Nahota pred deťmi
takuto temu som tu nenasla a dufam, ze za jej zalozenie nebudem zatratena 🙂
k vytvoreniu temy ma nakopla znama, ma dieta vo veku mojej dcery. Rozpravali sme sa o vychove a ona sa strasne pohorsovala nad tym, ze by dieta malo vidiet nahe telo mamy alebo otca. Prislo mi to zvlastne.... ked som bola dieta, u nas nahota nikdy nebola tabu. Jasne, ze sme sa nepromenadovali nahi cielene, ale bolo pre mna normalne vidiet mamu, alebo otca.
casto sa sprchujem spolocne s dcerkou, spolu sa obliekame.... nezda sa mi to divne. podla mna je dolezite, aby dieta vedelo, ako vyzera dospely clovek nahy...
aky je vas nazor?
@happy8051 tiez na nahote nevidim nic zle.. samozrejme v medziach normy a ta je u kazdeho posunuta trosku inak.. u kazdeho je normalne nieco ine..
kym sa nam nenarodil drobec som zvykla behat po byte naha, spavam naha a nevadi mi opalovat sa hore bez napr na dovolenke alebo na kupku / pokial na to kupko nejdem so svokrou napriklad / 😀 urcite sa nebudem zahalovat od usi az po paty , len koli tomu, ze mam doma dieta a to muzskeho pohlavia.. ale ani nezajdem do extremov spolocneho kupania sa v jeho predskolskom veku...
ide tu najma o to, aby sa obe strany citile pohodlne, co ma po tom co si myslia susedy ci baby na MK 😉
@vejula intimitu ma dobru, uz je vo veku, kedy sa zamyka v kupelke a zatvara v izbe pri prezliekani. Len zaroven je natolko vyspely, ze mu nerobi problem nahota ako taka a toboz na miestach, kde patri. Vie to rozlisit a berie to uplne v klude. A to sa mi paci, myslim ze si nasiel to zdrave, co jemu vyhovuje. Nie je zatazeny predsudkami, ale zaroven chape slusnost a etiketu. U mna dobreeee 😀
@vejula precitala som si len tuto poslednu vetu a musim trosku oponovat... a gynekolog ? ktory vidi intimne miesta aj krasnych zien kazdy den ??? ma doma peknu manzelku, ktora ho stale vzrusuje a jeho sexualny zivot nie je o nic horsi od tych inych muzských, ktory tieto miesta vidia len u svojej zeny ci ? asi zalezi na mentalite.. ak je diata od malinkata takto vychovavane, myslim, ze ked pride do jeho zivota laska a opacne pohlavie a sexulany zivot, bude to o inom a bude tieto miesta povazovat za rovnako vzrusujuce ako hocikto iny
u nas je nahota uplne normalne vec ,nad ktoru sa nik nezamysla. 🙂
Starsi syn ma 13 rokov a ked sa tatino sprchuje vo vani,on sa zas sprchuje v sprche a niekedy sa sprchuje aj ked ja kupem maleho vo vani.
Mame sprchovy kut aj vanu vedla seba.
Moj syn s tym dodnes nema problem a ani nik iny od nas.
Ja tiez nemam problem sa pred nim vyzliect a vliezt si do sprchy-jasne ze nenatahujem cas mojej nahoty pred nim-to len, aby si to zas senzaciachtive zienky nevylozili po svojom. 🙄
Podla mna cim viac tabu tem je v rodine,tym horsie-dieta je potom viac zvedave,tusi ze je to nieco zvlasne, co si zasluhuje TAJNU pozornost a svoju zvedovost si nasyti proste inak-kolkorat mi syn hovori, ze ho nebavi pocuvat tie priblble reci spoluziakov o pohlavnych organoch dievcat. 😝
Moj syn nema probem s nami na tuto temu diskutovat a neriesi to -zatial-s kamosmi.
Myslim, ze ma na to cas a mnohi chalani v ich triede uz o inam ani nehovoria -tipujem ze sa jedna o chalnov z rodin,kde je tabu aj nahota-tak hladaju vsade kde sa len da a hovoria len a len o tom.
Teda z mojho pohladu je nahota v RODINE normalna-na verejnosti nie a tam sa ani moj syn a ani ja ci mm nevyzliekame
@lucka1987 hih no vidiš. Ja som v tomto troška na pochybnostiach 😀 Neraz som povedala manželovi, že gynekologa by som za muža nechcela, lebo ked pride po celom dni v praci čo vidi same pipiny a prsa domov a zbada vyzlečenu ženu, tak ho može aj picnuť 😀 😀 😀 Neviem podla mna ma určite už menšiu vzrušivosť na pohlad na nahu ženu, tak ako lekar ma odolnosť na krv
@vejula no ja nechcem byt za zlu ale podla mojich skusenosti... ukazovali to co nemali a tam kde nemali skor dievcata z bigotnych rodin, kde bola sexualita tabu...
ja si skor myslim ze to ze sa sexualita a rozdielnost muza a zeny... ale nielen biologicka ale aj psychicka... je normalna vec za ktoru sa netreba hanbit a ani neni na tom nic zvrhle neciste a pod... samozrejme ze su iste hranice ale rozhodne to chcem byt ja na koho sa moja dcera bude moct obratit ak bude nieco chciet vediet ci uz o menzese alebo moj syn o polucii a veciach okolo chcem aby sa rozpraval s tatkom... a to neni o tom ci sa niekto vytrca nahy alebo nie ale o pristupe... k veci...
ako tu sa na fore prebera vsetko uplne do detailov "keksik, polohu teplotu, stoji nestoji.... ci si dat tabletu po atd...
a je to v pohode.. kocky si tu daju fotku ... rodinne fotky, mesto odkial su... a to sa bere ako pohoda.... ale ze dieta vidi rodica odhaleneho no fuj....
to prve je pre mna strata intimity... to druhe je prirodzena vec ktora ostava v intimite rodiny...
@oskvarka @anw úplne súhlasím, pre mna takisto nahota pred detmi vôbec nie je prirodzená, skôr perverzná, pokiaľ sa jedná o to že sa otec premáva nahý pred dcerami, alebo mama pred synmi. Pokiaľ vidia dcery mamu nahú, nie je to nič strašne, ale takto naopak je to zvláštne a som rada, že som v takej situácii nikdy nebola a videla som rodičov len oblečených🙂
ja osobne si myslim, ze dieta ktore nahotu pozna prirodzene, kde z nej doma nerobia vedu, sa nebude chvalit alebo rozpravat niekomu o tom v skole sposobom aky tu bol podany? Pre neho je to prirodzene a tak k tomu rodicia pristupuju od narodenia, je to pre neho rovnako prirodzene ako ist sa vycurat na wc, umyt si zuby, ucesat vlasy.... naopak prave to dieta, pred ktorym sa rodicia skryvaju (a deti su velmi vnimave) a nahotu beru ako TABU, prave ono bude cim bude starsie a starsie tym viac zvedavajsie a zvedavejsie, mozno si zacne vymyslat a "nafukovat" a kedze doma to je tabu, bude hladat... ktovie k akym neslusnostiam sa vonku dostane (ci uz z casopisov a pod.) a to vsetko pojde mimo rodicov, pretoze pre nich je to tabu. To je moj nazor.
U nas nahota tabu nie je (vidiet, prezliect, obliect, prejst...), neskryvame sa jeden pred druhym, ani jeden za druheho ani pred synom, nepromenadujeme sa nahy po byte, ale ako to bolo spomenute (a to bol zamer tejto diskusie), neskryvam sa za osusku ked syn vojde do kupelne, alebo ho nenutim zakryvat si oci ci otocit sa ked sa obliekam alebo vyzliekam, je to uplne bezne a prirodzene.
Kupat som sa so synom v jednej vani nikdy nekupala, nie kvoli nahote, ale proste mi to neprislo ako nejaka super sranda 🙂 ja sa vlastne nerada kupem, uprednostnujem sprchovanie a tak si hodim rychlu sprsku a to mi staci, nemam rada vylihovanie vo vani, za to manzel sa s nim vzdy vedel poriadne vyblaznit, v poslednom case sa uz spolu nekupu, nie je to kvoli nahote, syn sa vacsinou uz tiez len sprchuje, je to rychlejsie. Ale kym bol mensi tak sa kupal, ci sam, ci s mm. No problem. Nebudeme sa vsak jeden pred druhym skryvat, aj ked ma uz 8 rokov, nie sme cudzi 🙂
To ze dieta nebude vediet odlisovat nahotu doma a nahotu na verejnosti to je hlupost. Vsetko je vo vychove 😉
@anw a ty si kto ze z tohto fora niekoho vyhadzujes? 😕 😕 😕 😕 😕 ake mas na to pravo???
@zuzik16 perverzna podla mna moze byt pre niekoho, kto je z rodiny nauceny, ze nahota = sex, perverznost
ak su prirodne kmene vo viacerych castiach sveta zvyknute chodit nahe, neznamena to, ze su perverzni, alebo ze idu kazdy s kazdym, alebo ze sa v ramci rodiny deje nejaky incest. prave naopak, nahota sa berie ako prirodzeny stav cloveka (co aj je) a nespaja sa so sexom samotnym. v takychto spolocnostiach zije vacsina jedincov spokojny monogamny sexualny zivot so svojim partnerom.
Je to divne a pokrivene vnimanie dnesneho socializovaneho sveta, ze sa nahota vnima ako nieco spinave.ak je to doma, v rodinnom prostredi, ale trebars aj na nudaplazi, bez naznakov sexuality, tak preco nie?
och boze, zasa raz niekto robi z nieco prirodzeneho tazku vedu a potom sa tu divime temam o tom ako zostanu zeny bezdomovkynami a podobne. Kde je este aj nahota totalne tabu, tam je tabu vsetko co potrebne pre zivot je a tak to potom aj vyzera. Dievca je vysokovane z vlastnej menstruacie a desi sa to povedat matke, matka cusi ako vos pod chrastou a v zasadnych veciach dceru nepouci, ta netusi, ze su veci, ktore su voci nej nepripustne a tak aj dopadne. Nasledne citame tu v mnohych temach odstrasujuce pribehy! To iste plati pre chalanov.
Treba asi aj rozlisovat, nie je nahota ako nahota. Ale tusim prave ti co o nej rozpravaju ako o nieco nepripustnom si ju predstavuju v takej forme, z ktorej by husia koza behala aj total liberalovi. Navonok tazke netykavky a vo vnutri doslova perverzak. Aj tak to byva, nestruhala by som tu ziadnu formu. To este nic nezarucuje.
@hajanka suhlas do bodky.
Napada mi v tejto suvislosti to co vcera zbehlo v spravach. V USA, v nejakej kretenskej skole oznacili za sexualneho devianta maleho, 6 rocneho chlapceka. Povedal rovnako staremu dievcatu, ze je sexy. Inspirovany bol nejakou konkrwtnou pesnickou, nabitou sexom. Dieta dostalo zo skoly padaka, na udanie milej slecinky! No tak pevne dufam, ze nedopadneme takto zvratene choro aj my, v USA dotiahli puritanstvo uz total ad absurdum. Kto chce, vidi sex za vsetkym. A to je to co nie je normalne.
@hajanka Aty? Pokoj mila slecna/pani...predychavaj a citaj znova...informacia o tom ze by som niekoho vyhadzovala mi usla....na to nemam skutocne ziadne dovod, chut a ani pravo ako pises....mimochodom uz som cakala na tvoj prispevok 😎 😎 😎 😎
Ach je to tu v kazdej teme stale o tom istom...Urazanie, osocovanie, poucovanie, vysmech a navazanie sa jednej do druhej. Smutne....
Pred starsim synom ak ,tak len prsia,videl ked som mladsieho kojila a pride mu to prirodzene,ale ze by manzel chodil pred starsim uplne holy,,,hm to nie,to mi pride moc,ale tiez by som z toho vedu nerobila.
@hajanka Kludne. Povazuj to za co len chces. Podla tvojej chuti. Ak myslis ze je to provokacia, tak to za nu povazuj.
No vidim ze som tu nevitana s mojim nazorom. Odchadzam. Aj tak je tu dost neomylnych skalnych supermamiciek.
Prajem krasny vecer. A samozrejme aby som nezabudla: Vsetko len v dobrom
@digysa Si zabila 😀 😀 😀 😀 😀
kym je dieta male, tak by som to nejako neriesila ... nerobime to predsa cielene, ked sa rano prezliekam z pyzama, tak sa hadam nepobezim zamknut na 100 zamkov pred mojim ani nie 2 rocnym synom ... aj tak by mi o chvilu trieskal na dvere, kedze ho mam stale za pätami, chodi so mnou aj na zachod - strasne sme perverzni 😀 😝 ... ako bude dieta rast a dospievat, tak je jasne, ze sa to bude menit uplne prirodzene ... a na odlahcenie (lebo niektore zienky to tu az moc prezivaju 😀 ) - nemyslite, ze pri porode toho videli az - az a nikto sa nad tym nepozastavuje 😀 ... ci to sa nepocita 😀 ... ved pred novorodencm sa asi bezne prezleciete, nie? ... a myslim si, ze to nevadi ani 1-rocnemu alebo 2-rocnemu, oni to perverzne nevidia ... a ked bude mat syn 6 rokov napriklad a viac, tak asi za mnou uz na zachod utekat nebude
@hajanka ja som sa so synom vo vani kupala - to nemal asi este ani rok, surne som si potrebovala umyt vlasy a vedela som, ze to jednoducho inak nestihnem ... no a brala som to tak nejak normalne, neprislo mi to divne
@zuzanockamt 🙂 spojila si prijemne s uzitocnym 🙂 ja chapem, mne na tom nepride tiez nic divne, ved ja vobec nemam nic proti tomu, len ja sa vseobecne nerada kupem - macam vo vani 😀 😀 ani sama (aby ste si nemysleli, ze sa vobec neumyvam, sprchujem sa kazdy den, aj niekolko x denne) 😀
@vejula o sexuální orentaci jsem nepsala vůbec... :D jen jsem se zamýšlela, protože já sama jsem to nezažila...a dítě je otevřená kniha, která přijímá věci tak, jak mu je předkládáme...proto mi přijde jen smutné, že za nkteré kapitoly se díky nám děti učí stydět ještě dříve, aniž by k tomu byl důvod...
@maznacik007
@jabadaba tak predomnou naši nikdy nahí nechodili, ale teda nikdy som kvôli tomu nemala problem rozpravať sa s mamou o VSETKOM. či o prvej menštruacii, na ktoru ma sama pripravila, o prvom sexe, s ktorym som sa jej zverila hned na druhy den. Vyrastala som velmi dlho aj u starkej, takže stara škola, ktora brala tieto veci ešte prisnejšie. Napriek tomu nemam pocit že by som potrebovala hladať nepoznane pozachrbat rodiny. PRave naopak. Mame som sa priznala s prvou chlastačkou, prvym fajčením travy, nikdy ma za nič neodsudila. Takže určite nesuhlasim s tym že nahota doma nejako vyrazne suvisi s otvorenym vzťahom v rodine, ktorý mam až až....
@viera27 no napr moj brat bude mať 11 tiež ho tieto veci absolutne nezaujimaju. Myslim že to je skôr o povahe a vychove ako sa dieťa vyjadruje v škole
@aduskatt myslela som to trochu inak. Určite nepaušalizujem, len sa zamyšlam či je normalne že chlapec berie nahe ženske okolo seba ako luft, či je dobre to zmazavanie nejakych hranic

@viera27 no ja neviem či je na dobro veci, že berie prsia pipinu ako napr chrbat.... Presne tam už sa maže ta hranica intimity, ktora podla mna svoje opodstatnenie.... Potom napr dievčata na vysokej škole nemaju problem privyrabať si tancovanim okolo tyče hole, kedže svoje prsia beru akoby ukazovali chrbat