Mám dať synovi po zadku?
Caute, syn bude mat 3, a uz 10000000x som hovorila a vysvetlovala, ze PSA NEBIJEME. Naposledy pred 3 dnami, uz som ho varovala, ze ak este raz, dam mu po riti. Dnes donho vaknusom, upozornila som ho, este rza a dostane po riti, a ako keby naschval, kopol ho. 😡 Tak som tam isla, dala po zadku. Samozrejme plakal, ja som mu iba s kludom povedala, ze upozornila som ho, neposluchal, preto dostal. Po tejto vete uz neplakal a akoby nic.....
Aj dcera mala take obdobie ze z nicoho nic zacala psom robit zle a aj ich bila. Trvalo to dlhsie, ale potom to same preslo. Tiez som bola razna, ale nepomahalo to. Neviem co to ma znamenat. Ale tak aspon mas info, ze sa to deje aj s inymi detmi. A hlavne, zas sama od seba prestala a uz ich len pekne hladka a krmi.
Moj syn 3 rocny uz rok nevie pochopit, ze malu sestricku nebijeme. V kuse, akonahle sa zacala pohybovat v priestore, tak ju podkopne, strci, ruky jej chyta a ona pada, uz si rozbila hlavu. A kde som? Nuz, otocim sa, ako som dovysvetlovala a uz ju kopne znova. Akozeeee...😑...a to je dieta, nie pes. Hoci aj psa by mi bolo luto, o tom potom. Mam tiez jedny nervy, kricim dost. Vacsinou razne nie, kym stihnem prist a prve zachranujem tu rocnu a potom mozem vysvetlovat 3 rocnemu. Revu vacsinou obaja. Nech mi dakto vysvetli, ako to riesit operativne a naraz. Ked sa neviem rozkuskovat. Maleho darmo poslem niekam "porozmyslat", bud sa zatne a nejde alebo chyti hysak alebo z toho miesta ujde a robi si svoje. A ja proste nemam cas nad nim stat, kym akoze "ma rozmyslat", lebo mi napriklad uteka polievka z hrnca, treba mladsie ratovat alebo nahanat, lebo po x-ty krat vyliezlo na postel alebo rebrik na poschodovku. A to nehovorim este o dalsich 2, hoci ti uz si poradia aj bezo mna. No len toto su take teorie o vysvetlovani a doslednosti, ked nemas na starosti viac deti ani nic insie, len opatrujes jedno dieta. Uprimne, mne sa to nedari moc. Ja Ta v podstate aj chapem. Rodic je najnovsie ten, co ma byt akoby stale nad vecou, ako taky Budha bez emocii, to dieta akoby nemohlo nikdy zazit, ze rodic je tiez len clovek a ma nervy, tak obcas tie nervy povolia. Neviem to lepsie vysvetlit. Mna to v kuse irituje, ze Ty mas sa citit pomaly vinna aj za akukolvek malu prkotinu, lebo si "zlyhala", mna to privadza do sialenstva, ze rodic ani nemoze byt sam sebou, len sa riadit spravnymi postupmi z knizky ako robot...Neviem, z extremu do extremu to ide. Treba s takym sedliackym rozumom na to ist. No mozno aj mna tu zdrbu, co uz. Mam aj prchku povahu, geny sa nezapru. Prve dieta jak z tej knizky, posles do kuta, odstoji si to tam a pride sa ospravedlnit. A druhe? Ani za svet stat v tom kute, skusali sme ju nechat v izbe, skoro nam rozkopala dvere. Jacala pol hodinu, uz ma to prestavalo bavit, proste ona sa potrebovala vyvrieskat. Uz davno zabudla, preco vrieskala. Mala vtedy petechie pod ocami, na druhy den monokle jak po bitke. To dieta vedelo take nervy mat, jak maly posadnuty diablom. Uplne vazne. Mimo realitu. Stacilo, ze nevystihnes moment a uz si to nestopla. To bola veda, ju nenasr*t 😅🤣. A ukludnit este vacsia. Vsetky vychovne metody sli ta tam. A nebili sme ju. Ako vravim, povahu a geny nezapries. Uz vopred lutujem jej deti...🤭
PS: Berte to trochu s nadsazkou, hej? Uz ma 8,5 a vie sa pekne spravat, je zlata. A lubime sa ako kone. Len to obdobie vzdoru bolo na slucku s nou. A to tretie je podobny orech.
Dobre, ze zeny v jaskyni 1000x nevysvetlovali, ze mimo jaskyne sa nechodi lebo je tam sablozuby tiger...bo by ludstvo vymrelo 😄
Tak pes ti je asi prednejší ako dieťa ako tak cítam . Chceš mu vysvetliť , že bez sa biť nemá ale on sám dostal 🙂
@autorka Toto je tak strašne priehľadné….
Snáď si si ulavila na duši a tento príspevok ti priniesol to, čo si od neho potrebovala.
Trapi ta, že niekto nesuhlasi s tvojimi názormi? Pokial sme presvedčení o správnosti svojej výchovy nepotrebujeme, aby s nou druhi súhlasili a schvaľovali ju.
Čo si v tom ´všetkom naštudovanom´ čítala, keď dieťa ubližuje niekomu druhému? To, že 10000000x vysvetliť? Keby si to aspoň raz otvorila.
Tiež si myslím ze si spravila dobre keďže bol toľko x upozornený preboha však aj my sme dostali po zadku a sme tu
Od jednej po zadku ešte nikto neumrel😂🤨 zbral a co? Môjmu tiež dakedy nasolim keď sa nevie sprarat do koze a kto si co myslí o tom je mi vieš kde 🤷♀️
ja by som sa snazila situacii predchadzat, kupit zabranu do dveri alebo klietku a psa a syna oddelit. co ked sa ten pes raz nastve a dieta pohryzie?
Takze co teraz syn eventualne pochopil? Ze pes sa nebije a vysvetlila si mu to bitkou? Takze bit sa moze alebo nemoze? Lebo maminka tvrdi ze nie ale sama ho bije? Takze bit moze len silnejsi?
Nie Tvoje dieta by to urcite nevedelo takto vysvetlit, ale podvedome taketo nieco pochopilo. A bohuzial, ako v zivote casto mozes vysvetlit 1000krat ale staci jeden zly priklad.
Kazdemu raz rupnu nervy a prejavuje sa to inak. Ale skusala si zmenit uhol pohladu? Zisti preco syn psika bije? Skus sa na to pozriet zo synovho pohladu a hladat dovod. A dovtedy by som ich oddelila, ak sa to da.
To čo máte za deti poniektoré preboha? 🤦Nášho sme v živote neudreli, má 3 roky, vkuse sa s nami mojka, keď je smutný, tak sa chce vystiskat, nebije nikoho,počúva každého, ľúbi každého, tiež máme samozrejme dvoch psoch, s ktorými vyrastal a chodí ich hladkať, hrať sa a žrať im dáva...toto, čo niektoré deti robia je des alebo zrkadlo rodiča?! 🤔 Šak to dieťa potrebuje lásku a nie bitky, vysvetľujte, vysvetľujte, vysvetľujte! Amen
Vysvetľovanie je pekne ale keď je to ako hádzať hrach na stenu, tak capnutie po zadku je za mna úplne Ok a tiež by som to urobila. Mali sme to ,,šťastie” mat detské ihrisko kedysi pod oknami a videla som plody výchovy keď sa len vysvetľovalo a vysvetľovalo a dieťa malo ťažko na háku a robilo ostatným stále zle 🤷🏻♀️ ale ,,moj maličký je len živé dieťatko to on nemysli zle že moje všetkých naookolo” 🙂
@beata_k tak tento komentár pecka 😂
@simushka31 to je povaha, temperament, nie zrkadlo rodiča.Tiez som bola hrdinka, kým som mala len dcéru, milá, dobrá, ako anjelik, nikdy nikomu neublížila a ja hrdá na seba aká som super matka.Potom prišiel syn, ktorého vychovávame presne tak isto a čuduj sa svete správa sa úplne inak ako dcéra.Vonku uteká, staršiu bije, papuluje, neposluchne ani na 100x(samozrejme neporovnávame ich q už vôbec mu nič nevycitame) len chcem poukázať na to, ako sa čudujes, čo majú niektoré ženy za deti.Su to normálne deti
Tak si capla nezbila do krvi 🤣 my máme zajaca naučený bol len na zemi klietku ma celoročne na balkone, mala ma 3 roky dávala ho na sedačku aj posteľ to ja už neznesiem, zviera odtiaľ potiaľ tak som ho dala len na balkón a nepustila dnu kým si nedala vysvetliť, pochopila a mam pokoj
@milanemila veď jej poraď ako by si to ty vyriešila..nech nabudúce bude ako sa má zachovať a čo je správne
@simushka31 kto nezazil nepochopi... na vychovu su vzdy "dvaja" rodicia a dieta. My sme doma boli 3 deti a kazde uplne ine... a vychova bola rovnaka. A ja sama mam deti dve a jedno anjelik a druhe od narodenia certik, hypersenzitivny, ktory je lahko prevalcovany emociami... ....
uz som tu parkrat spominala priklad mamky, ktora mala 4 deti a nevedela pochopit, ako sa niektore zeny mozu stazovat, ze nezvladaju jedno dieta, ona ich ma 4 a zvlada. A potom prislo piate... narocne dieta. A zrazu nezvladala totalne nic... napriek skusenostiam a pod. A priznala, ze teraz uz rozumie a ze keby toto dieta bolo prve, tak urcite nema 5 deti a mozno ani druhe nie.
Niekedy je to asi aj nevyhnutne. Ked dieta jednym uchom dnu a druhym von.
Potom musi aj “okusit” ze ked on udrie ze ako to je ked aj jeho niekto udrie. Ze to boli. Ze je to neprijemne. Skarede.
Ak to “neusmerni” mama tak mohol zautocit aj psik. A mohlo by to mat teda horsie nasledky.
@tiika aj to je mozne... urcite pravdepodobnejsie ako zaver "ze aj druhi sa maju pravo branit, alebo branit utlacaneho"
Ale pokial dieta pride ku zaveru, ze "ma nesmie mama vidiet" tak by som povedala, ze je vztahovy problem a problem dovery k rodicovi... a ten asi nezacal capnutim po zadku... treba zmenit uhol pohladu a hladat co je za tym... ale to je na dlho.... a moj nazor
deti su rozne, pozri ak nepomaha zastavenie dietata, dohovaranie a este naschval ho kopne tak mozno prave tato po zadku pomoze. Uvidis, ci to malo nejaky efekt alebo nie. V kazdom pripade moze napr. aj ziarlit. A preto ked si psa zastanes este naschval ho udrie. Popravde u nas ak by sa to stupnovalo, a dcera by bila psa, tak tiez skor ci neskor dostane na rit. Lepsie ako ked prejde trpezlivost psa a uhryzne ju. Urcite ak mas mat vycitky za bitku, tak mozes skusit najst iny trest. Napr. vypnut telku a hajde sam do izby sa hrat :D a pod
Pes sa nikdy nesmie biť a ani buchnúť!!!!!!! Ak tomu nerozumie, tak ten spôsob musíte nájsť.
@galganka radšej capnúť po zadku, ako keby mu pes odhryzol nohu, alebo nie? 😳🤔

Ja som zástanca vysvetľovať, vysvetľovať a vysvetľovať....nie som zástanca fyzických trestov 😅. ALE v tomto prípade by som konala ako ty. Ak dieťa fyzicky ubližuje druhému (alebo zvieraťu), tisíc krát človek vysvetlí a výsledok žiadny tak áno je na mieste dať aj jednu po zadku.