Moje trojmesačné dieťa stále vrieska a ja už nevládzem
Ahojte maminky! Musím sa niekde vykecať lebo už neviem ako sa s tým vyrovnať, že mám také bábo..Má 3 mesiace, ale nie je dna kedy by nevrieskala úplne hystericky, až prestáva dýchať a ja na ňu musím až skríknuť aby som ju šokovala lebo inak neviem čo:(..potom si to vyčítam že som na nu kričala, plačem, nezvládam to..už to nedokážem počúvať..Milujem ju, veľmi som sa na ňu tešila, ale je toho príliš..Som zatvorená len doma lebo ona doslova nenávidí asi kočiar, každý jeden pokus ísť na prechádzku skončil v momente ako sme vyšli z vchodu, začala vrieskať ako zmyslov zbavená a aj ked som sa snažila vydržať len sa to stupnovalo, až som musela ja už celý roztrasená bežať domov a tam ju nejako upokojovať...Keď neplače tak sa usmieva a je zlatá, ale to trvá len chvíľu..Ja už fakt neviem čo robím zle..Druhá najhoršia vec je že zaspí len hojdaním na fitlopte, aj to tak že pol hod hojdanie, položím, plač, a zase, a tak dokola asi 3x..Bruško ju nebolieva to už viem odsledovať. Mňa tak bolí chrbát že už plačem..Skúšala som šatku, hojdálky kadejaké, uspávanky, hladkanie, mojkanie, masáže, proste vždy len rev a rev a ešte vreskot..Ja neviem čo robiť, nemôžem byť celé dni zatvorená doma, potrebuje chodiť von ale proste to nejde, ani na balkóne ani nikde. A to nehovorím o tom že aj ked je hore a spokojná tak musím byť stále pri nej, ani sa pohnúť od nej, a stále niečo vymýšľať, ale to by mi nevadilo, len ten neskutočný vreskot ☹...Ďakujem že ste si ma aspon prečítali, mám pocit totálneho zlyhania ☹
ahoj, no poznám také vrieskanie, neboj ono sa to spraví samé, ked to najmenej prestaneš čakať...neostáva ti nič iné len skúšať čo jej môže v tej chvíli pomôcť - mliečko, čajík, hojdanie, dudlík, pestovanie hocičo...ked už budeš na pokraji síl, jednoducho ju nechaj na bezpečnom mieste,napr. v postielke, zavri dvere a chod do inej izby, počítaj do 10, 20 alebo len chod na balkon to predýchať a uvidíš, že nanovo nájdeš chuť "riešiť" jej problém, predpokladám, že zdravotne je v poriadku, priberá, papá a kaká 🙂 uvidiš, že z toho náročného babatka, vyrastie to najúžasnejšie dieťa...držím palce
Chudatko, urcite nemaj pocit zlyhania. Ved to nie je tvoja vina.
Musi tam byt nejaka pricina, nejaky problem. Ved to uz nie je malilinke babatko, 3-mesacne to uz maju svoj rezim, svoj system.
Chod sa poradit s vasim pediatrom. Alebo sa porad s mamou, alebo s inou kamaratkou ktora ma skusenosti s detmi. Nic ine ma nenapada. Tazko takto na fore, ked vas nevidime, nepozname malu.
Urcite sa s tym da nieco robit.
Co si myslis ty? Preco tolko place? A ako vam spinka v noci?
ahoj, akoby si pisala o mne a mojej malej, vyskusane som mala VSETKO a stale len rev dookola, fitlopta, chrbat, vsetkym som si presla co pises. Mozem ti povedat len jednu skusenost - postupne sa to zlepsovalo asi po 5tom mesiaci ked zacala viac vimat svet, zabavila sa s nejakou hrackou, dlhsie vydrzala na brusku a ked zacala sama lozit tak to uz bolo ovela lepsie. Takze jedina rada odomna - vydrzat ono sa to zlepsi casom. 🙂
@sumalee ahj... s babetkami je to boj... aj nas bol zo zaciatku srdko. z tvojho prispevku citit ze si veeeeeelmi vycerpana..unavena.. a nervozna. aj to babetka citia. musis si oddychnut. skus ju niekomu na chvilocku zverit..tatikovi...babicke aj polhodinka bodne. nas tiez reval ked sme vysli....ale mala som odpruzeny kociar..podrgala som....a zaspal..od unavy urcite zaspinka. a skus jej tu vanicku trosku vyvisit..mozno ju trapi reflux ako nasho... ked som to odsledovala..pokial bol uplne na rovno..ziapaal..ako som ho trosku zvysila... ticho!! malôi sme taky antirefluxny vankusik..to aje len taky akoby klin z molitanu.. ale nam pomohol. drzim palce...snad ti este baby poradia a nieco zafunguje.. viem ake je to vycerpanie... ale dobra sprtava je..ze z toho vyrastie..cas rychlo leti..
Ahojky, to obdobie prejde, nasa mala takto prijimala vsetky nove veci, zvykala si na kupanie, kociar, zaspavanie, proste vsetko zacinalo revom krikom...s tým kočiarom by som to určite skusala, mala ked vrieskala tak som ju vybrala ponosila na rukach a isli sme domov a tie doby sa predlzovali, nechodili sme na 4 hodiny, ale ja hodka bol uspech.
Cim bude starsia , bude pohyblivejsia, bude ju lakat pohyb a objavovanie. Moja starsia revala tak, že sa až zachádzala nevedela chytiti dych, ked som jej fukla do tvaričky, tak to zabralo, skus namiesto toho kriku..
Prajem vela trpezlivosti a uvidíš že o pol roka sa nad týmto len pousmejes 😉
Lahko sa to hovori, ale pokial nema zdravotne problemy mozno citi z neba nervozitu ( co je normalne, ked si vyskusala vsetky mozne sposoby a stale place). Mozno keby si bola kludnejsia (pokial je to mozne), aj ona by bola menej uplakana. A place ti takto od zaciatku, ci zacala az neskor? Nema reflux alebo nieco ine ked ju brusko nebolieva?
presne viem o com pises, moja tak vrieskala, strasne silny hlas, stale, vonku, doma, na rukach, kocik sme nepoznali, este ako tak ustala liliputy ergo nosic, inak katastrofa, nik s nou nechcel ostat ani minutu, ani moja mama, ani manzel, nikam sme necestovali, nikam nechodili, starsia dcera plakala v druhej izbe - boli sme na vsetkych moznych aj nemoznych vysetreniach, probiotika, kojena bola, vsetko mozne NIC nepomohlo, asi 5x denne som mala pocit, ze vyskocim z okna a to bolo moje druhe dieta, myslela som si, ze uz viem co a ako. Ked som soferovala a ona vrieskala, len som si priala aby uz mala rok, ze jej dam kexik do ruky nech je ticho 🙂
Zmenilo sa to az po prvom roku a teraz je to zlaticko a hoc ma uz tri roky, este stale mam podvedome obavy chodit s nou von, ten pocit tak skoro nezabudnem
@sumalee Aj moja dcéra to robila a nakoniec som zistila, že mala tichý reflux. Vraj deti pri tom moc negrckajú, ale im to behá vo vnútri hore-dole a majú z toho pálenie žáhy. U nás to trvalo prvých 7 týždňov a potom bola ako vymenená - ukážkové zlaté dieťa. Reflux väčšinou odznie, keď sa ukončí vývoj zvierača medzi pažerákom a žalúdkom. Možno som trošku pomohla. Skús si počítať tu:
http://babetko.rodinka.sk/babaetko-po-tyzdni/no...
@sumalee Preboha, ved ty za určite nemozes, pediatricka sa k tomu musi postavi odborne, niekde je malický problem, ktorý ju trapi a ked to uz trva dlhsie, len prehlbuje tvoj nepokoj z nej, ona ho citi a aj ked ju prave nic neboli, tak ta potrebuje mat neustale pri sebe, inak je nepokojna.
Ahoj, ja mám podobného, od narodenia len reval, celé dni, prvé tri mesiace mal k tomu koliky, ale také, že doslova kričal od siedmej večer do polnoci, presne ako hodinky. Nepomohli masáže, kvapky, až trochu probiotiká. Potom koliky prestali, ale cez deň plakal skoro stále, ak nejedol, alebo nespal. Spával otrasne, cez deň max 30 minút, 2-3 x denne, viac nie, vždy len na rukách. Občas mal dni, keď bol hore od 6tej do 19tej v kuse a nie a nie zaspať. Všetky poradne som to riešila s lekárkou, žiaden zdravotný dôvod to nemalo, proste je taká povaha a časom to prejde. Mal obdobia, kedy v kočíku spať nechcel, reval, tak sme von chodili max. na pol hodinu a švihom domov, lebo vonku som ho nevedela utíšiť. Potom začal zasa zaspávať v kočíku až keď sme mu dali šporťák a videl von.
Potom koliky prestali a asi začali zuby 🙂 takže sme zasa nespali, bol umrnčaný, jedovitý. Prvý zub mu vyšiel až v 11 mesiaci, teraz bude mať rok a konečne je to lepšie. Neviem, či je to tým zubom, alebo tým, že začal chodiť, ale konečne nie je urevaný. Síce v kočíku nespí, ale vydržíme vonku 1-1,5 hodiny, hlavne ak ho "vypustím". Spí len doma 1-3 hodiny cez deň, raz alebo dvakrát. V noci spáva s chlapom, inak by som celú noc len kojila 🙂 takto sa budí len raz. Dokonca začal konečne jesť, doteraz bol viac menej len na mlieku. Urobili sme dohodu, že on bude pekne papať a ja mu budem ďalej dávať mliečko, ale už nie každú hodinku (normálne zo mňa trhal tričko, aby si mohol cucnúť), ale vždy až keď sa pekne naje. Lekárka síce tvrdila, že odstaviť, aby začal jesť, ale takto sme našli kompromis. Dúfam, že nám to tak aj vydrží.
Ja som z toho bola úplne zúfalá, lebo som mu nevedela pomôcť. Myslela som si, že som zlá mama, keď mi tak plače, koľkokrát som sa bola vyvrieskať v druhej izbe, inak by ma porazilo, ale prežili sme to obitraja v zdraví 🙂
Tak držím palce, aby ste to prekonali 🙂
Ak nekojis, doporucujem zamiesat UM s vyvarom z bobkoveho listu. Ucinky bobkoveho listu si najdi na nete. Mne to poradila jedna Talianka, ked mal syn 2.mesiace a odvtedy bol ako vymeneny. Davala som ho aj ked mu zuby isli, pekne potom spinkal a bol pokojny.
Poznám to, moja je taká a to má už 9 mesiacov a od narodenia nespí, vydrží tak 20 minút či je deň alebo noc...
A čo nato lekár? Poraď sa s lekárom. My sme pri poslednej dcére stále mali pocit že neskutočne nahlas kričí, plače, až sa ukázalo neskoršie že nepočuje. To by si mala vidieť ako som ja v koncoch pri decku čo je hluché, vrieska na pol dediny a takto sa trápime už 5 rokov. Ešte šťastie že nebývame v paneláku......
ahoj, naša mladšia bola presne takáto , ani na prechádzku ani nikde s ňou, trvalo to cca pol roka a potom to nejak samé prestalo, verím že vám to tiež prejde 🙂
@bonaqa2013 no to verím teda☹..a ako ste to zistili? ach veľa síl prajem ☹..ktovie ako počuje, reaguje na zvuky, často sa zlakne pri nejakom zvuku, tak neviem no..
@marika39
@dollynkaa ďakujem dúfam že máte pravdu, že sa to zlepší časom, len dovtedy nech mi dá niekto silu 🙂
ach baby mala som napísanú správu kde som každej jednej odpisovala som to písala ais 20 min a sa mi vymazala! šľak aby to trafil ☹
@sumalee neboj sa ono to vsetko raz prejde.ja som sice nemala az take uplakane deti ale mavala som bervy v kybli tiez.kazde dieta je ine a to tvoje je placlive.a place aj ked ju mas na rukach a rozpra as sa s nou ci spievas? Ked hej tak by som hladala pricinu placu ak nie tak asi chce byt len pri tebe.moja druha dcetka bola na.mne non stop jak nalepka a pomaly som si na to zvykla.ma dva a este stale chce byt pri mne a z casu na cas i na rukach.neriesim to uz.ale spat k vam.ako som citala tvoj prispevok tak ma iba zarazilo ze ked sa ti mala zajde ( akob zabudla dychat) tal na nu kricis aby sa spamatala.nekric na nu skus jej fuknut do tvaricky aspon mojim tom.pomaha.drz sa prajem pevne nervy a co najmenej placu
moja dcéra, teraz má 4 roky bola taká zlá, že som rozmýšlala nad exorcistom, skoro som skončila na liekoch, po čase som si zvykla, povedala som si, že sa ju naučím mať rada takú aká je a čuduj sa svete, hneď ako som sa ukľudnila, dcéra sa tiež dala do kľudu.. Bola ako vymenená.... Teraz je to to najposlušnejšie dievčatko na svete.... A tí, čo ma kedysi ľutovali my dnes závidia moje zlatíčko..... Detičky a hlavne bábätká neskutočne cítia maminu nervozitu... Uvedom si, že tvoje bábo ťa miluje zo všetkého najviac, nič iné nepozná, ty si prístav.....Čím skôr sa ti podarí sa ukľudniť, tým skôr sa to zlepší. Máš len náročne dieťatko, ona z toho vyrastie, neboj sa
@sumalee
Mas tzv. narocne dieta, po anglicky fussy baby, po nemecky Schreibaby.
Nie je to tvoja vina, je to ale poriadne o nervy.
Skus si najst nejake informacie pod tymito klucovymi slovami. Moje deti sice mali vecerne revy, ale neboli typicke Schreibaby. Tak je pravidlo, ze ak dieta reve (bez zjavnej priciny): viac ako tri hodiny denne viac ako tri dni v tyzdni a dlhsie ako 3 tyzdne, tak je to Schreibaby. A to na tvoje dieta plati ☹
Tu v Rakusku existuju aj specialne centra pre rodicov takychto deti. Pretoze kto to nezazil, ten to nevie 100% pochopit.
Aj ked sa ti to zda takmer nemozne, skus si spravit pauzu od dcerky. Ze aspon na pol hodinku-hodinku vypadnes sama medzi ludi. Co len do Billy na nakup, pre zaciatok 😉 Podla vsetkeho bude dcerka vrieskat aj manzelovi, mame, hocikomu inemu, a takisto sa budu snazit spravit vsetko pre ukludnenie. Takze ty si mozes dat pauzu. Nebudes mat stres s kocikom, pojdes sama.
Takto si skus zakomponovat prestavky, lebo zcvoknes a hrozi kvoli vycerpanosti, ze by si v navale zufalstva dcerkou mohla zatriast, co by mohlo viest k zraneniam. Ano, normalny clovek s normalnym dietatom by povedal, ze on by nikdy dieta netriasol. ALE, ked sa snazi clovek spravit VSETKO na ukludnenie a dieta stale vrieska, unava a vycerpanost a pocit neschopnosti su potom silnejsie ako zdravy rozum. Aj ja som niekedy na deti v takej situacii skrikla, ze som sa potom sama zlakla, a to som nemala ani zdaleka take naroce deti, ako je tvoja dcerka.
Bola tu aj diskusia, mozno je tu aj skupina mam s takymito detmi, pohladaj alebo zaloz sama. Ked vies, ze v tom nie si sama, je to trosku lahsie zvladnutelne. Ale v prvom rade si najdi prestavky z tvojho kolotoca.
A ako pisali ostatne, ono to prejde. Aj ked to nie je rada, ktora ti TERAZ pomoze, ale je to tak.
Vsetko dobre!
@wendy62 Ahoj, prečo magnézium? Ja som brala a dcérka je hrozne nervózna, plačlivá a hlavne nevie spať :(((((
Ach dokelu nemám silu znova odpisovať každej zvlášť prepáčte ☹..Ja vám hrozne dakujem za každý jeden príspevok...aj za srdiečko ktoré som dostala, sú to také drobnosti ale potešia a to je hlavné...ĎAKUJEM, snád máte pravdu že sa to všetko zlepší ked trošku vyrastie, tiež si myslím že ked bude aj v kočiari už sedieť a vidieť okolo tak sa jej možno aj vonku zapáči, inak budem skúšať stále všetko aj čo mi radíte, aj byť v klude, aj ked aj ked som naozaj v klude ani to nepomáha, ale tak aspon mne to pomôže...Nemá mi kto pomôcť kedže som daleko od rodiny a tu nikoho nemám ani kamošky lebo som tu krátko a priateľ je stále v práci, ale musím to zvládnuť, každý mama musí...Len som to nečakala že to bude až také náročné...ale presne je to náročné bábätko...hold musím sa s tým zmieriť...
Áno mamička viem že je to hrozné že na nu kričím, ale aj sa jej snažím fúkať do tváričky, ale niekedy mi to proste ujde ked som už na pokraji síl a som z toho veľmi smutná..musím sa naučiť lepšie zvládať stres ☹..
Ale inak tiež som brala magnézium v tehotenstve, mala som na predpis, ved to ukludnuje, ako to môže byť príčina nepokojného plačlivého bábätka?
@oblecenieavecicky vraj takto niektore deti reaguju na pokles magnezia oproti tehotenstvu. Akoby mali za nim abstak. Trva to par mesiacov, ked dietatu podas magnezium, tak je kludnejsie. U nas to uplne zabralo, zacala som podavat magnezium a postupne znizovala davky az do uplneho vysadenia.
... moja mladšia dcérka takto vrieskala, tiež som nevedela čo s ňou... nič nepomáhalo, domácnosť šla bokom, staršia dcérka si ma vtedy moc neužila... Nakoniec sme prišli na to, že je hladná a že preto tak vrieskala - od hladu! Doktorka ma v tom len utvrdila... Ja som si myslela, že pekne papá, ale opak bol pravdou... a nakoniec sa k tomu pridal aj reflux, tak to bola čistá "katastrofa". Začala som dokrmovať UM cez cievku, ale snažila som sa kojiť čo najdlhšie. Dcérka bola ako vymenená, spokojná, usmievavá, naučila sa sama zaspávať v postieľke, proste ideálne dieťa... 🙂 Toto je moja skúsenosť s vrieskaním, ale nevravím, že to môže byť aj Váš prípad... verím, že to čoskoro prejde. Nebojte sa. 😉
Tiež nemám jedno z tých detí čo sú stále spokojné, je dosť náročný prešli sme si niekoľko hodinovými plačmi, bola som zúfalá keď od narodenia som bola celé dni sama doma plus domácnosť, nákupy atď. no u nás zabrala šatka a raz som čítala taký článok, že ak je matka nervózna dieťa je 2x toľko...tak som potom sa snažila byť v pohode usmievať sa na neho maznať sa s ním, hrali sme sa...až nakoniec to zabralo a nechodili sme spať po niekoľko hodinovom reve o 1-2v noci ale o 11tej až sa to časom upravilo na 8-9tej bez plaču...maximálne sa mu venujem, čítame si nosíme sa a už je to ako tak v pohode...Jednoducho som si predstavila, že keby som ja na jeho mieste v tom malom pyžamku a moja maminka čo mi má byť oporou je stále nervóznejšia sa ma snaží uspať tak tiež by som revala... 😉 No stále chodím na vychádzky v strese...keď ideme do kočíka chodím s ním väčšinou na aute lebo ho vždy ukľudní keď začne vrieskať..aj včera bola som na káve s ním sedíme na terase kočíkujeme sa zrazu taký rev on proste ani oči nerozlepí a reve reve reve kým ho nevyberiem a nedám do auta a to má 7mesiacov a sám sedí, tak by už mohol aj pozerať z kočíku... Tak veľa trpezlivosti prajem...a HLAVNE si nič nedávaj za vinu...a skús ešte raz tú šatku, môj teraz spí v šatke inak by som sa na PC nedostala 😀 😉

A kedy nereve?