icon

Moje 2-ročné dieťa ma začalo volať menom

19. okt 2023

Ahojte mamičky . Prosím o radu. Moje dieťa (2r.) počuje od synovca a netere s ktorými sme často v kontakte že ma volajú menom a začína to opakovať. Dnes ma volá celý deň nemom 🙄. Do teraz som bola len maminka. Strašne ma to hnevá a neviem čo s tým. Neviem ako to tak malému dieťaťu vysvetliť že pre nich som (meno) a pre neho mama a nepáči sa mi keď ma volá menom. Ďakujem za každú radu.

malinovka333
21. okt 2023

Ja sa cudujem nad ze kolke z vas sa tu v 21 storici nad tym pohorsujete ako keby to bola strasna vec. V dnesnej dobe ked si pomaly vsetci tykaju, mladsie starsie generacie, sefovi, svokrovcom tak nad tym ze dieta vola svojich rodicov menom sa bude niekto hnevat alebo pozastavovat no ja mam akoze fakt dost.

malinovka333
21. okt 2023

@vulka to nemyslis vazne toto. To je niekde v zakobe dane ako maju deti oslovovat rodicov?aka prevychova prosim ta pekne?

blackcat8885
21. okt 2023

Moji to robili obidvaja ked boli menší lebo počuli okolie volať ma menom. Trpezlivo som opakovala že som mamka pre nich a po čase ma menom prestali volať

danielahamar
21. okt 2023

Je to úplne jedno, vždy budeš mama a áno, deti majú toto obdobie, že volajú menom. Náš malý volá tata tiež menom, nie vždy a vieš kedy? Keď ho nepočúva a chce, aby ho počul, malý má 2,5r.

pink_lady
21. okt 2023

Bozeee toto riesit 🤣 moj má 2r3m a predvcerom ked mu tato povedal zavolaj mámu tak krical Maliaaaa (maria) ...ja som sa praveze potesila ako si to spojil...Však je malinký este zajtra ta bude volat zas maminka, máma....a ked aj nie casom sa naučíš...a ked ti to vadí nech ta synovci netere tiez volaju po "správnosti" TETA. Lebo ty si ich teta, nie Máša od vedla 🙃

danielahamar
21. okt 2023

@pink_lady len potom jej malý bude hovoriť teta a bude z toho na psychiatru úplne😀

nyusika
21. okt 2023

@pink_lady
@danielahamar

A aj tak to skončí (v puberte) oslovení ONA...alebo HENTÁ 😁😁😁

1_silvia
21. okt 2023

Tiež sme to tak mali keď bola dcérka menšia, v 2 rokoch tomu podľa mňa ešte nevie celkom porozumieť prečo ťa ini môžu volať "Janka" a vlastné dieťa nie. U nás fungovalo, keď sme ju opravili štýlom: to je tvoj tatinko "Janko", tvoja maminka "Janka". Teraz má 5 a už to plne chápe. A netreba jej to vysvetľovať, upozorňovať....a volá nás tatino, maminka. Občas keď sme s neterami, kamoškami povie maminka "Janka"... 😊

danielahamar
21. okt 2023

@1_silvia presne, môjho malého ked sa opýta niekto, ako sa volá tato povie, a ako sa volá mama, povie no mama predsa😀

chillibubble
21. okt 2023

@andreatytler presne si to podla mna trafila. ludom to vadi, lebo to povazuju za "drze", lebo dieta ma mat v rodicovi autoritu a nie byt s nim "kamarat".

my sa s muzom neoslovujeme ani menom, ani mamina a tatino(striasa ma len ked to pisem 😀) ale povedzme ze "laska"(mame ine slovo, slusne ale nebudem ho tu pisat) a obcas nas tak dcera zo srandy oslovi. lebo v 5 rokoch uz vie, co je sranda. zasmejeme sa a to je vsetko. inak nas vola mamina a tatino. a niekedy nas zo srandy oslovi aj menami, lebo rodina nas samozrejme oslovuje menom. ale v skolke a vsade inde sa rozpravaju deti o maminach a ocinoch... mne by meno nevadilo, ale to mamina, maminka a tatino je take osobnejsie a mne sa to dobre pocuva 🙂

chillibubble
21. okt 2023

mne viac vadi, ked chce vyjadrit frustraciu a povie mi ze "hlupana". ale lepsie, ako by mi tu mala 5 minut revat alebo vrieskat. poviem jej len ze je to skarede takto povedat a vadi mi to. nadavky zo skolky nastastie nepouziva. tiez len zo srandy(smeje sa pri tom) lebo vie, ze to ma "hneva".

1_silvia
21. okt 2023

@1_silvia ešte som zabudla doplniť, že tie netere a deti našich priateľov sme párkrát upozornili, že ujo "Janko", teta " Janka". Fungovalo to😊

mooonika1975
21. okt 2023

opravuj ho, primerane, nie stále, sem tam, ale povedz, maminka ti toto pomôže, maminka ti ide zobrať , tiež to robim v škôlke , som bola teta a už som pani učiteľka 😉 Naučia sa detičky, sú ešte maličké.

pink_lady
21. okt 2023

@nyusika tak tak, doma mám aj 14r 🙈🙉🤣

ascedant
21. okt 2023

A teraz si predstav, že ako je to teraz to moderné zmýšlanie o 71 pohlaviach,o tolerancii a podobných blbostiach. Ako to vysvetlíš dieťatu že budeš oslovovať napríklad ocko Zuzka, tatinko Janka, alebo mama, mamička Karol, Fero.😂😂😂😂😂😂

To len na odľahčenie.

Neboj dieťa je malé, časom to pochopí, nemusí ťa to trápiť pokial nepoužíva niečo nevhodné, vulgarizmy.

danielahamar
21. okt 2023
panda21
21. okt 2023

Je to úplne bežné a žiadna tragédia. Tiež sme si tým prešli. Mna dokonca volal "zlatko", a na otca kričal menom presne tak, ako kricim z kuchyne do obývačky ja, keď som nasrata že nepočúva 😂 teraz ma 3,5r a normálne nás oslovuje mamicka, tatik, babky oslovuje babka meno, babka meno.. Teraz ho učím ako sa všetci voláme, aké máme priezviska, kde bývame a občas si to skúša, tak mi povie menom a priezviskom.. Ešte aj kde bývam mi povie 😁 proste, dieťa 🤷‍♀️

nyusika
21. okt 2023

@ascedant nepovažujem toleranciu za blbosť

ascedant
21. okt 2023

@nyusika Aby sme sa rozumeli, tiež nemam nič proti tolerancii, ale poslednú dobu sa robí veľký cirkus okolo toho, vysvetli mi ako by si dieťatu vysvetlila 71 pohlaví. Ja som zástanca tradičnej rodiny a deľby pohlaví, ale poslednú dobu čo sa deje je proti zdravému rozumu......................toľko môj názor. V súkromí nech si robia čo chcú, ale každú chvíľu aby sa riešili manželstvá a adopcia u homosexuálnych párov, je to už otravné.

nyusika
21. okt 2023

@ascedant jednoducho - niektorí ľudia sa rozhodli žiť inak, ako my. Pokiaľ tým iných neobťažujú, ich vec.
Sú iní, ale to neznamená, že sú zlí.
To je všetko 🙂

ascedant
21. okt 2023

@nyusika To ja nehovorím, že su zlí, len poslednú dobu sa stále riešia len práva takýchto párov, najmä v telke a politici z toho ťažia kapitál.

nyusika
21. okt 2023

@ascedant to áno, ale to je problém tých, čo sa z toho snažia profitovať, nie tých, čo žijú inak, ako ja/ty/sused....o tom píšem.

Iná vec je, že sa o to hovorí - ale treba informácie selektovať. Neupinat sa iba na tie "hysterické" a žiadne hororové scenáre o budúcnosti

ascedant
21. okt 2023

@nyusika Však jasne, je to ich vec, každý má právo na svoj život, ale ja som zástanca nazoru muž= otec+žena=mama=deti=rodina

basurka
21. okt 2023

Ja poznám detičky 5-6ročné ktoré oslovujú rodičov menom,nejako to neriešia a niekedy sa "pomýlia" a povedia sami mami,oci 😃 U nás doma(necelých 5 rokov) teraz fičí oslovovanie takéto : ocko Robko a maminka Barborka (to moje len občas,lebo to je dlhé a nechce sa jej k dlhému maminka pridávať ďalšie dlhé Barborka 😃😃) no a my jej na revanš vždy povieme : dcérka Peťka 😃 A srandy kopec okolo toho 😃 A väčšinou to používa sama v rámci srandy,keď niečo veľmi dôležité potrebuje tak nás osloví normálne ☺ Nehnevaj sa za to,otoč to na srandu,jeho to prejde alebo to bude používať na striedačku ako naša ☺

penelope2066
21. okt 2023

@viky173 2 rocne dieťa nemá rozum??? 😁 Ty máš deti?2 rocne zdravé dieťa,ktorému sa rodičia plnohodnotne venujú má toľko rozumu,že až...

stellarstar
21. okt 2023

Ja som KO, unavená ako keby ma v noci traktorom prevalili, kĺby ma spred týždňového pádu bolia, kvôli problémom s nosom ma hlava bolí a mám teplotu, o chvíľu idem do práce ale ako vôbec sa mi nechce už mi žalúdočná šťava ide hore a slzy v očiach a teba trápi toto že dieťa ťa oslovuje menom? Dieťa ktoré má 2 r a este nevie aký to je rozdiel? A ty si tá nasratá, urazená, smutná, nahnevaná a ešte neviem čo? Žena čítaš po sebe čo píšeš? Koľko máš rokov? Nemám problém vyrobím si. Naozaj Mať tak tvoje problémy. Nechceš so mnou vymeniť? Amen tma žena

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
jance333
21. okt 2023

Hneva ta to? Fakt? Aj moja dcera to v tom veku robila a v podstate som bola rada, ze pochopila, ze aj mamka ma meno a nie je len mamka. Neverila by si, kolko skolkarov a dokonca i prvacikov nevie, ako sa volaju ich vlastni rodicia. Ja som dceru v tom case naucila aj ake mame priezvisko, ze reku, ked sa mi niekde zatara, aspon ma budu vediet napr. vo velkom obchode vyhlasit do rozhlasu 🤣🤣🤣

vulka
21. okt 2023

@malinovka333 No keď autorku štve, že ju dieťa oslovuje menom, tak možno budu fungovať rady mamičiek hneď z prvej strany, že" dieťa je už dosť veľké, aby to pochopilo" ...

janulik2008
21. okt 2023

Deti nemam ale neter volala sestru matka 🫣😁 lebo videla rozprávku Na vlásku 🫣 tak sme jej povedali že je mama, potom mala obdobie že volala na ňu MAMÁÁÁ uuú (podľa pesničky od Queen). Mňa volá Nana, pritom sama vie že som jej krstná ale aby som jej hovorila že ja som krstná a má má tak volať to nie. Som Nana alebo keď ju zlostim tak mi hovorí Teta (lebo to nenávidím keď mi niekto povie že Teta 🙄) 🤣🤣🤣
Pochopí to ;)