Kedy vám začali deti pomáhať s domácimi prácami?
kedy vše deti začali pomáhať pri domácich prácach? kedy šli prvýkrát samé do školy alebo nakupovať? kedy prvýkrát boli sami doma? kedy prvýkrát varili?
kto si to má pamätať? pomáhajú odmalička, primerane veku a schopnostiam, samé do školy podľa toho, ako ďaleko a kadiaľ to je, samé doma podľa zodpovednosti. varenie nepamätám
@abigeildavidko
1.realne okolo 6r
2.do skoly este sami nesli, lebo sme na dedine a so skolkarom som stale musela na aute...3 deti...zo skoly druhak sam siel na buse domov
Obchod v dedine nemame, po mlieko z druzstva k jednej pani chodia od 7r.
3.sami kedy boli, netusim, 10r a 8r uz urcite boli ked trebalo odbehnut do mesta na nakup ci vyzdvihnut surodenca
4. Najst.ma 10r a sami nevaria, pomahaju...navazia mi muku... radi robia palacinky
@abigeildavidko My sme boli obcas doma same uz ako skolkarky, len ja som bola taky vyslovene poslusny typ dietata, nebola sanca, ze by som robila nejake vylomeniny a mladsia sestra sa mi tiez v pohode dala ustrazit. Do skoly sme chodili same od zaciatku a to cez cele mesto. Vacsinou busom, ale niekedy aj pesi. Na kruzky po skole sama cez mesto. Varit ma mama naucila zaroven s nastupom do skoly, par zakladnych jedal. Zhruba od toho veku som aj asistovala pri takner kazdom vareni a peceni. No ale toto vsetko bolo pred vyse 30 rokmi. Ja by som to pre maleho chcela tak nejako podobne, len dnes je to vsetko nejako posunute, hlavne v Bratislave to samostatne chodenie po vonku. Tak uvidine, co sa mi podari 🙂
Domace prace asi od roka :D zboznuju utierat prach a vysavat, hracky upratuju vzdy sami, varime stale spolu, maju 4 a 5, pomahaju vzdy nieco miesat, starsi si bol nedavno prvykrat kupit zmrzlinu sam 🙂 do skoly tak skoro starsi sam nepojde, kedze ju mam po ceste do skolky s mladsim a sami doma este nikdy neboli, odkedy buchla bytovka v PO, mam paniku ich nechavat samych, aj ked mam obchod pod bytovkov.

@abigeildavidko pri domácich prácach "pomáhali" odkedy začali loziť, utrieť prach, hodiť niečo do smetí, podať varechu, odložiť si hračky. Jasne že to bola skôr hra ako reálna pomoc 😁. Do školy samé od druhého dňa prvého ročníka, do obchodu po 1-2 veci ešte v škôlke. Jednoduché jedlo mladší navaril asi v 8 rokoch, starší sa nechytá do varenia doteraz. Sami doma asi od 6 - 7 rokov, ale naozaj len nakrátko. ALE bývali sme hneď vedľa školy a obchodu, žiadna cesta, vedľa bývajú susedia, ktorý nemajú problém pomôcť, ak by čokoľvek bolo treba - aj moje deti vedeli, že im môžu zaklopať, požiadať o pomoc.