icon

Moje 2-ročné dieťa ma začalo volať menom

19. okt 2023

Ahojte mamičky . Prosím o radu. Moje dieťa (2r.) počuje od synovca a netere s ktorými sme často v kontakte že ma volajú menom a začína to opakovať. Dnes ma volá celý deň nemom 🙄. Do teraz som bola len maminka. Strašne ma to hnevá a neviem čo s tým. Neviem ako to tak malému dieťaťu vysvetliť že pre nich som (meno) a pre neho mama a nepáči sa mi keď ma volá menom. Ďakujem za každú radu.

Strana
z4
nyusika
21. okt 2023

@janulik2008 mňa všetky krstné deti volajú menom.
Keď o mne hovoria cudzím, povedia "moja krstná toto a hento"

Mne osobne sa oslovenie menom v tomto prípade páči viac, ale kebyže ma chcú volať krstná...teta...hocijako slušne, absolútne by som to neriešila

janulik2008
21. okt 2023

@nyusika veď preto hovorím ja som Nana bodka, koniec 🤣 mala aj niekedy trz kričí na sestru Michaela kde si? Alebo ešte si spomínam že otca (teda jej deda) volala menom Palko kde si? 🤣🤣🤣🤣

malinovka333
22. okt 2023

@nyusika my sme sa dohodli v rodine ze sa budeme oslovovat menom. Ziadne ze teta +(meno) ujo + (meno) len babke hovoria babka a dedko. Kamaratky tiez oslovuju len menom.naco okolo toho tolko ceremonii ked chcem na niekoho napr zavolat.

cucoriedkacucoriedka
30. okt 2023

Moje deväť ročne dieťa má volá monsterko...a muža pán pes....to máš ešte ok🤣🤣🤣🤣 ale jasné že mi vraví aj maminka podľa situácie a nálady...a aj muža volá ocinooo...nikdy som sa nad tým v zlom nepozastavila.
Šak aj ty mu vravíš menom a nie SYN.
Neboj.prejde to.
A inak mám kolegyňu a tá celý život a aj teraz oca volá palino

nanka888
12. dec 2024

Ahoj, Nemáme presne takýto problém teraz. Malý má 2 roky a 2 dni dozadu ma začal volať len sem tam menom, a keď som mu vysvetľovala že ja som mama tak ako keby naschvál len po mene a teraz už ani za boha nepoviem mama len meno. Mne to strašne vadí, neviem ako mu to vysvetliť. Tvoj ta prestal volat po mene?

jabuducanevesta
12. dec 2024

Mali sme ten problém...on to bral že keď ja tatikovi hovorim Majo,aj on môže...tak som začala muža volať tatik s on mňa mamka a malý prestal

Strana
z4