Kedy ste po prvýkrát povedali deťom o Bohu?
Kedy ste po prvýkrát povedali deťom o Bohu, Ježišovi a tak?
@mb2021 ano, su to uplne normalne pravidla, ktore platia pre vsetkych ludi, lebo Stvoritelom vsetkych ludi je Boh. to, ze v urcitej chvili ludom dal 10 prikazani neznamena, ze predtym nevedeli, co je dobre a co zle, vedeli to velmi dobre.
ty si napisal, ze "Boh je na nieco ine", tak si mal asi na to nejaky dovod a nejaky nazor. ja som totiz nic take nenapisala.
@janetinka27 cize ty keby si o Bohu nevedela tak smilnis, vrazdis, kradnes, klames?
@martinmmartin a to som kde napisala? ved tvrdim presny opak, ze clovek ma schopnost rozlisovat co je dobre a co zle v sebe bez ohladu na to, ci o Bohu nieco vie alebo nie. pretoze verim, ze je Stvoritelom vsetkych a teda schopnost rozlisovat vlozil do vsetkych ludi, aj do tych, ktori ho nepoznaju.
@mb2021 nic, nechaj tak
@mb2021 ak by si mal uprimny zaujem dozvediet sa nieco o Bohu, kludne sa s tebou porozpravam, ale ak si potrebujes iba vyliat svoju frustraciu, tak potom to rovno povedz. ak sa chces s clovekom rozpravat, potom nemozes utocit na jeho hodnoty. ja tiez s tebou nemusim suhlasit, ale predsa je nedostojne a myslim, ze aj pod uroven cloveka, aby si s inym vymienal nazor tak, ze mu bude podsuvat urcite urazky.
@janetinka27 "Knihy prvej časti Biblie (Starého zákona) boli zväčša ustálené už v 5. storočí pred Kr., ale definitívna podoba Biblie sa ustálila až v 9. stor. po Kr."... Zdroj Wikipedia
@kris_tin257 ale ty si napisala, ze bola biblia dopisana 900 rokov po Kristovi, na co som ti odpisala, ze to nie je pravdive tvrdenie - nebola dopisana. v ostatnom sa nebudem opakovat.
no ja osobne vobec, bibliu uz citala dcera, samozrejme babky, kt na stare kolena ostali velmi pobozne ma aj moja dcera (predtym sa smiali, teraz im to vyplna asi volny cas alebo neviem). Ale v podstate ak ste veriaca rodina, tak "o tom" nemusis rozpravat, dieta zije medzi vami, vnima, ako zijete ako sa spravate, postupne mu vysvetlujete sviatky, pravidla a bude sa pytat a ucit. Niektore deti to zaujme skor ine neskor.
@martinmmartin uplne suhlasim. Hlavne kopa ludi nedokaze objektivne zhodnotit tie rozpravky a kazdy kto ma predstavu o tom ako sa pisali stary/novy zakon a pod si proste musi minimalne klast otazky :D. Je proste fajn, ked ludia niecomu veria, k niekomu sa modli a tym padom posluchaju nejake tie pravidla, nechaju sa usmernit... vela tych "pravidiel" bolo zavedenych aj zo zdravotnych dovodov, keby neprikazal Boh, tak by ludia neposluchli. Tiez si myslim, ze toto je na zvazeni dospeleho zreleho cloveka, aby sa rozhodol a vybral. Ja by som bola strasne vytocena, keby ma dali pokrstit do rimskokatolickej cirkvy, slak by ma trafil, mne sa to vyhlo nahodou. Ved aj Jezis sa vraj krstil okolo 30tky,cize sa rozhodol sam. Nuz ale to uz je ina tema, ci niekto veri alebo neveri.
Podľa mňa závisí od toho ako su veriaci rodičia.. ak sú veriaci, tak deti vo viere vyrastajú od malička a nečaká sa na nejaký vek..
ja v niečo verím, ale niesom v žiadnej cirkvi, nevyznavam žiadne náboženstvo.. moje deti vedia o možnostiach, rôznych nabozenstvach a zvykoch v rámci všeobecneho rozhľadu, od času keď ich to zaujímalo.. čiže keď tak cca v 4r začali vnímať -kostoly, babku kresťanku, stredná dcéra chodila jeden rok do kresťanskej škôlky.. nevediem ich vo viere, poskytujem im informácie, vravim čomu verím ja a ich pohľady nechávam na nich - nech si vyberú čomu chcú alebo nechcú veriť.. Nie sú ani pokrstene, toto sú vyslovene súkromné rozhodnutia keď ich budú chcieť urobiť.. takto som bola vychovávaná aj ja a moji súrodenci.. tiež nás nedali ani pokrstiť a nechali to na nás.. ako dospelí už súrodenci riešili aj krst, ja nie - ja nechcem patriť k žiadnemu náboženstvu..
@janetinka27 dopísaná akože dorobena či dokončená, v tomto kontexte ide o synonymá
@kris_tin257 prepac, nebudem sa tahat za slovicka, z kontextu tvojho prispevku vyplynulo, ze biblia bola dopisana 9 storoci po smrti Krista, co vyznelo, ze ti, co ju dopisovali, si uz 900 rokov nemohli na Krista pamatat. podla mna o ziadne synonyma nejde, ona dopisana nebola, ani jedno slovicko, vsetko bolo dopisane uz v 1. storoci
@janetinka27 nebudem sa s tebou naťahovať očividne vieš všetko najlepšie 👍
@martinmmartin on? Nerobia to ludia? Svojimi hriechami a zlom? Si mimo kamarat
Dcera ma 2,5 a teda vie ze existuju rozne taketo sekty.

@angel993 ani k lekarovi, lebo - co si vyberie - homeopatiu / klasicku medicinu / cinsku medicinu alebo ktoru odnoz "nanuti" svojim detom, pokial sa same nevedia rozhodnut? 🤔