icon

Moje dvojročné dieťa sa divne správa

annastevko
25. mar 2015

Moja dcerka ma 2 roky a kedze je jedinacikom vie sa pekne zahrat aj sama v pohode 3 hodinky. Nieje placlive dieta ma odomna a manzela vela lasky kedze sme nanu cakali 6 rokov. V poslednom case sa sprava akosi divne ja neviem co si o tom mam mysliet. Raz sme poculi ako sa velmi smeje boli sme spokojny potom nas zavolala do izbycky a ked sme prisli sadla si mi na nohy a ukazovala prstekom na stenu a hovorila ,,vidis mamka vidis?,, prstekom sa pohybovala po vzduchu a stale hovorila to iste pricom sa smiala. Najprv som jej hovorila ze nic tam nieje ale ked mi ukazovala na prazdnu stenu asi 20minut a smiala sa pritom prislo mi to divne ... Potom sa nam stalo ze v noci spinkala a zobudili sme sa s manzelom na hrozny plac tak este nikdy neplakala ked som prisli k nej do izby ukazovala zase na prazdnu stenu plakala a hovorila ,,vidis, vidis,, dookola to iste. Viem, ze deti placu v spanku ale ona mala oci dokoran otvorene a tak som sa ju snazila utisit stiskala som ju bozkavala a hovorila ze uz je dobre. Stale ked sa ukludnila sa opat otocila na stenu a zacala velmi plakat. Urobila to niekolko krat. Neviem co si mam o tom mysliet. Bola by som nerada ak by videla nieco co nieje dobre ... Bolo to desive premna. Problem je v tom, ze nevedela nam povedat co to je len ukazovala na stenu.
Ma nejaka z vas podobnu skusenost?
Prosim piste rada by som vedela vas nazor na to.
Dakujem.

cristi
29. mar 2015

ja na tvojom mieste riesim tento problem s ludmi,ktori Ti realne dokazu pomoc,nielen takto virtualne.Aktivne sa nakontaktovat na cloveka,ktory sa dlhorocne zaobera duchovnymi vecami,liecitelstvom ,cistenim miestnosti od negat.energii.Zbytocne stracas cas a energiu s vysvetlovanim tvojej situacie ludom,ktori su racionalne zmyslajuci a na podobne veci neveria.Ak si presvedcena,ze mate v dome" nieco "co tam nepatri,alebo je to "nieco" na Teba alebo tvojich blizkych duchovne naviazane a robi vam zo zivota peklo,tak sa spoj s clovekom,co ti pomoze tvoju situaciu vyriesit.

leeenka26
29. mar 2015

@annastevko kludne sa na mna hnevaj ja som sem neprisla ta ani urazat ani si z teba robit srandu. Napisala som ti ako aj ostatne rozne moznosti ktore ak sa skombinuju nepopieram mozes nieco vidiet ano? Lenze ty to nechces ani pripustit preco? Lebo sa v tom stale len utvrdzujes ze je to pravda. Ty to mozes vnimat ako realitu ale realita to byt nemusi. Ani na chvilu nepripustis ze by to mohlo byt hormony, tehotenstvo, pripadne mozno nejaka skryta dusevna choroba alebo proste chvílkova indispozicia...fakt nieco zapracovalo. Hormony vedia narobit sarapatu a mohla si mat extremne zivy sen kedy si pocula aj psa stekat atd. Pripadne si mohla mat aj namesacnost. Je strasne vels moznosti lenze ty nepripustas ani jednu jedinu preco?potom sa necuduj ze to vyzera akoby si si vymyslala.

beton
29. mar 2015

@annastevko
Mna v prvom rade uputalo, ze sa sama zahra aj 3 hodiny. To mi na dvojrocne dieta pride tiez dost neprirodzene. a ze nechce s vami spavat v izbe, to tiez.... asi by som isla tymto smerom. viac kontaktu s dietatkom, vela sustredenej pozornosti, ocneho a fyzickeho kontaktu. napriek tomu, ze sa vie sama zabavit, nechavat ju takto minimalne. a ked nejde ona k vam, tak chod ty s nou do postele. aj ked pises, ze dostava od manzela a teba vela lasky, mozno prejav tej lasky nie je taky, ako ona vo svojom veku potrebuje. skus tymto smerom rozmyslat. ja nedavam rady, len pisem, co mi napadlo, ked som to precitala a snad ti chcem nasadit chrobaka do hlavy, lebo naozaj to musi byt priserny pocit, co opisujes. a ak si veriaca, resp. veris, ze je Boh nad nami, neutiekaj sa k talizmanom a energiam, entitam, ale k nemu. pros anjela strazcu, to velmi pomaha a modli sa za uzdravenie rodinnych korenov. nechcem rozpisovat, pohladaj si zdroje k tomu, ale to su zazraky, co tieto modlitby za uzdravenie rodinnych korenov zmozu.

ebi88
29. mar 2015

@annastevko uz som nemala v plane este sem viac prispiet, ale tak trocha od veci...to aka si tvrda a kolko si preskakala to am co s tym splocne 😀 aj Ja som vela preskakala, aj kopec dalsich zien... Ale tak zo svojho pohladu kazdy si podla seba to najhorsie v zivote preskakal... Uz ma to nebavi ani pocuvat ako sa kazdy lutuje, a kazdy toho najviac preskakal...myslim, ze dost kruta doba je a preskakuje si toho dost kazdy..

leeenka26
29. mar 2015

@ebi88 presne to napadlo aj mna a ja som si tiez preskakala a to najhorsie co sa matke moze stat a nechapem preco to spomina. Mne to vobec nesedi ani styl pisania ani nazory ako sa hneva ked niekto napise racionalnu ci iracionalnu radu...proste nechapem.

tomiholjubavi
29. mar 2015

@jana_eyre ja som nasla na internete, ze Cobos je specificke priezvisko spanielskeho povodu, casto sa vyskytujuce aj v mexiku.. Vraj ma povod v hornatej oblasti spanielska, kde sa nachadza vela jaskyn a preto pochadza z pospanielceneho latinskeho slova cavum - jaskyna. neskor sa clenovia rodiny cobos prestahovali aj na americky kontinent. neviem ci ta to potesi. 😅

ebi88
29. mar 2015

@leeenka26 ale ja nevylucujem ze nie je nieco tajomne co neodvnimame, ale neverim skratka na take konkretne prejavy... Moja teta ked bola mala zomrela jej mamka, ten den sa vracala zo skoly, doteraz spomina, ze cestou domov nazrela do pivnice.. Nikdy to nesrpavila, vtedy ju cosi strasne tahalo pozriet pod zem cez pivnicne okno.. Potom jej povedali ci sa stalo. Vidi v tom taku symboliku, znamenie. Tak nieco v tom zmysle, ale vyslovene zena... Ktora ti chodi realne po dome. ( uz odhliadnuc ze sa v jej podobe stretli vsetky hororove postavy dejin) Ved ked bola taka realna preco ju enchytila za ruku a nespytala sa, pani co tu chcete co sa vam stalo... A volam policiu.. Pripadne ju ovalim niecom a bezim pre pomoc ked mam strach. Alebo vidim nieco co tam nie je potom mam halucinacie a to moze mat mnozstvo vysvetleni... Mladi kvoli tomu naprílad hulia, lebo si to vyslovene zelaju zazit, obycajna trava ti sposobi v hlave take rosambo ze dovi dopo 😀 ( tym nevravim ze zakladatelka fajci travu, to by som si nedovolila, ak by to tak vyznelo, len hovorim ze je to jav ktory vznika existuje...vidiny atd) a este raz opakujem, ja nevravim ani ze neverim na tieto veci..

jana_eyre
29. mar 2015

@tomiholjubavi vau, dakujem za obsiahle info 😀 no, ako len ten cobos zabludil k nam, to neviem.. dnes mi maly vravel, ze cobos papa alkohol a je cierny.. tak to bude asi nejaky mexican, co mal rad tequilu 😀 😀 😀 /radsej si z toho robim srandu, lebo ked si to zacnem predstavovat hlbsie, zacnem sa bat 😅 /

tomiholjubavi
29. mar 2015

@jana_eyre veru, ja tiez rada prevraciam veci na zart, ked mam strach 😀 nedavno sme isli z vyletu a tomik samozrejme (ako vzdy) zabludil. on ma taky talent stratit sa aj s dvoma navigaciami, mapou a zenou, ktora mu hovori, ze isto ideme zle 😀 bola uz noc a isli sme asi 50 km cez uplnu pustinu. bol tam len les, este bez listov, kopu hmly, kazdu chvilu nieco prebehlo cez cestu. videli sme styri srnky, dakeho ...co ja viem..nieco medzi jezkom a vydrou, kopu zab a lisku. atmosfera bola uplne hrozostrasna, kazdu chvilu som cakala kedy uvidim pri ceste, alebo v lese kracat postavu v bielych satach. tak som zacala vypravat trapasy, co sa nam stali na intraku, aby som zahnala strach 😀 niekedy fantazia pracuje na plno a vie dokreslit aj veci, ktore v skutocnosti nie su.

jana_eyre
29. mar 2015

@tomiholjubavi veru, ja mam tiez taku silnu fantaziu 😀 my sme sa raz stratili, ked sme si chceli spravit skratku domov cez lesnu cestu - tiez som tam videla vselico, este ze moj muz je taky racionalny a dokaze mi vsetko racionalne vysvetlit..

tomiholjubavi
29. mar 2015

@jana_eyre ja som nic nevidela, ale kazdu chvilu som cakala, ze uvidim. vies, taky pocit, ako ked clovek caka na zastavke a vyhliada autobus, lebo vie, ze uz uz musi prist 😀 som musela odviest pozornost, lebo mi riadne stiskalo pozadim 😀

jana_eyre
29. mar 2015

😀 😀 😀 to verim..

leeenka26
29. mar 2015

@ebi88 aj ja som toho nazoru. V nieco verim, nieco medzi nebom a zemou je ale ma to daleko od predstav zeny v bielom s ciernymi ocami.

tomiholjubavi
29. mar 2015

@leeenka26 ja si nemyslim, ze si zakladatelka to s tou zenskou vymysla a ze nevidela film. mne to pripomina skor the grudge. tam isla zenska dole zo schodov cela vyklbena a vydavala pri tom hrozne zvuky.

ona mozno nevidela cely ten film, ale mohla niekde "bokovym okom" zahliadnut akurat tuto scenu. clovek vnima na viacerych urovniach, na nieco sa koncentruje a nieco sa okolo neho len tak "obsuchne". ani nevie ako, zapamata si to, ulozi do podvedomia a v slabych momentoch (pri chorobe, velkych hormonalnych zmenach v tehotenstve..a podobne) sa to vytiahne na povrch a potom je z toho clovek prekvapeny a vystraseny, lebo si vo vedomi nepamata, ze to odniekal zobral.

mne prvy muz (on sa zaoberal o taketo temy) povedal, ze ked ma chyti strach, alebo mam nejaky blby pocit, ci vtierave myslienky... mam si opakovat - "Neprijimam tuto myslienku, nic take sa nestane." a akoze odplut cez rameno. odkedy som sa rozviedla, zavrhla som skoro vsetko, co mi exo navypraval, ale toto pouzivam doteraz, lebo to ozaj pomaha.

tomiholjubavi
29. mar 2015

@annastevko ja ti odporucam pozriet si tie filmy - the grudge a kruh. ked to uvidis v telke, tak ti to mozno pomoze prekonat strach a uz ju neuvidis. ked som bola malicka, videla som potajomky horor o zombikoch, roky som sa potom usier*la. neskutocne zive nocne mory som mavala celu pubertu. vyliecila som to tym, ze som zacala sledovat walking dead a bolo po strachu.

mariett44
29. mar 2015

skusila by som navstivit psychologa. deti maju velku predstavivost, hlavne taketo malicke. inak moja mama tiez pocuje hlasy, ktore jej hovoria rozne veci ako napr. ze nema zaplatit najom. ta diagnoza sa vola schizofrenia. 😉 a co sa tyka tvojich skusenosti s tou dievcinou, mozno si hlboko spala a preto ti neslo zobudit manzela, lebo si vlastne vedla neho lezala a spala a mala takyto sen. mne sa raz snival podobne realny sen, myslela som si ze je to realita. snivalo sa mi, ze som vo vode a nemozem vyplavat, ani sa nadychnut. obraz sa zacal zaciernovat ako keby som zomierala, zrazu som otvorila oci a zistila, ze lezim v posteli s nosom zaborenym do matraca - preto som nemohla dychat :D

mariett44
29. mar 2015

teraz som si to po sebe precitala. chcela by som len upresnit, ze tou schizofreniou narazam na dospelych ludi, ktory sa rozpravaju s duchmi, skriatkami atd. malicka ma podla mna len velku predstavivost. a ty mozno preto, ze stale pocuvas od zakazniciek rozne strasidelne prihody, mas potom take sny

annastevko
autor
29. mar 2015

@jaja018 No s manzelom sme jej to rozpravali ze ked sa jej nieco nebude pacit nech povie chod prec.

annastevko
autor
29. mar 2015

@cristi Mam par kontakov od dievcat na takychto ludi pisala som im nik sa mi ale neozval :(

annastevko
autor
29. mar 2015

@ebi88 SI odveci preskakala ohladom toho co tu pisem nemyslela som tym moj zivot ako taky vidim ze nechapes.

annastevko
autor
29. mar 2015

@tomiholjubavi Ja nechcem pozerat tie filmy krmit sa strachom mne sa to enpaci.

annastevko
autor
29. mar 2015

@mariett44 Ked sa mi to zacalo diat v tom case alebo predtym mi ziadna klientka nehovorila o nicom takom az teraz.

tomiholjubavi
29. mar 2015

@annastevko mne to pomohlo. lebo ani jeden reziser na svete nas nedokaze tak vydesit, ako to zvladne nasa vlastna mysel. ked si pozries tu zenu v telke, bude sa ti v predstavach zjavovat vo filmovej podobe a nie v takej, ako si ju dokazes vyprodukovat sama. aj ludia, co maju panicky strach z pavukov, sa liecia konfrontaciou.

a pridavam sa k skupinke, ktora ti radi sa zbavit darcekov od svokry. veci od ludi, ktorych nemas rada, ti nic dobreho nedonesu, aj keby boli krasne a drahe. co asi nie je pripad tej klucenky a skrinky.

sssimi
29. mar 2015

@annastevko ahoj, nečítala som celú konverzáciu, ale tiež sme si niečim podobným prešli pri staršej dcérke. Tiež mala okolo 2-3 rokov a pravidelne sa nám v noci budila so strašným plačom. Nemohli sme ju upokojiť. Vtedy mi všetci tvrdili, že idé o nočný des-bežný v tomto veku, ale ona bola hore, rozprávala sa s nami. Tiež hladela na prázdnu stenu alebo ponad skriňu. Najskôr nám nechcela povedať čo vidí, potom začala tvrdiť, že leva. Spojila som to s občasným manželovým chrápaním. Eliminovali sme "strašidelné" rozprávky. A za nejakú dobu to prešlo. Sáme od seba, zo dňa na deň.

tomiholjubavi
29. mar 2015

@bea0802 a ostatne dievcata: asi pred par tyzdnami som nasla takuto stranku. podla mna je to to, co opisujete, aj ked chvala Bohu, nikdy sa mi nic take nestalo a dufam, ze ani nestane.

ale tu pisu, ze je to skutocny a vedecky vysvetlitelny jav. Je to nejaka spankova porucha spojena s oneskorenym "vypnutim sa" glycinu. podla mna pomoze, ked si to precitate.

http://refresher.sk/24134-Spankova-paralyza-naj...

srnqqa
29. mar 2015

@tomiholjubavi úplne mimo, ale kukáš walking? Ja keď som videla prvú časť 2 roky dozadu, celá som bola spotená od hrôzy 😀 Teraz no problemo... inak horory už nekukám a vôbec nie s tematikou diabla - ruky preč, radšej ani nemyslím (po nemenovanom filme som sa dlho spamätávala).

Inak, malý tiež vraví, že v izbičke je "čierny ujo", ukazuje na roh miestnosti. Aj dnes mi ukazoval.. Už zopárkrát sa stalo, že hrozne plakal a bál sa.. Ale, keď je pokojný, my uja vždy ubijeme, a on potom odíde 😅 Fantázia je niekedy zákerná záležitosť... 😕

annastevko
autor
29. mar 2015

@tomiholjubavi Ano mas uplne pravdu tu porcelanovu sperkovinicku malu ci co to je dam prec a klucenka je niekde v zahradnom domceku tusim musim ju najst.

tomiholjubavi
29. mar 2015

@srnqqa kukam walking ako terapiu 😀 paci sa mi glenn aj daryl 😝 a presne ako pises. pri prvych dieloch som kazdu chvilu hadzala deku cez hlavu a triasla som sa ako osika, teraz to uz kukame a hovorim tomimu, ze aha, tento zombik tam uz bol 😀

Ked sme v Zagrebe, byvame v takej starej budove, bola este postavena pred vojnou v tom rakusko-uhorskom style. mame velmi vysoke steny, murovane piecky v obyvacke a spalni a malu miestnost pre "sluzku". v nej mam teraz sijaci stroj a ked sa dockame babatka, tak tam bude detska. Casto nam v byte cosi puka, hrka, otvaraju sa dvere na skrinkach, vrzgaju parkety same od seba, pocut kroky v chodbe, aj ked som doma sama a podobne. Svokor mi to vysvetlil tak, ze konstrukcie tychto starych domov su v podstate z vystuzeneho dreva, ktore ma uz cez sto rokov. Drevo po takom case vibruje, roztahuje sa a pracuje, ako kazdy prirodny material. my mame susedov nad nami, aj pod nami. staci, ze suseda prejde razantnejsie po byte. my to nepocujeme, lebo mame izolovane steny, ale po materiale sa to prenesie a prejavi sa to tym, ze nieco vrzgne alebo pukne. podobne drevene parkety (nie plavajuca ako dnes, ale parkety z plneho dreva), ktore su od steny k stene robia dobreho vodica a prenesu z konstrukcie zvuk pokojne aj do stredu izby. Rovnako sa zo starych obvodov moze sama zapinat telka, alebo svetlo. Toto sa u nas nedeje, lebo budova presla elektrickou rekonstrukciou, takze mame problem len s vrzganim a spol. Ked mi to stary povedal, dost mi to pomohlo. on je inak technicky inzinier, tak mi vybil vsetky strachy. samozrejme, na zaciatku ma kazde od seba zatvorene dvere vydesili k smrti 😀 teraz to beriem ako dan za to, ze byvame v starej budove a divam sa na to racionalne.

Co ma ale dokaze poriadne nastrasit je moj pes 😀 Niekedy ma Goričko take stavy, presne ako tu pisete, ze deti mavaju. Zacne sa z nicoho nic divat na jedno miesto, kde vobec nic neni. Diva sa uplne pozorne, dala by som ruku do ohna, ze nieco vidi. Otaca hlavou zo strany na stranu, niekedy dokonca zacne vrtit chvostom. Minule som ho lakala na párky, nech pride (co zaberie vzdy) ale nie. stale tam len sedel a pozeral sa. par krat sa stalo, ze prisiel k obyvackovym dveram a presne takto sa dival do kuchyne, raz dokonca vrčal. Alebo sme lezali v posteli a on tak pozeral ku skrini a potom zacal otacat hlavou smerom k nam, akoby videl nieco, co stalo pri skrini a pohybovalo sa smerom k posteli. neviem, cim to je, ale on to robi tak presvedcivo, ze ma to vzdy znepokoji. sama som ale nikdy nevidela nic. vzdy hovorim tomimu, ze mozno len nieco pocuje z ulice...a Bohvie aka je psia mysel a co sa v nej odohrava. Na Pagu to nerobi nikdy.

yukiki
30. mar 2015

@tomiholjubavi kym som byvala este s rodicmi, tiez mi toto pes urobil a riadne ma to vydesilo....lezala vedla mna v obyvacke na gauci, zrazu spozornela, pozrela do rohu miestnosti, chvilu tam kukala, tisko vrcala a so stihanutym chvostom usla z izby....na vola nie nereagovala, tak som sla za nou, vzala ju na ruky a niesla spat do obyvacky...jak sme vosli do dveri, okamzite zase pozerala na to iste miesto, vytrhla sa mi z ruk a zasa usla prec....no poviem ti, bola som posrana od strachu :D viackrát mala podobne reakcie, akoby videla nieco, co my nie, ale my sme si to vysvetlovali tym, ze ona mala chore oci, cely zivot sme ju liecili s ocami, tak videla dost zle...a hlavne sme mali psov dvoch a ten druhy nikdy na to nijak nereagoval. Ale vystrasit to dokazalo poriadne :D

lara1507
30. mar 2015

@annastevko Ak méžem poradiť... Vôbec to nerieš prosím ťa ako nejaký veľký problém. Už vonkoncom sa tu ani nerozčuluj nad niektorými odpoveďami. Prešla som len pár a stačilo mi. Týmto sme si prešli aj my. V noci plače akoby ho rezali, cez deň sadne na posteľ a brblal si svoje dokola a ukazoval na miesta, kde nebolo nič. Že tam ona niečo videla.... si predstavovala a očakávala, že to vidíte aj vy, však ste rodičia a ste prepojení, tak vám chcela ukázať niečo čo neexistuje. Stačí, že zbadala niečo v TV a potom si to preniesla do svojho sveta. Ale tieto kraviny (pardon za výraz ale fakt som len krutila hlavou) vypusti z hlavy a keine panik. Mám pocit, že predstava a domýšľavosť dospelých a ,,zrelých" ľudí, je horšia je ako u detí!