icon

Môžem dávať sedieť 7 mesačné dieťa?

drobcek07
7. máj 2012

ahojte babulky moja dcerka bude mat za tyz. sedem mesiacikov a uz sedi je pravda este ju trosku hadze ale je spokojna.ked hu necham lezat tak sa mi jeduje.neviem ci je to spravne niekde pisu to inde ono.tak mi poradte co je spravne?nechcem aby mala krivu chrbticu.

anjelicek26
7. máj 2012

@drobcek07 - no spravne je, ze si sadne ked to sama dokaze, co je 90% zo stvornozkovania (vek 8-9 mesiacov) alebo sa pritiahne zo sedu, co spravi väcsinou ten zvysok. Ak sa jeduje pri lezani, su lehatka, kde pekne vidi alebo jej mozes v sportaku malinko napolohovat , aby videla, ale tak do 25% sklonu. Druha varianta je ju mat na prechadzke v babysatke ;) Doma ak ju nechas sa jedovat, zacne skusat a coskoro liezt, potom to uz bude vsetko tak ci tak z inej perspektivy. Pokial ju hadze, alebo ty posadzas, nema na to svaly v chrbatiku este vytrenovane, ku tomu jej pomoze prave to stvornozkovanie, spevni chrbticu.

tea333
7. máj 2012

Dieta sedi, ked si samo sadne zo stvornozkovania. Predpokladam, ze tvoja mala sedi, ked ju das sadnut.
To nerob- z viacerych dovodov. znicis jej chrbticu (vazne!) a zabijes motivaciu, aby si sadla sama. dieta ktore nesedi ani nijak nepodopieraj, naj je ak ju budes davat na brusko, aby sa pekne sama rozhybala.
Na brusku sa sice moze jedovat, ale zacne sa plazit-stvornozkovat a nakoniec si sama sadne. tak je to pre dieta najzdravsie a pre jeho chrbticu tak isto.
najlepsie je motivovat k plazeniu a lezeniu hrackami alebo zaujimavymi predmetmi.

drobcek07
autor
7. máj 2012

sedi kedju dam sediet ale je to asi pravda musime vydrzat aj ked sa bude jedovat aj ked sa jeduje dost.a do sportoveho kocika ?tak v polosede