vyberu do akej chcú chodiť. Aby si im nebránil žiť život aký chcú oni.

@martinmmartin prepac, ale mam pocit, ze pises v rozculeni a necitas. napisala som ti, v com ja chapem ako veriaca vznik chorob a to je niekolkogeneracny sposob zivota cloveka. comu sa clovek oddaval, ako zil, ako bolo jeho telo poskodene. to som ti tam vsetko vymenovala. a tak sa potom narodi clovek, ktory je chory. preco vinis Boha za choroby, beries ich ako trest, ale neuvazujes nad krehkostou ludskeho tela? ze sa moze poskodit? preco je dnes tolko mladych ludi chorych na obezitu? moze za to Boh? potrestal ich? alebo proste vela jedla a nehybali sa?