Moje dieťa je medzi ostatnými utiahnuté

zlatucka
26. feb 2008

Mám pomaly 14mesačného chlapca.problém je v tom že ked je medzi deťmi je utiahnuťý,drží sa pri mne,nechce sa s ostatnými hrať ani k ním nejde.ked nejaké dieťa ide k nemu,tak môj malý od neho uteká schovať sa ku mne.pritom doma vymýšľa,vyska,hrá sa,naháňa,blázni proste normálne dieťatko plné energie.aj sa s ním snažím chodiť medzi ľudí tam kde sú deti ale zatiaľ žiadna zmena.máte podobný problém?viete mi niečo poradiť?ďakujem.

junovka
26. feb 2008

Ja som mala Timeiku takuto, trocha este ma problem s tymto aj v skole, ale verim, ze bude len lepsie.Inak, poviem ti pravdu, aj ja som bola taka a vyrastla som z toho az na strednej. 😀 😀 😉

vroni
26. feb 2008

Zlatucka, tvoje dieta je uplne v poriadku. Az deti okolo dvoch rokov sa radi hravaju medzi inymi detmi a az okolo troch rokov sa vedia hrat s inymi. Deti, ktore sa tesia z kolektivu uz skor su tie vynimky potvrdzujuce pravidlo 😉 My sme chodievali sa hrat medzi deti, nasa slecna sa sice neodtahovala, ale ani nekomunikovala a ked sa cudzie dieta priblizilo viac, nez sa jej pacilo, utekala ku mne. Teraz ma skoro dva roky a nevie pochopit, preco pred nou mensie deti utekaju 🙂 (ona ich vacsinou chce len hladkat)

simone
26. feb 2008

zlatucka
my jsme na tom stejne!!Mala ma 16mesicu a boji se lidi.Nikdo ji nesmi venku pozdravit,s nikym nemluvi akdyz se da s nama nekdo do reci,tak zacne rvat.Kdyz ji nekdo pozdravi nebo na ni promluvi,tak kyve hlavou nene a pak se otoci na druhou stranu ad ela ze ho nevidi a bezi se schovat ke me nebo k tatkovi.
Neter ma 12mesicu a ta by sla s cizim 😉
Jinak mala si rada hraje s detma,ale nesmi na ni sahat,chdi k nam kamoska s dcerkou a to si hraji,ale bez dotyku 😀
Pravdepodobne je po tatkovi,tatka byl jako dite samotar,tichy a je i ted,hold s tim nic nenadelas.Nektere deti jsou tissi.Ale urco s ni chod mezi deti,jen ji netlac,deti maji byt mezi detmi i v takvem veku.Sleduji tak ty starsi a uci se od nich,mala si od te starsi holicky co k nam chodi moc uz naucila a zacina c hapat smysl hry,ona ji vypravi pohadky,stavi kominy a mala ji je bori,tanci spolu...........
Mozna netlacit hned do velkeho kolektivu.

kamajka
26. feb 2008

no my mame tiez takyto problem. kazda navsteva je pre synceka des,
ked niekam ideme, tak je uplne vystresovany, ked pride niekto k nam, tiez je vystresovany, a ak sa ho nejake dieta dotkne, tak nastava srdcervuci plac... ☹
najhorsie je ze sa tak sprava aj voci dospelym.
myslim si ze je to v povahe, mozno z toho casom vyrastie.. no uvidime..
Zatial to riesim tak, ze ho necham aby na mne "visel" ak niekam ideme alebo niekto pride k nam,
lebo on by sa mi asi aj zbláznil, co sa tak nenormalne boji, fakt je vystresovany potom cely den ☹
Myslim ze najlepsie je, ked vie a citi, ze som tam, a ze som tam pre neho.. Tiez zatial ziadna zmena, nenutim ho hrat sa, radsej sa s nim tulim, kazdy mi vravi ake mam dobre dieta, ze mi len na kolenach sedi... 🙂
a ono sa to chuda "len" bojí...
Ja skusim pockat ako sa to vyvinie do tych 2-3 rokov, ak to bude stale pretrvavat a nenastane zmena k lepsieme, premyslala som aj nad psychologom... Ale to je este velmi daleko 🙂 a dufam ze dovtedy sa osmelí.
Prajem vela nervov vsetkym maminam bojazlivych detureniec 😉

simone
28. feb 2008

kamajka toneni na psychologa.Proste nektere deti jsou bojacnejsi a nemaji radi lidi.Mu chlap byl fakt taky takovy,ani ve skole se pry jako deckos nikym nebavil,nikdy se neprihlasil a doma sedel v koutku ahral si sam.
Nase mala si v parku hraje s detmi,ona vi,ze jsme nablizku a kdyz prijde navsteva,tak taky hupne na me,ale pak se rozkouka za chvilku a normalne si hraje,ale nesmi ji nikdo brat do rukou.ALe nekde jsem cetla,ze v tom veku je prirozene,ze deti se drzi porad maminy sukne a kdyz zalelze za roh,tak breci.

marorlinko
7. mar 2008

moj sa deti neboji, najradsej sa hra s dievcatami, neviem preco, aj s chlapcami, ale dievcata ma radsej, dospelich sa boji len vtedy,ked ho chce vziat na ruky, vtedy viska,inak ked je primne,tak je kludny,dakedy sa nam ho podari ukludnit,ked ho ma niekto na rukach,ze mu dame nejaku vec,ktoru nepozna a nevnima,ze je pri dakom inom, ukludni sa. mnohe deti su take, mojej kamosky bol syn taky ,ze vkuse len pri mame do 3rokoch, v skolke pri nom musela byt tyzden,aby si zvykol a zvykol si si byt bez mami.

tonicka
12. mar 2008

zlatucka, sme na tom rovnako. A nedajboze nejake zapisti. Ma mozno 2 oblubencov na ktorých si zvykla, lebo sme s nimi velmi casto, ale ked nema dobru naladu, stale mi je na rukach. Zaujimaju ju az vacsie deti, tak od 4 rokov, ktore sa uz s nou hraju a citaju jej ako ja.