icon

Nepokojné 4,5 mesačné bábätko

35slavka
1. okt 2011

Mile mamicky mam dceru ktora bude mat 4,5 mesiaca a zacala byt dost nepokojna v noci v spanku sa dost prehadzuje trva to asi 4 dni stale ma ten isty rezim .Myslite ze to moze byt aj plienkami ?nemate niektora s tym skusenosti?Dakujem

tinki
1. okt 2011

@35slavka to môže byť čokoľvek. Prečo myslíš, že plienkami? Zmenila si značku? Má podraždenú pokožku?

vejinka
1. okt 2011

asi ta nepotesim ale moje obe deti s prehadzuju cele noci a nieje to tym zeby boli prezrate alebo nervozne nepokojne..proste sa prehadzuju vrtia a krutia pomaly od narodenia druheho v postielke som mala len do pol roka nedalo sa to uz pocuvat ako v noci narazal do paliciek na postielke a nasledne srdcervuco plakal co sa buchol...dali sme ho do velkej klasickej postele kojaci vankus oblozili okolo a prehadzuje sa nadalej ale aspom si uz neublizi. neviem cim to je ale mam pocit ze ked sa blizi spln je to ovela horsie su obaja aktivnejsi a ked je po splne ustava to.som zvedava kedy to ustane..ale nedavam tomu velku sancu na uspech ja sama sa prehadzujem celu noc ale to preto lebo vedla mna spi mladsia prehadzovacka potom manzel prehadzovak a vedla neho starsia pehadzovacka mame take letisko. kedze sa prehadzujeme vsetci a celu noc uz mi to ani tak nepride..zvykla som si 😅

aliza
1. okt 2011

@35slavka aj nas sa prehadzuje celu noc, odkedy sa prevracia putuje po celej postielke a ver mi, ze som skusala uplne vsetko, od spacieho vaku, deky, perinky, rozneho druhu oblecenia, jedla na noc, mlieko, kasa, vecera alebo nic, otvorene okno, zavrete okno, zasvietene, zhasnute...a nic nepomohlo, cize to nie je ani teplom, ani zimou, ani hladom, smadom alebo plnym bruskom...proste je to take dieta. Teraz ma rok a je to stale rovnake, otlka sa o postielku celu noc, aj sa casto budi. Vraj treba len vydrzat, raz to prejde.

vrabcek154
1. okt 2011

@35slavka skus homeopatikum, nasej idu zubky, asi vsetky naraz, dnes som kupila v lekarni chamomilum, myslim sa to tak vola, mi odporucila lekarnicka, tak cakam co sa udeje, mozno to ma tvoja len take chvilkove.

lucia2905
1. okt 2011

ja som mala do 4 mesiacov najlepšie dieťa ako som si mohla želať. Po 4 mesiaci nastal u nás nejaký obrovský zvrat - malá bola hore 10 X za noc, každú hodinu, vrcholilo to medzi 2-3 ráno to bola hore aj 2 hodiny, potom trošku pospala do rána. Skúšala som všetko možné od plienok, homeopatiká, sirup pre hyperaktívne deti..... Lekárka to zhodnotila, že má asi takú nervovú sústavu. Nejdem strašiť ale u nás to trvalo cca do 2 rokov, teraz má skoro 3 a môžem povedať, že normálne bez budenia spáva možno tak pol roka.Nikomu samozrejme neprajem to čo som zažívala každú noc ja, tak držím palce nech sa to napraví 🙂

35slavka
autor
1. okt 2011

ona vlastne spi celu noc ale stale otaca hlavickou ako keby jej nieco vadilo potom okamzite palcek do pusi a uz cucame a tak nahlas ze sa neda spat

35slavka
autor
1. okt 2011

@tinki mali sme pampers teraz babylov a teraz sme kupili naspat pampers tak uvidime ......ked sme mali pampersky to to nerobila jasne ze sa pomrvila ale nie celu noc

kubinca
1. okt 2011

ahoj, to iste aj u nas, ale pripisujem to tomu ze sme boli v utorok na ockovani a zda sa mi ze aj zubky by to mohli byt.... uvidime tuto noc, zatial spinka ....

tinki
1. okt 2011

@35slavka Ak by to bolo plienkami, tak by si videla, že má podráždenú pokožku. Ja si myslím, že sa začali ozývať zúbky. A skúšaš jej aj ponúknuť papať? Či nie je hladná?

elienka
1. okt 2011

@35slavka Moja Sofi má teraz presne 5 mesiacov a do toho 4,5 mesiaca spávala super, budila sa 2x za noc, teraz sa budí 6x za noc. Ešte má oči zatvorené a plače, pomôže len dať na prso. Zvaľujem to na zúbky, na očkovanie a na to, že proste chce si byť istá, že mama je tu pre ňu

35slavka
autor
4. okt 2011

@elienka nasa sara ma vyse 4 mesiacov cez noc bola nepokojna len tie 4 dni ale cez den sa to teraz nejak zhorsilo stale tie rucky do pusy plienky a tiez to zvalujem na zubky lebo ocividne sa nieco s nou deje

35slavka
autor
4. okt 2011

@kubinca my ideme na druhe ockovanie vo stvrtok to som zvedava ci sa nejak zmeni nase celonocne spanie toho sa najviac bojim

35slavka
autor
4. okt 2011

@tinki papat papa ale aj to uz su aj take dni ze papa na trikrat ja nekojim uz mame nutrilon

kubinca
4. okt 2011

@35slavka tak nasa uz posledne dva dni spala zas v noci svojich 11 hodin 😉 a po ockovani na druhy den len zvysena teplotka na 37,6 dali sme cipok a bolo dobre... akurat v mieste vpichu ma este take tvrde. ale inak uz ok 🙂 drzim palce nech vam to dobre dopadne 😉

35slavka
autor
4. okt 2011

@kubinca nam po prvom ockovani zacala spavat v noci ale az po troch dnoch ockovania tak neviem ci to nejaky vplyv aj sara spava celu noc ale tych 10 -11 ako kedy

adriana222
21. okt 2014

Ahojte mamicky mam 5 mesacnu cerku ktora denne stava o 5 rano a potom zaspi az na obed celu noc pekne prespi vobec sa nebudi ale uz ma unavuje byt kazdy den o piatej rano hore skusala som aj sytejsie papanie pred spanim aj dasvat ju neskor spavat no nech robim cokolvek nic nepomaha viete mi poradit

lubigabrikova
21. okt 2014

@adriana222 ..aspon nemusis v noci vstavat, to si vaz 🙂
...viem o com hovorim, moj syn sa dokazal budit v noci aj kazdu hodinu a musela som ho zakazdym uspavat - nosenim na rukach,tlapkanim,..atd - to bolo hrozne, co by som ja vtedy dala za neprerusovany spanok!..prvu noc prespal v kuse az ked mal 3 roky!! - to je vykon, ze? : )
takze klud a pohoda, neries, mas zlate zdrave babätko a neboj, ked bude tinedžerka, bude spat aj do 12 na obed! :D

lubigabrikova
21. okt 2014

@35slavka vela mamiciek pouziva plienky babylove, ale moja mala po nich dostala taku dermatitidu na zadku, ze sme sa z toho liecili 3 mesiace!! - takze ja odvtedy uz len pampersky.

adriana222
21. okt 2014

@lubigabrikova do kedy si ty kojila? Lebo kym som kojila bola kore kazde dve kodiny po 5 tyzdnoch som zacala dokrmovat sunarom a od vtedy prespinka celu noc vtedy to bol zazrak ale teraz by som bola radsej keby rano spala neexistuje na to recept?

lubigabrikova
21. okt 2014

@adriana222 syna do takmer 2 rokov, ale tiez nepomahalo nic, boli sme aj na vysetreni u doktorky, aj na sono, a neviem co este...ale nakoniec sa to uzavrelo tak, ze je to take dieta, taky typ nervovej sustavy.
ziadny univerzalny recept neexistuje, neboj sa ono sa to casom same upravi - mozno zo dna na den, dieta sa stale vyvija, jeho nervova sustava este nie je zrela
...aj ten moj uz ma teraz 8 rokov..a uz o nom pomaly ani nevieme (teda nemyslim tym, ze to bude trvat do 8 rokov :D). hlavne sa nestresuj, ak si unavena, radsej si s nou lahni pocas dna a vychutnavajte si spolocne chvilky.
drzim palce! 🙂

adriana222
21. okt 2014

@lubigabrikova no od tej piatej som bola hore a lahla som si az ked ju znami zobrali von na prechadzku. Hodinu som si pospala a som ako znovuzrodena lebo ked som si chcela s nou po obede lahnut zobudila sa skor ako som stihla zaspat