Kričanie na deti: Ovplyvňuje počet detí spôsob výchovy?
Len taka uvaha. Minule tu bola tema, ze zeny kricia na svoje deti. Pisali zeny, ktore maju 2 a viac deti a tie sa spolu hadaju a oni potom na deti kricia. A mna zaujima aj tie co mate jedno dieta kricievate na dieta? Lebo my mame jedno dieta, a poviem pravdu este som na dieta nekricala. Ma 3,5 roka a max poviem nono, dieta po mne zopakuje nono a viac to nerobi. Vychovavame v uplnom klude, dieta je kludne vesele. Priklad poviem, ideme umyt zuby a bezi do kupelni 🙂😃. Poviem ideme papat a uteka ku stolu si sadnut. A plno inych situacii. Vsetko sme sa ucili hrou, s kludom. Samozrejme, ze ked bol mensi skusal, hadzal sa o zem. Vsetko sme riesili s kludom. A je to dobry chlapcek.. Ano viem budete mi pisat, ze pockaj si na pubertu 😃. Ale pisalo sa v teme o malych 2-6 rocnych detoch, ze vela po nich kricia. Preto ma zaujimaju ci aj po jedinacikoch sa tak krici cele dni.
Zdravím , mám 4 deti . Je to o povahe a temperamentné detí nie o počte . A tiež samozrejme o povahe/ temperamente rodičov .
Mám dve deti kludnejšie , prispôsobivejšie , ľahko sa s nimi dohodnúť .
Dve deti mám veľmi tvrdohlavé , temperamentné , raziace si svoju cestu podľa seba od úplného malička .
A na každé z deti platí niečo iné , volakedy keď som mala prvú dcéru , tak som aj kričala . Ale postupne s pribúdajúcimi rokmi , skúsenosťami a informáciami o detskom fungovaní mozgu , veľa prečítaných kníh, nekonečných rozhovorov som zistila že to ide inak a lepšie .
Áno mam jedináčika a kričím toto si chcela počuť?
Zase letná téma na rozburacanie vášní...keďže viem ze toto je veľmi kontroverzná téma medzi všetkými matkami nie len na koňovi,podľa mňa zakričí skoro každá niekedy a keď tvrdí, že nie tak klame,za to,ze ma niekto zlaté dieťa do 3 rokov, neznamená, že keď príde do škôlky a školy,kde dieťa už ovplyvňuje veľa iných osôb a okolnosti,ktoré pred tým neriešila,že bude také krásne a zlaté aj potom a veľa robí aj psychika ženy,ak to proste nedáva [financie,pripadne rozvod,problémy v práci či manželstve,ak je na všetko sama,ak je vyčerpaná a nevladze...]proste ci je dieta zlaté ci strieborné zakričí a nie je to o tom,že by ľúbila svoje deti menej ako ta co nekriticky...peace ❤️
No ja neviem, tebe nepride trochu cudne ze tvoje dieta nema vobec ziadnu vlastnu volu? Nema ziadnu tuzbu robit veci po svojim? Ako je na tom so samostatnostou? Vie sa sam komplet obliec a vyzliect, vratane zipsu? Co zobrat a otvorit si jogur z cladnicky ked ma chut?
Prepac, ale mne pride strasne divne ze 3,5 rocna po tebe zopakuje "nono". 😄 To robi mozno rocne dieta....
Teda moja 3,5 rocna uz rozprava prudom a vie pekne zargumentovat preco to a to robi, nie aby po mne zopakovala "no,no" a urobila co ja chcem.
Takze vidis ze kazde dieta je ine....
A k teme. Na starsiu, ked bola jedinacik som asi viac kricala....myslim ze to bolo tym ze som bola mladsia, vystresovanejsia, mali sme komplikovanejsiu zivotnu situaciu. Bola som viac v strese.
Teraz som stastnejsia a uvolnenejsia, kricim fakt malo, neviem si spomenut kedy naposledy na moje dve nezbednice.....
áno kričím niekoľkokrát denne. V 3,5 roku to bola malina, stačilo no no.
Dcéra bude mať 11 rokov, sme v začínajúcej puberte, nestačí poprosiť, požiadať, zopakovať požiadavku 5-6-7x, potom už aj mna chytia nervy. Ale ani to nepomáha :( Uvidíme čo bude ďalej.

Áno občas zvýšim hlas na dieťa. Keď bol menší tak to bolo častejšie. Teraz je v puberte a vie, ze nechce aby som zvýšila hlas.
Som prísna, ale keď uznam za vhodne aj mu povolím viac (napr. Byt dlhšie vonku, byt dlhšie hore, alebo dlhšie hrať hru) ale keď poviem nie, tak nie.
Na druhu stranu nemuseli sme riešiť nejaký pruser a pod.