Nespanie 29 mesačných dvojičiek poobede

zuzina316
5. mar 2018

Mám 29 mes. dvojičky. Odúčli sme ich od cumlika čo prebehlo hladko. Ale po niekoľkých dňoch prestali poobede spávať. Teda neviem či to súvisí, alebo je to iba náhoda, že už nechcú spať. Máte aj vy také detičky, ktoré v 2 r. nespali. Treba ich nejak nútiť spať či nie?

dominika6
5. mar 2018

@zuzina316 nútiť ich netreba,sama musíš na nich vidieť či sú zrelé do postele,alebo plné energie..lebo zbytočne zabiješ hodinu uspávaním aby si zdriemli na pol hodinu..za chvílu pojdu do škôlky( ak ich dáš) a tam budú nútené ležať...a či zaspia alebo nie,je úplne jedno..vek na to majú..

hettinka
5. mar 2018

nútiť spať určite nie, to sa asi ani nedá, ale treba ich nechať po napapaní oddýchnuť v postieľke, aby si poležali v kľude. Skús im pri tom čítať, alebo ak nie si na to, pusti im rozprávku na CD.
Popoludňajší oddych by som nezrušila už aj kvoli škôlke, tam sa popoludní oddychuje a ak si odvyknú, mali by ste tam problém. Kedy ráno vstávajú?
Obidve moje deti mali prechodné obdobie nespania, ale ja som ich ukladala aspon na polhodinku a časom zasa začal spávať. Syn potom spával do necelých 4 rokov, dcéra kym nešla do školy, že reálne hodinku spali, nielen ležali. Zaujímaé je, že dcéra bola ako bábo nespavec, budievala sa v noci, večer zaspávala neskôr, ale poobede si zvykla pospať.

veronikaszabova
5. mar 2018

@zuzina316 mladsi syn ma 3,5r. Od roka poobede nespi, ani neodpociva.
Vecer ide spat o pol8, vstava o pol7. V cely den je nonstop v pohybe

pininka
5. mar 2018

Kazde dieta ma take obdobie,ale ja som nepopustila,radsej som si s nimi na chvilu lahla,aby rychlejsie zaspali. Podla mna dvojrocnemu este treba spat poobede.

pininka
5. mar 2018

@hettinka u nas bolo to iste syn bol ako babo nespavec a nakoniec spal az do 5 rokov a dodnes ked ideme niekam autom,pospi si.

hettinka
5. mar 2018

@pininka no presne, v aute akonáhle je dlhšia cesta, tak dá slúchadlá s muzikou do uší a drieme, a to už má skoro 17. Syn v tomto je úplne iný, on vie spať len v posteli, v aute nezaspí ani v noci.

pininka
5. mar 2018

@hettinka aj moj starsi takto nezaspi, to musi byt max unaveny. V lete ideme do chorvatska a urcite pojdeme na noc, tak som zvedava ako to bude

nikaella
5. mar 2018

Moja od roku a pol nespava poobede... nikdy nebola umrncana ci unavena... sem tam zaspala v aute, kociku. Teraz ked poobede spi viem ze je chora... v skolke nespava len lezi 😅

hettinka
5. mar 2018

@pininka do HR chodíme cez den a prespávame v moteli cestou, ak ideme južnejšie - kvoli synovi, lebo on v noci nespí v aute a je to pre neho utrpenie. Síce to pretrpí, nie je protivný, ale je mi ho lúto. Ak ideme na sever, ideme nadránom, aby aspon časť noci spal.

pininka
5. mar 2018

@hettinka nasi by mali pospat cez noc, chodili sme tak do talianska, my z Kosic to mame dost daleko tak nech vacsinu radsej prespia.

zuzina316
autor
5. mar 2018

@pininka spať im treba, ale nepomáha nič ani keď si s nimi ľahnem. Oni sa vypýtajú spať, ležia 15 minút a potom sa pýtajú obliecť, a idú sa hrať.

pininka
5. mar 2018

@zuzina316 no s dvojickami je to veru problem,nezavidim ti to. Ja som syna vzdy pridrzala, hladkala ho az kym nezaspal

maykaaa1122
5. mar 2018

nútiť ich netreba,sama musíš na nich vidieť či sú zrelé do postele,alebo plné energie..lebo zbytočne zabiješ hodinu uspávaním aby si zdriemli na pol hodinu..

hettinka
5. mar 2018

Dôležité je, že si polezia.

radusiq
5. mar 2018

Moj v 2 rokoch uz nespal poobede. Ak som ho prinutila nechcel spat vecer a rano vstal aj o 5tej takze celkovo spal menej hodin ako ked som sa snazila aby spal poobede. Takze za mna, nenutila by som, ak by som videla ze im ten spanok nechyba.

zuzina316
autor
5. mar 2018

@radusiq áno už sa to zo dva krát stalo, že spali pooebde a potom na druhý deň vstali o 5:00 😒. Tak asi to bude podobné ako u Vás.

siska53
5. mar 2018

Nas maly zacal vynechavat spanok ako 16m.a v dvoch rokoch spal len obcas,tak 2-3x do tyzdna..

mikela22
5. mar 2018

No, zienky ja mam opacny problem, syn ma 6 rokov a je nauceny spavat kazdy den aj dve hodiny. V skolke vsetci hucia, rozpravaju sa a on jediny spi ako poleno 🙂 . Aj cez vikend, hoc ho nenutim o 12 sa uz uklada. Normalne mam strach, ze ked budu mat v skole viac ako 4hodiny, ze tam zaspi v lavici 😀

ladyanne
6. mar 2018

tak to máš super šťastie 🙂

jana_eyre
6. mar 2018

@mikela22 ja mam takeho synovca, ma skoro 6r a v skolke spava, ale je mu to kratko, dospi este aj doma.. a vecer ide spat normalne, moje deti naopak od 4r oka nezazmuria len výnimocne..

@zuzina316 podla mna spat nemusia, ale aspon na hodinu oddychnut v posteli by mali.. tak to byva aj v skolkach, deti maju proste siestu.. aj dospelym padne vhod, vraj v krajinach kde je zakonom nariadena su ludia stastnejsi..

mikela22
6. mar 2018

@jana_eyre Mam aj starsiu dceru a tá spavala este cely prvý rocník. Prisla zo skoly, postelila si a spala. Ked po nu prisli kamosky von, tak len kukali, ked som im povedala, ze ona prave spinká a neskor sa k ním pridá 😀

jana_eyre
6. mar 2018

@mikela22 ja mam takeho spaca len muza 😂😂 ten spi za vsetky deti..

marka13
6. mar 2018

@zuzina316 Ahoj,dieta ktore nechce spat, spat nedonutis. Dcera bola ako babo nespavec. Od roka spala raz denne , ale bol to boj ju uspat...a vecer potom vystrajala aj do 23:00.Este nemala ani zdaleka 2 roky,ked som skusila seknut s dennym spankom. Asi 2 tyzdne mi vecer krasne zaspavala okolo 19:30. Potom ju to preslo, a aj bez denneho spanku zaspava vecer dlho a nie skor ako o 21:00 alebo aj neskor.Bude mat 4 roky a cez den zaspi len ked je chora. To sa sama aj vypyta. Doma ju poobede udrzim v klude len pri rozpravkach v telke...Nikdy sa nam nestalo, ze by nam neskoro po obede odkvecla na gauci alebo v aute po ceste a pod...V skolke je to problem...nespi a len lezat sa jej nechce. Ked je doma,nevyspi sa pri nej 10 mes bracek,lebo je ukecana a hlucna aj keby som jej neviem aku aktivitu vymyslela...S nespavymi detickami je to o stupen narocnejsie...cele 3 roky md a rd ,som nemala najmensiu sancu venovat sa aspon troska tomu co ma bavi...neexistovalo ucit sa hackovat,sit, piect kym dieta spi....a ked je hore,tiez da mi nedalo. Varenie a domace prace kdejako uchytkom cez den alebo v noci....kolkokrat som koncila o 02:00. A aj to o hubu lebo sa casto budila. Tak zavidim mamam co im deti spinkaju cez den😭 ateraz sa aj syncekovi kazi spanok..dava mi tak pol hodky a ked by aj dlhsie spal dcerka mi ho zbuntosi...A to asi do 3 mesiacov prespal cely den a noc aj keby traktory padali...

zuzina316
autor
6. mar 2018

@marka13 fuha tak to veru narocne ked nespia. Nasi doteraz spavali.

snehulienka82
6. mar 2018

@zuzina316 moja ma 23 mes.a od 18 mes.zacala s nepsanim poobede. Ak spi poobede, tak je horeaj do pol 11-11. Je to normalne 😉

zuzina316
autor
7. mar 2018

@snehulienka82 ok. Dobre vediet. Vdaka

katulienka85
7. mar 2018

Napríklad moja malá už cca od roka nespala poobede. AJ dovtedy to bolo trápenie. Proste nepotrebovala ten spánok. Na druhej strane ona je taká kľudnejšia, jej ten spánok nechýbal až tak ako dieťaťu čo behá celý deň. Ja by som to nesilila. Ak na nich vidíš, že sú v pohode, nemrnčia, tak to nerieš, aspoň večer pojdu skorej spať🙂))