icon

Nerada chodím s dieťaťom na detské ihriská

30. júl 2025

Priznam sa neznasam chodit na detske ihriska ked tam mam ist normalne ma boli zaludok ale chodim hlavne kvoli synovi, avsak pol hodinku ho to bavi a potom uz nevie kde kam. Niekedy sa citim ako zla matka ked s nim idem len raz do tyzdna na ihrisko striedame to s prechadzkou alebo odrazadlom. Vy chodite kazdy den? Syn ma 2,5 roka

Strana
z2
lucia13022023
30. júl 2025

Nikto by ma nedonutil chodiť na detské ihriská každý deň 😅

ella1234
30. júl 2025

@anonym_autor 2,5 rocne dieta. Neznasam ihriska. Ked je to tam preplnene tak nejdeme. Skusame nejake prazdnejsie.
Ale moje dieta sa nehra s inymi detmi, chodi za inymi mamickami “otravovat”.
Ano otravovat bohuzial lebo vzdy sa stane ze je tam nejaka ktorej dieta sa krasne hra, zoberie si knihu ze si ide citat a moje dieta ju bombarduje, berie tu knihu a podobne. Takychto situacii mam za sebou milion, mam velmi spolocenske dieta 🥹

anonym_c0d47f
30. júl 2025

A s čím konkrétne máš problém?
Nechodíme každý deň, ale snažím sa často. Deti potrebujú preliezky. Vo svojom okolí vidím rozdiel v deťoch, ktoré chodili veľa a málo na ihriská.

anonym_3a5d2e
30. júl 2025

Pravidelne denne aspoň na hodinu /občas aj 3/ na ihrisko, bez toho by sa deň nerátal
Pre mňa je to skvelý relax, káva v kľude, pokecať s ostatnými mamičkami

viestta
30. júl 2025

Kazdu navstevu ihriska som pretrpela, ale kedze tam dieta chcelo ist, tak som sla. Sadla som si bokom na lavicku a jednym okom sledovala dieta, druhym citala. Ked chcel ist domov, sli sme. Po pravde, tie ihriskove kolektivy mamiciek ma nikdy nenadchli a ked sa dalo, tak som sa do debat nezapajala. Dieta si islo svoje, kym neslo o zivot a zdravie, tak som ho nechala nech robi co chce.

parvinka0001
30. júl 2025

Chvalabohu moji nechcú chodiť 😁😁 keď sme raz za rok asi boli no premna tiež otras

oceanahory
30. júl 2025

@anonym_autor Vitaj v klube 😅...Syn ma 3 roky, ihriska miluje a teda chodime asi kazdy den, len teda na striedacku s muzom (chvalabohu 🥴).
Nikdy sa mi nepodarilo ani vybudovat nejaky vztah s nejakou mamickou na ihrisku. Debatam v zmysle "Kolkokrat za den dieta je, pije, kaka, kedy zacalo rozpravapat, kam pojde do skolky a ako vecer spi..." sa zdaleka vyhybam a uprimne uz mi je z nich tiez na grcanie.

autor
30. júl 2025
@ella1234

@anonym_autor 2,5 rocne dieta. Neznasam ihriska. Ked je to tam preplnene tak nejdeme. Skusame nejake prazdnejsie.
Ale moje dieta sa nehra s inymi detmi, chodi za inymi mamickami “otravovat”.
Ano otravovat bohuzial lebo vzdy sa stane ze je tam nejaka ktorej dieta sa krasne hra, zoberie si knihu ze si ide citat a moje dieta ju bombarduje, berie tu knihu a podobne. Takychto situacii mam za sebou milion, mam velmi spolocenske dieta 🥹

@ella1234 dakujem ze si to takto narovinu napisala ze ich tiez neznasas 😁 to akoby hovoris o mojom 🤦‍♀️ ked sa s nim chce hrat chlapec chvilku mu venuje pozornost a potom si ide po svojom. Ale zasa obcas aj on sam pride za inymi detmi len tie sa zasa nechcu s nim hrat tak si ide potom zasa po svojom. Tiez chodi radsej za dospelymi ale väcsinou ho vsetko bavi par minut chce ist na hojdacku 2 az 3 krat sa pohojda a zasa chce ist dole🤦‍♀️ obcas idem odtial vyflusnuta

autor
30. júl 2025

@viestta ja tiez obcas pretrpim ale boli dni ked bolo aj dobre a tiez chodim hlavne kvoli nemu. Nasho by som sameho nemohla nechat lebo on je neriadena strela musim za nim chodit 🤦‍♀️

diewcatqoo
30. júl 2025

Mam dve deti a tento mesiac sme na ziadnom detskom ihrisku zatial neboli 🙂

autor
30. júl 2025
@parvinka0001

Chvalabohu moji nechcú chodiť 😁😁 keď sme raz za rok asi boli no premna tiež otras

@parvinka0001 no ja tiez inak pozorujem na nom ze ked tam prideme tak ho to bavi ale tak po pol hodinke uz nevie co by robil obcas si tiez myslim ze ho to nebavi

autor
30. júl 2025
@diewcatqoo

Mam dve deti a tento mesiac sme na ziadnom detskom ihrisku zatial neboli 🙂

@diewcatqoo a ako stare deticky mas? Ake mate miesto toho aktivity?

diewcatqoo
30. júl 2025
@anonym_autor

@diewcatqoo a ako stare deticky mas? Ake mate miesto toho aktivity?

@anonym_autor 8 rocne a rok a nieco. Mame tolko aktivit, ze, popravde, nestiham ani zachod 🙂

autor
30. júl 2025
@diewcatqoo

@anonym_autor 8 rocne a rok a nieco. Mame tolko aktivit, ze, popravde, nestiham ani zachod 🙂

@diewcatqoo tak to sa to mladsie zahra s tym starsim dietatom ti je vyhoda.. my mame iba jeho zatial a ani nenplanujeme dalsie lebo uz som sediva 🤦‍♀️ tiez kazdy den nieco vymyslam obmiename to ale co ma najviac nebavi su ozaj tie ihriska

siska53
30. júl 2025

@anonym_autor Ak sa ich syn nedozaduje.. tak robte si program spolu ako vyhovuje tebe a synovi. Nemusi byt kazdy ihriskovy typ. A to ti pisem ako clovek, ktory to miloval. A moje decka tiez, mali tam kamaratov, kopec podnetov - preliezky, piesok, hracky. Ja zas kopec ihriskovych kamosiek. Ale napr.moj muz ihriska tiez nemusel..

mirka0677
30. júl 2025

fú ja si ani neviem predstaviť, čo by sme bez ihrísk robili. Každý deň som tam bola s chalanmi, niekedy aj 2x. Manžel tiež. My sme sa tam s nimi normálne hrali na pieskovisku, keď boli menší 🙂 Muž bol v kolektíve obľúbený, sedel tam, robil z formičiek koláčiky, tvoril cesty pre autá, vždy kopec malých detí s našimi okolo neho. Mamičky mohli pokecať.. 🙂 Našli si tam kamarátov deti aj my.
Ale bývame v malom byte, vonku sme neboli, len keď mali teploty a kašle. Deti neboli prechádzkové typy, prechádzať sa je ešte aj teraz za trest, takže sme roky strávili na ihriskách na okolí. Ale ak by to vyslovene deti nebavil, proste by sme robili niečo iné.

viestta
30. júl 2025
@anonym_autor

@viestta ja tiez obcas pretrpim ale boli dni ked bolo aj dobre a tiez chodim hlavne kvoli nemu. Nasho by som sameho nemohla nechat lebo on je neriadena strela musim za nim chodit 🤦‍♀️

@anonym_autor neboj sa, to je docasne. Pride cas ked ho budu niektore veci bavit aj dlhsie ako 3 minuty. Este je malicky, ma na to narok

autor
30. júl 2025
@anonym_3a5d2e

Pravidelne denne aspoň na hodinu /občas aj 3/ na ihrisko, bez toho by sa deň nerátal
Pre mňa je to skvelý relax, káva v kľude, pokecať s ostatnými mamičkami

@anonym_3a5d2e aj ja sa snazim chodit no vzdy sa premaham. Pre mna to nieje vobec relax moj uteka kade tade beha vsetko ho bavi minutu a pokecat s mamickami to nehrozi chodime na ihrisko kde si kazda hladime svoje väcsinou prehodime 2 alebo 3 vety to je asi vsetko. Kolko rocne dietatko mas?

diewcatqoo
30. júl 2025
@anonym_autor

@diewcatqoo tak to sa to mladsie zahra s tym starsim dietatom ti je vyhoda.. my mame iba jeho zatial a ani nenplanujeme dalsie lebo uz som sediva 🤦‍♀️ tiez kazdy den nieco vymyslam obmiename to ale co ma najviac nebavi su ozaj tie ihriska

@anonym_autor nechcem ti brat iluzie o viacdetnosti, ale mladsie sa so starsim u nas nezahra ani nahodou, resp. starsie nechce s mladsim. Mladsie je este prilis male a vsetko starsiemu nici a co bavi starsie, nebavi mladsie a naopak. Vymyslam program zvlast pre starsie a zvlast pre mladsie.
Na ihriska nechodime, ale vonku sme takmer stale. Starsieho zaujimaju rozne mineraly, tak aktualne zbiera kamene a mladsie bavi napr. kamene hadzat do vody, tak chodime hladat kamene k vode. Chodime pozerat na zvieratka, na piknik, hrajeme sa s vodou... ked je zle pocasie, tak doma tvorime, varime, pecieme, hrame sa s hrackami alebo na nieco, starsie dieta si zahra aj hry na PC, aj precita knihu, aj tv im pustim, aj pesnicky. Hocico.
Tvoje je este male na to, aby ho bavili ihriska. Ak tam nevyzaduje chodit, tak by som tam na tvojom mieste vobec nesla.

autor
30. júl 2025
@diewcatqoo

@anonym_autor nechcem ti brat iluzie o viacdetnosti, ale mladsie sa so starsim u nas nezahra ani nahodou, resp. starsie nechce s mladsim. Mladsie je este prilis male a vsetko starsiemu nici a co bavi starsie, nebavi mladsie a naopak. Vymyslam program zvlast pre starsie a zvlast pre mladsie.
Na ihriska nechodime, ale vonku sme takmer stale. Starsieho zaujimaju rozne mineraly, tak aktualne zbiera kamene a mladsie bavi napr. kamene hadzat do vody, tak chodime hladat kamene k vode. Chodime pozerat na zvieratka, na piknik, hrajeme sa s vodou... ked je zle pocasie, tak doma tvorime, varime, pecieme, hrame sa s hrackami alebo na nieco, starsie dieta si zahra aj hry na PC, aj precita knihu, aj tv im pustim, aj pesnicky. Hocico.
Tvoje je este male na to, aby ho bavili ihriska. Ak tam nevyzaduje chodit, tak by som tam na tvojom mieste vobec nesla.

@diewcatqoo tak to som si len predstavovala ze to asi tak funguje🤣 ja tam chodim hlavne aby bol v kontakte s detickami ale ako pisem chvilku sa zahra a potom si ide po svojom. Chodime aj do detskeho klubu kde su trampoliny skakcie hrady a tak tam ho to velmi bavi ale tiez akoby mal hodinky a presne ked prejde hodina povie ideme domov🤦‍♀️🤣

biglovemom
30. júl 2025

Nemusim ich ale chodim sem tam - aj na radu psychologa .lebo rozdiel su deti ktore pozna zo skolky a rozdiel cudzie .
Volakedy sme boli ale ovela castejsie . Teraz ma viac Hobby .

autor
30. júl 2025
@viestta

@anonym_autor neboj sa, to je docasne. Pride cas ked ho budu niektore veci bavit aj dlhsie ako 3 minuty. Este je malicky, ma na to narok

@viestta tiez sa tym upokojujem ze pride ta chvila ked pri niecom vydrzi. On je velmi spolocensky a aktivny, zvedavy,vsetko chce vyskusat

autor
30. júl 2025
@biglovemom

Nemusim ich ale chodim sem tam - aj na radu psychologa .lebo rozdiel su deti ktore pozna zo skolky a rozdiel cudzie .
Volakedy sme boli ale ovela castejsie . Teraz ma viac Hobby .

@biglovemom aj ja si pamätam ze som ako dieta bola stale na ihriskach preto sa snazim chodit aj ked naozaj niekedy ma aj zaludok boli z toho ze tam mam ist

blumie
30. júl 2025
@anonym_autor

@diewcatqoo tak to som si len predstavovala ze to asi tak funguje🤣 ja tam chodim hlavne aby bol v kontakte s detickami ale ako pisem chvilku sa zahra a potom si ide po svojom. Chodime aj do detskeho klubu kde su trampoliny skakcie hrady a tak tam ho to velmi bavi ale tiez akoby mal hodinky a presne ked prejde hodina povie ideme domov🤦‍♀️🤣

@anonym_autor ono zavisi aj kto ti odpoveda, ak ti odpovie mamicka, ktora byva v dome na dedine a maju na dvore trampolinu, hojdacku a pieskovisko tak taka fakt chodi mozno raz za rok na ihrisko.
Ja byvam v bytovke v BA a tu ked deti vyjdu z vchodu tak je vonku milion deti (su tu dve ihriska), kazdy den sme vonku, ak to pocasie dovoluje a nie su chore. Maju svojich kamaratov, alebo len behaju (mladsia) od jednej veci k druhej ako tvoj syn. Ja nepoznam mamicku, ktora by kvoli sebe chodila na ihrisko :D takze mi pride humorne to tu spominat. Tiez idem kvoli detom a ked stretnem susedu a zrovna nebezim za jednou z mojich dcer, tak vieme aj sadnut na lavicku a podebatit trosku a su dni kedy len beham za 3 rocnou, aby si niekde nerozbila hlavu.

autor
30. júl 2025
@oceanahory

@anonym_autor Vitaj v klube 😅...Syn ma 3 roky, ihriska miluje a teda chodime asi kazdy den, len teda na striedacku s muzom (chvalabohu 🥴).
Nikdy sa mi nepodarilo ani vybudovat nejaky vztah s nejakou mamickou na ihrisku. Debatam v zmysle "Kolkokrat za den dieta je, pije, kaka, kedy zacalo rozpravapat, kam pojde do skolky a ako vecer spi..." sa zdaleka vyhybam a uprimne uz mi je z nich tiez na grcanie.

@oceanahory mne sa tiez nepodarilo sa skamaratit so ziadnou mamickou a uprimne si myslim ze niektore tiez o to nestoja a vyzeraju ze nemaju naladu a niektore uz chodia spolu ako kamosky na ihriska aj s detmi a tie tam väcsinou kecaju same

lucia13022023
30. júl 2025

Aj aj som mala (mam?) také dieťa. Tiež ma 2,5r a pre neho sú bežné šmýkalky nuda, potrebuje niečo, čo nezvládne len tak zdolať. Stavať si v piesku nehrozí. Všetko ho zaujíma, všetko komentuje, s každým sa baví. My sme malé mesto a mame len dve ihriska kde je to pre neho "náročnejšie" inými slovami kde sa nenudí. Takže tam chodíme 3x do týždňa cca, ale každý deň určite nie, ved by mi preplo počúvať tie reči. Ja nie som typ na small talk.
Ale teda posledné týždne sa začal veľmi pekne hrať v piesku, fakt ze aj hodinu vkuse si stavia, hra sa s autami, ľudia ho už až tak nezaujímajú, takže sa to pomaly mení a aj ta návšteva ihriska je o niečom inom. Ale záleží velmi aj od dieťaťa, môj miluje odrazadlo, kolobezku, bicykel, chodíme na rôzne kopce, miluje zvieratá tak chodíme v rámci prechádzy za kozami a koňmi. 1x do týždňa chodíme plávať, chodí na prázdniny (tak to vola😅) k svokre alebo mojim rodičom. Programu ma až až. My sme celkovo dosť akčná rodina, čiže byt 3h na tom istom ihrisku u nás nehrozí. To by nebavilo aj mňa 😅

mane01
30. júl 2025

@anonym_autor ja som chodila kazdy den, dokonca vzdy na ine, ale teda som rada, ze moje deti su uz velke a nic take absolvovat nemusim. Na druhej strane, myslis, ze tam niekto chodi rad? Ja o tom dost pochybujem. Robime to pre tie deti…

anonym_1deba5
30. júl 2025
@mane01

@anonym_autor ja som chodila kazdy den, dokonca vzdy na ine, ale teda som rada, ze moje deti su uz velke a nic take absolvovat nemusim. Na druhej strane, myslis, ze tam niekto chodi rad? Ja o tom dost pochybujem. Robime to pre tie deti…

@mane01 no vidíš tu v skupine niektoré mamičky píšu, že ich to baví.

henka123123
30. júl 2025

Ja chodim len cez vikend s muzom..cex tyzden nie...ale zas mam zahradu kde maju preliezky hojdacky atd...a ja sa priznam ale cudzie deti mi vadia 🙂

biglovemom
30. júl 2025
@anonym_autor

@biglovemom aj ja si pamätam ze som ako dieta bola stale na ihriskach preto sa snazim chodit aj ked naozaj niekedy ma aj zaludok boli z toho ze tam mam ist

@anonym_autor ale preco autorka ?? Ved si sadni ,pi kavu ,hraj sa s dietatom,Potom ho sleduj ako sa hra ,citaj knihu cum do mobilu…..

Strana
z2