icon

Kedy začali vaše deti chodiť?

babajaga
19. mar 2012

Zienky ,maly ma 13 mesiacov a este sa nepusta chodit..ma cas?Kedy vam zacali deticky samostatne chodit?

nibiru
19. mar 2012

v 10m. sa postavila v 12m zacala chodit,neštvornožkovala to az v 13m.zacala 😀

modrofuzik11
19. mar 2012

je to velmi individualne. mozno tiez zavisi od genetiky🙂. ja aj moj manzel sme zacali chodit v 10 mesiacoch a tak aj sara. kubko, zda sa, ze to bude to iste.

zuzana17
19. mar 2012

malý v 12mes., malá v 10.mes. 🙂

wladymyra
19. mar 2012

v 13-tich mesiacoch. a bolo to doslova zo dna na den. akoby sa rano rozhodla, ze ide na to a behom 3-4 dni chodila sama 🙂 ziaden stres, syncek sa ti rozbehne, ked to sam uzna za vhodne.

michaella7
19. mar 2012

my sme začali chodiť v 9 mesiacoch,vôbec sme neštvornožkovali... ale to záleží od dieťatka,je to individuálne 🙂 známej synček začal chodiť ked mal 14 mesiacov..

moniciak
19. mar 2012

Týždeň po roku 🙂

linuska1
19. mar 2012

11 m

lucia2905
19. mar 2012

so sestrou máme rozdiel medzi deťmi 4,5 mesiaca a začali chodiť naraz. T.z moja dcéra ako ročná a on ako 16 - mesačný 🙂 Takže je to určite individuálne a 13 mesiacov je určite v poriadku ak ešte nechodí. Tiež sme sa báli či je malý v poriadku, pediatrička sestru ubezpečila, že je len lenivý 🙂 A tak aj bolo ....

mirinda10
19. mar 2012

moja zacala stvornozkovat v 9m a chodit 14m a to sa sama rozbehla a presla 5m, nikdy sme s nou nechodili za ruku, od 12m chodila sama popri nabytku, dostvornozkovala, postavila a sama trenovala, neviem co to je byt zohnuta. Dieta same povie kedy je pripravene,nestresuj, co chces chodit za ruky 3m a trenovat chodenie, mozno, ze sa sam rozbehne a uz ho nezastavis 🙂 nepises ci 4nozkuje ak ano, tak je to super, vobec to potom neries

tinka1987
19. mar 2012

necelých 11 mesiacov

littledevil
19. mar 2012

Starsi syn mal 1 rok a 4 dni a mladsi 13 mesiacov 🙂

ronja31
19. mar 2012

ahoj, syn zacal chodit za ruku uz v 12tich mesiacoch ale trvalo mu az do 15teho mesiaca ked sa pustil chodit sam. Kazde dieta je uplne individualne, chce to len trpezlivost a hlavne neporovnavat!

trinity525
19. mar 2012

tyzden pred prvym rokom 🙂

cikyta
19. mar 2012

My sme začali samostatne chodiť v 8.mesiaci a náš kamoš v 16.mesiaci.
Teraz majú 3.roky naháňajú sa okolo stromov a po ihrisku ako dva blesky,z ktorých ani jeden nemá na čele napísané, kedy začal chodiť, lebo sa to nedá rozoznať a preto....každé dieťatko má svoje hodinky 😉 A netreba sa preto trápiť 🙂

miska246
19. mar 2012

My v 13tich mesiacoch.

inffinity
19. mar 2012

v roku 🙂 a máte ještě čas každé děťátko se samo rozhodne kdy se pustí 🙂 nevěš hlavu aspon ho máš pod kontrolou jak začne sám fííí sprinty kalamita 😀 :-P ďábli malí 😉

mimzy123
19. mar 2012

môj začal keď mal 11 mesiacov

svetllana
19. mar 2012

Vsetci traja v 13.tich mesiacoch. Popri nabytku samozrejme skor, ale bez pomoci naozaj chodit v tych trinastich. 🙂

anjelicek26
19. mar 2012

@babajaga - Podla mna je vsetko medzi 8 - 18 mesiacmi upllne v poriadku. Neda sa porovnavat jedno a druhe dieta, kazde inak postupuje, ci je to hruba, jemna motorika, ci je to rec. Moje deti zacali chodit tesne pred narodeninami - Saska 4 dni pred, Maxi 10 dni pred. Ale vravim, to ti co pomoze, kedy nase - ber to tak, ze je vo veku, kedy ta to, ze nechodi, este vobec nemusi znepokojovat.

Ak ta to potesi, tak Saskina velka laska - rozumej spoluziak 😅 - ma 19 mesacnu sestricku a este nechodi 😀 Nikto to neriesi, stvornozkuje ako drak, pusta sa pri nabytku, aj ona to zvladne, len ide svojim tempom ;) Na druhej strane jej to keca ja jaaj, s tou si uz clovek podiskutuje, zatial co nas smradek povie dokopi 10 slov 😝

digysa
20. mar 2012

Moje deti zacali obe chodit "velmi skoro".....kedy? Naco ti to bude dobre vediet? Aj tak sa tym nic nezmeni.....

13 mesacne nechodiace dieta je absolutne O.K.

Neboj, jedneho dna sa rozbehne ako delo.... a mala rada- nechod s nim, nesil ho, nedrz za ruky,nepomahaj!

Najviac pomozes svojmu synovi chodit, ked mu NEBUDES pomahat! 😉

monika15
20. mar 2012

nas maly pohodak... stal a drzal sa vsetko a aj tak siel uz na narodky ale sam sa pustil len v 16 mesiaci....
ked sa mu nieco paci tak to zrobi a ked nie tak ani za svet....
teraz ma 19 mesiacov a hovori 3 slova ale cely den melie po svojom... jak stara baba na trhu heheheh
tak som zvedava ze kedy si pan zaraci rozpravat heheheh

mandy552
20. mar 2012

moj maly prave vcera spravil prve krocky sam do priestoru 😀 Nikdy som ho za ruku nevodila a ani to nechcel. Stvornozkoval od siedmeho mesiaca a to je narodeny mesiac pred terminom 😉 Suhlasim s nazorom nepomahat chodit za ruku 😎

milankovazuzana
20. mar 2012

Môj prvý syn v 9,5 mesiaci a druhý si užíval dlhšie-presne v 15. mesiaci.

jajuska1411
20. mar 2012

nas Davidko mal uz 16 mesiacov a este len popri nabytku alebo stvorkuje sam este nechodi do 18 mesiacov to nijako riesit nebudem ked bude mat odvahu sam sa pusti

dadka232
20. mar 2012

obe moje deti v 12. mesiacoch...ale naozaj je to u každého dieťatka individuálne

biancaneve
20. mar 2012

moja malá začala chodiť sama v 14 mesiacoch, dovtedy lozila a hneď pekne viacmenej sama, nikdy nechcela aby som ju držala. Ani pádov nebolo veľa, na moje počudovanie...

elka74
20. mar 2012

prvý syn v 9. mesiaci, dievčatá ked mali 12 mesiacov a najmladšia v 10. mesiaci

zuzin78
20. mar 2012

moja starsia zacala chodit sama, ked mala 14mesiacov. a pre niektorych uz davno mala chodit. 😠 do 1,5 roka sa ti pusti a dovtedy je to v norme. / podla uzasnych tabuliek / 😉 neboj vsetko bude dobre. hlavne mu nechaj cas. kazde babo je ine, 🙂 rozdiel ci je chlapec alebo dievcatko nie je. kazde je v niecom ine sikovne 🙂

wewe22
20. mar 2012

12mesiacov ak ti lozi nemusis sa absolutne cudovat bo sa dostane kam potrebuje a neriskuje ze spadne

anieli_1
20. mar 2012

maly mal 10mes ked zacal chodit sam ale norma je do 18 mes takze pohoda..................napriklad moj krstny syn zacal az v 20tich lebo raz spadol a sa zlakol a nechcel sa od vtedy pustit a nikto na to nic nevravel takze je to v pohode bud kludna 😉