icon

Neočkované deti - choroby a rozdiely

viskupovaandrea
27. júl 2015

Ahojte maminky,prosim vas napiste mi ake ste mali choroby,ako rastie vase dietatko,po pripade mi napiste ci badate rozdiel medzi ockovanym a neockovanym dietatkom.
Zakladam tuto diskusiu preto lebo lebo mam rok a pol staru dcerku a nebola ockovana a ani raz nebola chora,vyvoj super,vsetko super,imunita taktiez a chcem vediet ci som jedina alebo nas je viac. Dakujem maminky za vase odpovede

katy2
28. júl 2015

@viskupovaandrea inak pozerala som, ze sa velmi angazujes medzi anti-vax.... preo nechapem, naco je tato tema.... ved odpovede na otazku mozes hladat medzi "svojimi"....
a este pozeram, ze si riesila problem:
viskupovaandrea Ahojte,mame taky mensi problem.
Moja dcerka ktora ma 4 mesiace sa asi tyzden budi s placom aj pocas spanku trosku zaplace,cez den je stale nervozna,v noci nespi,place,nechce papat,nechce dudu.
Cez den si stale dava vsetky prsty do ust,strastne slinta .
Ja uz neviem,koliku nema,prdi ako sa patri,ma vsetko co potrebuje,len ma mrzi ze takto place.
No a tie noci su strasne emoticon aj pre nu a aj pre nas emoticon
Neviem myslite si ze by jej mohli ist zubky?

keby si davala ockovat, urcite by to boli nasledky zleho ockovania 😀

aristka
28. júl 2015

@jarhal uz som to v zaciatku nahlasila ,tieto temy tu vznikaju ako huby po dazdi a je ich tu niekolko presne takychto istych....

viskupovaandrea
autor
28. júl 2015

@jarhal
Slovo moja používaj pri iných a nie pri mne. Drž sa témy a ak nemáš čo na túto tému povedať, ďalej nereaguj. Ďakujem

viskupovaandrea
autor
28. júl 2015

@katy2
Prosím nenavazaj sa do mňa a drž sa tematu, ak sa ta táto téma netýka, dieťa si si dala zaočkovať, tak nereaguj,pretože sa ta to netýka. Ďakujem

viskupovaandrea
autor
28. júl 2015

@katy2
A prosím nezosmiesnuj ma tu a nehrab sa v mojom bloku keď ja to nerobím. Ďakujem

jarhal
28. júl 2015

@viskupovaandrea ale ty si vynimocna...moja

viskupovaandrea
autor
28. júl 2015

@jarhal
Ďakujem

aristka
28. júl 2015

@viskupovaandrea ty si precitaj co si dala v uvode rozdiel medzi zaocko a nezaocko dietatom ....takze sa tu maju pravo vyjadrovat obe strany ....alebo nevies co sa pytas ....

viskupovaandrea
autor
28. júl 2015

@aristka
Ja som to ale písala tak aby mi maminky neockovanych deti napísali či mali možnosť vidieť rozdiel medzi očkovaných a neockovanych detičiek. Čítaj poriadne otázku 😎

katy2
28. júl 2015

@viskupovaandrea preco si utocna... citaj, co som ti napisala... ze sa pohybujes medzi neockujucimi, tak sa tam v pohode mozes opytat to, co si sa spytala tu, nie? kde vidis nejaku agresivitu z mojej strany alebo utok? ani sa do teba nenavazam.... ak nechces citat kometare, ktore sa ti nepacia, zaloz si sukromnu skupinu a rob prisny vyber svojich clenov... lebo toto je VEREJNE diskusne forum 😉

viskupovaandrea
autor
28. júl 2015

@katy2
Ale kto pozorne číta, vie pre koho téma je
......

vevesh
28. júl 2015

@viskupovaandrea ako dokaze neocko mamina zhodnotit chorobnost u ocko deti, ked ma nulovu, teda ziadnu skusenost s ockovanim ?

viskupovaandrea
autor
28. júl 2015

@vevesh
Čítaj otázku pozorne.... Ďakujem

katy2
28. júl 2015

@xxxxxnnnnn prosim ta, zhodnot, ci ma tato tema vyznam.... je ich tu uz xy.... straca sa prehlad.... a nic podstatne sa neriesi.... dakujem

vevesh
28. júl 2015

@viskupovaandrea "....maminky neockovanych deti napísali či mali možnosť vidieť rozdiel medzi očkovaných a neockovanych detičiek" - cize este raz - ako maju vediet /vidiet /zhodnotit stav druheho (a nie jpp) ,ked s tym nemaju skusenost?

ruthike
28. júl 2015

@viskupovaandrea
Neber si to ako osobny utok, ale tato polemika vytvara velke vasne, som si ista, ze to sama vies, v zahranici to tak nemusis vnimat lebo nie si casto v sirsom kolektive domacich mamiciek, alebo si v oblasti kde su mamy viac proti ockovaniu. Zakladanie takychto tem ma velke rizika;)
Ja ockujem, rada by som neockovala, lebo je to plne vselijakych nechutenstiev, mala mala vzdy do dvoch tyzdnov od vpichu nechutny atopicky ekzem v okoli a trvalo to dlhsie kym to preslo. Som si ista, ze to moze byt spustacom viacerych hnusobstiev, hlavne pre tie deticky s neprejavenou oslabenou imu, Lekari tiez dost dlho ignoruju varovne vedlajsie efekty - teda eventuelne ich pripustia, ale len ked sa globalne nazbiera dostatok pripadov (ako to bolo pri starej mri vakcine, co vo velmi zriedkavych pripadoch spustala viralnu meningitidu).
ALE som osobne za mensie zlo, lebo viem z rozpravania starkych, znamych (co zili pred povinnym ockovanim)o umrtnosti deti na mups, rubellu, zaskrt, meningitidu atd a sama osobne poznam dvoch dospelych, co prekonali polio-mozgovu obrnu a su invalidi. Ano, clovek na to nie vzdy umrie, ale vacsina zostanu mrzaci po prekonani, takze som sa na to dala. Ockovanie kryje populaciu celoplosne len ked je zaockovanych nad 95% najlepsie okolo 97%.
Inac i ockovane deti mozu velmi zriedkavo schytat nieco, ak nereagovali na vakcinu. Napr moja mala nikdy nemala teplotu a ani sa nevysypala, takze neviem ci ma imunitu. Z mojho pohladu by som bola rada, keby vsetci ockovali, aby boli rizika co najnizsie, preto chapem mamy co ockuju a besnia, ale chapem aj take co neockuju.
Az na nejake socialne pripady,co sa mk nevyskytuju: Myslime na dobro nasho dietata - obe strany. Lenze tie, co neockuju by pomerne rychlo zmenili nazor keby sa vacsina populacie rozhodla proti, tie choroby nevymreli, len hibernuju a z casu na cas vystrcia rozky - ako minule v Nemecku.To je ako stredoveky, novoveky mor - tiez trvalo dobrych 500 rokov kym to pomaly vykapalo a tieto su tu este dlhsie. Taktiez by som sa bala, ze ked mi deticky podrastu vyberu sa na vylet niekde do Thajska, Turecka, Dubaia a vratia sa nakazane. Len taky moj nazor na temu;)

lucinocka
28. júl 2015

@viskupovaandrea ockovali sme vsetko...choroby sme nemali ziadne... ani raz atb... max sopel a teploty

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
viskupovaandrea
autor
28. júl 2015

@fidka79
Je zaujímavé že si prekonala všetko na čo si bola očkovaná, tak naozaj neviem na co to očkovanie je,no viem - na dve veci.....

viskupovaandrea
autor
28. júl 2015

@vevesh
Aspoň si mohla prekopirovat celú vetu od začiatku 😀

katy2
28. júl 2015

@viskupovaandrea ale vidim, ze mas prehlad..... aj ja som prekonala kiahne, osypky, rubeolu, mumps, dokonca aj sarlach.... volakedy sa totiz proti tymto chorobam neockovalo 😝 tak ako teraz proti kiahnam - iba dobrovolne 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
viskupovaandrea
autor
28. júl 2015

@katy2
Neodbocuj od témy. Ďakujem 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
katy2
28. júl 2015

@viskupovaandrea reagujem na tvoj predchadzajuci prispevok adresujuci @fidka79 😉 takze som uplne v teme 🙂 len tebe sa zasa odpoved ocividne nepaci 😎 😝

fidka79
Odpoveď bola odstránená
zuzitko74
28. júl 2015

@fidka79 Prosím ťa, čím ťa tá ruthike tak veľmi naštvala? Musíš byť na ňu až taká hnusná?