icon

Malé bábo bez mamy. Aký je váš názor?

tinki
24. sep 2011

Stretávam sa s mamičkami, ktoré mi tvrdia, že do roka dieťaťa nikdy nenechali malé na dve, tri hodiny ani u mami ani u svokry. Ja to robím bežne. Ak potrebujem niečo vybaviť, alebo ísť niekam so staršou dcérou, alebo si niečo odbehnúť kúpiť. Malú nakojím, už teraz aj prípadne nakŕmim, dám spať a nechám ju mamou. Kým sa vrátim je vyspatá a hrajú sa. Nevidím na tom nič zlé. Preto nechápem, keď niekoho stretnem na ulici a opýta sa ma, kde mám malú a ja poviem, že s mamou alebo svokrou, tak mi oznámia, že oni také malé deti nikdy nenechali doma samé. Keďže sa mi to stalo už 4 - krát, začínam mať o sebe pochybnosti. Aký je váš názor?

Strana
z9
monika15
27. sep 2011

@zebra41
no moj neplace 🙂)
ma rad ludi, rad sa vozi vsetko chce vidiet 🙂))))

p.s. ja sa chodim strihat do susedy je to otazka 10 min ;);) hihihihihi

dusika11
27. sep 2011

@maca_p jemine to mi je luto...nasi boli v 6 tyzdni 14 dni najprv na are potom na jiske...a primarka nas hnala domov ...aby sme neschytali nemocnicne bakterie...ale to ostatnym nevysvetlis...preto ma desi ked niekto dobrovolne zo zdravym dietatom tam ide a necha ho vonku v cakarni....nerozumiem tomu ze sa este tym aj chvali...mne to pripada hazardovanie zo zdravim babetka

dusika11
27. sep 2011

@corinno vies,,na mnohe super bakterie zmutovane s prasacou chripkou super anginy ktore dostavaju do komy 14 rocnych,,,na to nemaju lieky...tie decka su na dychacich pristrojoch...na tieto pliagy ktore sa zgruuju v neocniciach nie su ucinne atb....ale to musi kazdy najprv vidiet a zazit...zbytocne je niekomu nieco hovorit

zebra41
28. sep 2011

@monika15 hmm tak to moj Drobec si musi vsetko ochytat, jemu pozerat sa nestaci 🙂

zebra41
28. sep 2011

ale aby som sa vratila k teme. Ja Jakubka nechavam s maminou obcas aj so svokrou 🙂 nie len preto,ze si musim nieco vybavit. Ale ideme napr. s mm do kina alebo na kofolu, na stretavku zo strednej apod. A nevidim na tom nic zle. Chodime ked uz spinka a vieme,ze do polnoci sa proste nezobudi. Nechavam ho mamine aj cez den, ked potrebujem ist na kozmetiku, ku kadernicke resp. nieco vybavit. Jakubko je spokojny. A aj keby obcas plackal, tak ho tam necham ked potrebujem vybavit nejakeho lekara,lebo verim,ze tahat ho po nemocniciach alebo aj sukromnych medicinskych centrach by pre neho bolo horsie. Aj tak ho vsak casto bravam so sebou, ked nemam moznost nikomu ho nechat a hlavne, aby si zvykal aj na ludi a na to,ze obcas proste treba aj cosi zariadit. Cim je starsi, tym je to jednoduchsie. O tom,ze ho nechavam kazdy den mm ani nebudem pisat - pretoze je to rodic tak ako ja. Jediny rozdiel,ze nikdy nekojil. Vstava k nemu, hra sa s nim, nakrmi, prebali, okupe. A robi to preto,lebo chce. Nikdy som ho nenutila a teraz ked mame dieta, vidim,ze bol veeelmi dobra volba pre manzelstvo 🙂 Ja som to od neho nikdy neziadala - on by bol urazeny, keby sa na vychove nepodielal. Lebo ako tvrdi, pri takej tazkej praci ako je tvorba babatka bol aj on 😀 A ja sa veru tesim, ze si mam ist kedy zacvicit resp. s kamoskou na kavicku. No mam to ja dobru matersku 😀

aliza
28. sep 2011

@corinno ako prepac, ale ukludni sa hlavne ty, z tonu tvojich prispevkov ti to jedno zrejme nie je, kedze sa staras do veci, do ktorych ta vobec nic nie je. A nechapem, preco teba trapi, ze nejaka mamicka skonci v nemocnici. Nezijeme v afrike, aby si nam tu robila osvetu o nevyhnutnosti lekarskych prehliadok, myslim, ze to vedia mamicky velmi dobre a nech sa rozhodnu akokolvek, je to ich volba a nikomu neprinalezi to posudzovat alebo odsudzovat.

monika15
28. sep 2011

@zebra41
no pozname to........ 🙂)) aj u nas heheheh :D:D:D

palinkovamaminka
28. sep 2011

@tinki bud rada, ze je aj niekto iny, kto ti pomoze s detickami. ved je to prirodzene, nech si dieta zvyka aj na inych a ty nedavas deti hocikomu, ale len tym o ktorych vies, ze s nimi bude spokojne. par krat sa stalo, ze ked bol moj Palko malicky, tak ockovi plackal, tak ocko zobral mobil a mamina bola hned naspat 🙂
a ked este spaval v kociku obcas mi ho vzala sestra na prechadzku (fakt len zriedka, mohla aj castejsie). v kociku spal aj 2-3 hodiny niekedy a ja som mala za ten cas pocit, ze som na tyzdennej dovolenke! 🙂
ved v kolkych krajinach sa maminy uz po 3 mesiacoch vracaju do prace, co si nemyslim, ze je idealne, len nazor, ze mimi musi byt do roka 24hodin s mamou sa mi zda opacny extrem. nemusi. ale ak to niekomu tak vyhovuje, tak prosim

corinno
Odpoveď bola odstránená
usiko
26. júl 2013

@tinki.....joooj, matky, ktore sa nad tym cuduju bud nemaju kde dieta nechat alebo si ho naucili tak ze bez neho nemou=zu ist ani na zachod alebo si neuvedomuju, ake dolezite je, aby malo dieta uz od zaciatku kontakt aj s niekym inym ako s matkou, co prispejej k jeho samostatnosti....ja som odkedy mala dcerka 10 tyzdnov, chodila pracovat na tri hodiny dvakrat tyzdenne, plus kazdu druhu sobotu pol dna.....a ona bola s mojou mamou alebo so svokrou......a vysledok? dieta je samostatne, nema problem sa kedykolvek sama hrat, aj hodiny, a ulozit /podotykam ze ulozit, nie uspavat, nikdy sme neuspavali ani teraz neuspavame,proste polozime do postielky, odideme a dieta zaspi same/ ho moze moja mama, moj muz, svokra, dedko,ktokolvek a je to super...mozem ist hocikam hocikedy,ak chcem......takze je to super ze to robis a budes si neskor gratulovat, uvidis.....🙂...si matka, nie otrok🙂

lenkalis
26. júl 2013

Myslím si, že nie je dôležité, aby bolo non-stop s mamou, ale s niekým, kto ho má rád a stará sa o neho tak, aby neplakalo. Moja nevedela a nevie zaspať sama, mala som od troch mesiacov opatrovateľku na pár hodín pár dní v týždni, a uspávala ju aj ona v šatke, a bábätko bolo spokojné. Od pol roka je u svokrovcov pár hodín a má ich veľmi rada, a je spokojná.
@usiko Naše bábetko nedokáže zaspať samé od narodenia, kamarátka má bábetko, ktoré si lezká a zaspí a od narodenia prespí celú noc. Je to individuálne a násilím ho to určite učiť nebudem. Teraz ho viem uspať iba ja, ale viem si to zariadiť a načasovať.

blackcat8885
1. aug 2013

No u nás je to tak,že malého nechám len s priateľom lebo moja mama ho vôbec ale vôbec nevie upokojiť ked veľmi plače.Ešte ho viac znervozni ked mu hučí niečo a malý reve.Mama mu nevie ani spraviť jesť je uplne mimo čo sa týka starostlivosti o malého akurát na maznanie má nadanie 😒 A svokra je daleko ale jej by som malého nechala skôr

anjelik2509
1. aug 2013

naša malá, keď bola aj malé bábo a potrebovali sme ísť nakúpiť, alebo niečo vybaviť, nechala som bábo s mamou (bývame u našich, takže nebol problém) Napríklad som malú nikdy nebrávala do nákupných centier a podobne, radšej som ju nechala doma...Mama bola rada, že môže varovať a venovať sa vnučke, ja že vybavím rýchlo a bez plačúceho bábatka....A nikdy mi nikto nevyčítal, že prečo ju mám u babky...A keby aj, jemu to môže byť srdečne jedno, je to moje dieťa a je na mne s kým a kde ho nechám...Mojej mame dôverujem na 100 %, veď komu inému by som verila, keď nie mojej mame... A varuje aj teraz, i keď pomenej, keď niekam ideme, malá chce ísť vždy s nami..Ale mama ju bráva von na ihriská aj sama a ja si porobím čo treba doma v domácnosti...A nemyslím si, žeby to malej nejak uškodilo...Práve naopak, niečo dieťa naučí len mama, prípadne tata, a niečo zas starí rodičia..Na to tie babky a dedkovia sú, nie? 😉 Toť môj názor 🙂

P.S. nikdy si nič nerobte z iných, hlavne cudzích ľudí, keď vás poučujú, kritizujú, ohovárajú a neviem čo ešte..Len sa usmejte a otočte sa im chrbtom, lebo to je to najlepšie, čo môžete urobiť 😉

zszudorova
6. aug 2013

no...ja som tiez krkavcia mater🙂 lebo moja mala bola uz bezomna X krat a zije,je spokojna,nema z toho ziadnu ujmu. nereve, rovnaka je so mnou, aj s inymi...jasne ze ja to s nou viem najlepsie ale ked potrebujem tak neni problem. a uzivam si to kym ju nechyti povestna separacna uzkost🙂 proste malu nechavam u mami hocikedy ked potrebujem nieco vybavit na par hodin ale uz u nej aj prespala a nie raz! ked ideme s muzom na nejaku party, oslavu, proste je nejaka akcia,tak mala ide k babke-mojej mame, pretoze so sebou ju brat nemozem,mala neznasa hluk,take ze v kociku si pospi u nas nehrozi....a na co aj?male dieta tahat na hlucne miesta, kde je plno ludi, kazdy ju chce na ruky,vyskiera sa na nu....takto ma svoj klud, ide si podla rezimu,spinka...no problem. a nam s muzom padne veeeeeeelmi dobre ked si oddychneme, vyspime sa a tak....nase dieta si zasluzi oddychnutych,zalubenych a pokojnych rodicov:P
teraz je uz väcsia a uz sa s nou da poriesit ovela viac veci takze ju väcsinou bravame so sebou vsade,obchod,banka atd...bud s nou muz caka vonku,v aute alebo ked tak ideme spolu...ja som nekojila vobec takze som si to mohla dovolit ju nechavat u mami ale podotykam LEN u mami!!!a 2krat s nou ostal uz aj muz a raz svokra. ale to bolo nutne. inak nie. doverujem len mame a viem ze mala je tam spokojna,na mamu je zvyknuta a nech si mysli kto chce co chce! a ze dieta patri do roka mame...a po roku komu?susedovi? akoze milujem tieto mudre nazory....ked mi svagrina zapoti ze ona chodila s detmi vsade ide ma rozdrapit pretoze nech to hovori tomu kto ju nepozna a nie mne...do dnesneho dna (deti maju 10rokov a 6rokov) s nimi nie su schopni ist ani na nakupy...takze tie idealne mamicky vam mozu hovorit co chcu,bohvieco maju doma ....

kamilka1986
6. aug 2013

ach jaj,ked to tu tak citam,z niektorych komentarov mam dost..kde je napisane ze dieta do roka patri vylucne mame?ved ano,potrebuje ju ale pre boha ked si zena potrebuje nieco vybavit,kde sa dlhsie caka a podobne,tak naco vlacit dietatko zo sebou ked ma byt s kym?v pohodli domova..ja som tiez nechavala malu doma a aj nechavam ked viem ze niekde budem dlhsie ale za to jej to potom vzdy vynahradim 🙂

m_ij_ka
6. aug 2013

ja tiež keď som potrebovala niečo vybaviť tak som malú nechávala s mamou, nevidím na tom nič zlé. Dieťa si aspoň podľa mňa zvyká postupne aj na iných ľudí ako je mama 🙂

gerrwie_girl
20. mar 2018

Tak takuto blbost mi ani nenapadlo riesit :D. Ja vzdy dam maleho mame ked idem ku lekarke alebo daco ine vybavit a priatel sa o maleho stara kym idem do posilky. Maly ma 3 mesiace a je mu absolutne jedno ci je so mnou alebo nie :D. To dieta to vobec tak nevnima ako si myslite podaktore. Niektore mamicky sa tu uz idu pototo 🙂.

Strana
z9