Náhla zmena 14 mesačného dieťaťa
Ahojte .chcela by som sa poradit ,mozno niektora to mate aj doma tak ako ja,pisala som tu vela o zlom nocnom spanku mojho syna zatial sa to nezmenilo,ale aspon doteraz zaspaval rychlo normalne bez placu a cirkusu ,len som ho dala lahnut do postielky vypil flasku mlieka a do cca 10minut zaspa.no a pred tyzdnom a pol znicoho nic zacal mat akoby panicky strach spostielky len co ho tam dam vylezie znej stasne place ,nikdy som ho na rukach a ani nijak inak neuspavala ,teraz ho mam problem uspat .a este vnoci sa prebudi vela krat ,ale teraz sa budi shroznym placom sedi ,robi stojky,skruca sa hocijak a place aj 3 hodiny bez prestavky,uz neviem co snim,spanok sme riesili predtym aj sirupom pediakid aj homeopatikami nic nezaberalo,ale aspon neplakal len sem tam ked mu sli zuby,ale teraz?bez placu nemame noc,sme spriatelom totalne vycerpany, 😒 poradte,pomozte!je to len chvilkova zmena?
@lucia006 Môj syn mal a má tiež zlé noci a pár sa nájde takých, že bolo ticho. Od malinka sme s ním chodili na neurológiu a keď som sa zmienila, že nám zle cez deň spí, veľmi málo a noci sú uplakané a časté budenie, tak mi len povedal, že sú detičky ktoré sú veľmi citlivé na vzruchy. Postupne, že to prejde. Najhoršie prišlo v období rastu zubov. Najviac nás potrápili očné a teraz 5. Okrem toho, že je hore aj 6 x, tak sa mi ešte aj hryzie do jazyka, líc, pery. Ako maličký /10 mesačný/ mi bol hore aj 20x. A furt reval.
@cerez aj moj velmi hryzie ,aj seba aj nas,na neurologiu tiez chodime od 3mes, tie mi povedala ze stym nic neurobime,ze su aj take deti co snivaju velmi a pritom sa rusia a kadeco,a mozno to suvisi aj stym ,ze je citlivy ns zvuky ,staci ze mi zaskrka v zaludku alebosa otocim na posteli uz je hore! 😒
@lucia006 kojíš či nie? Ja som mala vždy problém s malou s denným spánkom, to mi spávala od 11 mesiacov pol hodinu za celý deň🙂 ale v noci spávala super, ale ako som písala mali sme také obdobia ktoré boli horšie ale ozaj sa upokoj, lebo ak je dieťa fyzicky zdravé tak to bude zrejme niečo z toho čo som písala. A spoločné spanie s dieťaťom v posteli nejako neodsudzujem, ale nie je to ani zďaleka všeliek a u nás teda nikdy nezabralo.-)
A myslím že keby malo bolesti bruška, tak ti plače vkuse a hlavne by asi aj jesť odmietalo a netrvalo by to celé noci či týždne..
zachovaj rituály, poriadne vyvetraj pred spaním, kúpeľ, mliečko alebo už aké máte vlastné rituály a trpezlivosť..
@tinka9000 no mi sme boli aj na gastre ci nema nieco sbruskom setko je ok,nafukovacie potraviny nepapa cize podla mna brusko nie,ale skor zuby tie mu vychadzaju stale aj teraz vysla niejaka horna stolicka som si vsimla,nekojim vobec ,to je vtom ze doeraz bol ritual okupat mlieko spat a teraz mlieko nic ,a zaspat necce vpostielke ani za frasa 😢
@lucia006 vidíš presne aj nám v tom období nechcela večer mlieko a potom to prešlo a začala ho zase piť...Ja som to potom robila tak, že som si ľahla s ňou na posteľ, chytila ju za ruku a po chvíli preložila do postieľky, j keď ešte nespala. Niekedy sa to podarilo na 1.x, niekedy som sa vrátila s ňou na posteľ aj 3 x a v noci som ju tiež iba chytila za ruku cez mriežky postieľky. Skús fakt asi len nejaké homepatiká, buď tie čípky viburcol alebo sú nejaké ešte guličky na upokojenie-homeopatické a inak len vydržať. Aj ke´d je to ťažké,podľa mňa je zbytočné nejako fantazírovať a hľadať konkrétny problém tam kde asi nie je, sú to len obdobia u detí, kedy spia lepšie a kedy horšie práve kôli nejakým zúbkom či spracúvaním snov a podobne. Uvidíš, časom to prejde, ale viem že je to veľmi náročné. A máte aj cumeľ?
@cerez no ja som som tiez dufala, ze ked vyjdu vsetky zuby prestane 😅 ale neprestalo 😒 dcera je velmi zive dieta, cez den ma kopec podnetov co spracuvava...ale pomohla nam nahoda, ked sme neplanovane zmenili smer postele a od vtedy prestala v noci plakat..u nej to vlastne ani nebol plac..ale riadny vreskot
no ja musim povedat, ze my prezivame podobne, tiez mi malinka krasne zaspavala, polozila som do postielky, otocila sa na bok a spinkala. teraz strasny plac, ked som pri nej tak vymysla, tak ju necham chvilocku poplakat, a potom sa ulozi a zaspi, niekedy to je ale boj :( aj cez den spi uz len hodinku, niekedy ani to nie, a to mame 15 mesiacov. a v noci sa tiez budi s placom, a stale sa len mrvi, prehadzuje :( tiez neviem cim to je... zubky zatial nevidim, ze by isli.
@lucia006 a nebude to separacni úzkost? Moje malá taky měla takové období, teda né až takové, ale občas v noci začla strašně plakat, ani v zbudit se nedala, bylo to strašné. Já jsem jí vzala do náručí a začla zpívat. Ze začátku i pul hodiny, ale pak míň a míň .Vyzkoušej.Držím pěsti 🙂
@lucia006 presne viem, ako sa citis. My mame tiez od narodenia obrovske problemy so spanim. Dcerka nikdy neprespala celu noc, v priemere je hore 5x. Zaspavanie je tiez osobitna kapitola, takmer pred kazdym spankom je minimalne polhodinovy plac. Psychicky som uz z toho zdeptana a samozrejme unavena a nevyspata.
Ale spat k teme, ja sa piklanam k tym zubkom. Nam kazdy jeden zub priniesol niekolko komplet preplakanych noci, na to som si uz zvykla, ale nedavno jej isli ocne zubky. Prerezanie zubka trvalo takmer mesiac! Noc, co noc plac. Spociatku som to tolerovala, lebo ze zubky. Ked to nepreslo ani po tyzdni, tak som si myslela, ze to tak dlho nemoze byt zo zubov a zacala som byt zlostna, ze co to ma mala zas za muchy ( totiz v tom obdobi sme mali aj obdobie vzdoru, tak uz som nevedela, co je naozaj a kedy s nami len zameta). No po mesiaci sa jj prerezali zubky a my sme sa vratili do povodneho (ne)spaveho rezimu. Skus to este nejaku chvilu vydrzat.
@hamca ja sa tiez pryklanam k zubkom ,aj ked ja nikdy nevem kedy a ktory mu prave ide ,jednoducho to zbadam az ked ho je uz vidno,lebo on do pusyni mi neda velmi nechat nazriet.ale poviem vam tuto noc,som si pripadala na nervove zrutenie ked len rical a rical nic neukaze ,nic nepovie ,no mala som dost hresila som strasne sedela na posteli cumela n hviezdy a rozmyslala co mu asi je,preco ja totomstym mojim dietatom musim prezivat! 😖
@lucia006 nemusí spát,to jen ta moje má tak tvrdé spaní :-P, ale co vím tak toto děti dělají při separací úzkosti.Měnit postýlku, nebo něco podobného mě nepřijde moc rozumné. Děti dost blbě zvládají změny.Možná že to souvisí i z nějakou jeho změnou. Třeba teď začal chodit nebo něco podobného?
@lucia006 viem ake to je byt nevyspata a bezradna uz som mala s toho ine stavy, ale u nas pomohlo aj ze ma taku meku deku a tu cmula ako dudel sam ju vola ha ha, a vzdy sa pri nej upokoji ako mu hu dam cez hlavu v sekunde zostane ticho, vyskusaj mu dat nejakeho mojkacika, plysaka, plienku, deku nieco aby si to oblubil. Nam pomohlo aj zazate svetlo, nalepky nad postielkou to si vyprava ze tam ma auto, no a ked nie tak neboj ono to je drsne ale kazde odbodie prejde bozeee mi sme ich uz mali od hadzania sa o zem, cez nechcenie papat, po uspavanie s placom jeho aj mna na rukach co som uz bola tak zufala. Neboj po obdobi totalneho vycerpania moj syn od vianoc seka neskutocnu dobrotu sama nechapem tak si to uzivam, ono sa tazko radi na kazde dietatko ine zabera, na mojho sem tam aj to, ze ho necham vyplakat v postielke samozrejme nie aby hucal hodinu v kuse, ale do tyzdna vzdy zase zaspaval sam.
@jajus28 ja uz totalne som ako chodiaca mrtvola tehotestvo som malw vycerpavajuce malo som spala ,potom odkedy sa narodil a dosla som snim domov nevyspala som sa jedinu noc uz 14mes, 😒 uz neviem do mam vnoci nanho skusat ,nic nezabera co mi radili ani homeo ,a vkuse sa len hadze,mrvi,mrnci,reve vstane a opat spadne robi stojky a pritom reve,uz parkratnsom mala nervove zachvaty ze som myslela,ze mi preskocilo, 😒
@lucia006 tak to ti bohužel neporadim ☹.Já jsem jen naší Elis spivala.Cítila mě u sebe i slyšela a tím se uklidnila.Nám to trvalo asi jen dva měsíce. Jen my jsme to meli v takovém hektickém období když jsme s ní byli pořád u doktora.Proto jsem se ptala na tu změnu nebo podnět. Když jsme zpatky nabehli na pevný režim tak se to u nás uklidnílo.

@katie555 od narodenia 😖