icon

Kedy začali vaše detičky chodiť?

lenka268
17. jún 2011

Ahojte maminy, mozno tu uz podobna tema je tak mozno ma zamknu 😉 , tak len informacne sa chcem popytat, moj syn Danko bude mat 13 mesiacov, zatial nechodi, iba za ruky aj za jednu, sam pekne postoji ale boji sa este vykrocit, viem ze ma aj cas, len ma to zaujima kedy chodili vase deti. Dakujem pekne.

weronika646
20. jún 2011

ahojte moja dcerka ma 15 mesiacikov a zacala chodit ked mala 10.ale dieta je ine

ralanka
20. jún 2011

My sme sami začali chodiť v 10 a pol mesiaci ale odvtedy nechodíme odvtedy stále len bežíme a máme hyperaktívne dieťa a nezastaví sa ani ked ranajkuje to je pre neho kríž sedieť v stoličke kým sa naje akonáhle ho dám dole beží v kuse ani ihrisko ho nelála že hrať sa nahánať sa s deťmi to hej 😀 Tak si to uži kým nemusíš celý den za bábom lietať 😉

tiffanka
23. jún 2011

jééééj...toto mi je dôverne znáááme :o)))) ...hoci my máme len 10 mesiačikov... dá sa povedať, že už prejde pekne sám , dokoca vyberá aj zákruty...ale je to ešte také neisté...musí sa niečoho chytiť a tak postaviť a potom už idee....jedenie väčšinou v pohybe / čo vraj nemá byť /...stolička a postieľka - úhlavný nepriateľ... kým ešte nevedel stáť a len ležkal, tak nožičky mu večne chodili / všetky ponožky ožmolkavil a aj deky, na ktorých ležal :o)))) /...prvýkrát sa postavil v postieľke ked nemal ešte ani 7 mesiacov... a teraz je najšťastnejší, ked sa voľne pohybuje po byte...neodrádzajú ho zatiaľ ani pády, ktoré sa mu pridružia...proste vkuse je v pohybe...keď nepočítam spánok :o)))...ešte aj pri kojení sa niekedy pricucnutý mrví.... ja si tú jeho aktivitu vysvetľujem tým, že nie je taký valibuk, tak je "rezkejší" / ako 9 mesačný mal 8,6kg /...čo tam po tom...hlavne že sú zdravííí...majte sa peknúčko...pa..páááá

carrie4
23. jún 2011

dieťatko začne chodit, ked bude na to pripravené, fyzicky aj psychicky, neni sa kam ponáhľat... my sme začali chodit v 14 mes. dovtedy odmietala akékolvek chodenie za jednu ruku či obe, len štvornožkovanie, a potom sa postavila a odvtedy chodíme

annie13
24. jún 2011

individi, syn 13 mesiacov, dcerka 10 mesiacov, neterka 12 mesiacov

sakura77
24. jún 2011

uplne samostatne syn 10m3tyzdne, dcerka 9m3tyzdne 🙂

melkina
24. jún 2011

Moj malý začal prave pred pár dňami....jeden deň pred prvými narodeninkami....dovtedy tiež len po štyroch chcel a popri nabytku chodil stale 🙂
Staršie deti:syn v 12 mes, dcérka 10 mes a týždeň, mladší syn v deň prvých narodiek 🙂

susik77
24. jún 2011

Moje obidve holky zacali neskoro - prva v 15 mes., druha v 15.5. Starsia ma nej. problemy-vtaca spicky, bola hypotonicka ae inak od 3 rokov beha celkom dobre. Mladsia zacala sice tiez az v 15.5 ale ona zase po pomalom starte vystrelila, teraz to vyzera tak, ze mladsia beha a starsia sa vozi v kociku. Ked sa Ti nieco nezda skoc na rehabky na kontrolu. Ja som bola, aspon budes mat dobry pocit 😉 Ale norma je do 18.mesiaca 😉

katarinamamina
24. jún 2011

Adrianko začal v 14. mesiacoch a Katarínka má 13 a tiež ešte sama nebehá, len za jednu ruku a popri nábytku.

tinaki1275
25. jún 2011

Moje sidlo zacalo chodit presne ked malo 9 mesiacov..az nas tym zaskocila...ale pravda je ze je to viac na skodu ako na uzitok 😒 uz ju nahaname cez dva mesiace..tiez si myslim ale ze do toho 18 mesiaca je normalne ak dieta zacne chodit tak sa neboj ..

piacere
25. jún 2011

12m

tanulka007
25. jún 2011

Lucka v 15-tich a Vikina v 13-tich mesiacoch. Každé dieťa má svoj čas. Veľa trpezlivosti prajem.

annaopialova
25. jún 2011

ahoj netrap sa ja mam 10 mesacneho syna a len sa gula po zemi ked sa mu chce tak pekne stoji ked nie tak pada neriesim to kazde babatko je ine niektore sikovnejsie niektore lenivejsie

simonavanova
26. jún 2011

ahoj, moja dcérka chodila už ako 10mesačná, ale synček na to nevyzerá, v stredu bude mať 9mesiačikov, včera sa začal ešte len vstavať na kolienka, ale väčšinou sa tiež len gúľa po zemi alebo sa plazí ako hadík. Za ručičky chodí, ale radšej sa otočí a hneď sa pýta na ruky. Vôbec sa tým netráp, každé dieťatko je iné, ja to vidím na svojich, rozdielny úplne úplne vo všetkom. Kamarátkyn syn začal chodiť v 16mesiacoch a synovec mal tiež okolo 13-14mesiacov. 🙂

zuzkalenka
26. jún 2011

ahoj moja malá bola tiež taká bojazlivá mala už po roku a nechcela sa ma pustiť tiež vedele ustáť sama ale nepustila sa mojej ruky až keď mala 14 mesiacov tak sa z ničoho nič pustila a išlo to. A pamätám si že asi týždeň potom ako sa osmelila som ju už skoro ani nedobehla tak nemaj strach ono to príde 🙂

sharmana
26. jún 2011

Podla mna je to v pohodke, ked ti Danko chodí aspon za ruku, to už je len otázka času, kedy sa odváži a pustí sám..
Moja dcérka začala chodiť ked mala 11 mesiacov aj 1 týžden, dovtedy len za ruku, alebo si to odštvornožkovala... a aj potom to ešte chvílku kombinovala... 🙂

vejinka
26. jún 2011

starsi syn mal 14 mesiacov druheho to zatial len caka.

lenkabuckova
26. jún 2011

V 13mesiacoch, ale u každého dieťaťa je to individuálne.

gaby21
26. jún 2011

Uplne prve samostatne kroky v deviatich mesiacoch, potom dlho za jednu ruku a ked mal desat mesiacov aj dva tyzdne, tak nezacal chodit, ale sa rovno rozbehol a bezi v jednom kuse, pomalu chodzu nepozna 😀

rebeka25
26. jún 2011

V deviatich mesiacoch, ale ako kocky hore pisali je to skor o drzku, lebo uz vsade beha,a nezastavy si pri nicom. Kludne este mohol pockat....

sweetsuzi
30. jún 2011

v 11 mesiacoch samostatne, ale od 9 mesiacov chodil okolo nabytku, len sa bal pustit a za ruku nechcel ani za svet, takze ubehli viac ako 2 mesiace kym zacal bez pomoci 🙂

hajanka
30. jún 2011

12 mesico a jeden tyzden presne 🙂 vtedy spravil sam prvy krok, potom to uz islo rychlo, ale len doma, lebo este taky mesiac sa bal chodit sam ked sme boli vonku 🙂

pegie
30. jún 2011

nas maly zacal sam chodit v 14 mesiaci,ale uz dovtedy pekne sam chodil okolo nabytku, za ruky, len sa bal sam pustit a pritom uz po styroch behal v osmom mesiaci a mysleli sme si ze bude do roka chodit, kazde dieta je ine 🙂

kawasaki17
1. júl 2011

moj od toho 9 mesiaca chodil okolo postele nabytku a tak kde sa pridrziaval a od 11 mesiacov chodi sam...

lussy666
1. júl 2011

okolo nabytku asi od 9. mesiaca a sama zacala chodit vcera, cize 11 mesiacov🙂

sasikas
1. júl 2011

14 a pol mesiaca.... 😀

janka1
1. júl 2011

10 mesiacov uplne sam🙂 od 6. mesiacov bol na nohach

pitik
2. júl 2011

obaja zacali chodit sami, ked mali 13. mesiacov. v roku a pol som obom zrusila kocare

exupery
2. júl 2011

Popri nabytku okolo desiateho mesiaca,v roku uz chodila...za ruku nikdy.Teraz kocik pouzivame len sporadicky...

adka12
2. júl 2011

Dcéra začala chodiť deň po prvých narodeninách 😉