icon

Mám veľmi zlé štvormesačné dieťa a už nevládzem

1lili
26. apr 2013

Viem, ze ma tu mnohe ukrizujute, ale zacinam byt zufala. Na moje stvormesacne dieta som sama a je strasne zle. Pomaly uz nedokazem byt kludnou matkou, lebo neskutocne snad az histericke zachvaty dietata su na dennom poriadku. V podstate som rada ked spi, uz sa v klude nevie ani napapat. Ja uz mam pocit, ze z toho mimi nemam radost, iba reve a reve, vykruca sa do vsetkych stran, samozrejme z toho x krat denne grcia... Nevladzem, myslim, ze som zrala tak na psychiatriu. Poradte ako dalej ☹

Moze sa objavit poporodna depresia alebo cosi podobne aj takto neskoro?

zdenkam
15. júl 2013

@1lili....a ono aj tvoje teraz trosku nepokojne babatko ako pises kvoli zubkom podrastie a pridu ine problemy /zevraj cim vacsie dieta tym vacsie problemy - uvidime - ale teenageri to musi byt ina trampota/......to je ako s porodom. moj prvy bol tak dramaticky ze som si vravela ze dalsi nebude /moja mama vravi dodnes, rodit ako ty, nemam 3 deti/ . A aha ho, cakam tretie dietatko. Takze ono aj s babatkami to je tak, ze ako rastu zabudneme na prebdene noci, zufalstvo a vidime len tu radost, ze ich mame. /spytaj a ma o 2 mesiace az porodim 😀 a nabehnem na klasiku nocne budenie na kojenie kazde 2-3 hodiny/.

dendy1
15. júl 2013

@1lili skoč do lekárne a kúp si B1. Daj si dvoj týždňovú kúru 2 tab.denne. Vitamín B1, tiamín, je nevyhnutný pre činnosť niektorých enzýmov, uplatňuje sa pri štiepení a využití cukrov a škrobov, ktoré dodávajú telu energiu. Je dôležitý pre normálnu činnosť nervového systému, svalov a srdca. Denná potreba tiamínu je 1 - 2 mg.Vyvážená strava poskytuje primerané množstvo tiamínu. U starších ľudí a u ľudí s vysokou spotrebou energie, napr. pri zvýšenej telesnej námahe, v tehotenstve a počas dojčenia, pri dlhodobom strese, u chorôb so zníženým vstrebávaním z čreva, pri alkoholizme a pod., jeho potreba narastá.

evabb35
16. júl 2013

@1lili Skutočné málo ľudí si uvedomuje, aká je starostlivosť o dieťatko vyčerpávajúca, keď sa dostavia nejaké zdravotné problémy dieťatka, či rôzne neduhy, ktoré sa vyskytujú v detstve. V tomto sú vo výhode mamičky, ktoré majú veľkú oporu v rodine, či už sú to milujúci, chápajúci, nápomocní rodičia, svokrovci, súrodenci, partner. Nuž a kto je na starostlivosť o bábätko sám, tak sa musí postarať aj o svoju psychohygienu a relax sám. Zbytočne sa nevyčerpávať a oddychovať čo najviac aj za cenu, že domácnosť nebude v dokonalom poriadku - ukradnúť si čas na nejakú príjemnú knihu, časopis, film, nejakú aktivitu pri ktorej sa dobre relaxuje/či to bude háčkovanie, záhradníčenie, maľovanie, pečenie torty, vyšívanie, modelovanie, servítková technika, pletenie z papiera, zumba, brušný tanec, jazdenie na koni, spievanie v zbore - to je úplne ale naozaj úplne jedno/.

miroslavazud
21. aug 2013

@barunka Vsetko som si precitala sedi na moju 4 mesacnu dcerku. Len s tym rozdielom ze ina v noci spinka a cez den je velmi uplakana . Tiez uz som zufala a mam poriadne depresie :( dufam ze sa to coskoro zlepsi lebo iz som v koncoch. Velmi ma povzbudili tvoje slova.
@barunka

beyonce11
21. aug 2013

@miroslavazud mi sme boli takyto od 3 mesiaca,bude mat 5 a uz mame 2 zubky

lucinocka
21. aug 2013

@1lili asi ta nepotesim, moja je od narodenia presne taka ista, zajtra ma 11 mesiacov a sa nezmenila :D viees kolko razy by som ju najradsej vyhodila z okna :D a predsa ju lubim:D

ejmi25
21. aug 2013

no neviem,moja ma 4 mesiace prespi celunoc,cez den si pospinka,ale ked je hore,je velmi dobra,niekedy mam pocit ,ze ani plakat nevie,napapa sa ,vykaka,a hra sa,kup,som jej hrazdicku,a ked varim v kuchyni ma tam hojdacie kresielko,a vari somnou,neskutocne dobra vec,ja si dam varit,a pohoda,na rukach ju nosim malicko..uz ked vidim,ze je nervozna,skusim dat papat prealit,necham ju ponatahovat s holou rituskou,to miluje,a usmieva sa...v kociku vacsinou pozoruje,dam jej striesku dole,niekedy pospinka,co place ked jej vypadne dudka,...

livka299
21. aug 2013

Baby vydržte to 😉 Môj najstarší syn tiež bol veľmi uplakaný, samé koliky, roblémy s kakaním, problémy zo spánkom, popritom cvičenie vojtovkou. Spomínam, tiež som bola ako mátoha do jeho jedného roka. Teraz sa mi už ani veriť nechce. Je z neho šikovný, rozumný chlapček, aj keď ten problém zo spánkom mu ostal...

lucinocka
21. aug 2013

@livka299 ale moja napr. nema dovod byt zla, v noci spi, s kakanim problem nema, papa ukazkovo a pritom ma uplne zachvaty nervov, hadze zo sebou o zem, vrieska cele dni...posledne dni mi ju uz muz zacal brat a posielal ma prec lebo mi dochadzali nervy..ked vresti az v usiach zalahne.. a nechapem, od narodenia sa jej maximalne venujem, chodime plavat, vonku, hrame sa, vsetko robim s nou a ona takto..

livka299
21. aug 2013

A chodiš s nou medzi ine deti? Skús to mozno jej to chýba. Mozno od nich trosku odkuká správanie 🙂

livka299
21. aug 2013

@lucinocka len preto ma to napadlo lebo moja najmladšia zboznuje deti, ked som isla po starsích do skolky tak s revom, s hádzaním o zem sme odchádzali.....

steffi123
21. aug 2013

@1lil ....ja mam manzela a obidvaja mali sme co robit pri nasom dietati....ja som tiez si poplakala.....nespala som cele noci.....aj muz bol hotovy nevyspaty....stale sme cakali, ze sa to zlepsi. Az po roku sa to trocha zlepsilo ale aj tak mam stale co robit, muz mi vycita, ze to je vsetko moja vina, ze ako som si ho naucila, take dieta mam......v postielke nam nespi od narodenia, v are som ho uspavala do dvoch rokoch, schudla som 30 kg a osedivela som a zostarla.....a stale cakam, zesa zlepsi, ale zistili sme, ze mame hyperaktivne dieta, ale chvala bohu, ...ze nie je chory, pretoze prve, ktore som cakala, bolo chore a prisla som o toto dietatko....este hovorim, ze jeden rok a bude vsetko mozno lepsie

lucinocka
21. aug 2013

@livka299 malo chodime medzi deti, lebo chorvatske deti maju uplne iny rezim dna ako my..ale zboznuje deti, taha sa za nimi aj na plazi aj vonku..ale v zime sa chystam na tri mesiace na slovensko, tak budeme trenovat:D

livka299
21. aug 2013

@steffi123 Tak to uspávanie v aute veľmi dobre poznám 😀 az keď tak plakal ako najatý, už sme si nevedeli rady, zobrali sme sa s ním na pohotovosť. Kým sme došli spinkal ako v bavlnke. Tak sme to začali praktizovať....

livka299
21. aug 2013

@lucinocka No skúste. Ale ja si myslím, že sú také bábetka nervóznejšie a také, o ktorých ani neviete že ich máte. Moje obe dcéry boli ako anjeliky, zaspali aj v stoličke pri kŕmení...

lucinocka
21. aug 2013

@livka299 moja od narodenia ani v kociku, prevrieskala mi kazdu prechadzku az sa ludia za nami otacai, kym som ju v zime pooblieklaa von ja som bola mokra jak mys a zaludok ma bolel do nervov..a doteraz je to viacmenej rovnake..teraz ju vozime v trojkolke tak v tom vydrzi dlshie, v kociku jedine ked jej chlieb supnem do ruky tak mi tak pol hodku vydrzi.. ja si myslim, ze to je kvoli nervom a stresom v tehotenstve..mama sa ma stale pyta, ze ci chcem druhe :D tak ja stale dufam, ze ked sa odhodlam na druhe tak to bude take zlatinko dobrunke kludne :D

lucinocka
21. aug 2013

@livka299 dnes som od nej bola 3 hodiny prec, tak som sa tesila ze mi mozok oddychne od toho vresku a v tichu a klude si vybavim co potrebujem..a ta mala bosorka mi uz po pol hodina chybala:D som si pozerala jej fotky na mobile :D
ale uz po prichode domov som sa nevedela dockat kedy ju ulozim spat :D
Daj boze , ze sa zmeni na anjelika, ked narastu vsetky zuby a zacne chodit :D

sandy84
21. aug 2013

@dendy1 da sa to kupit v lekarni?nepocula som este o tom.a preco len 2tyzd. a moze sa i pri kojeni?
Zlepsi sa to zienky,pevne verim a drzim palce.Mate to tazke.

livka299
21. aug 2013

@lucinocka tie stavy presne poznám. Och. Keď si na to spomeniem. Teraz sa mi to zdá len ako zlý sen. Ale tak časom som na to zabudla. Teraz mam zas stresy, lebo nastupuje do školy 🙂
Ako píšeš, narastú zúbky, začne chodkať, rozprávať a to už bude potom len zábava 🙂

livka299
21. aug 2013

@livka299 Inakšie ja som bola s malým aj na neurológii, lebo tiež sme si nevedeli rady, aj v spánkovom laboratóriu /koli zlému spánku/ a všade mal výborné výsledky. Akurát neurologička mu dala nejaké kvapky na ukľudnenie, ale tak tie som mu dala asi len dva krát. Ja lieky pokial nemusím plne, tak nedávam.

Teraz ako píšem ma napadlo, e či dobre jedáva. Lebo môj strašne slabo papal..

konta
21. aug 2013

@1lili Mila maminka, je to velmi tazky cas, ktory mas. Hormony ktore nas drzia pocas a po porode pomaly odchadzaju, ak uz nie su aj prec... a ta kazdodenna starostlivost je velmi narocna a vycerpavajuca. No nech ta potesi, ze to nebude stale tak. Este par dni, tyzdnov a ako bude dcerka rast, aj bude vediet lepsie komunikovat, cochvila aj nieco sama urobit (napapat sa, vycikat,....) a uz to bude iba lepsie a lepsie. Ten prvy rok je narocny. Tak ti prajem vela POKOJA a SILY a MUDROSTI, aby si prisla na to, co by sa dcerke mohlo pacit a upokojit ju. Aj nas maly syn hrocne plakaval - a ked spustil von, cakala som ze na nas niekto zavola socialku. Hrozne to bolo hlasne - ziadny plac novorodenca... rovno rev. Tvrdohlavy baran uz od narodenia. No a tiez mi aj v nemocnici povedali, ze ak som bola nervozna v tehotenstve, babo je nervozne po narodeni. To ma neskutocne rozculovalo, podobne ako hlasky, ze ked ja budem psychicky OK, aj dieta bude OK. Teraz, s odstupom casu viem, ze je to naozaj pravda. A plati to doteraz, nech je akakolvek situacia, syn uplne kopiruje moje spravanie. Nech sa aj nieco zle stane a ja zostanem pokojna, usmieva sa aj on.... Ak vybehnem a zacnem sa hnevat, kricat... robi to iste... Tak nech to vydrzis. Neboj, cas ide rychlo (hoci sa nam to pocas dna a tazkych chvil nezda)... a ani sa nenazdas. Opat budes sa moct viac venovat sebe, robit to co sa Ti teraz neda a co by si v duchu chcela... A dieta ti bude cely zivot vdacne za tu velku obetu ... a milovat ta, svoju mamku.

dendy1
21. aug 2013

@sandy84 ahoj, jasné normálne v lekárni, ako sa nižšie píše tak je priamo vhodný pri tehu a dojčení. : Toto je z príbalového letáku: Vitamín B1, tiamín, je nevyhnutný pre činnosť niektorých enzýmov, uplatňuje sa pri štiepení a využití cukrov a škrobov, ktoré dodávajú telu energiu. Je dôležitý pre normálnu činnosť nervového systému, svalov a srdca. Denná potreba tiamínu je 1 - 2 mg.Vyvážená strava poskytuje primerané množstvo tiamínu. U starších ľudí a u ľudí s vysokou spotrebou energie, napr. pri zvýšenej telesnej námahe, v tehotenstve a počas dojčenia, pri dlhodobom strese, u chorôb so zníženým vstrebávaním z čreva, pri alkoholizme a pod., jeho potreba narastá.
Mne to tak poradil lekár 2 týždne. po 2-3-4 týždňoch si to podľa potreby zopakujem.

emkab
21. aug 2013

@1lili Necitala som ostatne prispevky, tak sa mozno opakujem, ale to grckanie moze byt reflux a plac z toho, ze ju z neustaleho grckania pali zaha- ako potrava beha hore dolu po pazeraku, tak uz je z toho "prepaleny" kedze su tam aj zaludocne kyseliny...
Si unavena, vycerpana, deprimovana a navyse mas zle svedomie z toho, ze neprekypujes materskou laskou, o akej sa vsade pise, ale SI LEN CLOVEK, neboj, ked sa to da do poriadku, tak sa na to budes pozerat inak. Ano, ziadne dieta nie je zle, ale ani ziadna mama nie je robot 😉
...wau, az teraz som si vsimla, ze ide o staru temu, takze situacia sa uz urcite zmenila....🙂

tanatiti
16. júl 2015

@1lili bohužiaľ naša mala je taká istá má 7 mesiacov a od prvého dňa s ňou mame dosť. Neviem si o vysvetlit lebo obaja sme boli kľudne deti ale naša dcérka je umrncana, uplakaná, nechce sa sama hrať, nechce nám byt v autosedačke ani v kočíku. My sme obaja z nej unavený. Bývame v zahraničí a nikto nám z rodiny nemôže aspoň na chvíľu pomôct. Čistý blazninc

000zdenka000
24. nov 2015

ani som si nemyslela že najdem tu takyto prispevok, mam neskutočne vymodlene a vysnivane 13 mesacneho chlapca kttoreho nadovsetko milujem ... ked sa narodil 2 mesiace v kuse bol nespokojny cely den premrnca lprereval ak sme ho skusili nechat vyplakat tak grcal a mal taku vydrz ze my sm to uz nemohli pocuvat a potom to bolo este horsie, po tomto case uz to bolo o trosku lepsie ale museli sme s nim stale nieco robit nosit, ukazovat chodit s nim ale v urcitom rytme inak bolo zle, strasne chcel chodit stale sa driapal na zem a teraz sa driape stale na ruky chce sa nosit ale uz je to aj tak ovela lepsie, ked teraz ma nejake zle obdobie a začne sa skvariť tak mam zaludocnu neurozu hned ma rozboli zaludok, uplne citim s tebou to kto taketo nieco nezazije tak ani nepochopi, akazdy den som dufala ze zajtra bude lepsie drz sa a musime vydrzať

hefta
27. apr 2016

@1lili ahoj tak ako sa mate? Presiel ten hystericky plac,zistila si co bola pricina?

jaja9876
26. aug 2017

Ja som tak isto zúfalá, moja mala nechce byt v kočíku, stále plače, grcka, je non stop prisata na prsníku ma 4mesiace a váži okolo 7 kg, nosiť sa chce len v šatke a aj to len na mne na nikom inom nevydrží, čiže ani mama ani partner mi nevedie pomôcť.nespi ani cez deň ani v noci poriadne.Ked náhodou zaspí v šatke cez deň nemôžem s nikým ani slovo prehovoriť lebo v momente je hore a reve a reve, trvá to od narodenia.som zúfalá a nikto mi nevie poradiť 😱😏

deyna02
26. aug 2017

Ahoj..ja uz mam rocneho chlapceka..ale ked mal 3-4 msiace.tiez stale plakal.nespal a ani nejedol..(robila som to tak,ze do deky na posteli som ho pevne uviazala a dala do kociara..trosku pohajkala a spal.).troska pootocit na bok..nam to pomahalo.

katkakovac
26. aug 2017

@jaja9876 chod lekarke, asi ju trapi reflux. Vtedy su deti take nervozne a vela grckaju, ked lezia. Podloz nozicky postielky na jednej strane, aby mala hlavicku vyssie. Ale hned pondelok chod lekarke, nech ti ju skontroluje.

pencil
26. aug 2017

@1lili
na uvod prepac Lili, neprecitam si ostatne prispevky a neukrizujem ta, byt sama na dieta je des a zvlast, ak dietatko ma problem. Ono zial nevie inak reagovat na svoje utrapy, len placom. Ak si sama a nevies si poradit, skus najblizsie okolie, kamosky, byvale kolegyne, kohokolvek, kto vas ma rad, nech vam pomoze, ponosi malu, pokocikuje, postrazi, nech si oddychnes a mozes sa trosku prespat, niekto kto ti navari a prinesie, aby si sa mohla v klude postarat o malicku.
Stvormesacne dietatko nemoze byt zle, urcite nie. Dietatko ma asi problem, koliku, reflux... tazko povedat.
Prva volba by mala byt lekarka, ak vas odbije, tak zmenit lekarku. Druha volba, ak sa nic nedari a dietatko ma nadalej problemy - laktacna poradkyna, ak nekojis, tak pediater, ine mlieko a pod.
Hlavne neostavaj sama. Drzim palce.