icon

Mám dať 9 týždňové dieťa očkovať na rotavírus?

janula2511
30. nov 2017

Dobrý den mam 9týždňové dieta a neviem ci dať očkovať na rotarovirus.starší syn neni očkovani na to.vás názor či dať alebo nedať.vaše skusenost prosím vás.Ďakujem

evitka83
30. nov 2017

@janula2511 u nas to dceru zrejme zachranilo od hospitalizacie. Mali sme to doma 2x behom roka. My s muzom sme sa nevedeli ani postavit, kazdy spal na inom wc. Musela nam pomoct mama. Dcera mala asi 2x hnacku a behala okolo nas ako tornado nic jej skoro nebolo. My sme videli s muzom asi 2 tyzdnovy obed v hajzlovej mise. Vrelo odporucam. Videla som maminky, ktore si trieskali hlavu o stemu, ked mali dieta na jiske na infuzkach, lebo citali na nete tie protiockovacie kecy a nedali ich zaockovat.

siska53
30. nov 2017

@janula2511 my sme dali obom a v pohode. Ale myslim,ze nik z nas asi ani rotavirus nemal. Nieco sme sice schytali,ked mala.mala.nieco cez rok,ona nic,syn to zvladol dobre, my s muzom dost zle,ja asi najviac,ale nemali sme.potvrdene,co to bolo,lebo to nik neskumal. Mysleli si totiz, ze som ja spravila dietnu chybu,pritom predtym to mal muz a pred nim syn a nedali sa presvedcit.

nanamel
30. nov 2017

Juuuj toto bude čochvíľa vojnove udolie 😂 toto nie je oblubena tema na MK😝 ale urcite za mna ano, prvu dcerku somdala a dam aj syna za dva tyzdne ideme nato 😉

janula2511
autor
30. nov 2017

Je tu niekto kto to olutoval že dak túto vakcinu?mal niekto nejaké neziadujuce účinky?

emi16
30. nov 2017

Neziaduce nie
Ale preockovanie sme nestihli pre chorobnost malej
Takze ak si spravne pamatam cenu 70 zbitocne prec

elizita
30. nov 2017

Moja nie je ockovana. Mala rotavirus v kombinacii este s niecim, ked mala cerstve 2 r.. teploty, par krat vracala a prehanky. Za 4 dni bolo po, dopovala som ju vodou, nemocnica nas obisla. Synovec mal 2,5r ked ho mal. 1 den islo z neho prudom zhora aj zdola, dostal 2 infuzie a po 3 dnoch bolo po.

janka743
30. nov 2017

Neviem či pomôže môj príspevok, no ja som s dcérou 13 mesačnou skončila v nemocnici, mala potvrdený výtermi rotavírus... ten vírus bol v tom období v dedine, takže sme ho ľahko dostali. Trvalo to asi 5 dní, kým to malej prešlo. Ale jeden detský lekár ktorý bol na vizite, mi vravel, že táto vakcína je proti 7 kmeňom rotavírusu a všetkých kmeňov je 42, takže ak dostane 8 alebo ten ktorý nieje vo vakcíne, tak vakcína je zbytočná, aj peniaze sú vyhodené...
A ak raz prekoná človek túto infekciu, tak následné nakazenie, má miernejší priebeh...

Keby človek vedel kedy urobí dobre, isto by pre deti obetoval aj posledné čo má...

a ako sme sa vrátili z hospitalizácie domov /piatok/ poslala som /nahnala/ som muža so staršou dcérou/utorok/ aj zbalenou taškou k lekárke a do nemocnice, lebo ja som jej nevedela nijak pomôcť.

lamey
30. nov 2017

My sme dali malého zaočkovať na základe skúseností z rodiny. Bratranec s manželkou dostali vírus, obaja hotoví niekoľko dní. Napriek tomu ako boli na tom hrozne ich malého to úplne obišlo pretože bol očkovaný. Možno zhoda okolností, ale nás táto skúsenosť presvedčila.

simca06022011
30. nov 2017

My sme dali a do dnes som rada... Boli sme v nemocke s tie deti s rotavirove, mamy spiace na dlazke .. no nič moc. O tom že sme to v takom infekčnom prostredí nedostali ani nehovorím, to nechápem... Ale nedostali. Na 2. Deň nám rovno na izbu dali dievčatko s rotavirove, nakoľko oddelené miestnosti už mali plné... A aj tak nič :D malá nikdy nemala hnačky, zvracanie ani iné žalúdočné problémy ak neratam že jej býva zle z angíny :D u nás spokojnosť, nežiaduce účinky ziadne

prevenar
1. dec 2017

@janula2511

precitaj si skusenosti inych rodicov s vakcinaciou . v skupine je cez 4000 clenov , cize najdes vela informacii - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

"rotavirusi" su produkt marketingu , tu sa tym chvali sama autorka . volakedy sa to volalo "hnacka" ..dnes ..ovela desivejsie - "rotavirus"

Dagmar Cvečková — Marketing a PR při uvádění nové vakcíny proti rotavirům na trh

Popis komunikačných príležitostí

Využiť „novosť“ slova ROTAVÍRUS a neznalosť témy rotavírusových infekcií na
vyvolanie
záujmu médií
.

http://sa.uploads.ru/hFXGp.pdf

...novemu zakaznikovi sa urcite vzdy potesia .

evitka83
1. dec 2017

@prevenar jasne, ze sa potesia novym zakaznikom, kazdy produkt je vyvijany s cielom predat sa. Ale niektore produkty aj zachranuju alebo zkvalitnuju zivoty

prevenar
1. dec 2017

@evitka83 presne ako vravis , niektore ..ale tento medzi ne urcite nepatri.

evitka83
1. dec 2017

@janula2511
Prosim ta, ked sa budes rozhodovat, tak neber do uvahy kecy toho "odbornika" s nickom prevenar, vedie na MK silnu antivakcinacnu kampan so "zarucenymi" informaciami...drzimpalce

evitka83
1. dec 2017

@prevenar
Zivotna skusenost mnohych hovori opak, len ty mas asi pokazeny filter informacii

prevenar
1. dec 2017

@evitka83 ok 😉

gia87
1. dec 2017

@janula2511 ja som nechcela rota očkovať a potom sme sa pre respiračne ochorenie dostali do nemocnice. Keď som tam videla tie detičky s rota na infuziach, povedala som si, že svoje dieťa tomuto nevystavim a dali sme očkovať. Vybrali sme si vakcínu rotateq. Mamičky o nej skoro nevedia, lebo u lekárov propagujú hlavne rotarix.

kbeata
3. dec 2017

@evitka83 no ked ste uz ozeleli "dvojtyzdnovy obed v hajzlovej mise",mohli ste si dat aspon pre svoje uspokojenie dat spravit vytery /zadarmo🙂 u obvodaka /ze ci naozaj ten rotavir ktory ste veselo vypustali do dvoch wc mis, mohol byt obsiahnuty vo vakcine ktoru tak vrelo odporucujete
takyto skvely popis a priebeh hnackovitych a crevnych viroz sa len tak nevidi🙂

evitka83
3. dec 2017

@kbeata mohli, ale vzhladom na priebeh a vyskyt doma. T.j. 2 neockovany polomrtvy dospely a 1 ockovane vitalne dieta som to pre potvrdenie nepovazovala za potrebne. A ockovanie vrelo odporucam 😉

kbeata
3. dec 2017

@evitka83 tak veselo sa davajme ockovat zivou vakcinou,lebo si myslime ze kazda cr.viroza je sposobena rotav.🙂
a zamorme kanalizaciu prdmi este viac,kde okrem rota vakciny koluje mnozstvo dalsich virov😎