Lozenie dieťaťa
Ahojte.. Strucne : ako dlho trva kym sa dieta rozlezie? Viem, ze je to velmi individualne, ale len tak pre zaujmavost..
Moj drobec ma 10 mes, da sa na 4,zo styroch sa pekne posadi,pohupava sa na 4 ale dopredu stale nevie.. Takto to skusa uz par dni... Cvicime aj Vojtu, je trosku pred case narodena..
Ahoj no moja ma 9m a robi to iste co tvoj da sa na 4 ale dopredu sa nepohne.... ak sa chce hybat da sa na brucho a plazi sa. Starsi napriklad mi vobec ne4koval ani sa nejak neplazil. 4nozkovanie pochopil az ked vedel chodit. Je to velmi individualne 🙂
Nášmu to trvalo skoro 2 mesiace.Račkovať začal va konci 8.mesiaca.
Dakujem za prispevky.. 😉
Moj syn nikdy neliezol,az ked zacal chodit,pochopil princip lozenia. Aj napriek tomu je nadpriemerne inteligentny a v sporte vynika.
@ada309 moj zacal az 15 mesiacov... Ma 20 a este nechodi.. Je ok
Najstarsi vobec nestvornozkoval, stredny zacal v 5 mesiacoch a najmladsia na 8 mesiacov.
Najstarsia lozila ako podla ucebnice v 6tich mesiacoch, v 8ich sedela a v roku chodila.
Stredna sa len v 11tich pretocila, nikdy nelozila, dost divne sedela a chodila v roku a pol a najmladsi dokonale rackoval v 5tich mesiacoch.
Hadaj kdo je z nich teraz napohyblivejsi? Ta stredna robi gymnastiku, vyhrava rozne bezecke, plavecke, proste pohybove sutaze a ti dvaja su taki domasedi, vobec ich to nelaka.
Dakujem vam vsetkym... Ale predsa mna skor zaujma ta prechodna faza, ze kolko asi trva kym sa rozleze potom Co sa dava na 4.. Podaktore pisete ze 2-3tyzdne, Mesiac,...
Ja ju motivujem kade cim ale ona proste nic.. Spravi krok a bud sa rozcapi alebo sa vrati spat do sedu 🙃😕
@ada309, toto je fakt velmi individualne. Dcera bola pohyblive dieta, zacala sa plazit uz pred ukoncenyn 5. mesiacom, po cca troch tyzdnoch stvornozkovala a v 9 mesiacoch uz lietala ako neriadena strela (stat nevedela, len behat. Ak si ju postavila doprostred miestnosti, tak sa alebo rozbehla alebo spadla). Syn sa dal cca v osmych mesiacoch na styri. A nic. Stal. Po nejakom case - mozno mesiaci, piatich tyzdnoch - zacal opatrne cuvat - krok, dva, ziadne vzdialenosti a az v 11 mesiacoch stvornozkoval normalne.
@ada309 nasa je velmi opatrna, trvalo jej skoro dva mesiace nez sa pustila. Najprv len na gauci,ked sme ju dali na zem,plakala a bala sa, neskor jej pomohol koberec v detskej,kde zacala uz v pohode a az tak sa pustila na podlahe. To iste bude s chodenim, lebo uz davno chodi okolo nabytku a uz dost rychlo, ale nepusti sa aj ked jej podavam ruky.
@ada309 darmo sa pytas. Kazde dieta je ine. Nik ti neda adekvatnu odpoved.
Ale ked odpoved chces, tu ju mas: Prechodna doba niekolko dni, tyzdnov az mesiacov. Tak si z toho vyber. Ved nechaj dieta, aj tak to neurychlis.
Nikdy nevies, ako dieta bude napredovat. nasa najmladsia si dokonca preskocila fazy. Uz behala okolo nabytku rychlostou blesku a stvornozkovat ani za svet. A co, brat vobec nestvirnozkoval a hral zavodne futbal a vystudoval 2 vysky. Je uspeny a ma to v poriadku aj v have aj na tele.
Dcera sa nakoniec rozhodla, ze stvornozkovat predsa bude. Tak asi po ca. mesiaci ako zacala behat okolo nabytku. Dlho jej ale to stvornozkovanie nevydrzala. Asi 2 tyzdne na to zacala chodit.
Takze si vyber, co sa ti vial paci a vydiskutuj si to s dietatom😉😂
Starší bol na 4 od 6mes,zacal v 9, mladšia od 5 a tiež začala v 9.. Ja mam deti mega opatrné... Deti vedia, kedy sú pripravené.. Hlavne v kľude..
Dakujem za vase prispevky.. Dnes sa Nam na 4 podarili prve krôcky.. Takze Nam to trvalo cca tyzden 😜
@ada309 ahoj. Aj nam tak,tyzden sa rozhupoval na dalsi tyzden pekne stvornozkoval,o dalsie 2 si sam sadol a o tyzden na to sa aj postavil pri nabytku 😀 takze za mesiac aj daco to dal vsetko a ja som sa nestihla ani prebrat a uz bolo po kludnych casoch,ze kde som ho polozila tam bol 😂 to mal 6mes. v 10 zacal chodit sam.
najdlhšie u môjho malého trvalo pretáčanie a pivotovanie, hojdal sa na štyroch asi týžden, začal liezť 2 dni, v další deň si sám sadol a aj sa sám postavil pri nábytok. Tieto posledné fázy, trvali len pár dní a teraz to praktizuje, je z neho tornádo, ktoré sa všade pletie pod nohy, ale momentálne ho najviac baví, všade sa postaviť k niečomu. Podla mna individuálne, ale už je to na nervy, lebo musím dávať velký pozor, vela padá bud na zadok, ale hlavne na hlavu, ktorú väčšinou zachytávam. Nič nespravím

* ospravedlnujem sa za preklep.. Nastaveny blby slovnik..