Manželka mi zakazuje s 2-ročnou dcérou navštevovať rodičov
Ahojte,
Ako je to u Vás?
Mne MANŽELKA MIZAKAZUJE BEZ MANŽELKINEJ PRÍTOMNOSTI NAVŠTEVOVAŤ MOJICH RODIČOV/dôchodcov s MOJOU DCÉRKOU a ich vnučkou, alebo iba vonku kočíkať s nimi bez jej prítomnosti 24mesačnú dcérou. /bývajú cca 200m od nás no nemôžem sa u nich s dcérkou zastaviť ak s nami nie je manželka a tak isto by bol oheň na streche ak by som ich náhodou stretol na ulici a dovolil podotýkam za mojej prítomnosti kočíkať babke nedajbože išiel rodičom s dcérou.
DOVOD PRECO SA NEMOZEM STÝKAŤ s mojimi rodičmi za prítomnosti dcéry? Moji rodičia jej PONÚKALI viac krát PAPAŤ to čo mne a môjmu bratovi keď sme boli malý. KAKAOVÝ miláčik, KAKAVO piť, a viac krát jej ponúkali KRUPIČNÚ kašu z čoho jej bolo 2x vracala keď sme doma skúšali, + babka sa o ňu boji a manželka nesúhlasí aby ju stále dohliadla a držala za ruku aby nespadla + že jej neustále niečo núka keď povie, že si neprosí – ako babky veď možno poznáte a pre toto mám ako otec zakázane sa čo len zastaviť tam s dcérkou u mojich rodičov?
ČO SI MYSLÍTE AKCEPTOVALI BY STE AKO RODIČ, ŽE VÁM PARTNER ZAKÁžE SA STRETÁVAŤ S VAŠIMI RIDIčMI ZA PRITOMNOSTI SVOJHO DIEŤAŤA, to sa nebavíme o tom že by som ho tam nechal a odišiel preč ani náhodou! - pre hore uvedené dôvody mám zakázané sa stretnúť ja a moja dcéra so starými rodičmi, ktoré sa mi zdajú banálne na to aby bránila aby sme sa stretávali so starými rodičmi bez manželkinho dohľadu- ponižujúce mi to pripadá. /pripomeniem, že od cca 1-2 mesiaca som dcérku prebaľoval staral som sa o ňu aj doma ju kŕmim väčšinou doma iba toto tato, takže nie som otec ktorú dcéru vidím 1 deň týždenne, že ak príde k starým rodičom, že ich nechám aby jej ponúkli hoc čo, že neviem čo môže jesť také dieťa. No manželka, že si nevšimnem a dajú je jesť niečo s čím ona nesúhlasí takže mám zakázané stretávať s rodičmi za prítomnosti dcérky ak tam nie je ona prítomná s nami. Pri tom dcérka babku a dedka ľúbi a teší sa tam a ja sa viem o ňu postarať, tak ma to ponižuje, že mi manželka zakazuje ísť s dcérkou za vlastnými rodičmi bez jej prítomnosti, čo je to za dôveru a vzťah? / vychovali 2 deti a 10 rokov na prázdniny tam nosil brat svoje deti / tiež sa švagriná sťažovala, že babka chlapcov neustále otravovala bola otravná, že ich stále ponúkala s jednom to je fakt /
Ale kvôli ho uvedenému aby som nemal nárok ako otec dieťaťa navštíviť svojich rodičov za prítomnosti mojej 2ročnej dcérky
Hádame sa kvôli tomu ponižujeme ma, myslím že som zodpovedný otec no nemám nárok ísť s dcérou k mojím rodičom.... Zdá sa mi to prehnané...
Ďakujem za Vás názor pohľad,
@brano85 si rodič? si...tak čo tu čakáš za rady?urob si poriadok doma so ženou, to že je šáhla ona, neznamená že sú šáhli všetci.....2-ročné dieťa je už dsť veľké aby ho mohla zveriť svokre a to aj bez tvojej prítomnosti......ona v podsatte nedôveruje ani tebe, keďže ju nenechá so svokrou ani v tvojej prítomnosti.....dieťa nie je jej majetok, má dvoch rodičov a aj 2babky(nielen jej mamu).....
@fiafia prepáč ale babka má rešpekrtovať pravidlá že vnučku môže vidieť len za prítomnosti nevesty? bývajú 200m od seba.....2ročné dieťa je už dosť veľké aby ho nechala žene ktorá vychovala svoje deti a zrejme dobre, keďže jej dieťa si vzala za manžela......nehovorím, keby svokra pila alebo na dieťa nedávala pozor, ale otec sám píše že sa o dieťa bojí a drží ho za ruku......a pri 2-ročnom zakazovať čokoládový termix alebo kakavo, no mamička sa zobudí keď jej dieťa začne chodiť do škôlky a uvidí tam tú stravu.....a ona mu zakazuje kontakt babky aj keď je pri tom otec dieťaťa a to už nie je teda v poriadku.....jej mama dáva dieťaťu Pepsi a to jej nevedí, ale že svokra drží dieťa za ruku aby nespadlo to jej vadí, alebo že mu dáva krupicu či miláčik.......dieťa v dvoch rokoch už môže jesť všetko ak teda nemá alergiu, veď svokra ho nekrmi klobáskou😉
Neakceptovala by som ze mi manzel/manželka zákaze..
Véd keby sa tam nedajbože dolamala alebo ju tam učili fajčiť a pit?
Ale to co spomínaš ty..
Dohovor mame, že nechces mat peklo doma a chceš tam chodiť, ale nech sa kroti v nukani malej.
Že musíš schváliť co môže a co nie.
Manželke povedz ze si to s mamou vybavil a bude to lepšie.
Nech ti dá dôveru.
Vyzeráš ako zodpovedný chlap podľa pár riadkov, nenechaj sa ženou udupat
@mogaa tak ja neviem či je taký problém pre starých rodičov rešpektovať,že ako matka si niečo neželám. A čo,že má dva roky? Keď si neprajem aby jedla termix a píla kakavo tak jej to nedám. Stará mama svoje deti vychovala. Keby starí rodičia rešpektovali rodičov tak by nenastali takéto zbytočne rozbroje. To čo bude v škôlke je si myslím teraz bezpredmetné.
dnesne matky su moc uzkostlive s tym asi nic nenarobime 🙁
@fiafia no rovnako sa jej môže stať že svokra sa na ňu vykašle keď začne chodiť do práce a pre dieťa nebude mať kto ísť do škôlky, či zaniesť ho.....to už bude svokra dobrá.....ono vzťah si vytvoríš len s dieťaťom s ktorým si v styku a sem tam ho povaruješ.....no mna ako svokru by teda riadne hnevalo keby nevesta býva 200m odo mňa a tak mi nedôveruje že mi nedá povarovať dieťa.....o rok dva tu potom budú príspevky - svokra odo mňa býva 200m a nie je ochotná mi postrážiť či zaniesť dieťa do škôlky....nehovoríme o dieťaťu mladšom ako rok - kde naozaj treba akceptovať čo má dieťa zjesť, ale dieťa v 2-rokoch už je všetko čo dospelí teda ak nemá na niečo alergiu.....ak by ho svokra krmila klobáskou alebo slaninou - nepoviem ani slovo ale miláčik a kakavo? veď ak dieťaťa niečo nechutí tak to nezje a ak je najedené tak mu môžeš núkať aj 100x......o takého pol roka keď jej dieťa začne vyberať čo zje a čo nie, bude rada ak jej ten miláčik zje😉žiadne dieťa neje na silu....a zle mu môže byť z hocičoho čo mu "nesadne"....za mna 2-ročné dieťa ktoré nemá alergiu môže jesť všetko , samozrejme nebudem ho napchávať čipsami alebo klobáskou - ale to už je extrém...
Myslim ze staci dohovorit mame aby respektovala tvoju partnerku. Zena bude vidiet ze za nou stojis a plus ak to mama bude respektovat a nerobit napriek (lebo ked je dospelej vysvetlene ze nieco robit nema a aj tak to robi, je to napriek), tak zena nebude mat najmensi problem
Tvoja mama má rešpektovať prianie tvojej manželky. Prečo nevieš dohliadnuť, aby jej nedavali to, čo nemajú? Veď ideš voči zdraviu svojho dietata a voči želanie manželky a potom sa cudujes, že si dostal “zákaz”, ktorý ani zákaz nie je, lebo sa môžete stretávať pod “dohladom”. Sadnite si s manželkou, povedz jej, že ju rešpektuješ a porozpravas sa s matkou, aby dcere nič nevhodne nedavala a dala jej len nabalenu stravu od nej.
@elizabet173 áno ja som to pochopila. Ved píšem, ze Pepsi??? Ze sa nečudujem ze manželka tam nechce pustat svoje dieťa bez nej
@brano85 problem je v tom ze manzelka ti neveri (nedoveruje) a to hy si mal riesit v prvom rade porozpravajte sa o tom co jej prekaza nastavte hranice a ty ich hlavne dodrz ak si poviete ze ziadna pepsi pre 2 rocne dieta a tvoja mama ju bude malej ponukat zastav ju ty a postupne sa to zlepsi ked manzelka uvidi ze ti moze verit
@mogaa myslím si,že to nebol raz termix a raz kakavko. Preto si myslím,že žiadna žena by nerobila taky cirkus. Ale myslím,že keď svokra xy x spravila po svojom tak sa nečudujem,že stratila dôveru. Teraz je to kakavo a o rok to môžu,byť dôležitejšie veci. Tiež by mi vadilo keby si niečo vyslovene neželám a svokra si ide svoje. Zase keď sa s tým dieťaťom chcem stretávať tak sa vyvarujem toho,čo je problémom a nebudem tvrdohlavo prilievať olej do ohňa. Ja mám dieťa ale nikdy, nikto mi toto nerobil. Je to moje dieťa a keď poviem,že si niečo nezelam tak nemajú problém to rešpektovať.
A nebolo toho viac ako len jeden miláčik a kakavko? Príde mi to buď prehnané, alebo si nepovedal všetko 😏 každopádne držím palce aby ste si to urovnali hlavne kvôli malej.
@mogaa A nemyslíš že by to malo platiť aj obrátene? Svokra vychovala syna, ktorý si vybral ženu. Ak ho dobre vychovala, mala by dôverovať jeho výberu a rešpektovať manželku. Aký príklad dáva babka dieťaťu, keď mu “za chrbátom” dáva veci o ktorých vie, že rodičia nedovoľujú? A je jedno či s tým súhlasí alebo nie.
Akože úprimne, myslím že toto pozná každý a aj keď je to myslene s humorom, je v tom veľká pravda.
Tiez si myslim , ze "pes" je zakopany aj inde ... tiez mojmu nedovolim ist s malou k nim , preco ? Preto , lebo mna nerespektuju vobec , a jemu je jedno co robia .. ked mala 10mesiacov , chceli jej dat pit pivo ( niekomu to nevadi , mne ano ) a on sa na tom smial , poviem , nech maju nebozkavaju na usta a just to urobia , malu porovnavaju s ich psom , a on? Su to jeho rodicia ..neriesi.Len presne takto sa to NERIESI a ano, ocividne ti nedôveruje a ani sa jej necudujem.
@angel200 Myslim si ze im uz ako starym rodicom v urcitom veku zakrpatieva mozog...dietatu pivo? A su natolko nahladeni do seba v zmysle "budem si robit co chcem" a nej tu jej mamu aj porazi. Miluju robit naschval...je to taka zatupenost a hladkanie si ega. Ved ona (rozumej Ty alebo ja) nich nezmoze. Cest vynimkam a skvelym svokrovcom, co aj pomahaju...
@brano85 a preco tvoji rodicia nevedia akceptovat to, ze ona, teda vy, vychovavate, aby nerobila to, co si nepraje. Keby si to ty, ako otec, muz, vedel ustat pred rodicmi, tak mozes chodit kam chces.myslim to v dobrom. A dvojrocne dieta,nech si kazdy mysli, co chce, netreba mu milscikov , krupicovej kase, ci nonstop behat za zadkom, ci nespadne. Mne to tiez lexie a nervy, ci u svokrovcov, alebo mojich rodicov. Nastastie, moji svokrovci akceptuju, ze sa zdravo stravujete, a rovnako aj deti, a to maju deti 5 a 2,5 roka. Moji rodicia to uz chapu menej. Otec vobec. Takze ty povedz svojej mamine,pekne, slusne ako milujuci syn, ze nie tvoja zena nechce, aby to mala jedla, ale ze vy obaja si to neprajete, a hned sa zmeni situacia. S tym, ze sa babka o.mslu boji, to chapem
. Ten stsry rodic nie je kazdy den s tym dietatkom, takze nepozna vzdy vsetko, co ustoji,ci dokaze
Ja si myslim,ze aj tvoja mama je extrem aj tvoja zena,preto to zaslo takto daleko. Zvlast pri prvom dietati su matky hrozne citlive na vsetko neskor uz dovolia aj sladke a ine veci. Mame asi zbytocne budes vysvetlovat,ze nema do nej pchat. Moja mama zatvarala svoje vnucata do izby,aby nikto nevidel a nasilu do nich pchala sladkosti. Jedno vnucatko od narodenia nema rado sladke a moja mama to nevedela pochopit,ale pchala ho a chudiatko male nadrapovalo na zvracanie. Moja mama je tiez extrem,neda sa jej vysvetlit,lebo sa hned oduje a aj tak si robi po svojom a este horsie. Museli sme my mladi ustupit a tak to bude aj u vas. Buchni si do stola a bud chlap. Co je to za zensku,aby zakazovala kocikovat. Dohodni sa ty s nou,ze dohliadnes na malu a neprajes si,aby z takej banality vyvolavala dusno a kazila vam vztah. Tboja zena sa berie prilis vazne a je precitlivena na vsetko okolo dietata. Co najskor by ste mali mat druhe a polavi aj zo svojich narokov,lebo nebude mat tolko casu na zduvanie sa.
Ja tieto “premotivované” matky aj chápem. Prečo? Lebo keď niekto nepočúva, čo ako matka poviem, no žiaľ, musím byť ako fúria a všetko striehnuť, napr. ja som sa od prvých príkrmov snažila o zdravú stravu, ryby, zeleninu, biele jogurty, bez čokolády a čo sa stalo? No keď som nebola v dohľade, dieťa dostalo termix, čokoládu, a samozrejme na ten biely jogurt či zdravšie sladkosti už ani nezavadilo. A pochopiteľne doma potom malo aj tráviace problémy, ale to už starí rodičia nevidia 😉 Teraz má 4 má dovolené všetko, ale s mierou.
Najprv som chcela napísať že to nie je normálne čo robí tvoja žena. Alw potom som si prečítala aj další tvoj príspevok a už sa jej nečudujem. Keby pchal niekto pchal do mojej 1,5 ročnej dcéry Pepsi na pretrávenie lebo ju prepchal jedlom tak ju už tomu človeku bezo mna nedám. A ty si kde bol keď ju prepchali a dávali Colu? Keby toto dovolí môj muž, zrejme sa správam rovnako 🤦♀️
Ty to prezentujes ze ti ZAKAZUJE. mala ma 2roky - mozno sa dlhodobo snazila o kompromisy,dohovaranie, vysvetlovala... A ty so svojou matkou si ides svoje (pepsi???) Tak jej uz asi tiez rupaju nervy a zvieraci materinsky instinkt ju uz nuti k ubohosti, ze nezodpovednemu otcovi zakazuje ako decku. Si chlap co kyda na zenu na MK. Za mna je problem v tebe. Komunikuj so zenou a respektuj ju, nie svoju mamicku.
@tulipanicek tu colu malej davala manzelkina mama, asi ste to zle citali...tym argumentoval, ze aj ´jej mama robí to iste a to uz zrejme nevadi.
Toto nieje o ochranovani dcérky,ale o kontrole. Ja môjho sama posielam aby šiel s malým k jeho rodicom. Doma má nastavenú stravu a rozhodne sa nejdem bláznit ak mu tam dajú zjesť niečo čo doma nejedava. Bože dajte deťom trochu voľnosti.s manželkou by som si dala vážnu debatu,je to Tvoje dieťa rovnako ako jej. Prípadne jej zákaz chodiť s malou k jej rodičom bez Teba. Niektoré zeny- matky už fakt nevedia čo od radosti

Tipujem,že prvorodička. Chlap nikdy nepochopí, matku a vzťah k dieťaťu. Tým však nechcem povedať,že chlap je zlý rodič. Len akosi otcovia neriešia veci pre matky dôležité, sú väčší flegmatici a neboja sa tak úzkostlivo o dieťa. Môj chlap je väčší flegmatik keď mala behá kade,tade, ja striehnem aby nepadla a nebuchla sa. Tiež nerieši jedlo, čiapku a veci podobne 😊 ale ja som tá čo v noci nespí a tisí boľavé brucho alebo týždeň liečim chorobu. Takže nedávať mame zámienky, babka nech rešpektuje pravidlá a situácia sa upraví.