Neposlušne nôžky 19-mesačného syna
Ahojte idem po radu skusenosti a mozno ukludnenie
Moj 19mesacny syncek nechodi bol mu zisteni svalovy tonus.narodil sa uplne v poriadku pretacat sa zacal v 6 mesiacoch a v 9 ked sam nesedel som doktorke povedala nech nas posle na vysetrenie,podotykam ze doktorka nas nikam neposlala vsetko bolo dobre podla nej.na vysetrenie sme sa nedostali pretoze sme skoncili v nemocnici a termin nam prepadol.po dvoch mesiacoch syn zacal sam sediet dokonca kolenovat tak som si myslela ze uz vsetko dozenieme.ale v 14 mesiacoch syn nechodil vysetrenie nebolo mozne kvoli korone a uz dvamesiace mame diagnozu cvicime vojtovku chodime na cvicenia.
Mate niektora skusenosti lebo uz som zufala bojim sa kedy bude syncek chodit nevidim to tak lahko
@lolita555 ahoj,nas syn ma hipotoniu,sediet dokaze od jedneho roka,stvornozkovat zacal az v 15tich mesiacoch,cca v 16tich mesiacoch sa zacal stavat popri nabitku,chodit pri nom a sam zacal chodit v 21mesiacoch,teraz ma syn dva roky, vojtovku som odmietla,je to kruta a bolestiva metoda, pomoct dietatu vies aj inak - cvicit s nim formou hier,dat ho na skupinove cvicenie s detmi,alebo na bobatovu metodu a na babyplavanie...a ako je v prispevku hore,dieta co 4nozkuje,bude aj chodit,u hipoton.deti to trva dlhsie ale ide to.....drzim prsteky👍🌷🌹
@deedol vojtovka je bolestiva a kruta, hovorila to synova pediatricka,neurologicka,fyzioterapeutka vojtovky a taktiez dalsie dve fyzioter.ktore cvicia jedna vojtu a druha metodu hrou,....suhlasim jedine s tym,ze bobat je pomalsi ohladne nastupu ucinku ale je vynikajuci a vysledky ma castokrat ovela lepsie ako vojtovka....ja netvrdim,ze niekomu vojtovka nepomaha,ale tvrdim,ze nie je vhodna kazdemu,zial na Slovensku sa dava aj detom,ktore su mierne oneskorene vyvojom a hned sup dajme vojtu....nechcem sa ale hadat ani nic take 😁😅😁 takze dufam,ze moj prispevok tak ani nie je chapany ....
@tatinka no neviem, nase fyzio (boli sme u troch) a rehab lekarky (dve) hovorili uplne nieco ine. ja som si nechala vojtovku vyskusat aj na sebe a neboli to, akurat dietatu je vrcholne neprijemne, ze ho drzis v divnej polohe a ono sa vzpiera, lebo tomu nerozumie. za mna radsej vojtovku, ako potom lutovat. ale tiez sa nechcem hadat - koniec koncov, ani ja ani ty nie sme odbornicky a len piseme, co nam ini ludia povedali.
@deedol poznam chlapceka,ktory sa narodil s chodidlk otocen.ciastocne naopak,cize operacia a cvik vojtu,tu tento cvik zial bol potrebny,vdaka Bohu aj napomocny,zle dieta co ma hipotoniu nemusi ist na vojtu,lebo pri hipo ide o slabe brus.svalstvo,ktpre sa da posilnit aj citlivejsou metodou,fyzioter.co sme chodili cvicit,tiez si dala vojtu skusit na sebe a hovori ze boli,vies ja si ale myslim,ze ine je dat vojtu dospelakovi a ine dietatu,vojtova metoda a to uviedol sam jej autor je metoda sposobena tlakom na urcite body,co vyvola bolest a dany impulz pride do mozgu kde vyvola to,aby bol potrebny ukon urobeny spravne,.....ale ako si pisala,pisem aj ja len svoj na,or a skusenost,a mojim cielom v ziadnom pripade nie je odhovorit autorku od cviku vojtu,to je na nej,ona pozna svoje dietatko najlepsie, nasho tatometoda velmi drazdila....

odporucam ist na rehabilitacny pobyt. treba odporucanie neurologa alebo rehab lekara. tam s dietatom cvicia intenzivne a ma aj ine procedury. mohlo by to pomoct.
inak niekde som citala, ze ak dieta stvornozkuje, bude aj chodit. samozrejme je otazna kvalita tej chodze, ale cvicite, tak to hadam pomoze.