Kedy začali vaše deti štvornožkovať?
Kedy začali vaše deti štvornožkovat a potom bežkat po dvoch? Ako dlho im to trvalo?
moja stvornoskovat zacala v 7 a pol mesiaci
štvornožkuje od 6 a teraz od 7 sám sedí a začína sa stavať na nohy ale dúfam že s tým chodením ešte počká 😎 aspoń zo 2 mesiace
nas maly zacal stvornozkovat ako 11 mes, v 13-tich sa postavil a az v 17 zacal samostatne chodit. je to taky pohodak 🙂
6mesiacov, 8mesiacov a 6a1/2mesiaca... každé dieťa je iné :D
Naša Eliska bude mat 2 roky, a musím povedať, že nikdy neštvornožkovala .
Začala chodiť , keď mala 11 mesiacov.
moja zacala stvornozkovat v 7 mesiacoch
nasi stvornoskovali najstarsi vo8 ,tiez a treti v jedenastich.Starsi zacali chodit 11,5 mesiaca najmladsi bude mat 13 mesiacov a par krat zostal samostatne stat na par sekund.Chodi popri nabytku.
moj maly bol lenivy, stvornozkovat zacal az v 10 mesiacoch a chodit 11,5 mes.
malý mi začal štvornožkovať v 7 mesiacoch ..V 8 mesiacoch chodil popri nabytku ..teraz ma 10 mesiacov a začina sa puštat sam prejde tak 5 krokov...no každe dietatko je iné.. 😀
nasa plazila od 5 a pol mesiaca, od 6,5 sa postavila, stvornozkovala a sama sa posadila a teraz ma skoro 13 mesiacov a este nechodi. namiesto toho chodi po klaciacky: ) stvornozkovanie dobre na chrbticu vraj aj na prepajanie hemisfer🙂 myslim ze kazde dietama svoj casa trreba ho nechat aby malo priestorist svojim tempom.
@babulka82 neries, ak tam progres je, tak sa budes zbytocne trapit. Ja som maleho nedrzala za ruku, mne dr vravela, ze potom deti nechcu same chodit, lebo vedia, ze ta ruka tu pre nich je, tak naco by sa snazili. Ci je to pravda neviem, ale ja som nechala vsetko na maleho a teraz, ked ma 2,5 roka, tak by si v zivote nepovedala, ze zacal neskor chodit. Maly inak ked sa konene odhodlal na chodu, tak proste chodil, ziadne padanie ani nic podobne, ale on je taky vo vsetkom, pokial nema istotu, ze to zvladne poriadne, tak to ani neskusa.
U nas to bolo takto: http://montemother.wordpress.com/2014/05/17/na-...
Cim dlhsie dieta stvornozkuje, tym lepsie🙂. Lahsie sa mu bude zacinat chodit, bude mat lepsiu stabilitu atd. Moja dcerka zacala stvornozkovat v 6-tich mesiacoch, v 7-mich sa sice zacala stavat, ale chodit zacala az v 10-tich. Vedela sa krasne sama postavit bez drzania aj v strede miestnosti a masirovala🙂. Ale kazde dietatko je ine, hlavne mu treba nechat cas, oni vedia kedy zacat😀.
naša začala liezť ako 6,5 mes a o pár dní neskôr sa začala stavať na 4, ale ked sa chce pohnúť do predu, tak spadne. čiže ešte neštvornožkuje, ale na štyroch je dosť často počas dňa. tak uvidíme.
naša má 7,5 mes a už mesiac sa stavia pekne na 4, už aj na 3, že prenáša váhu z ruky na ruku, ale zatiaľ žiadne štvornožkovanie, len plazenie na veterána, lebo ťahá jednu nohu asi mesiac. plazí sa po celom byte.. nohy má silné, ale rukami sa na štyroch nevie dostať do predu, len sa pohupuje a začína byť z toho pekne nervozna, že jej to nejde, lebo voľa tam je.. a to isté aj so sedením.. sama sedieť vie aj vyše 5 min, ked ju posadím, ale sama si ešte sadnúť nevie, len to skuša a nič a pritom mrnkanieee..
myslím, že to je veľmi individuálne- aspoň my sme to tak mali. synček krásne liezol keď mal 4,5 mesiaca a sám chodil od svojich 9 mesiacov- vždy sa vo všetkom ponáhľa 😀 . A dcérka tá má zase dooosť času na všetko a štvornožkovať začala keď mala cca 8 mesiacov a chodiť až v 13tich. ževraj je taký mýtus (na našich to teda platilo), že dieťa sa naučí chodiť cca do 5 mesiacov od kedy začne loziť.
Moja najmenšia buctička, začala štvornožkovať v 10 mesiacoch 🙂
Nasa zacala stvornozkovat v 6 mesiaci a aj sa sama posadi a dava sa na nohy..to je individualne podla mna..kazde babo je ine.
Nasa zacala stvornozkovat v 6 mesiaci a aj sa sama posadi a dava sa na nohy..to je individualne podla mna..kazde babo je ine.

Stvorkovat zacal ako 7 mesacny teraz ma 9 a chodi popri nabytku.