Musí byť dvojročné dieťa v spoločnosti aj iných detí?
Zdravím, dcérka má niečo vyše dvoch rokov. Bývame v RD do záhradou, väčšinou sa dcérka hrá v záhrade, alebo sa ideme von prejsť. Niekedy ideme na verejné ihrisko alebo do detského centra, ale nie veľmi často, nakoľko manžel je od skorého rána do neskorého večera v práci a ja s dcérkou musím vybaviť všetko čo sa týka domu, nákupov, upratovania, záhrady, úrady... Takže nemám veľa času...dcérku nemá kto postrážiť, moja mama a aj svokra sú 200 km od nás, chodia málo. Momentálne som 5 mesiac tehu a trochu sa bojím, aby som neochorela, takže som rozmýšľala, či by nebolo vhodné dcére obmedziť počas tehu vychádzky na ihriská a detské centrá. Deti majú stále nejaké choroby, bojím sa, či by sme niečo nechytili. Musí byť fcérka v spoločnosti malých detí? Do škôlky nechodí, som s ňou doma na MD. Nejakú extra kamarátku nemá, takž väčšinu času s ňu trávim len ja sama.
@pravoxx inak kup si probiotika take dobre z lekarne .podporuju iminitu a kazdy den cely citron do salky caju a budes zdrava.Btw na take detske ocvorenia by si mala byt uz odolna i ked.netreba to tiez podcenovat.baba co so mnou lezala v nemocnici v 6 mes dostla od dcery nejaku chorobu.kt doniesla zo skolky uz ani neviem aku a tiez musela ist na ATB..skor treba poriadne nastartovat imjnitu. ja napr staci les mam mokre vlasy a uz takto na jesen alebo v zime vyjdem s takou .mokrou hlavou na minutku na balkon a uz mam sople a nadchu. treba pozerat aj na seba.Ja zss neuznavam take to vodenie deti do nakupnych centier kde je kopa mamiciek ma kavicke a deti sa vfaju same v nakupnych centrach.to radsej by som sla na prechadzku do lesa alebo niekde von.
@pravoxx Čo myslíš, že len deti roznášajú choroby? Keď sa chceš vyhnúť vírusom a baktériam, budeš sa musieť doma hermeticky uzavrieť a pre istotu nepúšťaj dnu nikoho. Ani manžela. Ako fakt niekedy nechápem... Dbaj o správne stravovanie, vitamíny, prechádzky na čerstvom vzduchu a nemáš sa prečo báť, že ochorieš.
@lucinka511 no ja tiež radšej idem s malou vonka do prírody a nie do centier...no inak toho sa najviac obávam, že chytím od detí nejakú vážnejšiu chorobu, nie sople to je ok... No ale čo už, nejako to prežijeme, vonka chodiť určite budeme aj medzi deti na ihrisko...
@pravoxx no nebojmzvladnete to bez ujmy na malej.ja by som to bobec neriesila ci ju izolujes alebo co.ved tych 5 m prejde rychlo a je este mala.pre nu je najdolezitejsia mam .nie cudzie deti...
@lucinka511 áno tak nejak, už to neriešim..
Ja si prave myslim, ze dieta vo veku 2 rokov patri hlavne do rodiny, ma byt pri mame a otcovi a najblizsej rodine ... som presvedcena, ze to iste este plati aj o 3 a mozno aj viac rocnych detoch ...
Poviem ti svoju skusenost mam dvojrocne inteligentne dieta ... Rozprava ako dospely clovek suvislosti slovosled proste obdivujem ju aky ma recovy prejav ...sama sa napapa sama pojde na nocnik samostatna ako mozno deti v 5rokoch ... ALE truc vzdor nervozita tak som si myslela ze je dobre chodit s nou k detom ... Sme na dedine a deti su tu skor starsie ale aj v jej veku ich tu par je ... A odkedy zacalo leto a travili spolu vonku cas to kazde druhe slovo vulgarne (my s muzom nepouzivame vulgarizmy) krici pluje meta sa do zeme bije nas rozbija nabyytky este horsia agresivita co obkukala spravanie od druhych deti ... Ked chce ist von pojdem s nou ale nie ku takym zbujacenym detom ... Ved uvidis podla jej spravania ci je to dobre ci nie ale moja sa skazila v spolicnosti druhych deti ... Dnesna doba je ina dvojrocne deti vedia co su cigarety pritom my sme nefajciari proste hruza
@pravoxx tak potom nechápem zmysel otázky. Nechceš chodiť na ihriská, aby si niečo nechytila. Píšem ti, že nie len na ihriskách môžeš niečo chytiť, ale kdekoľvek, kam pôjdeš. Tak kde je logika? Buď si zle postavila otázku, alebo neviem...A nie, dvojročné nevyhnutne nemusí byť v spoločnosti iných detí, ale je dobré, ak občas je.
@gita17 budem rada ak mi posunies nejaký vierohodny zdroj. Dám preštudovať aj manželovi, ktorý má autoimunitné ochorenie aj napriek tomu, že je to klasické po sídlisku pobehujuce dieťa sedemdesiatych rokov, odchovane v jasliach, škôlke, s 2 surodencami, ktorí s rovnakou výchovou netrpia ničím podobným. Je to rovnako uletená teória, ako tá, ze alergie majú len rozmaznané deti prehnane "čistotnych" matiek
@sunny8 ty kokos, tak to je iný Bronx 🙂 ja mám 2,5 ročného, ale ten teda nevie čo sú cigarety 😕
@papricka33 to ke dobre moja pomaly dobre ze nezasulka cigaretku (svokrina vyucba):( ciste zufalstvo
@pravoxx nemusi, ja som v spolocnosti deti nebola do veku 6 rokov a nijako ma to nepoznacilo