icon

Kedy začína dieťa kresliť?

tanika5
2. okt 2011

Ahojte 🙂 kedy vám vaše ratolesti začali kresliť? a kedy sa to začalo podobať aj na niečo konkretne? 🙂 a ako často vám deti kreslia?

Strana
z2
borkax
Odpoveď bola odstránená
monickapd
21. mar 2012

naša dcérka miluje kreslenie...a písanie..pero ci ceruzku drzi tak ukazkovo, ako prvak, az tomu sama neverim a stale si ju fotim ak by niekto neveril 😉 😉 od braceka odkukala 😉 😉

mr79
19. apr 2012

Necital som celu diskusiu, ale mam jeden typ. Nas maly kresli tak od roka a pol (teraz ma 2r 4m). Ale to bolo najprv tak ze sme si spolu sadli, jeho som mal pred sebou (aby som mu nekreslil dole hlavou) a kreslili sme domcek, auto (fanatik do aut), vlacik, kvietky atd. Kto k nam prisiel musel mu kreslit ;). Postupne sa to na neho lepilo.
Farbickou treba tlacit - tak pouzivame vodou umyvatelne fixky.
Ale co je este lepsie na zvladnutie motoriky - kreslenie do muky prstom. Na tmavsi podnost (tacku) velkosti cca 40 x 60 cm sme nasypali muku - raz mu ukazali ako sa do toho prstom kresli a potrasenim zmaze a viac netrebalo. Niekedy sa predsa len muka z toho dostane aj na zem, preto to robime ale v kuchyni, kde ma maly stolcek (Ikea) a plastovu stolicku. Tacku ani neodkladame - sam pride a zacne si kreslit. Niekedy 20 minut, pol hodiny, tusim hodina bol rekord ;).
Na cestovanie pouzivame magneticku tabulku - kupenu v hrackarstve za 5 Eur, kde je pero s kovovym hrotom a tiez sa to da rychlo zmazat. Na dlhe cesty super.

Strana
z2