icon

Moje dvojročné dieťa sa divne správa

annastevko
25. mar 2015

Moja dcerka ma 2 roky a kedze je jedinacikom vie sa pekne zahrat aj sama v pohode 3 hodinky. Nieje placlive dieta ma odomna a manzela vela lasky kedze sme nanu cakali 6 rokov. V poslednom case sa sprava akosi divne ja neviem co si o tom mam mysliet. Raz sme poculi ako sa velmi smeje boli sme spokojny potom nas zavolala do izbycky a ked sme prisli sadla si mi na nohy a ukazovala prstekom na stenu a hovorila ,,vidis mamka vidis?,, prstekom sa pohybovala po vzduchu a stale hovorila to iste pricom sa smiala. Najprv som jej hovorila ze nic tam nieje ale ked mi ukazovala na prazdnu stenu asi 20minut a smiala sa pritom prislo mi to divne ... Potom sa nam stalo ze v noci spinkala a zobudili sme sa s manzelom na hrozny plac tak este nikdy neplakala ked som prisli k nej do izby ukazovala zase na prazdnu stenu plakala a hovorila ,,vidis, vidis,, dookola to iste. Viem, ze deti placu v spanku ale ona mala oci dokoran otvorene a tak som sa ju snazila utisit stiskala som ju bozkavala a hovorila ze uz je dobre. Stale ked sa ukludnila sa opat otocila na stenu a zacala velmi plakat. Urobila to niekolko krat. Neviem co si mam o tom mysliet. Bola by som nerada ak by videla nieco co nieje dobre ... Bolo to desive premna. Problem je v tom, ze nevedela nam povedat co to je len ukazovala na stenu.
Ma nejaka z vas podobnu skusenost?
Prosim piste rada by som vedela vas nazor na to.
Dakujem.

dana_l
28. mar 2015

@annastevko pozri na webe nejake programy, mozno ti povedia viac. ale ak by si vedela "ocistit" dom, malo by to pomoct
https://www.youtube.com/user/lamportsheppard ( http://www.rescuemediums.com/index.php )

https://www.youtube.com/watch?v=ZSlLYVD0bag

tuna je cela stranka len takych programov https://idoubtit.wordpress.com/paranormaltv/

babatkoo
28. mar 2015

@annastevko ved viem :( preto som napisala ze sa to deje 3 ludom. Je mi to luto. Mna by uz trtlo

peaace
28. mar 2015

@annastevko ahoj, takže si ju opäť videla?

mamutka
28. mar 2015

necitala som to tu cele, v podstate len zaciatok a potom to preslo do vsemoznych historiek, ale mna napadlo nieco ine, ak to tu uz bolo napisane, tak pardon.
Tiez mam jedinacika, ale zaujala ma veta - ma 2 roky, v pohode sa prehra sama pekne, aj 3 hodiny....
Neviem si predstavit, ako sa moze dieta SAMO hrat 3 hodiny vo veku 2 roky. Nas maly bol narocnejsi ako ine deti, ok, museli sme sa mu neustale venovat, inak uz by bol asi v inom okrese... alebo dimenzii???
Chapes? 3 hodiny su vecnost, nuda... dieta si musi vymyslat iny svet, ked su okolo neho len steny a stare zname veci a hracky. Skusili ste sa jej naozej cely den intenzivne venovat? Nemyslim to tak, ze sa jej nevenujete alebo co, ale ocividne by ste to mohli skusit aj inak. 2 rocne dieta samo sa hrat 3 hodky... necudujem sa, ze vidi kadeco. Dieta potrebuje neustale impulzy, ked ich nema, najde si... a mozno take, co sa rodicom potom zdaju divne... a hned sa tu pise o hororoch. Vytvorte jej kreativny, napadity vesely den. Mna by aj ako dospelu asi porazilo z tolkeho casu osamote... pre dieta su 3 hodky ako cely den....

veronikax
28. mar 2015

Skus sa jej opytat... ci tam vidi .. uja.. alebo tetu .. chlapceka ci dievcatko .. alebo ci nejake zvieratko 🙂 Skus sa jej opytat... ci vie ako sa vola , alebo sa jej pytam na take malickosti ... napr ake ma vlasky... alebo akej farby ma srst.. ak to bude zvieratko alebo ci ma suknicku .. 🙂 a ci sa na nu usmieva... alebo ci sa hneva 🙂 Je pravda ze malicke deti viac vnimaju ... 🙂 Takze moze vidiet rozne veci 🙂 Ma tvoja dcerka.. aj nejaku oblubenu hracku ? s ktorou spinka ? alebo sa mojka ? 🙂 Podla toho .. co ti odpovie.. tak jej aj ty odpovedaj 🙂 napr ak povie ze ujo alebo dievcatko.. tak povedz ze to je nejaky kamarat 🙂 a ze ci ho moze aj mamka pozdravit 🙂 Aj to bude nejaka energia... ktoru vnima.. je dost mozne... ze to v nej vyvolava divny pocit.. a toto ju mozno l`aka 🙂 Ale ak zisti .. ze aj ty to vnimas... s tym komunikujes... tak by sa mala ukludnit .. aj ty ju stale ukludnuj s milymi slovami 🙂

mamutka
28. mar 2015

nas maly videl v dvoh zvislych uchytkach na skrinke dva obrovske zuby, teda skrinka bola papula, utocila nanho a on bojoval - bola to normalna, divoka a zabavna hra, ktoru sme hrali. Deti su velmi kreativne, chcu pribehy, dej, napatie, vzruso.... a nie sediet v kute, hrat sa same a ked pridu s napinavym pribehom, este na ne dobre tety poslu exorcistu....

koniarova
28. mar 2015

@mamutka Moji majú 7 a 5 a teda 3 hodiny sa ešte v živote neprehrali. mňa napadlo presne to isté. Moji v 2 rokoch vydržali tak 10-15 min. aj to už bol zázrak. 😀

annastevko
autor
28. mar 2015

@babatkoo No vcera mi manzel povedal ze mozno nasa mala dcera sa hraje z vypinacmi v izbe co ma pri postielke to by bolo fajn ale kto sa s nimi hraje ked dcerka spi???

annastevko
autor
28. mar 2015

@peaace Nie nevidela len citim nieco zle.

annastevko
autor
28. mar 2015

@mamutka Kazde dieta je ine mi sa jej venujeme na prlon ona sama sa vypyta ze sa chce ist hrad do izbycky a je rada ze ma cas trosku sama pre seba. Je spokojna neplace mi a ani sa nepyta pre ked sa sama vie zabrat pekne. Niesom zla matka! Moje dieta je premna vsetkym a ten cas co ma sama pre seba je vazne spokojna lebo zatvory si dvere skace po madraci oblieka sa doveci a ked idem k nej tak ma posiela prec z usmevom takze asi sa jej to paci. Zase by som nechcela mat dieta ktore mi neda vydychnut. Je hyperaktyvna to ano ale vie sa hrat pekne aj sama na tom nic nije.

annastevko
autor
28. mar 2015

@veronikax Nemozem sa jej takto pytat ci tam je teta alebo ujo lebo ona ma take obdobie teraz ze vseto opakuje pomne a ked sa jej opytam je tam divcatko povie dievcatko rozumies a ja jej nechcem podsuvat nic chcem aby mi to vedela pomenovat sama.

annastevko
autor
28. mar 2015

@mamutka Nepaci sa mi coj pises kazde dieta je ine ako som uz pisala a to ze vase deti sa nevedia hrat same ... ako si dieta naucite tak ho mate. Neeviem co ine na to napisat mala je spokojna ked sa hraje sama myslim ze nenecham ju predsa plakat a robim si svoje ...

annastevko
autor
28. mar 2015

@koniarova Tak moja je jedinacik no nieje rozmaznana od mala je samostatna. Ked bola miminko tak ked spavala v izbe somnou a manzelom stale sa budila plakala dali sme ju spat samu a ona cuduj sa svete krasne spavala celu noc. Par krat sme ju skusali k sebe bravat ale nechcela proste chcela mat cas sama pre seba. A aj z hranim to tak je je jedinacik neroby jej problem hrat sa sama. Izbycku ma super vybavenu nema cas sa nudit stale si nieco najde to nieze ja ju dam do izby na 3 hodiny kde nema nic len hole steny ... a chodim ju pozerat prebalit ci papat jej dam atd to ma akosi hneva ked si niekto mysly alebo to tak viznieva ze niesom dobra matka. Len pre zaujimavost na dcerku som cakala 6 rokov a som stastna a Bohu vdacna ze juj mam takze nejake debaty o tom ze nieje to v poriadku ked sa hraje sama su odveci. Odomna a manzela ma vela lasky a vsetkeho nic jej nechyba proste sa jej to paci mat cas saamej pre seba a za cely den plneho venovania tie 3 hodinky niesu nic a pisem mala mi neplace pekne sa hraje je spokojna.

redlola
28. mar 2015

@annastevko ja mam tiez dvojrocneho syna, aspon raz do tyzdna sa budi so zvresknutim a potom plac, casto ukazuje do kuta izby a tvrdi nam ze pod postelou je ujo. velakrat nas tam dotiahol a ze pozri, ujo.. samozrejme, my tam nic nevidime. tak som sa ho spytala, ci je dobry alebo zly. on ze dobry. tak ja ze nech tam teda je a on nas bude strazit, aby sa nam nic nestalo, dobre? a syn sa opat pozrel pod postel, zakyval, povedal papa a siel sa hrat. tri hodiny sa vie prehrat aj on, nemoze byt zatvoreny v izbe, lebo sa boji, ale napriklad v obyvacke si poroztahuje auticka, knizky, farbicky, velke auta a pocas tych troch hodin vystrieda vsetky mozne cinnosti. ja mam este mensie dieta, takze mi aj vyhovuje, ze sa vie takto pohrat. tiez enviem ako sa k tomu postavit, ak by sa jednalo o tie ducharske veci, kazdorocne davame svatit byt na troch kralov, takze verime tomu, ze tato stranka by mala byt vyriesena. pytala som sa na to detskej lekarky, spytala sa ma, ci maly papa dobre. lebo ked nie, vraj byvaju deti hypoglykemicke, maju potom vidiny, nepokojny spanok apod. pred spankom skusame, aby sa dobre najedol, pokojne aktivity, citame si knizky, povieme rozpravky a zaspavame s nim. inak maly spava s nami v izbe, postel ma prirazenu k otcovej posteli a v noci si k nemu chodim lahnut, ked treba.

peneloppe
28. mar 2015

@annastevko
Myslim ze nemusis nikomu vysvetlovat, ani obhajovat aka si matka. Deti su rozne. To mas ozaj stastie ze mas taku samostatnu dcerku. U nas to bolo skor naopak ze prvorodeny sa nevie velmi zahrat sam ale mladsi v pohode. 😉

annastevko
autor
28. mar 2015

A este nieco mala mi na obed nespava uz peknych zopar mesiacov ale namiesto spanku sa chodi hravat do izbycky kde sa vala po paploniku vystraja skace po matraci atd ma pre seba super chvilku kedy moze robyt co len chce vybyt si energiu. Mne zase pride divne ze dieta v 2 rokoch sa nevie pohrat samo dlhsi cas. Moja ma 2 roky no vizera tak na 3 a pol 4 kazdy si mysly ze je ovela starsia ako v skutocnosti je. Je zive dieta vystraja len ten problem s nou mam co som pisala.

jaja018
28. mar 2015

@annastevko moja starsia mavala taketo place v noci. Z nicoho nic zacala doslova vrieskat a len revala, nic nehovorila len vrestala. Darmo sme jej rozpravali, rozsvietili svetlo, ponukali, caj, pytali sa jej nereagovala na nic. Oci mala otvorene ale mala som pocit ze spi. Dokonca raz sa stalo ze nam nedovolila ani ju zobrat na ruky, byla nas a nechcela nas len sedela v posteli a vrestala. Neviem preco to robila ale trvali to asi pol roka a niekoľko krat za mesiac. Deti spracovavaju v noci rôzne informacie. Neboli ste vtedy niekde na vylete alebo nerobili nieco ine a mala to len spracovavala?

annastevko
autor
28. mar 2015

@redlola Mas pocit ze si zla matka lebo sa tvoje dieta vie pohrat? Ja neviem co v nas chcu vyvolat zeny ktrych deti nevydrza same viac ako 15minut...

annastevko
autor
28. mar 2015

@peneloppe Ja vie len ma mrzia poniektore reakcie ... ked mi nejaka zena napise ci sa nahodou dievca z hororu neprevtelilo do mojej dcerky a mysly ze je to vtipne tak asi ona nieje normalna!!! Uznaj sama.

annastevko
autor
28. mar 2015

@jaja018 Nie ona to mava casto ci uz niekeam sme boli alebo nie.

redlola
28. mar 2015

@annastevko nie nemam, mala by som mat? 🙂 ja som rada, ze sa sam pohra. vela deti v mojom okoli sa v tomto veku vedia same pohrat. samozrejme, aj ten nas, aj ostatne stale sleduju maminu, ci je tam v objekte, nemusim byt v izbe. nas maly si velakrat na mna spomenie, ja napr kojim v spalni, on sa hra v obyvacke, tak na mna zavola, ja sa mu ozvem, pride za mnou, pobozka ma a ide spat do obyvacky k hrackam. pripadne mi pride ukazat co robi. podla mna by bolo divne, keby sa nevedel sam zahrat. akurat sme dnes o tomto prehodili rec so svokrovcami (mali 5 deti), tiez vraveli, ze je podstatne, aby sa dieta vedelo same zahrat. a to nielen pre mna ako matku, ale podla mna je to dobre aj pre neho, resp je to urcity jeho vyvojovy stupen. samozrejme, ze ho musim kontrolovat, leo niekedy su jeho hry nie velmoi zelane z mojho hladiska. jeho laka vsetko mozne, vsetko chce spoznat a tak skusa na co dociahne. takze ho stale sledujem, aby si nejako neublizil. mozno maju mamicky predstavu, ze zavires dceru na 3 hodiny do izby a si rada, ze tam cuci a nic od teba nechce. predpokladam, ze ju chodis kontrolovat, ze sa obcas pridas do jej hry a tak

hikokk
28. mar 2015

@annastevko nebola to náhodou ona?

annastevko
autor
28. mar 2015

@redlola Pravdaze sa hrajem s nou a chodim ju dozerat 🙂

annastevko
autor
28. mar 2015

@hikokk Nie ona ked spinka a pocut to aj ked som prinej a vidim ze spi.

annastevko
autor
28. mar 2015

Tak pozreala som na tu vasu samaru lebo mi to nedalo a musim povedat ze to dievca ktore som ja videla vyzeralo podstatne horsie a desivejsie o to viac ze bolo realne. Pokial vidim Samara nema cierne oci ta osoba ktoru som videla ich mala a ani ta jej nocna kosela sa vobec nepodoba na tu ktoru to dievca na sebe malo ked som ju videla take asi tak.

mamutka
28. mar 2015

@annastevko neviem co sa urazas, myslim, ze som sa snazila napisat ti to citlivo, vobec som nepisala, ze si zla matka! Len som chcela napisat iny pohlad, lebo sa tu pisalo o zavolani knaza, davali sa priklady z hororov a pod.
Pises, ze mala je hyperaktivna, ale vie sa zahrat aj sama. Toto radsej uz nikdy nepis, hyperaktivita je vazna diagnoza a bud rada, ze tvoje dieta ju nema.
Pises, ze ako si deti naucite, tak mate - ocividne nevies co je naozaj narocne dieta, ale to je presne to, co pises - kazde dieta je ine.
Je pekne, ze sa dieta vie zahrat samo, ale 3 hodiny u batolata su vela. Sama vidis, ze sa nieco deje, tak preco ta rozculuje, ked ti pisem, ze jej treba vymysliet iny program? Vymysli nieco co ju nadchne a nebude sa potom chciet zatvarat na cele popoludnie do izby sama a vytvarat si imaginarny svet, s ktorym ty potom nie si spokojna. Ja neviem, co take zle ti pisem, radim zmenu pristupu a uz sa urazas, ze pisem, ze si zla matka.
ani som nenapisala, ze ju zatvaras do izby aby si mala pokoj.
Ale sama vidis, ze svojim sposobom vola o pomoc a teda nieco treba skusit zmenit.
Ak chces, tak sa teda utvrdzuj v tom, ze je najlepsie ak sa hra sama, lebo ona sama si to vybrala a dumaj, ako jej "divne spravanie" riesit.

annastevko
autor
28. mar 2015

@mamutka ako som pisala malej sa venujeme na plno mozno preto chce mat sama cas na seba.

leeenka26
28. mar 2015

@annastevko podla toho co si teraz napisala o samare mam v tom jasno. Na 100% si vymyslas aby si vyvolala senzaciu.

leeenka26
28. mar 2015

@annastevko a keby to aj pravda bola nezakladala by si temu s takou otazkou. Ved ked ja ako matka taketo vidim tak sa nebudem cudovat ze vidi podobne aj moje dieta.